Kystekspeditioner for ægte eventyrere - sydgående

Kirkenes - Bergen

Slip din indre opdagelsesrejsende løs og tag med på et aktivt eventyr gennem Norges betagende smukke fjorde og dramatiske bjerge. Hurtigrutens norske kyst-ekspeditionssejladser følger den klassiske rejserute, men lader dig også nyde unikke udflugter, ekspertforedrag og aktiviteter med et håndplukket ekspeditionshold - dine værter om bord og på land.

 • Rejs med skibets ekspeditionshold, der er eksperter i norsk kultur, historie og natur.
 • Deltag i eksklusive vandreture og udflugter på mange unikke steder langs kysten.
 • Vær med til aktiviteter og daglige foredrag om norske seværdigheder og andre fascinerende emner.
 • Oplev magiske Lofoten og andre storslåede naturlige vidundere i dagtimerne

Oversigt

På disse sejladser kommer vi helt ind i hjertet af kyst-Norge, hvor man oplever vildmarken og kulturen på en mere aktiv måde med udflugter og spændende aktiviteter, der skifter med årstiderne. For at forstærke oplevelsen uddyber ekspeditionsholdet observationer af dyreliv, naturfænomener, natur og kultur.

På ekspeditionsskibene kan man både se det lidt ekstra og forstå mere af, hvad man ser på rejsen. MS NordnorgeMS Nordkapp og MS Nordlys har egne ekspeditionshold om bord. De fungerer som rejseledere og holder foredrag, fortæller historier og skræddersyr kajak- og fodture, så man kan føle sig som en ægte eventyrer langs Norges kyst. 

Ekspeditionsholdene er bredt sammensat af erfarne mennesker med hver sin specialistkompetence, og også holdene skifter med årstiderne. Dermed er der altid nogen om bord, der både kan fortælle mere om, hvad vi oplever, og tage dig med væk fra skibet til endnu en rejsedimension.

Det bedste ved et vandrepas

Anskaf dig et vandrepas, der giver adgang til særlige vandreture med det loyale ekspeditionshold. Her er nogle funktioner, der tilbydes af vandrepasset, der kan købes én gang om bord:

 • Mindst fire vandreture i løbet af vinteren og foråret, mindst seks vandreture i løbet af sommeren og efteråret og flere muligheder, hvis lokale vejrforhold tillader det.
 • Guidede vandreture og foredrag om turen på engelsk.
 • Vandreudstyrspakke (rygsæk, kort, vand og energi bar) kan købes om bord.
 • Afhængigt af ruten kan vandreture vare mellem halanden og fire timer.
 • De fleste vandreture er på niveau 4 og kræver en god fysisk form.

Er du klar til udfordringen?

Hvis du ønsker at deltage i disse ekspeditioner, kan du købe et vandrepas for 1500 norske kroner om bord på M/S Nordkapp, M/S Nordnorge og M/S Nordlys. 
Vi ses om bord!

Inkluderet i prisen:

 • Rejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension om bord

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse og transport.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring.
 • Valgfrie udflugter

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahytIkke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.

 

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

1200x600_Kirkenes_©Ørjan Bertelsen_Day 7.png
Foto: Ørjan Bertelsen Foto

Båtsfjord - Kirkenes - Berlevåg


Lokalitet:

De morgenfriske kan se Vadsø, og lige efter morgenmaden ankommer vi til Kirkenes, ved 30 ° Øst - længere mod øst end Istanbul og St. Petersborg. Vi er tæt på den russiske grænse, og vejskiltene har både norsk og russisk tekst. Afhængigt af sæsonen er der flere måder at besøge den russiske grænse på.

Om foråret kan man for det meste fortsat deltage i vinteraktiviteter og -udflugter. Man kan opleve den arktiske vinter på en snescooter og køre over en frossen fjord. På hundeslædeturen trækker huskyhundene ivrigt slæderne over det frosne landskab i den arktiske vildmark. Man kan også besøge Snehotellet og se rensdyr.

På efterårs-udflugten i den arktiske vildmark får man et indblik i, hvordan samerne har høstet, lagret, jaget og fisket i århundreder.

Når skibet starter sin rejse mod syd, kan man først nyde en dejlig frokost og bagefter nyde synet af arktisk vildmark fra dækket eller en panoramalounge. Der er foredeag om pomorhandlems historie om vinteren.

De havne, der på den nordgående rejse blev besøgt om natten, anløbes nu om dagen. Om eftermiddagen lægger skibet igen til i Vardø, Norges østligste havn. Hvis vejret tillader det, kan man opleve is-badning i Det Arktiske Ocean i vinterhalvåret - også som aktiv.

Om bord er der i foråret en præsentation af "Livet i havet", og om vinteren kommer lokale arktiske dykkere med en udstilling og holder et foredrag på dækket om livet i havet. Vi fortsætter langs Varanger-halvøen til Båtsfjord og når Berlevåg om aftenen.

1200x600_Hammerfest_©Ørjan Bertelsen_Day 8.png
Foto: Ørjan Bertelsen Foto

Mehamn - Tromsø


Lokalitet:

Midt om natten anløber vi Mehamn, hvor man kan deltage i en uforglemmelig snescootertur gennem et af Europas mest ekstreme og spændende vinterlandskaber. I Honningsvåg kan man nyde en udflugt og morgenmad på Nordkap, mens man opdager skjulte sider af Finnmark.

Før vi stopper i Hammerfest, kan man drikke en ”energikaffe” og få en kort introduktion til Melkøya - den nordligste naturgasterminal - om bord.

I efteråret kan man smage tørret rensdyrkød på dækket. I Hammerfest kan man deltage i en fjeld-vandretur eller deltage i en guidet byrundtur og se meridianstøtten, der blev rejst i 1854 til minde om den første præcise måling af kloden - og som er på UNESCOs verdensarvliste.

Vi fortsætter mod syd til Øksfjord. Om vinteren kan man lære at binde maritime knob på dækket af besætningen. Efter at have krydset åbent vand stopper vi kort på den gamle handelsstation på Skjervøy, før vi sejler gennem den smukke Lyngenfjord - i foråret. Omgivet af Lyngen-alpernes sneklædte tinder kan vi besøge en lokal fisker og smage lokale friskfangede rejer. Vi lægge til i Tromsø, der er kendt som "porten til arktisk" lige i tide til at nyde en midnatskoncert i Ishavskatedralen. Alternativt kan man på en tur rundt i byen og nyde lokalt bryg i en af ​​de mange pubber.

1200x600_Raftsundet_©Nina Helland_Day 9.png
Foto: Nina Helland Foto

Tromsø - Stamsund


Lokalitet:

Vi ankommer til Harstad om morgenen, og man kan deltage i en af Hurtigrutens udflugts​​klassikere, En smag af Vesterålen. Risøyrenna (-renden) er bare syv meter og blev lavet specielt til Hurtigruten i 1920'erne, hvilket giver en "inside rute" mellem Harstad og Sortland. Sandbankerne kan ses gennem det klare, grønne vand. Risøyhamn er en lille landsby med kun 200 indbyggere, og vi stopper kort for at sætte passagerer, dagligvarer og post i land. Fra havnen kan man deltage i en spektakulær hvalsafari om vinteren.

Derefter fortsætter vi via Sortland til Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt for mere end 120 år siden. På vej videre mod syd ser det ud, som om vi sejler lige ind i bjergvæggen, men kaptajnen finder en åbning og sejler gennem det smalle Raftsund. Som en hyldest til regionens fiskerihistorie fileterer kokken om vinteren dagens fangst på dækket.

Nu kommer vi til den spektakulære Trollfjorden - kun 2 km lang og 100 m bred med majestætiske bjerge omkring sig. Hvis vejret og tiden tillader det, tager kaptajnen en omvej ind her. Deltag i en havørneudflugt for at se fuglenes konge på tæt hold.

I Svolvær kan man vælge mellem adskillige udflugter sommer, forår og vinter. Fra Svolvær fortsætter vi til Stamsund, hvor Lofotvæggens majestætiske toppe kan ses. Vi forlader øerne i løbet af aftenen og sætter kurs mod fastlandet.

1200x600_UNESCO Vega Archipelago (Sandnessjøen), Neshavna_©Rita Johansen_Topaz_Day 10.png

Bodø - Rørvik


Lokalitet:

Vi krydser Polarcirklen ved 66 ° 33' Nord, der er en vigtig passage, der fejres på dækket med arktiske traditioner på dækket. Et andet højdepunkt er, at vi sejler forbi fjeldkæden De Syv Søstre. Fjeldene er mellem 910 og 1.072 meter høje, og det er let at forstå, hvordan de syv "damer” har inspireret til gamle myter. Vi stopper kort ved Nesna, en idyllisk gammel handelsstation, før vi fortsætter til Sandnessjøen.

Vega-øerne, der er på UNESCOs verdensarvliste, ligger tæt på anløbsstedet Sandnessjøen og kan besøges på en valgfri udflugt om sommeren. I Brønnøysund tilbydes en udflugt til det norske akvakulturcenter.

1200x600_Trondheim_©Jan Menge - Guest image_Day 11.png
Foto: Jan Menge / Guest Photo Foto

Trondheim - Ålesund


Lokalitet:

Endnu en mulighed for at gå på opdagelse i Trondheim. En gåtur kan være en rejse gennem 1000 års historie. Senere sejler skibet ud på den majestætiske Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Ligesom alle andre norske fjorde er den dyb, 577 meter på det dybeste sted.

Mens vi sejler langs kysten, indser man fiskeriets betydning for de norske kystsamfund. Kristiansunds placering har givet byen et væld af muligheder for fiskeri, skibsbygning og olieindustri. Byen betragtes som Norges hovedstad for tørret torsk på grund af dens lange historie med eksport af saltet tørfisk. Her kan man tilmelde sig en tur på Atlanterhavsvejen, et af ​​Norges mest besøgte turistmål. Når vi krydser det åbne hav til Molde, der er kendt som "rosernes by", bemærker man Romsdal-alpernes stejle, grå, pegende tinder.

Dag 6

En dag med mesterværker


Lokalitet: Bergen

I løbet af natten lægger skibet til i Ålesund, Torvik og Måløy, mens verdens smukkeste sørejse nærmer sig sin afslutning. Inden vi lægger til i Bergen, er der endnu nogle sømil med fascinerende natur foran os - blandt andet den maleriske Nordfjord under den enorme Jostedalbræ. Her udvider fjorden sig mod øst ind til de små bysamfund Loen og Olden. De barske kystområder er en slående kontrast til de indre fjordområder, hvor vinden er blidere, og der falder mindre regn. Her er frodige frugtplantager, og gletsjerfingre strækker sig mod glinsende søer, og vandfaldene bruser. Landskabet har sin egen særprægede charme, som man bør opleve. Om morgenen lægger vi til på Florø, en moderne kystby, der er også Sogn og Fjordane-regionens ældste by og Norges vestligste samfund. Trods konstante forandringer har byen Florø fastholdt sit særlige kendetegn. Den lille bys atmosfære er meget levende med en charmerende hovedgade og godt udvalg af butikker.

Et par sømil syd for Florø sejler vi ind i mundingen af den mægtige Sognefjord og nyder den fantastiske udsigt over den pragtfulde kyststrækning med masser af øer. Endelig ankommer du i Bergen med minder fra en unik rejse fyldt med uforglemmelige oplevelser og møder med lokale folk, dyreliv og fantastisk natur. Desværre har alle gode ting en afslutning, men vi håber at se dig om bord til nye eventyrlige oplevelser i fremtiden.

Hvis du stadig ikke har fået nok af Norge, kan du forlænge opholdet og deltage i nogle af Hurtigrutens Land Adventures. Se betagende fjorde, udforsk Lofotens stejle fjeldlandskaber, tag en ekstraordinær togtur, oplev Norges hovedstad, Oslo, eller oplev det arktiske Norges kronjuvel - Svalbard. Vi anbefaler stærkt at opholde sig et par dage i Kirkenes, Tromsø, Lofoten, Bergen, Oslo eller Longyearbyen for at opleve mere norsk mad, kultur og natur. Alle hoteller er specielt udvalgt til at tilbyde de bedste og mest autentiske norske oplevelser. 

 

Ankomst Varierer efter årstiden

Lokalitet Bergen, Norge
Oplevelser

Udflugter på sydgående sejladser (2017/18)

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2017 - 30.03.2018.

Attraktioner

Oplev naturlige vidundere, havne og dyreliv, som du kan møde i løbet af rejsen i Norge.

Havne

Lær noget om de charmerende havne og byer, der besøges på denne rejse

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan opleve på en rejse i Norge.

Forlæng ferien

Forlæng ferien

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205

Udflugter før og efter sejladsen

Fuldend din ferie i Norge med oplevelser før eller efter sørejsen. Vælg mellem udflugter, der varer nogle timer eller flere dage med hotelovernatninger.