Kulturel sejlads - nordgående

Bergen - Kirkenes

Velkommen om bord på ti helt særlige rejser med fokus på norsk musik, kultur, kunst og historie. På disse ture er mange aktiviteter om bord inkluderet, og du kan deltage i skræddersyede udflugter. Vi lover autentiske oplevelser og fascinerende vidensformidling undervejs.

 • Lær noget om norsk kunst, musik og historie, mens du sejler gennem det landskab, der skabte det hele.
 • Deltag i seks unikke kulturelle begivenheder om bord. Alle fem er inkluderet i rejsens pris.
 • Oplev det meste af Norges kyst med 34 havne, flere end 100 fjorde og 1000 fjelde.
 • Deltag i supplerende udflugter på land - nogle af dem i spektakulære og ualmindelige områder.

Oversigt

Tag med på disse unikke sejladser, der er dedikeret til norsk kultur. Hurtigruten tilbyder fem sejladser i foråret og fem i efteråret. Oplev norsk kultur, når den er bedst, enten når kyststrækningen vågner efter en lang vinter eller i de farverige årstider. Mens vi sejler langs kysten, kan du deltage i flere spændende kulturelle aktiviteter både om bord på skibene og på land. Nogle af vores koncerter afvikles i usædvanlige lokaliteter og omgivelser. Du kan nyde opera-arier i en gammel industrimine og en koncert i en gammel fiskeoliefabrikstank.
Der er besøg i fascinerende kirker, herunder den smukke stenkirke i
Ålesund, Iskatedralen i Tromsø, Nidarosdomen i Trondheim og Trondenes Kirke, Norges nordligste middelalder-stenkirke.

I Bodø kan du besøge "Stormen" i kulturkvarteret. Bygningen åbnede i 2014 og har vundet flere arkitekturpriser. "Stormen" er samlingssted for både publikum og kunstnere og er et sted, hvor man kan opleve kunst i alle former. Stedet er især kendt for den vidunderlige akustik.

Aktiviteterne om bord pirrer også alle dine sanser med koncerter, foredrag og smagsprøver på specialiteter fra de områder, vi sejler i.

NORDGÅENDE

BERGEN – TRONDHEIM

 • Valgfri: Pianokoncert i Bergen - Grieg på Troldhaugen før afrejse.
 • Valgfri: Orgel-kirkekoncert i Ålesund.

TRONDHEIM – BODØ

 • Valgfri: Koncert på Stormen i Bodø: “Haugtussa” komponeret af Edvard Grieg.

BODØ – TROMSØ

 • Inkluderet: Koncert om bord, mens vi krydser Vestfjorden.

TROMSØ – MEHAMN

 • Inkluderet: Foredrag om bord: Norske traditioner

MEHAMN – KIRKENES

 • Valgfri: Morgenkoncert i “Andersgrotta”.

Desuden kan du deltage i vores sædvanlige forårs- og efterårsud-flugter på rejsen.

Rejsens pris inkluderer:

 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg og helpension
 • Udvalgte aktiviteter om bord inklusive foredrag, koncerter og smagsprøver

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring
 • Valgfrie udflugter
 • Bagagehåndtering

 I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt
 • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.

 

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Udrejse Afhænger af sæsonen

April, oktober og november 2017

Afrejsehavn Bergen, Norge
Dag 1

Rejsen begynder


Lokalitet: Bergen

En 12-dages klassisk rundrejse, der starter i Bergen. I Edvard Griegs hjemby kan man opleve farverige Bryggen, nyde fiskesuppe på fiskemarkedet og tage op på fjeldet med Fløibanen, før vi sejler ind i fjordene. Når man er kommet godt om bord, serveres en lækker buffetmiddag baseret på Bergens bedste råvarer. Vi sejler nordpå fra Bergen og ind i Hjeltefjorden ligesom vikingerne, da de sejlede til Shetland og videre ud i verden. Brug resten af ​​aftenen til at slappe af, enten på dækket eller i panoramasalongen, mens vi sejler langsomt forbi de smukke fjorde og kystlandskaber.

KULTUREL BEGIVENHED
Valgfrit: Klaverkoncert i Bergen - Grieg på Trollhaugen inden afrejse 

Dag 2

En dag med mesterværker


Lokalitet: Florø–Molde

Hvis man vågner tidligt, kan man nyde Nordfjords betagende skønhed før den lækre morgenmad. Når vi sejler forbi Vestkapp, er vi for første gang på åbent hav. Skibet sejler forbi holme, skær og øer til Ålesund.

Deltag i udflugten "Et lille stykke af Norge" og se steder, der har fascineret besøgende i århundreder, eller på en af to nye vandreture. Her venter uberørt natur, stejle fjeldvægge og grønne enge, afsondrede fjeldgårde og bittesmå landsbyer.

KULTURELLE BEGIVENHEDER
Inkluderet: Foredrag om bord: Norsk kultur.
Kulturel pakke (valgfri): Orgelkoncert i en kirke i Ålesund 

Dag 3

En dag med mesterværker


Lokalitet: Kristiansund–Rørvik

Vi vågner i eventyrligt smukke Trondheim. Arkitekturen er speciel, og atmosfæren mytisk. Tag med på en guidet rundtur i Nidarosdomen eller oplev byens hemmeligheder på egen hånd. Ro fx i kajak på elven Nid og ind i byens mindre kanaler eller tag en afslappet gåtur eller cykeltur gennem Bakkland-distriktet.

Om eftermiddagen sætter skibet kurs mod nordvest og passerer det smukke Kjeungskjær-fyr mellem 6.000 øer, charmerende holme og klippeskær. Efter at have passeret gennem det smalle Stoksund ankommer skibet til charmerende Rørvik.

KULTUREL BEGIVENHED
Inkluderet: Foredrag om bord: Norske legender og myter
.

Dag 4

Kryds Polarcirklen


Lokalitet: Brønnøysund-Svolvær

Vi krydser Polarcirklen. Hvis nogen sejler i arktisk farvand for første gang, markeres det med Polarcirkeldåb på dækket. Denne uformelle ceremoni er med til at gøre sejlturen gennem Lofoten til et minde for livet.

Polarcirklen ligger ved 66 ° 33 'Nord og markerer grænsen til Arktis. Nord for cirklen er der 24 timers dagslys om sommeren.

Vi fortsætter langs den smukke Helgelandkyst op til Bodø. I foråret holdes en præsentation på dækket, hvor man kan lære mere om fuglelivet langs kysten. Når kysten bliver levende igen, migrerer flere end en million fugle tilbage til den norske kyst at yngle.

Senere på aftenen sejler vi i Lofoten, hvor den 1000 m høje Lofotveggen bliver mere og mere synlig i horisonten. Et vidunderligt syn. Også charmerende Lofoten med dens unikke atmosfære og autentiske fiskeribyer er en oplevelse. Øerne består af majestætiske granitklipper, lange, hvide strande og storslået natur. Gå en tur mellem fiskestativer og -skure og indånd den friske havluft.

Efter at have sejlet gennem det smalle Raftsundet stopper vi ved Trollfjordens udmunding. Der serveres frisklavede fiskefrikadeller på dækket, og man kan høre historien om "Slaget ved Trollfjorden" i vinteren 1890. Vi sejler ind i bugten, og nyder synet af den spektakulære natur og de stejle bjergskråninger.

KULTURELLE BEGIVENHEDER
Inkluderet:
- Guidet kunst-tur om bord.
- Koncert om bord, når Vestfjorden passeres.
- Hør mere på dækket om interessante steder undervejs og nyd nogle smagsprøver på specialiteter fra området.

Kulturel pakke (valgfri):
- Koncert i Stormen i Bodø, byens kulturelle center. 

Dag 5

Ind i vildmarken


Lokalitet: Stokmarknes-Skjervøy

Skibet fortsætter til et længere ophold i Tromsø. Hvis man vil opleve havet på en intens og spændende måde, kan man tage med på en kajaktur eller på en vandretur på et af fjeldene højt over byen. Efter en oplevelsesrig dag i Tromsø fortsætter den nordgående sørejse. 

 

Dag 6

Nordlyset og Nordkap


Lokalitet: Øksfjord-Berlevåg

Nyd synet af det subarktiske landskab, når vi krydser 71 ° Nord på vej til Nordkap, Europas nordligste punkt på fastlandet. Deltag i en udflugt, hvor vi kommer så tæt som kun 2.000 km fra Nordpolen. Når man står på toppen af det​​ 307 meter høje Nordkap-plateau, får man en følelse af at være ved verdens ende. Nordkap-området er også kendt for de rige fugleliv. Deltag en valgfri udflugt til en af ​​verdens mest spændende naturreservater, Gjeværstappan, 15 km vest for Nordkap. Se arter som ørne, søpapegøjer, alke, skarver, arktiske kjover, mallemukker, polarlomvier og den store sule.

Skibet fortsætter nordpå gennem hjertet af samernes rige. Når vi nærmer os Kjøllefjord, passerer vi samernes gamle offersted, Finnkirken. Her kan man lære mere om samiske traditioner og livsstil. Desuden sker det, at de lokale fiskere komme om bord og deler dagens fangst, som er krabbe eller torsk, med os på dækket. Man kan også opleve den smukke natur ved at deltage i en eller flere spændende udflugter. På "En smag af Lapland" tager vi op ad fjeldet til hyrde rensdyravlerfamilien Utsis samelejr.

KULTUREL BEGIVENHED
Inkluderet: Foredrag om bord: Samisk kultur.

Dag 7
1200x600_Kirkenes_©Ørjan Bertelsen_Day 7.png
Foto: Ørjan Bertelsen Foto

Til toppen og tilbage


Lokalitet: Kirkenes

De morgenfriske kan se Vadsø, og lige efter morgenmaden ankommer vi til Kirkenes, ved 30 ° Øst - længere mod øst end Istanbul og St. Petersborg. Vi er tæt på den russiske grænse, og vejskiltene har både norsk og russisk tekst. Afhængigt af sæsonen er der flere måder at besøge den russiske grænse på.

Man kan deltage i flere af de spændende ture, Hurtigruten tilbyder i den arktiske vildmark, og i foråret kan man for det meste fortsat deltage i vinteraktiviteter og -udflugter.

Når skibet starter sin rejse mod syd, kan man først nyde en dejlig frokost og bagefter nyde synet af arktisk vildmark fra dækket eller en panoramalounge.

De havne, der på den nordgående rejse blev besøgt om natten, anløbes nu om dagen. Om eftermiddagen lægger skibet igen til i Vardø, Norges østligste havn. Hvis vejret tillader det, inviteres passagerne til is-badning i Barentshavet. Vi fortsætter langs Varanger-halvøen til Båtsfjord og når om aftenen til Berlevåg om aftenen, der bl.a. er hjemby for Norges mest berømte kor.

Inkluderet udflugter:

• Nyd en morgenkaffe og lyt til en historie om Barentsområdet.

• Morgenkoncert med fortællinger i Andesgrotten.

• Foredrag om bord: "Historien om den norske heksejagt".

• Udflugt til mindesmærket Steilneset i Vardø, ofte kaldet Heksemonumentet, hvor man mindes de 91 kvinder, der blev brændt i perioden 1598-1692.

Ankomst Afhænger af sæsonen

Lokalitet Kirkenes, Norge
Om bord Oplevelser

Udflugter på nordgående sejladser (2017/18)

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2017 - 30.03.2018.

Havne

Lær noget om de charmerende havne og byer, der besøges på denne rejse

Attraktioner

Oplev naturlige vidundere, havne og dyreliv, som du kan møde i løbet af rejsen i Norge.

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan opleve på en rejse i Norge.

Forlæng ferien

Forlæng ferien

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205