Bergen – Longyearbyen – Bergen

Svalbard-ekspressen - rundrejsen

Svalbard-ekspressen - rundrejsen

Bergen – Longyearbyen – Bergen

Svalbard-ekspressen - rundrejsen

Svalbard-ekspressen - rundrejsen

Rejseinformation 15 dage M/S Trollfjord
Afrejsedatoer
10 afgange mellem maj 2024 og sep 2024
Pris fra
kr 27.332
Helpension inkluderet
 • Oplev midnatssolen på en rejse langt nordpå på en unik rejserute, der er skabt på grundlag af vores originale sejlads til Svalbard
 • Få en dybere forståelse for Norges kyst og kultur med rigelig tid til eksklusive udflugter på 16 nøje udvalgte destinationer
 • Nyd exceptionel mad og drikkevarer, personlig service og aktiviteter på vores nyistandsatte skib, der forstærker oplevelsen
Svalbard-ekspressen - rundrejsen

Inkluderet i rejsen

 • All Inclusive-drikkevarer

  Ud over helpension kan du vælge mellem et bredt udvalg af drikkevarer (med og uden alkohol), som serveres i restauranten til frokost og middag (ikke til morgenmad), samt i barens åbningstid.

 • Skibets faciliteter

  Der er fri adgang til M/S Trollfjords bibliotek, motionsområde og den overdådige sauna med vinduer fra gulv til loft.

 • Aktiviteter ombord

  Deltag i en morgengymnastik, slap af til levende musik, og nyd praktiske kunst- og håndværkssessioner, før vi slutter dagen af med en hyggelig filmaften.

 • Coastal Experience Team

  Vores ekspertteam er ombord for at guide os under alle rejseaktiviteterne og udflugterne og for at dele deres charmerende historier og spændende viden om norsk kultur, historie, natur og geografi.

Rejseplan

Det er vores historiske rejse fra 1968, sejlads til kanten af verden, der er genoplivet for moderne rejsende. Vi rejser med høj komfort ombord på smukke M/S Trollfjord, der sejler langs Norges smukke kyst til Spitsbergen, der er den største af Svalbards øer.

DAG 1 : Bergen

Velkommen til Bergen

Foto: Shutterstock

Hovedstaden i Vestnorge er smuk uanset vejret, så tag dig tid til at lære byen mellem de syv bjerge at kende, inden din rejse begynder. I centrum finder du Vågen og byens historiske kerne, for ikke at nævne Bryggen, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Ved siden af ligger Fisketorget, hvor du kan nyde friske og fristende fisk og skaldyr, og hvis du tager en tur op på Fløyfjellet, får du en fantastisk udsigt over byen, havet og de nærliggende bjerge.

Når afgangen nærmer sig, finder du MS Trollfjord liggende ved Hurtigrutens terminal i havnen, hvor vi har en stilfuld gæstelounge, som er eksklusiv for vores gæster. Her kan du nyde fingermad fra Norway’s Coastal Kitchen eller sikre dig en plads på en af de mange valgfrie udflugter, som endnu ikke er fuldt booket.

Når du er blevet budt velkommen om bord, møder du skibets oplevelses-team, som vil være værter og guider på din rejse langs Norges kyst til Svalbard. Hils på dine medrejsende, og find dig til rette på skibet, der bliver dit hjem i de næste par uger.

Nyd derefter det første af mange måltider om bord, og se rækken af farverige bygninger langs havnefronten blive mindre og mindre, efterhånden som vi sejler ud i Norskehavet.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

DAG 2 : Åndalsnes

Alpin by ved fjorden

Foto: Shutterstock

Åndalsnes ved Isfjord i bunden af Romsdalfjorden er vores første anløbshavn. Efter at vi om morgenen har lagt til i byens centrum, kan vi udforske den maleriske kystby med omkring 2.000 indbyggere.

Fra 1838 til 1964 var Åndalsnes administrativt centrum for den gamle kommune Grytten. Byen blev genopbygget fuldstændigt efter et angreb under Anden Verdenskrig. Åndalsnes er en moderne by med lokalavis, og den har nogle af Norges mest imponerende naturomgivelser.

Fjeldene, der rager op over byen, er bogstavelig talt Åndalsnes’ højdepunkt. Oplev norsk friluftsliv på for eksempel en vandretur til udsigtsposten Rampestreken.

Ønsker man at nyde seværdighederne på en mere rolig måde, kan man tage en afslappende tur med Romsdalgondolen eller køre til den snoede Trollstigen-passage med bus. Uanset, hvilken aktivitet man vælger, får man den bedste udsigt over Isfjord, Romsdalfjord og de omgivende fjeldtinder.

Udflugter
 • Hårnålesving og høje fjelde – den smukke bustur til Trollstigen
  Tag med på denne bustur langs ikoniske hårnålesving, som snor sig gennem frodige dale og dramatiske fjelde.
 • Stand-up-paddle i Åndalsnes 
  Kom helt tæt på Istra og se de omkringliggende høje tinder på en SUP-tur (stand-up-paddle) på flodens rolige, grønne vand.

DAG 3 : Træna

Norges ældste fiskersamfund

Foto: Kristian Dale

Vi sejler i Helgelandskystområdet om morgenen. Når man ser øer rage op af vandet i det fjerne, ved man, at vores destination næsten er nået.

Træna er en øgruppe på kanten af Den arktiske Polarcirkel, 33 sømil nordvest for fastlandet. Træna består af cirka 500 øer, holme og skær, hvoraf kun fire er beboet året rundt, og er en fredelig kommune med fugleliv, der trives på de for det meste ubeboede øer.

Selv om øgruppen er lille, har den en lang historie med arkæologiske fund, der antyder, at øerne har været beboet siden stenalderen. Man har fundet nogle af de ældgamle levn i en hule på Sanna, hvor der nu årligt afholdes musikfestival.

Tilbring eftermiddagen i et af Norges ældste fiskersamfund. Hvis vejret tillader det, kan vi måske nyde aktiviteter såsom vandre- og cykelture eller endda tage på øhop.

Med en stor bestand af havørne er fuglesafari en anden aktivitet, man ikke må gå glip af. For en ægte, autentisk oplevelse kan man træde ned i et par ældgamle, norske fiskersko og kaste en line under sommersolen.

Når det er tid til at tage af sted om aftenen, kan man tage et hvil og slappe af på skibet. Vi krydser Den arktiske Polarcirkel på vej nordpå og fejrer øjeblikket med en lille, norsk ceremoni.

Udflugter
 • Øhop på Træna
  Lær menneskene, dyrelivet og levemåden på smukke Selvær at kende.
 • Kulturvandring på Træna - poesi, kunst og arv
  Stimuler sanserne på en fascinerende, guidet gåtur gennem Trænas kulturelle landskab og nyd øernes naturlige landskab.
 • Arktisk dukkert - sauna og badetur
  Få en virkelig opkvikkende oplevelse og prøv en tur i sauna i Trænas ældste hus, og hvis man har lyst, kan man springe i Norskehavet.
Foto: Kristian Dale
Foto: Erik Lindner/Aspelund Hurtigrutemuseet

DAG 4 : Stokmarknes

Den norske kystrutes fødested

Foto: Erik Lindner/Aspelund Hurtigrutemuseet

Tilbring en hel dag i Vesterålen, en øgruppe lige nordøst for Lofoten. Økæden gav navn til vores allerførste kystruteskib, der sejlede på Norges forrevne kyst i 1893.

Vi lægger til i den historiske by Stokmarknes. Byen har en særlig plads i vores hjerter, da den er Den norske kystrutes fødested. I dag tager vi tilbage til der, hvor det hele begyndte.

I 1893, her i denne by, grundlagde skibsfartspioneren Richard With Den Originale Kystrute og revolutionerede kystrejsen for passagerer og norsk skibsfragt. Inden længe var Hurtigruten blevet en livline for Svalbard og Norges andre fjerntliggende samfund, og transport af varer til og fra havnene styrkede områdernes økonomi.

Stokmarknes er derfor en passende lokation for et museum, der foreviger vores inspirerende arv. Hurtigrutemuseet findes på havnefronten, hvor vores pensionerede skib fra 1956, M/S Finnmarken, stolt ligger indkapslet i en glasbygning. Her finder man arkiver, fotografier og artefakter i en række interaktive udstillinger. På en guidet tur kan man fordybe sig i atmosfæren fra en anden æra, mens man udforsker det pensionerede fartøj.

Ud over at besøge museet kan man nyde vandreture og andre aktiviteter på øerne. Tag på en tur med en RIB-båd til Raftsundet eller tag på en havørnesafari i den fjord, der gav navn til vores skib M/S Trollfjord.

Udflugter
 • Historien om Den norske kystrute
  Få en eksklusiv rundvisning på Hurtigruten-museet, hjem for et af vores skibe i fuld størrelse, der har udtjent sin tid, i Stokmarknes hvor Hurtigruten blev grundlagt.
 • Det bedste af Vesterålen om sommeren – en smuk bustur
  Oplev den betagende udsigt, de hyggelige fiskerlandsbyer og historien langs den fantastiske kyst på en bustur gennem øgruppen Vesterålen.

DAG 5 : Tromsø

Porten til Arktis

Foto: Espen Mills

Tromsø er Nordnorges urbane, arktiske hotspot, der har imponerende arkitektur, hippe restauranter og verdens nordligste universitet - bortset fra Svalbard. Byen har en spændende polarhistorie og er et naturligt stop, inden vi sejler videre nordpå og ind i det højarktiske område.

Den moderne by har en lang arv med genstande fra nærområdet, der kan dateres tilbage til istiden. Byen voksede i betydning efter, at den blev erklæret for købstad i 1794 - trods kun 80 indbyggere. Byen blev centrum for arktisk jagt i midten af ​​1800-tallet, og i slutningen af ​​1800-tallet var Tromsø et etableret, arktisk handelscenter.

Vi sigter mod at lægge til her om morgenen, så vi får en hel dag til at udforske den historiske, arktiske by og dens omgivelser. Vælg mellem en række tilkøbsudflugter. Lær noget om Tromsøs kultur og polarhistorie på en gåtur i byen. Eller se de yndefulde sæler i Polaria, der er et af verdens nordligste akvarier, hvor man kan se arter af arktisk havliv tæt på.

Vi kan måske også besøge den imponerende Ishavskatedral, der har en imponerende, stor, farvet glasmosaikgavl. Eller tag en tur med Fjellheisen til Storsteinen højt over Tromsø og få en exceptionel smuk udsigt over byen, fjelde og fjorde.

Udflugter
 • Vandring med vikinger
  Vær med til at fejre Nordens historie, traditioner og kultur, mens du rejser tilbage til vikingetiden på Tønsviking middelaldergård.
 • Tromsø, den arktiske hovedstad - sommer
  Oplev Tromsø, “Nordens Paris”, om sommeren og lær mere om den fascinerende polarhistorie og moderne kultur.
 • Tromsø til fods - byen og dens polarhistorie
  Tag en spadseretur igennem Tromsøs fascinerende historie og arv og oplev, hvorfor byen er kendt som “Porten til Arktis”.
 • Det nordligste bryggeri
  Lad skuespillere underholde dig på denne tur gennem Tromsø til Mack, der længe har været kendt som verdens nordligste bryggeri.
Foto: Espen Mills
Foto: Getty Images

DAG 6 : Honningsvåg

På Europas top

Foto: Getty Images

Om morgenen ankommer vi i Honningsvåg, der er den nordligste by på Norges fastland. Honningsvåg er ung by - fra 1996 - og fortsat en af Norges mindste byer.

Her kan man vælge mellem adskillige tilkøbsudflugter. Tag f.eks. på kongekrabbefiskeri, mød en oprindelig samisk familie, tag på fuglesafari eller på en guidet tur for at se, hvordan man lever her ved 71°Nord.

Honningsvåg er også porten til Nordkap, berømt for at være “Europas nordligste punkt”. Plateauet befinder sig 307 meter over havet og 2.102 kilometer syd for den geografiske nordpol. Brug et øjeblik på at kigge ud over havet fra toppen af de høje klipper og se bølgerne slå mod stenene nedenfor.

På toppen af ​​en af ​​klipperne står ikonisk globusmonument, der inspirerer alle besøgende til at fotografere Bagefter kan man besøge Nordkapphallen, der har udstillinger og en kortfilm om kappens historie.

Når vi sejler fra Honningsvåg, nyder vi den dramatiske udsigt til plateauet fra havsiden. Skibet sejler videre ind i Barentshavet og efterlader Norges fastlandskyst langt bag os.

Udflugter
 • Nordkap og kongekrabbe-oplevelse - sommer
  Tag med os, når vi oplever Honningsvågs seværdigheder, lige fra ikonisk udsigt ved Nordkap til fascinerende kunstværker og lækker kongekrabbe.
 • Tur med ATV til Nordkap
  Kør i din egen ATV på en spændende, eventyrlig oplevelse til det europæiske kontinents nordligste punkt.

DAG 7 : Til søs rundt om Bjørnøya

Mellem Norge og Svalbard

Foto: Espen Mills

Bjørnøya er den sydligste ø i Svalbards øgruppe og ligger lige omkring halvvejs mellem Norges fastland og Spitsbergen. Vi ser det utilgængelige land fra skibet om eftermiddagen, så tænk på det som indledning på Svalbard-oplevelserne.

Når man ser øen, bemærker man måske manglen på træer og endda buske. Her vokser kun meget lidt, og overfladen er delvist kun dækket af et lag mos og lav. Uanset, hvad der end vokser her, får det næring og gødning fra det rigelige fugleliv, der yngler på klipperne. Hav kameraet klar til at tage billeder af små alke, søpapegøjer, sortbenede rider og mallemukker, der flyver hen over de dramatiske klippetoppe og stejle skråninger sammen med mange andre havfuglearter.

Øens navn betyder bjørneøen, men de eneste indfødte pattedyr er polarræve. Øen fik sit navn, da en isbjørn blev set svømme i vandet i nærheden, men det er et usandsynligt syn her så langt sydpå.

På skibet kan man lære om Bjørnøyas historie gennem de polarhistoriske foredrag. Her lærer vi noget om de historiske ekspeditioner, der førte til opdagelsen af stedet, og de efterfølgende krav, som lande har gjort i forhold til øen. Hør om det utilgængelige fristeds strategiske betydning og om den rolle, som Bjørnøya havde i Anden Verdenskrig.

Vi sejler videre fra Bjørnøya og gør fortsat brug af M/S Trollfjords faciliteter til afslapning såsom fitnesslokale og sauna. Der er også et fotokursus, så man kan få det rette fokus, når man fotograferer dyrelivet og vildmarken, der venter på Svalbard.

Foto: Espen Mills
Foto: Shutterstock

DAG 8 : Longyearbyen

På kanten af verden

Foto: Shutterstock

Vi ankommer på Spitsbergen, der er den største af øgruppen Svalbards tre hovedøer. Storslåede brune og grønne fjelde rager op og breder sig fra den højarktiske tundra, mens floder med smeltet sne risler gennem dalens sletter og glimter under sommersolen.

Brug et øjeblik på bare at mærke stemningen her på Svalbard. Vi er på en breddegrad på mere end 78° Nord og kun 1307 kilometer fra selve Nordpolen. Luften i den arktiske vildmark er frisk og ren, og temperaturen om sommeren ligger gennemsnitligt på mellem nul og otte grader Celsius, takket være Golfstrømmens nordlige del.

Longyearbyen ligger på bredderne af en fantastisk, stor fjord. Det er den største bosættelse på Svalbard og fastsat som verdens nordligste bosættelse med flere end 1.000 indbyggere.

Byen er oprindeligt udsprunget af en kulminekoloni fra 1906 og huser nu omkring 2.000 indbyggere fra hele verden. Nu er byen knudepunkt for eventyrrejsende, forskere og ingeniører, der er tilknyttet forskningsprojekter såsom den berømte Frøbank.

Gå en tur i byen og nyd dens samling af gallerier, beværtninger, restauranter, bryggerier og det bemærkelsesværdige North Pole Expedition Museum. Vi har tilkøbs udflugter til de imponerende landskaber, der omgiver Longyearbyen. Har du nogensinde prøvet at køre i hundeslæde uden sne? Nu har du chancen.

Udflugter
 • Hundeslædekørsel på hjul
  Oplev den instinktive forbindelse mellem menneske og hund, mens vi bliver trukket af otte slædehunde gennem det norske sommerlandskab på en slæde med hjul.
 • Svalbards vildmark og historie
  Mød slædehunde og hør hundeslædeførernes spændende oplevelser ved Camp Barentz, inden vi tager en tur gennem tiden på Svalbard Museum.

DAG 9 : Ny-Ålesund

Videnskab på grænsen til Arktis

Foto: Heiko Kuhr

Mens vi sejler fra Longyearbyen, anbefaler vi at stå tidligt op for at nyde den imponerende udsigt over Kongsfjorden, der er en af områdets største fjorde. Indgangen er beskyttet af to kolossale, knirkende gletsjere, der regelmæssigt kælver is i fjorden.

Strækningen er også et godt sted at spejde efter hvalrosser, der soler sig på bredderne, og de mange trækfuglearter, herunder søpapegøjer, kongeedderfugle, kortnæbbede gæs og lomvier.

Polarræve og Svalbard-rensdyr kan af og til ses på land, og hvidhvalen er kendt for at komme op til overfladen her. Hvis vi er heldige, ser vi måske endda en isbjørn ved kysten på rov efter remme- og ringsæler.

På spidsen af halvøen Brøgger på en af Kongsfjords bredder,ligger Ny-Ålesund. Som i Longyearbyen lå her først en kulmine, men fra midten af det 20. århundrede blev stedet vært for forskningsstationer. Om sommeren er her flere end hundrede forskere fra 20 glaciologi- og klimainstitutter fra mere end 10 lande.

Gå en tur i en af verdens nordligste besættelser, besøg det lokale museum og souvenirbutikken eller send et postkort fra det fjerne til venner og familie fra det lille posthus.

Man kan også tage på en guidet tur til Amundsen-monumentet, der blev rejst til ære for den fantastiske, norske opdagelsesrejsende, der slog alle rekorder, da han nåede Nordpolen i 1926. Amundsen fløj luftskibet Norge fra Ny-Ålesund over Nordpolen og landede i Alaska tre dage senere.

Foto: Heiko Kuhr
Foto: Kristian Dale

DAG 10 : Til søs

Vi forlader Svalbard

Foto: Kristian Dale

Det er desværre tid til at sige farvel til Svalbard og Spitsbergen og vende tilbage til det norske fastland.

Undervejs kan man slappe af. Hvis himlen er skyfri, kan man nyde lidt sommersol ude på dækket og spejde efter hvaler, delfiner og marsvin. Eller hvis det ikke er så varmt udenfor, kan man nyde saunaens beroligende damp.

Få et fascinerende indblik i lokalhistorie og dyreliv ved at overvære Coastal Experience-teamets foredrag. Teamet tilbyder måske også kurser i fotografering, så man kan få hjælp til at tage fantastiske billeder i de kommende dage.

Nyd Norway's Coastal Kitchen-konceptets overdådige mad og drikkevarer. Kokkene anvender de bedste, mest smagfulde, lokale norske råvarer. Som en ekstra fornøjelse kan der være smagsprøver på regionale specialiteter eller demonstrationer af vores dygtige skibskokke i showkøkkenet.

Man kan også slappe af med en god bog i loungen eller tale med de medrejsende i baren om yndlingsoplevelser på rejsen indtil nu.

DAG 11 : Tromsø og Senja

Udforskning af “Lille Norge”

Foto: Ørjan Bertelsen

Tilbage på Norges fastland er dagens første stop Tromsø. Skibet losser fragt fra Svalbard og laster fragt til havnene sydpå.

Vi lægger til i Tromsø efter at have været oppe ved Svalbard og følger i historiens fodspor. De fleste opdagelsesrejsende og sømænd, der vendte tilbage fra deres arktiske ekspeditioner, besøgte byen. Moden og maden, de fandt der, virkede så stilfuld og raffineret sammenlignet med de nøgne grænsebyer, at de gav Tromsø tilnavnet ”Nordens Paris”. Alle besøgende får et godt indtryk af Tromsø?

Fra Tromsø fortsætter skibet sydpå til eventyrlige Senja, der er en af Norges største øer. Fra Tromsø kan man tage på en tilkøbsudflugtø, der slutter ved skibet, når det ligger i Senja. Vi anbefaler en smuk udflugt via Kvaløya og videre med færge til Senja, ihvor vi genforenes med skibet på øens vestside.

Senja er Nordnorges hurtigtvoksende, foretrukne destination, som man ville forvente for et sted, som CNN har rangeret blandt verdens ti smukkeste øer. De lokale beskriver ofte stolt øen som “mininorge”, fordi den har en koncentration af landskaber, der er inspireret af forskellige dele af Norges kyst.

På Senja findes et udvalg af tilkøbsudflugter med det bedste fra øen. Det er blandt andet vandreture til karakteristiske tinder med en misundelsesværdig udsigt, fisketure eller kajakture i en rolig fjord.

Udflugter
 • Dyresafari på Senja
  Tag med på en spændende safari ved Senjas have, forbi frodige øer og holme, mens vi spejder efter sæler og havfugle.
 • Smuk guidet tur på elcykel
  Hop på en el-cykel for at udforske den idylliske ø Senja uden besvær. Se storslåede udsigter over fjordene på en af Norges mest betagende årstider.
Foto: Ørjan Bertelsen
Foto: HGR

DAG 12 : Svolvær

Bliv forelsket i Lofoten

Foto: HGR

Vi udforsker øgruppen Lofoten hele dagen. Øgruppen anses for at være et af de mest spektakulære områder i hele Norge, og man forstår hvorfor, når man ser de takkede grønne fjelde rejse sig dramatisk op af havet og klatre højt op mod himlen som enorme tænder.

Smukke fiskerbyer kommer til syne som rækker af rødtagede huse på pæle, der klamrer sig malerisk til kanten af ​​fjeldrige øer. Hist og her ligger enkelte fiskerhytter, der lokalt kaldes rorbuer, spredt over øerne, som røde prikker midt i et safirblåt hav og på de frodige fjeldsider.

Man erfarer, at livet på Lofoten er overraskende roligt og fredeligt. Tiden synes at stå stille, som var den standset midt i øernes rene skønhed.

Øgruppens bankende hjerte er Svolvær, hvor skibet ligger det meste af dagen. Her er butikker og restauranter, og man kan bruge timer på at udforske og lære selve byen at kende.

For at udforske fjeldene, øerne og byerne, der kan ses rundt om Svolvær, er der et udvalg af de bedste tilkøbsudflugter iLofoten at vælge imellem.

Tag på en tilkøbsvandretur til en af de hvide sandstrande, hvor man kan hjælpe med en strandoprydning og tage en badetur. Man behøver heller ikke bekymre sig om, om man skal vælge mellem fjeldvandring og en kajaktur. På de lange sommerdage kan man måske nå begge dele, så man får det bedste fra havet og fjeldtoppen.

Udflugter
 • Fiskeri på Lofoten - sommer
  Prøv at fiske efter kuller, torsk og makrel ombord på en traditionel norsk fiskerbåd fra 1917, M/S Symra
 • Kajakroning ved Lofoten - sommer
  Oplev Henningsværs rå naturskønhed, mens vi udforsker det krystalklare vand via kajak.
 • Højdepunkter i Reine og Lofoten
  Lofoten er et særligt, ikonisk sted med enormt høje kystfjelde og små kystsamfund. Der venter os en fantastisk udsigt fra Svolvær til Reine.
 • Fiskeri med en lokal
  Tag med den lokale fisker på en fisketur i havet omkring Lødingen, måske med havørne, som flyver over os.
 • Dampskibsværft og Kystrutens historie
  Rejs gennem tiden ved Dampskipsbrygga, Lødingens tidligere værft, der nænsomt er blevet restaureret som udstillingssted.
 • Samisk kunsthåndværk, mad og kultur
  Brug lidt tid sammen med en samisk familie fra området, og lær om deres unikke skikke, der er gået i arv gennem tiderne.

DAG 13 : Brønnøysund

Helgelandskystens seværdigheder

Foto: Photo Competition

Skibet fortsætter sydpå og når til midten af Norges kyst. Helgelandskysten er en velkendt strækning, der er fuld af karakteristiske fjelde, der har givet inspiration til mange myter og folklore.

Mens vi sejler, skal du holde øje med Vega-arkipelaget, en klynge af ca. 6.500 øer, skær og holme. Der er et UNESCO World Heritage Center på Gardsøy, som viser, hvordan man høster de højt værdsatte edderdun ved at udstyre fuglene med små kasser, hvor de kan bygge reder.

Vi lægger til i Brønnøysund, der har en skøn lystbådehavn og en nygotisk stenkirke fra 1870. Brug tiden på at udforske byen eller deltag i tilkøbsudflugter såsom kajakroning, cykling eller en sejltur med RIB-båd.

Længere fremme fra Brønnøysund ligger fantastiske Torghatten. Det første, man bemærker ved Torghatten, er hullet, der går lige igennem fjeldets midte. Ifølge legenden blev Torghatten dannet, da Hestmannen i skuffelse over at være blevet afvist af den smukke Lekamøya, skød en pil efter hende. Kongen i Sømnafjellet så det og kastede sin hat imellem, og pilen gik lige igennem hatten og dannede hullet. Så skinnede solen, og alle blev til klipper.

I roligt tempo tager det cirka en time at gå til hullet i Torghatten på en tilkøbsudflugt. Panoramaudsigten over træerne og øerne, der strækker sig ud foran os, er det hele værd.

Udflugter
 • Torghattens og Brønnøysunds legender - sommer
  Se Brønnøysunds seværdigheder fra bussen og følg derefter i fodsporene på trolde til et mytologisk fjeld med et hul, der går hele vejen igennem det.
 • Brønnøysund på cykel
  Kom på cykeltur gennem historiske Brønnøysund og oplev byens hemmeligheder undervejs, fra den overraskende kirke til et showroom fyldt med moderne kunst.
 • Vandretur til Torghatten
  Følg i fodsporene på trolde og vikinger på denne udflugt til et mytologisk fjeld med et hul lige i midten. 
 • Eventyrlig oplevelse på havet i RIB-båd
  Udforsk landskabet omkring Brønnøysund fra havet på en spændende RIB-tur.
Foto: Photo Competition
Foto: Rune Kongsro

DAG 14 : Ålesund og Urke

Sunnmørealpernes hemmelighed

Foto: Rune Kongsro

Skibet lægger kort til i Ålesund, der er kendt for sin jugendstil-arkitektur og maleriske beliggenhed på en halvø ved Aksla-fjeldet. Her losser vi al fragt og sætter rejsende, der deltager i udflugter, af.

I nærheden af Ålesund skærer den fantastiske Hjørundfjord sig gennem Sunmørsalpernes tinder, der er 1.700 meter høje. Fjorden ligger smukt indlejret i Sunnmørealperne, hvilket betyder, at det er områdets skjulte perle og en hemmelighed for de fleste andre skibe.

De, der oplever Hjørundfjord, ser den som en seriøs konkurrent til deres yndlingsfjord i Norge. Fjordens dybe, blå vand og frodige fjeldsider synes at være perfekt proportionerede og afstemt, som var den blevet skulptureret med vilje af naturens kunstneriske evner.

På bredden af en af Hjørundfjords arme ligger idylliske Urke med færre end 40 indbyggere. Det er her, skibet henter de rejsende, der tidligere forlod skibet i Ålesund for at tage på udflugt.

Vi nærmer os hastigt rejsens sidste dag. Selv om det er bittersødt, kan vi ikke komme på nogen bedre måde at fejre vores Svalbard Express-oplevelse på end med en glædelig afskedsmiddag på rejsens sidste aften. Det er også muligt at se tilbage på de mange højdepunkter, vi har oplevet sammen.

Udflugter
 • Arkitektur og bryggerier – Ålesund til fods
  Udforsk Ålesunds bemærkelsesværdige Art Nouveau-arkitektur, og smag derefter nogle af de bedste øl fra et mikrobryggeri i lokalområdet.
 • Fjeldtoppe og fjorde – en smuk bustur
  Oplev det Norge, du altid har drømt om. Sunnmøre-alpernes dramatiske fjelde og fjorde vil gøre dig stum af betagelse!

DAG 15 : Bergen

Tilbage, hvor vi begyndte

Foto: Alamy

Vi ankommer i Bergen om morgenen. Det er tid til at gå i land, men først tager vi pænt afsked med de andre passagerer og besætningen på M/S Trollfjord, der har gjort vores Svalbard Express-rejse så behagelig.

Vi har rejst som en del af denne historiske, ikoniske rejse til bider af paradis på Norges kyst, noget du ikke lige glemmer foreløbigt. Hvis man har deltaget i tilkøbsudflugter, får man billeder af sig selv til deling - f.eks. fra kajak-, fiske- og cykleture i nogle af de smukkeste naturlandskaber, der findes.

Vi ved, at der er glade minder fra Nordkap, Helgeland, Lofoten, Senja, Hjørundfjord, krydsningen af Den arktiske Polarcirkel, Tromsø, Bjørnøya, Longyearbyen og Ny-Ålesund at tage med hjem, og som vil gøre venner og familie grønne af misundelse.

Det var så Svalbard Express. Vi håber at se dig tilbage her på Norges kyst snart.

Foto: Alamy
Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Hvad er inkluderet?

Standard kahytter

Nyd et imponerende udvalg af fordele, der er inkluderet i rejsens pris, og vælg mellem vores forskellige komfortable overnatningsmuligheder: Kahytterne Polar Inside, Polar Outside og Arctic Superior.

 

Kahyt på skibet

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering

Læs mere om kahytterne ombord

 

Mad- og drikkevarer ombord 

 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret i restauranten til frokost og middag (undtagen morgenmad), samt i barens åbningstider
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i 1893 Bar
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver

Læs mere om mad- og drikkevarer ombord

 

Livet ombord

 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Gratis Wi-Fi
 • Dedikeret fotograf ombord
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Bibliotek
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter, fotoudstyr og kikkert kan lejes

Læs mere om livet ombord

For rejsende i suite

Hvis du vil have den bedste oplevelse ombord i smukt indrettede luksuskahytter, skal du vælge ekspeditionssuiten.

 

Suite på skibet

 • Indkvartering i en stilfuld, rummelig suite med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering
 • Ubegrænset minibar (fyldes op to gange om dagen)
 • Daglig opredningsservice

Læs mere om suiterne på skibet

 

Mad og drikkevarer ombord

 • Helpension med måltider hele dagen på Flora, Árran og den finere à la carte-restaurant Røst
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret i restauranten til frokost og middag (undtagen morgenmad), samt i barens åbningstider
 • Cocktail efter middag
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Valg af spisetid på restauranterne
 • Eksklusiv Afternoon Tea med mousserende vin på Røst
 • Eksklusiv middag med skibets seniorofficerer
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver

Læs mere om mad- og drikkevarer ombord

 

Livet på skibet

 • Prioriteret Fast Track-check-in, inklusive eksklusiv adgang til Espolin Johnson-lounge
 • Gratis Wi-Fi
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværksaktiviteter
 • Dedikeret fotograf ombord
 • Bibliotek
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter, fotoudstyr og kikkert kan lejes
 • Hurtigrutens kollektionspakke med tøj bestående af en skaljakke, sweater og uldhue
 • To inkluderede udflugter efter eget valg (udvalg afhænger af sæson)

Læs mere om livet ombord