Longyearbyen – Moffen – Longyearbyen

Klassikeren på Svalbard (søndage til fredage)

Klassikeren på Svalbard (søndage til fredage)

Longyearbyen – Moffen – Longyearbyen

Klassikeren på Svalbard (søndage til fredage)

Klassikeren på Svalbard (søndage til fredage)

Rejseinformation 6 dage (3 nætter til søs) M/S Nordstjernen
Afrejsedatoer
15 afgange mellem maj 2024 og aug 2024
Pris fra
kr 12.675
Helpension inkluderet
 • Tag til toppen af verden på en tur til øen Spitsbergen under midnatssolen – en arktisk oplevelsesrejse, når den er bedst
 • Nyd livet på M/S Nordstjernen, der er et tidløst skib, som giver et nostalgisk indblik i en svunden tid med arktisk udforskning
 • Spejd efter isbjørne, hvalrosser, hvaler og arktisk fugleliv, mens vi sejler forbi forrevne fjeldtinder, dramatiske fjorde og store isbræer
 • Oplev en rig opdagelseshistorie i Ny-Ålesund, der er en tidligere mineby og en af verdens nordligste bosættelser
Klassikeren på Svalbard (søndage til fredage)

Inkluderet i rejsen

 • Indkvartering og transport

  En hotelovernatning i Longyearbyen både inden og efter rejsen samt transport til og fra lufthavnen, hotellet og skibet

 • Mad og drikkevarer

  Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) samt te og kaffe

 • Aktiviteter

  En tre-timers sightseeingtur i bus i Longyearbyen og eskorterede landgange, mens vi rejser med skibet

 • Ekspeditionsteamet

  Engelsktalende team, der står for præsentationer om en række forskellige emner på rejsen

Rejseplan

Rejsen ombord på klassiske M/S Nordstjernen er indbegrebet af en arktisk oplevelse. Efter en overnatning i Longyearbyen sætter vi kurs mod Spitsbergens vestkyst, inden vi vender tilbage for igen at overnatte i hovedstaden. Udforsk de smukke gletsjere og fjorde, og hold udkig efter vilde dyr. Hvis vi er heldige, får vi måske øje på kongen af Arktis – isbjørnen.

DAG 1 : Longyearbyen

På kanten af vildmarken

Longyearbyen
Foto: Shutterstock

Velkommen til toppen af verden. Fra Longyearbyens lufthavn transporteres vi til selve byen, der ligger på bredden af en smuk, fantastisk fjord. Longyearbyen er Svalbards største bosættelse, selv om de cirka 2.000 indbyggere er i undertal i forhold til antallet af snescootere. 

Byen var engang en kulmineby og er nu et knudepunkt for eventyrrejsende, forskere og teknikere, der er tilknyttet forskningsprojekter såsom den globale frøbank.

Afhængigt af ankomst- og check-in-tidspunkt på hotellet i Longyearbyen er der måske tid til at besøge North Pole Expedition Museum. Der kan man gå på opdagelse i Svalbards polarudforskningshistorie med gamle aviser, billeder, postkort, flere timers originale ekspeditionsfilmoptagelser og historiske kunstgenstande. Man kan også besøge Svalbard Bryggeri og smage på øl, der er brygget i det arktiske område.

Om aftenen nyder vi en let middag på en restaurant inden overnatning på hotellet, der giver moderne komfort i historiske omgivelser. 

Longyearbyen
Foto: Shutterstock
Longyearbyen
Foto: Alamy Stock Photo

DAG 2 : Longyearbyen og Isfjorden

Bosættelser i det fjerne nord

Longyearbyen
Foto: Alamy Stock Photo

Efter morgenmaden tager vi vores tasker med til bussen og en guidet tur med et besøg på Svalbard Museum, hvor man kan lære noget om øgruppens historie, geologi og dyreliv. Herefter besøger vi Camp Barentz, hvor vi lærer noget om isbjørne. Mens vi er der, spejder vi efter rensdyr, skovhøns og ræve.

Historiske M/S Nordstjernen venter på os i havnen. Det blev bygget i 1956 og er et af vores mest elskede skibe, der også har tjent os længst. På trods af moderniseringerne, der gjorde det i stand til eksklusiv arktisk sejlads, har M/S Nordstjernen bevaret sin gamle atlantiske skibsaura og giver en tidløs oplevelse, der ikke findes på mange andre skibe.

Efter vi er kommet på plads, oplever vi Isfjordens vidundere. Vi sejler i Svalbards næststørste fjord, spejder efter arktiske dyr og er vidne til naturens rå kræfter, der præsenteres i form af majestætiske isbræer og forrevne klippeformationer. 

DAG 3 : Magdalenefjorden, det nordvestlige hjørne, Moffen og 80 °N

Ind i den arktiske vildmark

Foto: Shutterstock

Vi efterlader den lille civilisation og går i gang med at udforske. I de smukke, men fjerntliggende områder er der intet internet, og der er heller ikke telefonmaster til at give et mobiltelefonsignal. Uden e-mails og sms’er kan man få en sjælden chance for at være koblet helt af fra den moderne verden. Det er tid til at komme tilbage til det, der virkelig betyder noget.

Spitsbergens nordvestlige hjørne omfatter arktisk skønhed i al sin forrevne, uberørte pragt. Det er en vildmark af stejle fjelde, nøgne isbræer og stille, smukke øer ud for kysten. Det er også et af verdens sjældne steder, hvor storslået natur og fascinerende historie går hånd i hånd. Et mekka for fuglesafari i sommermånederne, og hvis vi er heldige, får vi øje på en isbjørn i søgen efter fugleæg i nærheden.

Hvis der er et sted, der repræsenterer essensen af Svalbard, så er det Magdalenefjord. Indrammet af en spektakulær udsigt over takkede fjeldtinder og isbræer har den betagende fjord en alpin stemning over sig, på trods af dens fjerntliggende beliggenhed langt mod nordvest.

Magdalenefjordens smukke strand er fyldt med levn efter en hvalfangststation fra det 17. århundrede. Vi ser rester af spækovne, en kirkegård med 130 grave og et mindesmærke for hvalfangere.

Hvis forholdene er gunstige, planlægger vi at sejle over 80 °N, så vi kommer inden for 600 sømil fra Nordpolen. Så langt nordpå er solen fremme i 24 timer – om sommeren. Nyd den pragtfulde midnatssol og spejd efter dyr ude på dækket.

Lige over 80 °N ligger Moffen, som er en spændende lille ø, der er kendt for sin hvalrosbestand. Mange af dem samles på øens sydspids. Vi nærmer os øen på en måde, så vi holder den sikre afstand på 300 meter for at undgå at forstyrre de sårbare dyr.

Foto: Shutterstock
En buste af Roald Amundsen i Ny-Ålesund
En buste af Roald Amundsen i Ny-Ålesund
Foto: Merete Wiken Dees

DAG 4 : Kongsfjorden og Ny-Ålesund

Fjorde, isbræer og forskning

En buste af Roald Amundsen i Ny-Ålesund
En buste af Roald Amundsen i Ny-Ålesund
Foto: Merete Wiken Dees

Kongsfjorden, der også er kendt som Kongsbugten, er den største fjord på Spitsbergens nordvestlige kyst. To imponerende isbræer, Kongsvegen og den kolossale Kongsbreen vogter ved indsejlingen til fjorden. Mens vi roligt sejler af sted, kan man muligvis høre den afslørende knirken fra blokke af is fra isbræer, der er på vej til at vælte ned i havet. Indrammet af maleriske fjeldformationer er det uden tvivl et af Svalbards smukkeste steder.

Når man vandrer på den frodige tundra, kan man observere fugle i det uberørte miljø. Kongsfjorden er et paradis for fugleelskere. Mallemukkere, sortbenede rider, atlantiske søpapegøjer og lomvier er blot nogle af de arter, man finder her om sommeren. I fjordens indre del ligger et fuglereservat, der består af ti øer. Her bor ynglende bestande af beskyttede arter som for eksempel kortnæbbede gæs og edderfugle.  

Senere lægger vi til i den tidligere mineby Ny-Ålesund. Ved 78º 55’N er det en af verdens nordligst beliggende samfund, der er her hele året rundt. Ny Ålesund er nu et internationalt videnskabscenter med et stort antal forskningsstationer fra mange lande dedikeret til studier af glaciologi, vilde dyr og klimaforandringer.

Vi afdækker fascinerende historie, mens vi udforsker bosættelsen, der huser 30-35 indbyggere. Ny-Ålesund og dens omkringliggende område er hjem for en stor koncentration af fredede bygninger og kulturelle genstande, der er blevet efterladt af Svalbards tidligere bosættere.

Den lille bosættelse er synonym med historiske forsøg på at nå Nordpolen. Se en rig opdagelseshistorie på museet og Roald Amundsens fortøjningsmast til hans luftskib “Norge”, inden vi sender et postkort fra verdens nordligste postkasse.

DAG 5 : Isfjorden og Longyearbyen

Sejlads i Isfjorden

Alkhornet er et af Isfjordens prominente vartegn.
Alkhornet er et af Isfjordens prominente vartegn.
Foto: Alamy Stock Photo

Denne morgen sejler vi ind i Isfjorden. Det er øgruppen Svalbards største fjordsystem. Isfjorden forgrener sig i mange mindre fjorde og danner et frodigt og smukt system med masser af vilde dyr og vegetation. Gør klar til at se de store U-formede dale, der blev slebet ud af fjeldene af kæmpe isbræer for omkring 10.000 år siden.

Nord for fjorden ligger Alkhornet, der er et fremtrædende vartegn og et imponerende eksempel på carbonatsten med en hornformet top. Det omgivende dyreliv har naturligvis erobret den. Regionen er hjemsted for polarræve, Svalbard-rensdyr og kolonier af lomvier og rissaer.

Ekspeditionen slutter, hvor den begyndte i Longyearbyen. Udnyt endnu en mulighed for at lære den arktiske by endnu bedre at kende.

Få indtryk af, hvordan det føles at leve så langt nordpå. Find ud af, at mange steder her har rekorden i at være det nordligste for alting. Verdens nordligste biograf, kirke, bibliotek, gymnasium, supermarked – de er her alle sammen.

Kig ind i butikkerne og køb nogle souvenirer med hjem som for eksempel en varm Svalbard-sweater eller en æske håndlavet chokolade fra Longyearbyen. Svalbard er en toldfri zone, og Longyearbyen har adskillige butikker med sports- og friluftstøj, så man kan købe ind til sin næste eventyrlige rejse.

Kunstelskere vil helt sikkert sørge for at få tid til at besøge Galleri Svalbard for at beundre forskellige kunstværker, der er inspireret af det højarktiske område.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på hotellet og siger farvel til nye venner.

Alkhornet er et af Isfjordens prominente vartegn.
Alkhornet er et af Isfjordens prominente vartegn.
Foto: Alamy Stock Photo
Longyearbyen
Foto: Shutterstock

DAG 6 : Longyearbyen

Sig farvel til Svalbard

Longyearbyen
Foto: Shutterstock

Det er tid til at tage afsked med Svalbard, når vores arktiske oplevelsesrejse er ved at nå sin slutning. Efter rejsen er der tid til at se tilbage på alle de nye minder, mens man holder fast i den fascinerende følelse af at have været nær toppen af verden.

Vi kører med bus fra hotellet til lufthavnen inden flyrejsen hjem. Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en god rejse videre og ser frem til at se dig igen!

Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Dette er inkluderet

Inkluderet i rejsen

Før og efter rejsen

 • Transport i Longyearbyen (lufthavn – hotel, hotel – skib, hotel – lufthavn)
 • Én hotelovernatning, let aftensmad og morgenmad i Longyearbyen inden sejladsen
 • Tre-timers sightseeingtur i Longyearbyen inklusive Svalbard Museum og Camp Barentz – slutter vej kajen
 • Én hotelovernatning, let aftensmad og morgenmad i Longyearbyen indenrejsen

Sejladsen

 • Valg af kahyt
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) samt te og kaffe

Aktiviteter

 • Foredrag ombord af ekspeditionsteamet om en lang række emner
 • Uformelle sammenkomster med besætningen som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag
 • Ledsagede landgange med små lette fartøjer
 • Lån af vandrestave og termodragter til aktiviteter

Ikke med i prisen

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter kan ændres afhængigt af vejr- og havforhold
 • Drikkepenge forventes ikke
 • Sejlads med afkobling og afslapning – der er ingen internetadgang eller mobilsignal i løbet af rejsen (bortset fra i Longyearbyen)
 • Ikke alle kahytter har eget badeværelse - flere kahytter har delt bad og toilet.