Efterår - Fest og farver
Efteråret (september og oktober) langs den norske kyst er farverig. Den skarpe og klare luft forstærker de røde, gule og orange farver på bjergsider, bakker og skov. Fra dækket, under en klar blå himmel, kan du se et sukkerdrys af sne på de højeste bjergtoppe. Dagene bliver gradvist kortere, aftenerne er mørkere, og hvis du er heldig, får du nordlyset at se på nattehimlen i nord.
September og oktober er en dejlig periode til at sejle langs Norges kyst med Hurtigruten, og mange har de farverige efterårsmåneder som deres yndlingsårstid til sørejsen.
-
Oplev Norge, når naturen er farvestrålende
-
Nyd en roligere rejse uden sommerens menneskemylder
-
Oplev mørkere nætter og se forhåbentlig det storslåede nordlys
-
Se den majestætiske Trollfjord og Hjørundfjorden
Lys og farver
Når nætterne bliver længere, bliver chancerne for at se det fascinerende nordlysshow større. I efteråret er nattehimlen til havs så mørk og fuld af stjerner, at det er næsten utroligt. I dagtimerne viser naturen sig fra sin absolut mest farverige side.
Afslapning
Efteråret er en rolig og behagelig årstid at rejse med Hurtigruten. Sommerens menneskemylder er væk, så der er mere tid til at slappe af og nyde den klare, friske luft, livets langsommere tempo og de spektakulære landskaber, vi sejler forbi.
Strejftog i fjordene
I efteråret tager vi en omvej til Hjørundfjorden på den nordgående rute og sejler gennem den smalle passage til den surrealistisk smukke Trollfjord på både nordgående og sydgående rejser.
Smagfulde historier
Frisk lokal mad gør rejseoplevelsen større. Det skaber positive bølgeeffekter i lokalsamfundene og inspirerer til gode historier om de steder, vi besøger. I efteråret serveres multebær på dækket. En kvinde i Finnmark håndplukker og leverer personligt bærrene på skibene. Madoplevelser bliver ikke mere autentiske. Man kan købe nogle af produkterne i butikkerne om bord og tage dem med hjem - for at huske oplevelserne.
Friske efterårs-råvarer
Efteråret er høsttid. Det betyder, at det er Hurtigrutens vigtigste mad-årstid. Skibenes køkkener serverer et stort udvalg af mad, der er fremstillet af friske, lokalt producerede råvarer.
Fisk, kød, æg, fjerkræ, mejeriprodukter, sennep, sirup, salt, svampe, bær og grøntsager leveres direkte til skibene. Det reducerer miljøomkostningerne betydeligt og optimerer brugen af havnenes faciliteter.
Læs mere om Norway's Coastal Kitchen.
Se og lær
Overvær nogle af skibets ekspeditionsteams relevante forelæsninger og præsentationer og tag med på spændende udflugter, der omfatter syv vandreture ved kysten og ture i de historiske byer Trondheim og Tromsø. Betingelserne er ideelle i efteråret.
Læs mere om ekspeditionsteamet vårt!
Efterårspåklædning
Efterårets kystklima er generelt mildt, men det kan blive ret koldt. Sørg for at pakke varmt tøj. Det er en god idé at medbringe varmt undertøj, vind- og vandtæt jakke og bukser, hat, handsker og lette vandrestøvler. Dresskoden ombord er fri og afslappet. Hav altid dit kamera med.
- Se alle vores rejser langs den norske kyst.