Mad- og drikkeoplevelse

Nye havne betyder nye forhandlere at samarbejde med, nye råvarer at arbejde med og lækre nye historier at fortælle på Svalbard-ekspressen og Nordkap-ekspressen.

Smagene fra Norges kyst

Smagene fra Norges kyst - før, nu og i fremtiden - er i hjertet af vores oplevelse på M/S Trollfjord.

Inkluderingen af ​​flere nye havne på ruterne for Svalbard-ekspressen og Nordkap-ekspressen betyder, at vi byder velkommen til et væld af nye leverandører, der er områdets bedste. De bringer spændende nye udflugter med madtemaer, regionale produkter og personlige historier med sig.

Og mens mad på et krydstogtsskib altid er noget, man kan se frem til, går vores mad- og drikkeoplevelse på M/S Trollfjord langt ud over de smukt, indrettede restauranter. På praktiske workshops og med et spændende udvalg af udflugter kan man dykke endnu dybere ned i smagene, madglæden og madarven fra Norges kyst. 

Innovative koncepter inden for middage på krydstogtsskibe

Vores restauranter og barer er blevet fuldstændigt gentænkt. De omhyggeligt udformede nye mad- og drikkevarekoncepter er inspireret af menuer fra arkiverne, ældgamle, norske konserveringsteknikker og Norges utrolige, naturlige råvarer såsom urter, bær, grøntsager og frugt.

På M/S Trollfjords tre restauranter spiser man mad, der er lavet med gammeldags teknikker, der har været benyttet af det norske folk gennem flere end tusind vintre. Hvis man har lyst - og det tror vi, at de fleste har - kan man selv lære, hvordan man anvender konserveringsteknikkerne.

En autentisk smag af Norge

Der er naturligvis fisk på menuen. Når alt kommer til alt, er meget af Norges kultur og arv afhængig af fiskeri, og krydstogtets kokke får mest muligt ud af de produkter, der findes under skibet og langs hele kysten - fra torsk og krebs til tang og søpindsvin. Veganere og vegetarer kan prøve vegansk kaviar lavet af tang i Lofoten.

Vi har også hentet inspiration til vores menuer fra samernes kultur og mad. Det er vores måde at vise vores respekt og taknemmelighed for alt, hvad Nordnorges oprindelige folk har gjort for landet. Man kan spise traditionelle, samiske retter såsom kød, der er skåret med en samisk kniv og serveret af en kok sammen med en fascinerende historie om kødets oprindelse.

Udsøgt eftermiddagste

Brug lidt tid til at sidde med en udsøgt eftermiddagste med et norsk twist eller til at sidde i baren med en cocktail med nordisk tema, der afspejler kystens interessante historier. Nyd spiritus, der er destilleret med isbrævand, øl, der er brygget med klart fjordvand, eller prøv vores helt egen norske akvavit.

Foto: Tom Merton

En uddannelse i et madgilde

Madlavningskurser og smagsprøver udgør en vigtig del af M/S Trollfjords temaprogram for aktiviteter ombord.

Deltag i workshops, der ledes af kokke, og lær at salte eller røge fisk, tørre kød, arbejde med tang eller konservere mad i sukker, alkohol og eddike. Kreationerne kan endda blive serveret i restauranten den følgende dag. 

Man kan også møde vores mest betroede fiskeleverandører, der har arbejdet i branchen i generationer, og smage tang. Og man kan drikke vin, øl og spiritus under vejledning af en kvalificeret sommelier.

 

Kulinariske oplevelser på land

Eksklusive, nye udflugter med mad som tema og aktiviteter på land hjælper med at uddybe vores forståelse af de unikke smagsoplevelser ved Norges kyst.

På Nordkap-ekspressen kan man deltage i isfiskeri, besøge en laksefarm og lære alt om kongekrabber. På Svalbard-ekspressen kan man fiske til søs, drikke øl fra et mikrobryggeri og spise lokale delikatesser, mens man lytter til historier om legendariske trolde.

Det lægger alt sammen op til en virkelig enestående, kulinarisk oplevelse.