Den klassiske sørejse - sydgående: Kirkenes - Bergen

Kirkenes - Bergen

Væk din indre opdagelsesrejsende på denne sejlads fra Nordnorges arktiske vildmark til verdens smukkeste øer og fjorde langs vestkysten. Udforsk den forrevne kyst, når du er helt tæt på naturlige vidundere og på spændende udflugter.

 • Oplev magiske Lofoten i dagstimerne
 • Se den spektakulære Helgelandskysten i dagstimerne
 • Nyd morgenmaden på Nordkap (ikke vinter)
 • Vær aktiv og eventyrlysten på Hurtigrutens spændende udflugter til lands og til vands.

Oversigt

Den norske kyst er en af verdens mest spændende og varierede destinationer. På en rejse med Hurtigruten kan du udforske seværdigheder langs den episke kyst, og rejsen bringer dig tæt på kulturen og hverdagen hos de mennesker, der bor her. Spis morgenmad på Nordkap, gå vandreture i Hammerfest eller Lofoten, udforsk vildmarken på snescooter eller hundeslæde, deltage i RIB-safari og se kulturelle seværdigheder.

Fra nydelige nord til smukke vest

Norges nordkyst Norge har spektakulær natur fra Finnmark og Nordkap til Vesterålen og Lofoten. Når du krydser Polarcirklen ændrer klimaet og landskabet sig. Det bliver mildere, men ikke mindre imponerende. På rejsen mod syd besøger vi både Harstad, Lofoten og Trollfjorden i dagtimerne. Derefter sejler vi ned til ​​Helgelandkysten, og vi passerer klippeformationerne De syv Søstre. Rejsen fortsætter med at imponere dig, når vi sejler langs den uberørte og overvældende vestkyst.

Unikke Norge

At besøge rutens 34 havne er en fantastisk måde at opleve det ægte Norge på. Se alt fra små bygder med færre end 200 indbyggere til de store byer, der vrimler med liv. Når du ankommer til Bergen, den sidste anløbshavn, har du gennemført en rejse, der har fundet sted langs Norges kyst hver dag i 124 år. Det er unikt!

Oplev Norges kyst i midnatssolen

Sommeren er den perfekte årstid til at udforske Norges kyst. Midnatssolen skinner hele dagen nord for Polarcirklen, og så langt sydpå som Bergen er der 19 timers dagslys. Dette giver masser af energi og mere tid til at udnytte dagene.

Mange af Hurtigrutens udflugter og aktiviteter på dækket foregår om aftenen, om natten eller tidligt om morgenen - overnatning på dækket, midnatskoncert i Ishavskatedralen og actionfyldte udflugter som hvalsafari og kajaksejlads.

Når sommeren nærmer sig sin afslutning, forstærker den skarpe, klare efterårs luft de røde, gule og orange farver. Bjerge, bakker og skove lyser op i efterårets farver. Fra dækket under den klare, blå himmel ser man, at der drysser sne på de højeste tinder.

Det bliver gradvist mørkere, og solen går tidligere ned. Hvis du er heldig, oplever du, at nordlyset flakker over himlen og skaber lidt ekstra magi.

Uanset sæsonen giver en tur med Hurtigruten fra nord syd minder for livet. Når vi lægger til i Bergen, har du oplevet meget på kort tid, og du længes garanteret efter at vende tilbage.

Tilbud

Spar op til 1 600,- pr. person på rejser i april, maj eller juni!

I weekenden har vi nedsat priserne på vores klassiske sydgående rejse fra Kirkenes til Bergen. Vælg april, maj eller juni i bookingprocessen, priserne er allerede opdateret!

Priseksemplerne nedenfor er inklusiv kahyt og helpension:

Afrejse i april fra 5 956,– pr. person (ord. pris fra 7 444,–)
Afrejse i maj fra 4 779,– pr. person (ord. pris fra 5 974,–)
Avreise i juni fra 6 524,– pr. person (ord. pris fra 8 155,–)

Book senest 19. marts 2018 direkte hos Hurtigruten. Prisen er pr. person når min. to rejser sammen og deler uspecificeret invendig kahyt. Tilbudet gælder nye bestillinger og kan ikke kombineres med andre tilbud/kampagner. Vores almindelige afbestillingsregler gælder.

Rejsens pris inkluderer:

 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg og helpension.

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring
 • Valgfrie udflugter
 • Bagagehåndtering

 I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt
 • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.

 

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Udrejse Varierer efter årstiden.

Afrejse hver dag året rundt

Afrejsehavn Kirkenes, Norge
Dag 1

Det arktiske eventyr begynder


Lokalitet: Kirkenes

Sørejsen starter ved Hurtigrutens vendepunkt. Når skibet starter rejsen mod syd, kan du først nyde frokost og bagefter nyde udsigten over det omkringliggende arktiske landskab fra dækket eller fra panoramasalonen. Når vi sejler fra Kirkenes, har du kun set halvdelen af, hvad rejsen langs Norges kyst tilbyder. Vær klar til mange nye oplevelser. Havnene, vi besøgte om natten på den nordgående rejse, besøges nu om dagen. Om eftermiddagen lægger skibet igen til på Vardø, Norges østligste havn. Hvis vejret tillader det, kan du bade i Ishavet.

I foråret er der foredrag om vadefugle, der holder til på nordkysten. Sydpå sejler vi langs Varanger-halvøen til Båtsfjord, inden vi om aftenen når Berlevåg, der er hjemsted for et af Norges mest kendte mandskor, der hovedsagelig består af fiskere.

 

Dag 2

Omgivet af spænding


Lokalitet: Mehamn - Tromsø

Midt om natten anløber vi Mehamn, hvor du kan deltage på en uforglemmelig snescootertur i et af Europas mest ekstreme og spændende naturområder. Oplev sneklædte dale, frisk vinterluft og måske det fantastiske nordlys på den klare stjernehimmel.

Fra Honningsvåg kan du deltage på en udflugt med morgenmad på Nordkap og udforskning af skjulte dele af Finnmark undervejs.

Inden vi kommer til Hammerfest, kan du nyde en "energikaffe" og en kort introduktion om Melkøya - verdens nordligste naturgasterminal. I efteråret inviteres du på tørret rensdyrkød på dækket.

Hammerfest blev grundlagt i 1789 og blev senere Norges polarhovedstad, der er base for jagtekspeditioner i det højarktiske. Her kan du se meridianstøtten, der blev rejst i 1854 til minde om den første præcise geografiske måling af kloden. Støtten er på UNESCOs verdensarvliste.

Du kan også deltage i en mini-fjeldekspedition for at opleve det arktiske udendørsliv og lære noget om polarhelten og kokken Adolf Henrik Lindstrøm.

Vi fortsætter mod syd til Øksfjord. Om vinteren kan du lære af besætningen, hvordan man binder maritime knob. Efter at have krydset åbent vand lægger vi kortvarigt til ved den gamle handelsstation Skjervøy, hvor Hurtigrutens grundlægger, Richard With, blev født.

I foråret sejler vi gennem den smukke Lyngenfjord, der omgivet af Lyngsalpernes sneklædte tinder, og hvor vi kan få besøg af en fisker, der giver smagsprøver på friskfangede rejer.

Derefter lægger vi til i Tromsø - lige i tide til at nyde en magisk midnatskoncert i Ishavskatedralen. Alternativt kan du gå en tur rundt i byen og måske nyde en lokalbrygget øl på en af byens mange pubber.

Om sommeren kan du tage med ekspeditionsteamet på ture i små både for at opleve mere af Tromsø og omegnen.

Dag 3

Lofotens forbløfende natur


Lokalitet: Tromsø - Stamsund

Om morgenen ankommer vi til Harstad, hvor du kan deltage i en af de klassiske Hurtigruten-udfluger "En smag af Vesterålen". Oplev historie, smuk natur og et udvalg af betagende steder - blandt andre Trondenes Kirke, der er et af Norges vigtigste kulturarvssteder fra den sene middelalder. De, der vælger at blive om bord, kan beundre udsigten over den gamle kirke, mens vi sejler mod Risøyrenna, en lavvandet, syv meter dyb kanal, der blev gravet specielt til Hurtigruten i 1920'erne som en kortere rute mellem Harstad og Sortland. Sandbankerne langs Risøyrenna er synlige gennem det klare, grønne vand. Lofoten-øerne og Vesterålen har nogle af kystrejsens mest fantastiske landskaber. Lofoten-regionen er kendt for sin naturlige skønhed med stejle fjelde, vild natur og små, maleriske fiskerlandsbyer. Sejladsen gennem Lofoten i dagtimerne er et højdepunkt for mange af Hurtigrutens rejsende.

Risøyhamn er en landsby med kun 200 indbyggere, og vi lægger kort til her for at sætte passagerer, dagligvarer og post af. Som en forårshyldest til regionens fiskerihistorie viser vores kok på dækket, hvordan man fileterer dagens fangst. Vi fortsætter derefter sydpå via Sortland til Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt for mere end 120 år siden. Gå i land og besøg Hurtigrutens museum her. Når vi fortsætter sydpå, ser det ud, som om vi sejler lige ind i fjeldvæggen, men vi glider gennem en åbning til det smalle Raftsund. På den 20 kilometer lange passage mellem Lofoten og Vesterålen passerer vi fjelde, der skyder 1.000 meter direkte op af havet.

Nu kommer vi til den spektakulære Trollfjord, kun to kilometer lang, 100 meter bred og omgivet af majestætiske fjelde. Hvis vejret og tiden tillader det, tager kaptajnen en afstikker ind i fjorden. Stejle fjeldsider kærtegner skibets sider, og det dramatiske landskab fremtryller eventyrbilleder af et imaginært troldeland. Trollfjord er også havørnens rige. Lige nord for fjorden venter et mindre fartøj på at tage dig med på en havørnesafari for at se den storslåede fugl tæt på. Hurtigrutens skib skal vende rundt i den smalle fjord, et fantastisk syn i sig selv! Ørnesafarien begynder for alvor, efter at vi har forladt Trollfjorden - gennem smalle kanaler, der er flankeret af stejle fjelde, hvor havørnene bor og kan ses. De smukke, sjældne rovfugle cirkler over båden et par gange, inden vi smider fisk i havet, som de kan fange og fortære. Husk at medbringe kamera!

I Svolvær kan du vælge mellem mange udflugter. Tag med på Lofoten-turen for at lære noget om områdets fiskersamfund, smuk natur og kunst. Du kan deltage på en ridetur og opleve solnedgangen, mens du traver i fint, hvidt sand på en strand langs Norskehavet. Hvis du vil have mere et adrenalinsus, kan du deltage i en høj-oktan udflugt med RIB (stiv, oppustet båd). Lofoten er kendt for sit fremragende fiskeri, og om vinteren kan du deltage i en fisketur for at prøve lykken med at fange torsk. Hvis du foretrækker at være på tør grund, giver en guidet rundtur i en fiskerby dyb indsigt i historie og kultur. Fra Svolvær fortsætter vi til Stamsund, hvor vi ser den enorme Lofotenvægs majestætiske tinder. Vi forlader Lofoten i løbet af aftenen og sætter kurs mod fastlandet.

Dag 4

På date med syv søstre


Lokalitet: Bodø - Rørvik

Passagen af Polarcirklen ved 66 ° 33 ' Nord er en vigtig begivenhed, som vi fejrer på dækket med en smagsprøve på arktiske traditioner - en skefuld levertran. Mens vi sejler langs Helgelands kyst, passerer vi hundredvis af holme, frodige marker og stejle granitvægge, der er rige på legender. Fra dækket kan man se det mærkelige fjeld Torghatten, der stiger 258 meter op over havoverfladen og er berømt for sit særprægede hul lige gennem midten. Hullet er 160 meter langt, 35 meter højt, 20 meter bredt og blev skabt i istiden.

Et andet højdepunkt, som vi sejler forbi, er fjeldkæden De syv Søstre. De syv fjelde er mellem 910 og 1072 meter høje, og det er nemt at forstå, hvordan damerne har påvirket gamle myter. Historien fortæller, at Kong Sulis holdt sine syv troldedøtre under streng kontrol. En nat, da kongen faldt i en dyb søvn, sneg de syv jomfruer sig ud. Vågekallen, der var ivrig efter at få sig en kone, lå på lur. Han forfulgte søstrene, der flygtede sydpå ned langs kysten. Flere andre trolde sluttede sig til jagten - for enten at fange dem eller redde dem. Da natten blev til morgen, blev troldesøstrene og deres forfølgere forstenede, fordi solen omdanner alle trolde til sten. De blev til de klipper og bjerge, der gør Helgelandkysten til et af de smukkeste steder på jorden.

Derefter stopper vi kort ved den idylliske gamle handelsstation Nesna, inden vi sejler videre til Sandnessjøen. Vega-øerne, der er på UNESCOs verdensarvliste, ligger tæt på Sandnessjøen og kan om sommeren besøges på en udflugt. Det unikke kulturlandskab består af snesevis af øer. På øerne er der et unikt samspil mellem edderfugle og befolkningen. Lær noget om, hvordan fiskere og landmænd i århundreder har haft et symbiotisk forhold til ænderne, og hvordan dunhøst til dyneproduktion fortsætter med at bidrage til deres levebrød.

På en anden udflugt mellem Sandnessjøen og Brønnøysund kan du opleve en spændende blanding af kultur, natur og arkitektur. Besøg museet på Alstahaug, som er dedikeret til Petter Dass (1647-1707), der var sin tids førende norske digter. Museet består af flere bygninger; den ældste er den gamle præstegård fra midten af 1700-tallet. Der er skiftende udstillinger, og bygningens interiør dateres til det 17. og 18. århundrede. Museet, kirken og kirkegården bevares og beskyttes af den norske kulturarv.

Dag 5

Torskens betydning


Lokalitet: Trondheim - Ålesund

Mulighed for at udforske Trondheim. Om sommeren kan du tage på bådudflugt med ekspeditionsteamet for at opdage endnu mere af området. Derefter sejler skibet ud i den majestætiske Trondheimsfjord, der er 170 kilometer lang og op til 25 kilometer bred. Ligesom alle andre norske fjorde er den dyb - 577 meter.

Mens vi sejler langs kysten, forstår du fiskeriets betydning for de norske kystsamfund. Kristiansunds placering har givet byen et væld af muligheder inden for fiskeri, skibsbygning og olieindustri. Kristiansund betragtes som Norges tørfisk-hovedstad på grund af lang tids eksport af saltet, tør fisk. Her kan du deltage i en udflugt til den berømte Atlanterhavsvej, der er et af Norges mest besøgte turistmål. Vejen er 8,2 kilometer lang og består blandt andet af otte broer med maleriske landskaber og åbent hav som omgivelser. Du kan også vælge en sightseeingtur i Kristiansund eller besøge Kvernes Stavkirke på den nærliggende ø Averøy.

En anden interessant udflugt er til marmorminen Bergtatt. På turen kommer vi ind i fjeldet og sejler på en belyst underjordisk sø, inden vi nyder et måltid i minens "store sal". Om vinteren kan du nyde den smukke natur under stjernerne i selskab med slædehunde og opleve spændingen ved isfiskeri. Sammen med et kobbel Alaska-slædehunde kommer du på en uforglemmelig tur i vinterskoven og stopper undervejs for at fiske på en tilfrosset sø. De, der vælger at blive om bord i Kristiansund, oplever, at skibet krydser det åbne hav på vej til Molde, der er kendt som Rosernes by. Undervejs ses Romsdal Alpernes stejle, grå tinder.

Dag 6

En dag med mesterværker


Lokalitet: Bergen

I løbet af natten lægger skibet til i Ålesund, Torvik og Måløy, mens verdens smukkeste sørejse nærmer sig sin afslutning. Inden vi lægger til i Bergen, er der endnu nogle sømil med fascinerende natur foran os - blandt andet den maleriske Nordfjord under den enorme Jostedalbræ. Her udvider fjorden sig mod øst ind til de små bysamfund Loen og Olden. De barske kystområder er en slående kontrast til de indre fjordområder, hvor vinden er blidere, og der falder mindre regn. Her er frodige frugtplantager, og gletsjerfingre strækker sig mod glinsende søer, og vandfaldene bruser. Landskabet har sin egen særprægede charme, som man bør opleve. Om morgenen lægger vi til på Florø, en moderne kystby, der er også Sogn og Fjordane-regionens ældste by og Norges vestligste samfund. Trods konstante forandringer har byen Florø fastholdt sit særlige kendetegn. Den lille bys atmosfære er meget levende med en charmerende hovedgade og godt udvalg af butikker.

Et par sømil syd for Florø sejler vi ind i mundingen af den mægtige Sognefjord og nyder den fantastiske udsigt over den pragtfulde kyststrækning med masser af øer. Endelig ankommer du i Bergen med minder fra en unik rejse fyldt med uforglemmelige oplevelser og møder med lokale folk, dyreliv og fantastisk natur. Desværre har alle gode ting en afslutning, men vi håber at se dig om bord til nye eventyrlige oplevelser i fremtiden.

Hvis du stadig ikke har fået nok af Norge, kan du forlænge opholdet og deltage i nogle af Hurtigrutens Land Adventures. Se betagende fjorde, udforsk Lofotens stejle fjeldlandskaber, tag en ekstraordinær togtur, oplev Norges hovedstad, Oslo, eller oplev det arktiske Norges kronjuvel - Svalbard. Vi anbefaler stærkt at opholde sig et par dage i Kirkenes, Tromsø, Lofoten, Bergen, Oslo eller Longyearbyen for at opleve mere norsk mad, kultur og natur. Alle hoteller er specielt udvalgt til at tilbyde de bedste og mest autentiske norske oplevelser. 

 

Ankomst Varierer efter årstiden

Lokalitet Bergen, Norge
Om bord

Unge opdagelsesrejsende

Fra 1. april 2017 kan 7-13-årige deltage i Hurtigrutens program for Unge Opdagelsesrejsende. Programmet er specialdesignat for børn, der rejser med voksnes til storslåede destinationer med fokus på at lære noget, at have det sjovt og at være aktiv.

Skibene langs Norges kyst

Skibene, der sejler den klassiske rundtur. Hvert skib har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan vælge, hvordan du ønsker at opleve Norges kyst.

Oplevelser

Udflugter på sydgående sejladser (2017/18)

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2017 - 30.03.2018.

Udflugter på sydgående sejladser (2018/19)

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2018 - 30.03.2019.

Attraktioner

Oplev naturlige vidundere, havne og dyreliv, som du kan møde i løbet af rejsen i Norge.

Havne

Lær noget om de charmerende havne og byer, der besøges på denne rejse

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan opleve på en rejse i Norge.

Forlæng ferien

Udflugter før og efter sejladsen

Fuldend din ferie i Norge med oplevelser før eller efter sørejsen. Vælg mellem udflugter, der varer nogle timer eller flere dage med hotelovernatninger.

Forlæng ferien

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205