Den klassiske sørejse - nordgående: Bergen - Kirkenes

Hurtigrutens nordgående rejse fra Bergen til Kirkenes er rig på kulturelle udforskningsmuligheder. Vi besøger store kystbyer og små lokale landsbyer og sejler langt nord for Polarcirklen. Tag med på en eventyrlig rejse mod nord for at udforske dybe fjorde og kuperede kyster og stå ansigt til ansigt med natur-vidundere på spændende udflugter.

 • Krydse Polarcirklen under midnatssolen om sommeren eller måske nordlyset om vinteren
 • Udforske de historiske havnebyer Ålesund, Trondheim, Bodø, Tromsø, Honningsvåg og Kirkenes på spændende udflugter
 • Sejle på den legendariske Geirangerfjord om sommeren
 • Sejle i Hjørundfjorden, Norges smukkeste fjord, om efteråret
Tilbud

SOMMER KUP: Spar op til 30% på sommerens rejser lang Norges kyst!

Udforsk den norske kyst i 2019 og spar 30% på rejser langs den norske kyst med afrejse i juni og juli, 25% på afrejser i august og september og 20% på  afrejser fra oktober til december. Book senest 1. juli 2019.

Bergen - Kirkenes:

 • 9 366,– pr. person med afrejse i juni til juli (inkl. 30% rabat)
 • 6 701,– pr. person med afrejse i september og oktober (inkl. 25% rabat)
 • 4 511,– pr. person med afrejse fra oktober til december (inkl.20% rabat)

Vi har også tilbud på Bergen - Kirkenes-Bergen (12 dage) og Kirkenes - Bergen (6 dage)
Læs mere om kampangn og betingeler her

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Udrejse Varierer efter årstiden.

Afrejse hver dag året rundt.

Afrejsehavn Bergen, Norge
Oversigt

Rig på attraktioner

Nyd stemningen og kulturen i byer som Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø - alle med kysthistorie og charme. Oplev det ene spektakulære landskab efter det andet på en uforglemmelig syvdagestur.

Hurtigrutens nordgående rejse starter i Bergen om aftenen - med Arktis som destination. Langs kysten venter rige oplevelser. Vi oplever blandt andet Jugendstilbyen Ålesund, og om sommeren tager vi en omvej til en af verdens smukkeste fjorde, Geirangerfjorden. Derfra fortsætter vi mod nord til middelalderbyen Trondheim, hvor den herlige Nidarosdom er et højdepunkt for mange. Dernæst oplever vi spændingen ved at krydse Polarcirklen og besøge Nordens Paris, Tromsø, der også kaldes Porten til Ishavet. Vi sejler derefter til den fjerntliggende nordlige by Kirkenes, der ligger tæt på grænsen til Rusland og lige så langt mod øst som Sankt Petersborg. 

Vær aktiv på udflugterne

Vær aktiv og klar til eventyr på Hurtigrutens spændende udflugter til havs og på land. Tag med på vandretur ved Hjørundfjorden, deltag i en Lofotr-vikingfest eller på en udflugt til den betagende Nordkap.

Unikke udflugter på nordgående rejser (afhængigt af årstid):

 • Jugendstilture i Ålesund
 • Kajaktur på Nidelven i Trondheim
 • RIB-safari til Saltstraumen
 • Se Svartisen-gletsjeren
 • Kør hundeslæde og snescooter i Arktis
 • Besøg det samiske folk
 • Bådtur på elven til grænsen til Rusland
 • Fang en kongekrabbe ved Kirkenes 

Lyt, se og lær

Overvær ekspeditionsteamets foredrag og præsentationer om bord. Lær noget om relevant regional historie, kultur, geologi, flora og fauna og meget andet. Ekspeditionsholdene leder også mange af de spændende aktiviteter om bord og udflugterne.

Uanset årstid

Når som helst er det rigtige tidspunkt at udforske Norges smukke kyst med Hurtigruten, men hver årstid har sine egne tydelige fordele. Vælg din yndlingsårstid for en sørejse. Forår, sommer, efterår eller vinter - de er som forskellige scener i samme skuespil med en række talentfulde skuespillere i form af naturvidundere.

Dag 1

Rejsen begynder i Porten til Fjordene

Bergen

Rejsen starter i Bergen

en by omgivet af syv fjelde. Inden afsejling kan man nå at udforske den kulturelle Port til Fjordene. Bergen blev grundlagt i år 1070 og var Norges hovedstad i flere år.

Byen er et centralt punkt for rejser i Norge og har bevaret en stor del af sin lokale karakter og historie. Et eksempel, der er på UNESCOs verdensarvliste, er det historiske Bryggen-kvarter med farverige havnekajer, der dateres til det 14. århundrede. Gå en tur rundt i den charmerende og kompakte by, tilbring tid på en udendørs café eller restaurant, nyd en tur med Fløibanen eller besøg det berømte fiskemarked.

 

Efter ombordstigning kan man nyde en velsmagende middagsbuffet, baseret på kystens bedste råvarer.

Vi sejler nordpå fra Bergen ad Hjeltefjord - samme rute som vikingerne benyttede til Shetlandsøerne og videre. Vi er på vej til det høje nord. Slap af resten af ​​aftenen og bliv betaget af de spektakulære landskaber enten fra dækket eller panoramasalonerne.

På vores fartplan kan du se alle havne, vi besøger under rejsen, samt hvornår og hvor længe vi er i hver havn.

Allerede inden sørejsen starter, kan man udforske mere af Norge på Hurtigrutens Land Adventures.

Dag 2

Arkitektoniske og naturlige mesterværker

Florø - Molde

Hvis man vågner tidligt, kan man nyde Nordfjords betagende skønhed inden den lækre morgenmad. Når vi sejler forbi Vestkap, er vi ude på åbent hav.

Skibet navigerer derefter gennem skær og øer, inden vi når til Ålesund. Byen har mange spir, tårne og flot udsmykkede bygninger, og Ålesund er kendt for sin smukke jugendstil-arkitektur. En brand ødelagde en stor del af byen i 1904, men den blev genopbygget i tidens moderne stil, art nouveau / jugendstil.

Hvis man interesserer sig for livet i havet, kan man tage med på et besøg i Atlanterhavsparken - et af Nordeuropas største saltvands-akvarier. Besøget omfatter også det udendørs bassin, hvor vi ser pingvinerne. Efter Atlanterhavsparken fortsætter vi fremad og opad til Aksla-fjeldet og et fantastisk panorama over området. Man kan også opleve jugendstilbyen fra en havkajak. 

I sommermånederne sætter vi kurs mod den spektakulære Geirangerfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste, og passerer skær, 800 meter høje klipper og imponerende vandfald undervejs. I efteråret udforsker vi Hjørundfjorden, der ligger midt i de majestætiske Sunnmøre Alper. Fjorden er afsondret, og det uspolerede naturlige landskab giver fjorden dens særlige karakter. Langt fra turistområderne sejler vi forbi stejle klippevægge, grønne enge, ensomme fjeldgårde og små landsbyer.

Molde er kendt som 'rosernes by'. Den attraktive kystby har en vidunderlig udsigt til 222 fjeldtoppe, der kaldes Molde-panoramaet. Oplev byen på egen hånd eller på en af Hurtigrutens udflugter.

Dag 3

Oplev den gamle hovedstads middelalderånd

Kristiansund - Trondheim - Rørvik

Få store byer har formået at bevare deres intimitet så effektivt som Norges tredjestørste by, Trondheim. Vikingkongen Olav Tryggvason grundlagde den gamle by så tidligt som 997. Tag med på udflugt til Norges nationale helligdom, Nidarosdomen - landets eneste gotiske katedral. Den er bygget over gravpladsen for Sankt Olav, Norges skytshelgen. Her kan man beundre domkirkens utrolige arkitektoniske detaljer og udsøgte kunstværker. I foråret og om sommeren fortsætter vi til Ringve Musikhistoriske Museum, hvor historien om Norges musik er levendegjort. Den smukke herregård er omgivet af en dejlig botanisk have, og der er en fantastisk udsigt over både byen og fjorden.

Hele året kan man også opleve Trondheim fra havoverfladen i kajak på Nid-elven. Fra april til september kan man opleve byen på cykel og prøve verdens eneste cykellift. Tag med ekspeditionsteamet på vandretur for at opdage noget af Trondheims omegn.

Om eftermiddagen sætter skibet nordvestlig kurs og passerer det smukke fyr Kjeungskjær og talrige charmerende holme og klippeskær. Efter at have passeret det smalle Stokksund sejler vi mod charmerende Rørvik.

Dag 4

Velkommen til Arktis

Brønnøysund - Svolvær

Vi krydser Polarcirklen! Den usynlige linje ligger på 66 grader 33 minutter Nord og er grænsen til Arktis. Om sommeren betyder det 24-timers dagslys - midnatssol. Om vinteren er der nord for denne breddegrad de bedste muligheder for at opleve nordlys.Selv om man ikke er vågen, når vi passerer Polarcirklen, sørger kaptajnen for, at det bliver en mindeværdig begivenhed. Hvis man sejler i arktisk farvand for første gang, kan man i dagtimerne deltage i en Polarcirkel-ceremoni på dækket.

I nærheden af Ørnes findes Svartisen, Norges næststørste gletsjer. Tag med på en tur til Svartisen om sommeren og blev betaget af den gådefulde isverdens skønhed. Vi besøger også en elg-farm. Bagefter fortsætter rejsen langs den smukke Helgelandskyst til Bodø - og tilbage til skibet.  I Bodø kan man deltage i en eventyroplevelse i harmoni med naturen - ørnene og det dybblå hav. Vi tager til Saltstraumen i en RIB (stiv, oppustet båd), hvor man kan opleve verdens kraftigste tidevandsstrøm.  På den spændende tur gennem vilde landskaber er der også en god chance for at se havørne.

Om eftermiddagen ses den 1000 meter høje Lofotenvæg i horisonten. Lofoten ligger mellem majestætiske granitklipper og hvide sandstrande, og øgruppen er en oplevelse ud over det sædvanlige. Lofotens charme ses i de små, maleriske fiskerlandsbyer med deres bohemeagtige atmosfære. Gå en tur mellem tørfisk-stativer og "rorbuer" - de traditionelle fiskerhytter.

I Stamsund kan man deltage i en historisk tur til Lofotr Vikingmuseum og besøge høvdingens hus, der er en rekonstruktion i fuld størrelse med udstillinger af fund fra vikingetiden. Høvdingen og hans kone er værter i festsalen ved et ægte vikingemåltid, der giver en smag af vikingetiden - komplet med traditionel mad, drikkevarer, klædedragter, sang og dans.

Mellem Stamsund og Svolvær kan man opleve livet på et grøntsags- og ostebrug i Lofoten. Eller besøg Lofotens eneste bryggeri, der ligger i en tidligere fiskeforarbejdningsbygning i Svolvær.

Om vinteren, når vi krydser Polarcirklen, går jagten på nordlyset ind. Vi fejrer begivenheden med et multimedieshow, "Det magiske lys, aurora borealis", med billeder, ord og musik. Mens vi sejler gennem det smalle Raftsund, stopper vi ved indsejlingen til Trollfjord. Her serveres frisklavede fiskefrikadeller på dækket. Vi hører også historien om "Slaget ved Trollfjord", der fandt sted i vinteren 1890. Hvis man ser nøje efter, kan man se trolde oppe i de stejle fjelde. Eller måske ikke!

Dag 5

Føl dig som en polarhelt

Stokmarknes - Skjervøy

Vær klar til en dag fuld af spændende aktiviteter - uanset årstiden! I løbet af morgentimerne anløber vi kort Risoyhamn, Harstad og Finnsnes. Skibet fortsætter derefter til Tromsø, den arktiske hovedstad, til et længere ophold. Mange episke arktiske ekspeditioner havde Tromsø som udgangspunkt. Om vinteren kan du deltage i udflugten "Polarhistorisk vandretur" og lære noget om de opdagelsesrejsende og de arktiske jægere - og smage øl, der er brygget på verdens nordligste bryggeri.

Om vinteren og i foråret kan man udfylde sit ophold i Tromsø med en spændende hundeslædetur. På denne mini-polarekspedition trækker huskyhundene dig over det frosne landskab, mens du nyder den fantastiske udsigt over havet, fjeldene og åbne plateauer. I polarnatten kommer det eneste lys fra pandelamper, stjernehimlen og - hvis vi er heldige - fra det magiske nordlys. Du kan også teste dine koordinationsevner på en sjov tur på langrend eller snesko.

Om sommeren kan du deltage i ekspeditionsteamets explorerbåd-aktiviteter og oplev mere af Tromsø og omegnen.

Hvis man vil opleve fred og ro på havet om sommeren, så tag med på en kajakudflugt. Ro i farvandene ud for Tromsø med fjeldene som en fantastisk kulisse. Det er fantastisk at glide stille gennem de uberørte farvande og komme tæt på havets dyreliv. 

Efter en spændende dag i Tromsø fortsætter vores nordgående rejse. Skibet sejler nu i farvande med den bedste chance for at se nordlys mellem oktober og marts. Vi samles på dækket for at søge efter det betagende fænomen.

Dag 6

På toppen af verden - Nordkap

Øksfjord - Berlevåg

Nyd det storslåede subarktiske landskab, når vi krydser den 71. breddegrad på vej til Nordkap, et af de nordligste punkter på det europæiske kontinent. Om sommeren kan man se flokke af græssende rener og samernes små lejre. Efter et kort morgenstop i Hammerfest ankommer vi til Havøysund, hvor man om sommeren kan stå af og deltage deltage i en udflugt med RIB-båd for at se Nordkap fra havet. Vi går i land i verdens nordligste fiskerby, inden vi tager en bus til Nordkap for at nyde den spektakulære udsigt.

Skibet ankommer i Honningsvåg, porten til spektakulære Nordkap. En udflugt til Nordkap-plateauet bringer dig til 71° 10' 21'' Nord - kun 1.940 km fra den geografiske nordpol. Når man står på toppen af ​​det 307 meter høje Nordkap-plateau, har man en sublim følelse af at være ved verdens ende.

Tæt på Nordkap findes et af ​​verdens mest spændende naturreservater, Gjeværstappan. Deltag i en fuglesafari for at opleve Finnmarks største flok søpapegøjer og et stort antal rider. I løbet af ynglesæsonen vrimler området med liv, og mægtige havørne kredser rundt i jagten på bytte. Imens fylder lomvier, alke, skarver, arktiske kjover, mallemukker, polarlomvier og suler luften med en kakofoni af skrig og hvin.

Hvis du vil lære noget om livet i denne fjerntliggende region, kan du tage med på udflugt til Magerøyas fantastiske natur og se fiskersamfundene Kamøyvær og Skarsvåg. Undervejs fortæller guiden om områdets natur, kultur og historie.

Hvis man vil lære noget om livet i denne fjerntliggende region, kan man tage med på udflugt til Magerøyas fantastiske natur og se fiskersamfundene Kamøyvær og Skarsvåg. Undervejs fortæller guiden om områdets natur, kultur og historie.

Derefter fortsætter skibet mod nord og sejler ind samernes rige. Vi passerer deres gamle hellige sted, klippeformationen Finnkirka, mens vi nærmer os fiskerbyen Kjøllefjord. Her kan man lære noget om samerne og udforske det vidunderlige landskab om sommeren og i efteråret Lær noget om samernes traditioner og levevis og hør traditionel samisk joiking (sang).

Om vinteren kan man deltage i en uforglemmelig snescootertur til et af ​​Europas mest ekstreme og spændende naturområder. Undervejs fortæller guiderne om de samiske folk, de geografiske og klimatiske forhold, livet på Finnmarks kyst og om, hvordan befolkningen effektivt udnytter naturen både sommer og vinter. Oplev sneklædte dale, frisk vinterluft og måske det fantastiske nordlys på den klare stjernehimmel. "Samisk efterår" er en udflugt, hvor man kan lære om det naturlige arktiske spisekammer og apotek, smage tørret rensdyrkød, revlingsaft, urtete (brændenælde) og rosenrod-tinktur. Mærk tilstedeværelsen af den ​​samiske shaman, noaide.

 

Dag 7

Barentsregionens hovedstad og rejses slut

Kirkenes

Perspektivet bliver mere dramatisk, når vi nærmer os Kirkenes. Vi ankommer i nærliggende Vadsø tidligt om morgenen, og lige efter morgenmaden ankommer vi i Kirkenes ved 30 ° Øst, længere mod øst end Istanbul og St. Petersborg. Det er Hurtigrutens vendepunkt inden hjemrejsen sydover. Kirkenes er kendt som Barentsregionens hovedstad og porten mod øst.

 

Grænsen mod Rusland er kun få kilometer væk, og vejskiltene har både norsk og russisk tekst. Afhængigt af sæsonen kan man besøge grænsen på mange måder - med bus (hele året), på flodbåd eller på en action-fyldt tur på ATV / quadbike / firehjulet motorcykel. Kirkenes har mange fascinerende, små museer om den fjerntliggende regions bemærkelsesværdigt rige historie og kulturarv.

I Kirkenes kan man deltage i en lang række eventyrlige aktiviteter i det arktiske miljø. Om vinteren og i foråret kan man deltage i mange aktiviteter og udflugter. For eksempel kan man udforske den arktiske vildmark på snescooter og køre over en frossen fjord. Undervejs fortæller guiderne om regionens historie, det ekstreme arktiske klima og områdets unikke dyreliv. På hundeslædesafari trækkes man af ivrige huskyhunde over det frosne arktiske landskab. Om sommeren kan man tage med på en tur, hvor man kan fange og spise enorme kongekrabber fra Barentshavet.

Ankomst Varierer efter årstiden

Lokalitet Kirkenes, Norway
Oversigt

INKLUDERET:

 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg og helpension

IKKE INKLUDERET:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring
 • Valgfrie udflugter
 • Bagagehåndtering

BEMÆRK:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahyt
 • Ikke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.
Om bord

Skibene langs Norges kyst

Skibene, der sejler den klassiske rundtur. Hvert skib har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan vælge, hvordan du ønsker at opleve Norges kyst.

Unge opdagelsesrejsende

Fra 1. april 2017 kan 7-13-årige deltage i Hurtigrutens program for Unge Opdagelsesrejsende. Programmet er specialdesignat for børn, der rejser med voksnes til storslåede destinationer med fokus på at lære noget, at have det sjovt og at være aktiv.

Oplevelser

Udflugter på nordgående sejladser (2017/18)

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2017 - 30.03.2018.

Udflugter på nordgående sejladser

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2018 - 30.05.2020.

Havne

Lær noget om de charmerende havne og byer, der besøges på denne rejse

Attraktioner

Oplev naturlige vidundere, havne og dyreliv, som du kan møde i løbet af rejsen i Norge.

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan opleve på en rejse i Norge.

Forlæng ferien

Forlæng ferien

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205