Kirkenes - Tromsø: Nordkap og den storslåede Finnmark

Kirkenes - Tromsø

På denne rejsen; Kirkenes-Tromsø er vi nord for Polarcirklen under hele turen, med muligheder for enten at opleve vinterens nordlys eller sommerens midnatssol.

 • Nordkap
 • Lyngsalpene
 • Lyngenfjord
 • Tromsø

Oversigt

Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Vi befinder os nu længere mod øst end både Istanbul og St. Petersborg, og nærheden til den russiske grænsen ses blandt andet på, at alle vejskilte er skrevet både på norsk og russisk. I Kirkenes kan man besøge flere fascinerende, små museer, der fortæller historien om livet og kulturarven på dette afsidesliggende sted. Og gå ikke glip af det fantastiske snehotel i vinterhalvåret.

Vi tager afsked med Finnmark, og på turen ser vi nogle af verdens nordligste fiskersamfund. Alle de største fiskersamfund langs kysten her nu helårsveje. På Fruholmen ligger Europas nordligste fyr. På Hjelmsøy ligger Europas største fuglefjeld for lomvier og alke, og i Hammerfest kan man gå tur i det, der traditionelt kaldes “verdens nordligste by”. Kort fortalt: Vi er langt mod nord i en beboet, men også helt uberørt del af Europa. I Honningsvåg kan man spise frokost på Nordkap.

I foråret sejler vi ind i den 120 kilometer lange Lyngenfjord. På denne tiden af året er Lyngsalpene allerflottest.Spidse tinder med sne på toppene er et fantastisk bagtæppe for sejladsen ind i fjorden, og i klart vejr kan man se isbræerne glitre oppe i fjeldene. På dækket serveres ferske lyngenrejer, leveret af lokale fiskere.

Vi lægger til kaj i Tromsø lige tidsnok til at nå midnatskoncerten i den arkitektonisk unikke Ishavskatedral. Mens man lytter, bør man gennem de store vinduer se på lyset og naturen udenfor. Vil man opleve en anderledes nat, bør man gå til byens mange barer og cafeer i centrum. Få byer i Norge har et bedre natteliv. Bed om en Mack. Den er byens stolthed.

Inkluderet i prisen:

 • Rejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og morgenmad.

Ikke inkluderet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring.
 • Valgfrie udflugter
 • Flyrejse og transport

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt.
 • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange. 
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning. 
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Lær mere om, hvad du kan opleve på kyst-ekspeditionssejladsen fra Kirkenes til Tromsø. Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse Varierer efter årstiden

Afrejse hver dag hele året

Afrejsehavn
Dag 1
1200x600_kirkenes_king-crab_orjan-bertelsen_day-7.png

Det arktiske eventyr begynder


Lokalitet: Kirkenes

Sørejsen starter ved Hurtigrutens vendepunkt. Når skibet begynder sin rejse mod syd, er der dejlig frokost efterfulgt af udsigt til arktisk vildmark fra dæk eller panoramalounge. Der er foredrag om pomorhandlens historie i vinterhalvåret. Om eftermiddagen lægger vi til i Vardø, Norges østligste havn. Hvis vejret tillader det, kan man isbade i Det Arktiske Ocean i vinterhalvåret. Om bord er der i foråret en præsentation af "Livet i havet". Om vinteren kommer de lokale arktiske dykkere med en udstilling og holder et foredrag på dækket om livet i havet. Vi fortsætter langs Varanger-halvøen til Båtsfjord, før vi når Berlevåg om aftenen.

På vores fartplan kan du se alle havne, vi besøger under rejsen, samt hvornår og hvor længe vi er i hver havn.

Dag 2
1200x600_hammerfest---hike_orjan-bertelsen_day-8.png

Det ekstreme nord


Lokalitet: Tromsø

Midt om natten anløber vi Mehamn, hvor man kan deltage i en uforglemmelig snescootertur gennem et af Europas mest ekstreme og spændende vinterlandskaber. I Honningsvåg kan man nyde en udflugt og morgenmad på Nordkap, mens man opdager skjulte sider af Finnmark.

Før vi stopper i Hammerfest, kan man drikke en ”energikaffe” og få en kort introduktion til Melkøya - den nordligste naturgasterminal - om bord.

I efteråret kan man smage tørret rensdyrkød på dækket. I Hammerfest kan man deltage i en fjeld-vandretur eller deltage i en guidet byrundtur og se meridianstøtten, der blev rejst i 1854 til minde om den første præcise måling af kloden - og som er på UNESCOs verdensarvliste.

Vi fortsætter mod syd til Øksfjord. Om vinteren kan man lære at binde maritime knob på dækket af besætningen. Efter at have krydset åbent vand stopper vi kort på den gamle handelsstation på Skjervøy, før vi sejler gennem den smukke Lyngenfjord - i foråret. Omgivet af Lyngen-alpernes sneklædte tinder kan vi besøge en lokal fisker og smage lokale friskfangede rejer. Vi lægge til i Tromsø, der er kendt som "porten til arktisk" lige i tide til at nyde en midnatskoncert i Ishavskatedralen. Alternativt kan man på en tur rundt i byen og nyde lokalt bryg i en af ​​de mange pubber.

Ankomst Varierer efter årstiden.

Afrejse hver dag hele året

Lokalitet
Om bord

Unge opdagelsesrejsende

Fra 1. april 2017 kan 7-13-årige deltage i Hurtigrutens program for Unge Opdagelsesrejsende. Programmet er specialdesignat for børn, der rejser med voksnes til storslåede destinationer med fokus på at lære noget, at have det sjovt og at være aktiv.

Skibene langs Norges kyst

Skibene, der sejler den klassiske rundtur. Hvert skib har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan vælge, hvordan du ønsker at opleve Norges kyst.

Oplevelser Forlæng din ferie

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Tlf: 89881205