Den klassiske sørejse - sydgående: Kirkenes - Bergen

Fra den arktiske vildmark til en kulturby på UNESCOs verdensarvsliste - betragt den sydgående Hurtigruten-rejse som den ultimative sørejse. Rejsen begynder i Kirkenes, porten til Barentsregionen og tæt på grænsen til Rusland. Mens vi sejler mod vest og svinger sydpå, ser vi nogle af verdens smukkeste øer og kystfjelde på vej mod mildere fjordbriser og Bergens hyggelige charme.

 • Oplev magiske Lofoten i dagstimerne
 • Se den spektakulære Helgelandskysten i dagstimerne
 • Nyd morgenmaden på Nordkap (ikke vinter)
 • Vær aktiv og eventyrlysten på Hurtigrutens spændende udflugter til lands og til vands.
Tilbud

SOMMER KUP: Spar op til 30% på sommerens rejser lang Norges kyst!

Udforsk den norske kyst i 2019 og spar 30% på rejser langs den norske kyst med afrejse i juni og juli, 25% på afrejser i august og september og 20% på  afrejser fra oktober til december. Book senest 1. juli 2019.

Kirkenes - Bergen:

 • 7 180,– pr. person med afrejse fra juni til august (inkl. 30% rabat)
 • 5 369,– pr. person med afrejse fra september til oktober (inkl. 25% rabat
 • 3 832,– pr. person med afrejse fra november til december (inkl. 20% rabat)

Vi har også tilbud på Bergen - Kirkenes-Bergen (12 dage) og Bergen-Kirkenes (7 dage)
Læs mere om kampangn og betingeler her

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Udrejse Varierer efter årstiden.

Afrejse hver dag året rundt

Afrejsehavn Kirkenes, Norge
Oversigt

Fra Arktis til fjordene

At sejle i dagtimerne gennem magiske Lofoten og langs Helgelands storslåede kyst gør sammen med morgenmad på Nordkap den klassiske sørejse mod syd til en favorit blandt erfarne Hurtigruten-rejsende. 

Norges kyst er et af Verdens mest spændende og varierede eventyrrejsemål. Landskabet er spektakulært! Norges nordkyst betager gæsterne. Oplev Finnmarks brede sletter, Nordkap og fantastiske Vesterålen og Lofoten, hvor stejle fjelde rejser sig lige op fra havet. Når vi i dagtimerne sejler fra Kirkenes til Bergen, kan man se formationen af klipper, der minder om en kæbe - en oplevelse for livet. Vi krydser Polarcirklen på vej sydpå, og klimaet og landskabet bliver mildere. Vi ser bosættelser med færre end 200 indbyggere og store, livlige byer. Når vi kommer til den sidste havn, Bergen, har du gennemført en historisk rejse langs Norges kyst, der har fundet sted i de seneste 125 år. Det er vel autentisk?

Vær aktiv på udflugterne

Spis morgenmad på Nordkap, prøv kræfter med en fjeldvandring ved Hammerfest, oplev Lofoten på hesteryg, udforsk den uberørte vinter-vildmark på snescooter eller hundeslæde, nyd et højoktan eventyr i RIB (stiv, oppustet båd) eller oplev kulturelle seværdigheder.

Unikke udflugter på sydgående rejser (afhængigt af årstid):

 • Morgenmad på Nordkap
 • Vandretur ved Hammerfest
 • Midnatskoncert i Tromsø
 • Landtransport i Vesterålen
 • Oplev Lofoten på en lang række udflugter
 • Besøg på Vega-øerne, der er på UNESCOs verdensarvliste
 • Se Bergtats marmorgrotte
 • Kør ad Atlanterhavsvejen

Lyt, se og lær

Overvær ekspeditionsteamets foredrag og præsentationer om bord. Lær noget om relevant regional historie, kultur, geologi, flora og fauna og meget andet. Ekspeditionsholdene leder også mange af de spændende aktiviteter ombord og udflugterne.

Uanset årstid

Når som helst er det rigtige tidspunkt at udforske Norges smukke kyst med Hurtigruten, men hver årstid har sine egne tydelige fordele. Vælg din yndlingsårstid for en sørejse. Forår, sommer, efterår eller vinter - de er som forskellige scener i samme skuespil med en række talentfulde skuespillere i form af naturvidundere.

Dag 1

Det arktiske eventyr begynder

Kirkenes

Sørejsen starter ved Hurtigrutens vendepunkt.

Når skibet starter rejsen mod syd, kan man først nyde frokost og bagefter nyde udsigten over det omkringliggende arktiske landskab fra dækket eller fra panoramasalonen.

Når vi sejler fra Kirkenes, har vi kun set halvdelen af, hvad rejsen langs Norges kyst tilbyder. Vær klar til mange nye oplevelser. Havnene, vi besøgte om natten på den nordgående rejse, besøges nu om dagen. Om eftermiddagen lægger skibet igen til på Vardø, Norges østligste havn. Hvis vejret tillader det, kan man bade i Ishavet - om vinteren.

I foråret er der foredrag om vadefugle, der holder til på nordkysten. Sydpå sejler vi langs Varanger-halvøen til Båtsfjord, inden vi om aftenen når Berlevåg, der er hjemsted for et af Norges mest kendte mandskor, der hovedsagelig består af fiskere.

På vores fartplan kan du se alle havne, vi besøger under rejsen, samt hvornår og hvor længe vi er i hver havn.

Dag 2

Omgivet af spænding

Mehamn - Tromsø

Midt om natten anløber vi Mehamn, hvor man om vinteren kan deltage på en uforglemmelig snescootertur i et af Europas mest ekstreme og spændende naturområder. Oplev sneklædte dale, frisk vinterluft og måske det fantastiske nordlys på den klare stjernehimmel.

Fra Honningsvåg kan man fra maj til oktober deltage på en udflugt med morgenmad på Nordkap og udforske skjulte dele af Finnmark undervejs.

Inden vi kommer til Hammerfest, kan man nyde en "energikaffe" og en kort introduktion om Melkøya - verdens nordligste naturgasterminal.

I efteråret kan man nyde tørret rensdyrkød på dækket.

Hammerfest blev grundlagt i 1789 og blev senere Norges polarhovedstad, der er base for jagtekspeditioner i det højarktiske. Her kan man se meridianstøtten, der blev rejst i 1854 til minde om den første præcise geografiske måling af kloden. Støtten er på UNESCOs verdensarvliste.

Om vinteren kan man også deltage i en mini-fjeldekspedition for at opleve det arktiske udendørsliv og lære noget om polarhelten og kokken Adolf Henrik Lindstrøm.

Vi fortsætter mod syd til Øksfjord. Efter at have krydset åbent vand lægger vi kortvarigt til ved den gamle handelsstation Skjervøy, hvor Hurtigrutens grundlægger, Richard With, blev født.

I foråret sejler vi gennem den smukke Lyngenfjord, der er omgivet af Lyngsalpernes sneklædte tinder, og hvor vi kan få besøg af en fisker, der giver smagsprøver på friskfangede rejer.

Derefter lægger vi til i Tromsø - lige i tide til at nyde en magisk midnatskoncert i Ishavskatedralen.

 

Om sommeren kan man tage med på en midnatsudflugt under midnatssolen for at opleve Tromsø til søs i en RIB (stiv, oppustet båd).

Alternativt kan man gå en tur rundt i byen og måske nyde en lokalbrygget øl på en af byens mange pubber.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. maj 2020

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 3

Lofotens forbløffende natur

Tromsø - Stamsund

Om morgenen ankommer vi til Harstad, hvor man kan deltage i en af ​​de klassiske Hurtigruten-udflugter "En smag af Vesterålen". Oplev historie, smuk natur og et udvalg af betagende steder - blandt andre Trondenes Kirke, der er et af ​​Norges vigtigste kulturarvssteder fra den sene middelalder.

De, der vælger at blive om bord, kan beundre udsigten over den gamle kirke, mens vi sejler mod Risøyrenna, en lavvandet, syv meter dyb kanal, der blev gravet specielt til Hurtigruten i 1920'erne som en kortere rute mellem Harstad og Sortland. Sandbankerne langs Risøyrenna er synlige gennem det klare, grønne vand. Lofoten-øerne og Vesterålen har nogle af kystrejsens mest fantastiske landskaber. Lofoten-regionen er kendt for sin naturlige skønhed med stejle fjelde, vild natur og små, maleriske fiskerlandsbyer. Sejladsen gennem Lofoten i dagtimerne er et højdepunkt for mange af Hurtigrutens rejsende.

 

Risøyhamn er en landsby med kun 200 indbyggere, og vi lægger kort til her for at sætte passagerer, dagligvarer og post af. Som en forårshyldest til regionens fiskerihistorie viser vores kok på dækket, hvordan man fileterer dagens fangst.

Vi fortsætter derefter sydpå via Sortland til Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt for mere end 125 år siden. Gå i land og besøg Hurtigrutens museum her. Når vi fortsætter sydpå, ser det ud, som om vi sejler lige ind i fjeldvæggen, men vi glider gennem en åbning til det smalle Raftsund. På den 20 kilometer lange passage mellem Lofoten og Vesterålen passerer vi fjelde, der skyder 1.000 meter direkte op af havet.

Nu kommer vi til den spektakulære Trollfjord, kun to kilometer lang, 100 meter bred og omgivet af majestætiske fjelde. Hvis vejret og tiden tillader det, tager kaptajnen en afstikker ind i fjorden. Stejle fjeldsider kærtegner skibets sider, og det dramatiske landskab fremtryller eventyrbilleder af et imaginært troldeland. Trollfjord er også havørnens rige.

For at deltage i ørnesafarien skal man ombord i en mindre turbåd inden, vi når Trollfjorden. Hvis der er tid, kan vi se Hurtigrutens skib vende rundt i den smalle fjord - et storslået syn i sig selv!

Ørnesafarien begynder for alvor, efter at vi har forladt Trollfjorden - gennem smalle kanaler, der er flankeret af stejle fjelde, hvor havørnene bor og kan ses. De smukke, sjældne rovfugle cirkler over båden et par gange, inden vi smider fisk i havet, som de kan fange og fortære. Husk at medbringe kamera!

I Svolvær kan man vælge mellem mange udflugter. Tag med på Lofoten-turen for at lære noget om områdets fiskersamfund, smuk natur og kunst. Man kan deltage på en ridetur og opleve solnedgangen, mens man traver i fint, hvidt sand på en strand langs Norskehavet. Hvis du vil have mere et adrenalinsus, kan man deltage i en høj-oktan udflugt med RIB (stiv, oppustet båd).

Lofoten er kendt for sit fremragende fiskeri, og om vinteren og i foråret kan man deltage i en fisketur for at prøve lykken med at fange torsk.

Hvis man foretrækker at være på tør grund, giver en guidet rundtur i en fiskerby dyb indsigt i historie og kultur. Fra Svolvær fortsætter vi til Stamsund, hvor vi ser den enorme Lofotenvægs majestætiske tinder. Vi forlader Lofoten i løbet af aftenen og sætter kurs mod fastlandet.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. maj 2020

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 4

På date med syv søstre

Bodø - Rørvik

Passagen af Polarcirklen ved 66 ° 33 ' Nord er en vigtig begivenhed, som vi fejrer på dækket med en smagsprøve på arktiske traditioner - en skefuld levertran. Mens vi sejler langs Helgelands kyst, passerer vi hundredvis af holme, frodige marker og stejle granitvægge, der er rige på legender. Fra dækket kan man se det mærkelige fjeld Torghatten, der stiger 258 meter op over havoverfladen og er berømt for sit særprægede hul lige gennem midten. Hullet er 160 meter langt, 35 meter højt, 20 meter bredt og blev skabt i istiden.

Et andet højdepunkt, som vi sejler forbi, er fjeldkæden De syv Søstre. De syv fjelde er mellem 910 og 1072 meter høje, og det er nemt at forstå, hvordan damerne har påvirket gamle myter. Historien fortæller, at Kong Sulis holdt sine syv troldedøtre under streng kontrol. En nat, da kongen faldt i en dyb søvn, sneg de syv jomfruer sig ud. Vågekallen, der var ivrig efter at få sig en kone, lå på lur. Han forfulgte søstrene, der flygtede sydpå ned langs kysten. Flere andre trolde sluttede sig til jagten - for enten at fange dem eller redde dem. Da natten blev til morgen, blev troldesøstrene og deres forfølgere forstenede, fordi solen omdanner alle trolde til sten. De blev til de klipper og bjerge, der gør Helgelandkysten til et af de smukkeste steder på jorden.

Derefter stopper vi kort ved den idylliske gamle handelsstation Nesna, inden vi sejler videre til Sandnessjøen. Vega-øerne, der er på UNESCOs verdensarvliste, ligger tæt på Sandnessjøen og kan om sommeren besøges på en udflugt. Det unikke kulturlandskab består af snesevis af øer. På øerne er der et unikt samspil mellem edderfugle og befolkningen. Lær noget om, hvordan fiskere og landmænd i århundreder har haft et symbiotisk forhold til ænderne, og hvordan dunhøst til dyneproduktion fortsætter med at bidrage til deres levebrød.

Brønnøysund er en levende og smuk, lille by. Tilbring lidt tid med at slentre rundt og nyd at kigge på små både og dagliglivet, eller tag med på udflugt til Norsk Havbrukssenter i nærheden af Brønnøysund på en informativ tur for at smage frisk laks (fra april til oktober) eller på en anden af Hurtigrutens udflugter.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. maj 2020

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 5

Torskens betydning

Trondheim - Ålesund

Ny mulighed for at udforske Trondheim. Bagefter sejler skibet ud i den majestætiske Trondheimsfjord, der er 170 kilometer lang og op til 25 kilometer bred. Ligesom alle andre norske fjorde er den dyb - 577 meter.

Mens vi sejler langs kysten, forstår man fiskeriets betydning for de norske kystsamfund. Kristiansunds placering har givet byen et væld af muligheder inden for fiskeri, skibsbygning og olieindustri.

Kristiansund betragtes som Norges tørfisk-hovedstad på grund af lang tids eksport af saltet, tør fisk. Her kan man deltage i en udflugt til den berømte Atlanterhavsvej, der er et af ​​Norges mest besøgte turistmål. Vejen er 8,2 kilometer lang og består blandt andet af otte broer med maleriske landskaber og åbent hav som omgivelser

En anden interessant udflugt er til marmorminen Bergtatt. På turen kommer vi ind i fjeldet og sejler på en belyst underjordisk sø, inden vi nyder et måltid i minens "store sal".

De, der vælger at blive om bord i Kristiansund, oplever, at skibet krydser det åbne hav på vej til Molde, der er kendt som Rosernes by. Undervejs ses Romsdal Alpernes stejle, grå tinder.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. maj 2020

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 6

En dag med mesterværker

Bergen

I løbet af natten lægger skibet til i Ålesund, Torvik og Måløy, mens verdens smukkeste sørejse nærmer sig sin afslutning.

Inden vi lægger til i Bergen, er der endnu nogle sømil med fascinerende natur foran os - blandt andet den maleriske Nordfjord under den enorme Jostedalbræ. Her udvider fjorden sig mod øst ind til de små bysamfund Loen og Olden.

De barske kystområder er en slående kontrast til de indre fjordområder, hvor vinden er blidere, og der falder mindre regn. Her er frodige frugtplantager, og gletsjerfingre strækker sig mod glinsende søer, og vandfaldene bruser. Landskabet har sin egen særprægede charme, som man bør opleve.

Om morgenen lægger vi til på Florø, en moderne kystby, der er også Sogn og Fjordane-regionens ældste by og Norges vestligste samfund. Trods konstante forandringer har byen Florø fastholdt sit særlige kendetegn.

Et par sømil syd for Florø sejler vi ind i mundingen af ​​den mægtige Sognefjord og nyder den fantastiske udsigt over den pragtfulde kyststrækning med masser af øer.

Endelig ankommer vi i Bergen med minder fra en unik rejse fyldt med uforglemmelige oplevelser og møder med lokale folk, dyreliv og fantastisk natur. Desværre har alle gode ting en afslutning, men vi håber at se dig om bord til nye eventyrlige oplevelser i fremtiden. Hvis du stadig ikke har fået nok af Norge, kan du forlænge opholdet og deltage i nogle af Hurtigrutens Land Adventures for at opleve det norske køkken, kultur og landskaber.

Ankomst Varierer efter årstiden

Lokalitet Bergen, Norge
Oversigt

INKLUDERET:

 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg og helpension

IKKE INKLUDERET:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring
 • Valgfrie udflugter
 • Bagagehåndtering

BEMÆRK:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt
 • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.
Om bord

Unge opdagelsesrejsende

Fra 1. april 2017 kan 7-13-årige deltage i Hurtigrutens program for Unge Opdagelsesrejsende. Programmet er specialdesignat for børn, der rejser med voksnes til storslåede destinationer med fokus på at lære noget, at have det sjovt og at være aktiv.

Skibene langs Norges kyst

Skibene, der sejler den klassiske rundtur. Hvert skib har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan vælge, hvordan du ønsker at opleve Norges kyst.

Oplevelser

Udflugter på sydgående sejladser (2017/18)

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2017 - 30.03.2018.

Udflugter på sydgående sejladser

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2018 - 30.05.2020.

Attraktioner

Oplev naturlige vidundere, havne og dyreliv, som du kan møde i løbet af rejsen i Norge.

Havne

Lær noget om de charmerende havne og byer, der besøges på denne rejse

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan opleve på en rejse i Norge.

Forlæng ferien

Forlæng ferien

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205