Den klassiske rundrejse

Bergen – Kirkenes – Bergen

Årsagen til Norges tiltrækningskraft er bemærkelsesværdig enkel: Norge er et af verdens smukkeste lande. Tag med på en 12-dages eventyrrejse, der er umiskendelig norsk - næsten 2.500 sømil langs spektakulære kystlandskaber. På turen kan du vælge mellem flere end 90 udflugter og deltage i vandreture og aktiviteter, der ledes af skibets ekspeditionsteam.

 • Oplev Norges kystrute med 34 anløbshavne, flere end 100 fjorde og 1.000 fjelde
 • Kryds Polarcirklen og søg efter nordlyset om vinteren eller nyd 24 timers dagslys og midnatssolen om sommeren
 • Vær aktiv og eventyrlysten på vore spændende udflugter til lands og til vands
 • Skibets ekspeditionsteam gør din rejseoplevelse bedre med spændende aktiviteter og ved at fortælle om de kultur- og naturskatte, vi ser på rejsen

Oversigt

Den ultimative rejse med Hurtigruten kaldes af rejsebogsforlaget Lonely Planet "Verdens Smukkeste Sørejse". Du kommer fra Bergen til Kirkenes og tilbage i løbet af 12 dage. Se 34 havne og sejl over 2.500 sømil, der giver dig mulighed for at udforske hver tomme af den kystmagi, Norge tilbyder. På alle tider af året er det en rejse som ingen anden. Dramatisk natur og dyreliv rører din indre opdagelsesrejsende. 22 af havnene ligger nord for Polarcirklen - og du kan deltage i udflugter, der er skræddersyede til at matche dine udforskningsinteresser. Uanset, hvad du går glip af på den nordgående sejlads om natten, kan du se det i dagslys på den sydgående sejlads.

I klassikernes liga

Rejsen med Hurtigruten fortjener sin plads i de ikoniske rejsers Hall of Fame sammen med andre klassikere som Orientekspressen, Donau-floden og USAs Route 66. Besøg byer som Bergen, Ålesund og Trondheim, inden vi krydser Polarcirklen og sejler ind i Arktis. På den sydgående rejse ser du Lofoten og Trollfjorden ved højlys dag, inden vi sejler langs Helgelandskysten forbi fjeldkæden De syv Søstre. Du bliver betaget af den overvældende smukke vestkyst på vejen til den endelige destination, Bergen.

Spektakulære årstider

Ligegyldigt, hvilken årstid du rejser med Hurtigruten, er du omgivet af smuk natur, uanset hvor du kigger hen. Hver årstid har sin charme.

Forår: Tre årstider på én rejse

Med foråret kommer varmen og dagslyset tilbage. Det er som en vitaminindsprøjtning at kickstarte livet langs Norges kyst. Trækfuglene vender tilbage, så kysten vrimler med liv. Foråret er også en festtid, og 17. maj fejres Norges nationaldag, og kystsamfundene stråler af farver og traditioner. Vi besøger også den smukke Lyngenfjord med dens majestætiske fjeldkulisse og enestående natur. Sejl fra sommertemperaturer i Bergen til Arktis, hvor du endnu kan deltage i vores vinterudflugter.

Sommer: Den evige sols årstid

Sommeren er den mest populære årstid til at udforske Norges kyst. Sommermånedernes lange, lyse dage synes at aktivere både natur og mennesker. Selv så langt sydpå som Bergen kan man opleve 19 timers dagslys. Blomster i flor, elve fyldt med fisk og kæmpe vandfald i kaskader mod havet er perfekte rammer om en sommerferie. Sådan er det, når vi sejler ind i Geirangerfjorden på den nordgående rejse. Nord for Polarcirklen kan man opleve midnatssolen - et naturfænomen. Dagslys midt om natten er en intens oplevelse, og det kan være nødvendigt at tvinge sig selv til at gå i seng.

Efterår: Farvernes årstid

På efterårssejladserne besøger vi den utroligt smukke Hjørundfjorden. Majestætiske fjelde omgiver den smalle fjord, og vi tilbyder flere udflugter, hvor du kan udforske det spektakulære område. Nyd en fantastisk rejse på denne årstid, når den friske og klare kystluft forstærker den intense røde og gule vegetation på fjeldsider, bakketoppe og i skove. Fra dækket kan du se de høje fjeldes tinder være dækket af vinterens første sne med en isblå himmel som baggrund. Efterhånden bliver aftenerne mørkere og dagene kortere. Med en smule held viser nordlyset sig og giver dig en magisk oplevelse.

Vinter: Nordlys-årstiden

Vinteren er måske den mest specielle tid til at udforske vild og utæmmet norsk natur. Landskabet er dækket af hvid sne, og luften er frisk, ren og sprød. Klynger af hyggelige huse lyser på bredden som gløder. Den fantastiske kulisse af sneklædte bjerge afspejler polarvinterens tusmørke. Når du sejler med Hurtigruten til det nordligste Norge, kan du opleve et magisk vinterlandskab og forhåbentlig se det hypnotiserende nordlys. I tusinder af år har lokalbefolkningen, besøgende, kunstnere og forskere i den nordlige del af verden undret sig over de spektakulære syn, der lejlighedsvis oplyser nattehimlen. Sejlads med Hurtigruten giver de bedste chancer for at opleve det magiske farveshow, der skifter fra lys grøn til mørk lilla, mens det flimrer over den arktiske himmel.

Skibets ekspeditionsteam

Om bord møder du engagerede eksperter med én enkelt mission: at forøge din rejseoplevelse med spændende aktiviteter og fortælle om de kultur- og naturskatte, vi ser på rejsen. Når du sejler med Hurtigruten, behøver du ikke kun observere - du kan virkelig interagere med landskabet, vi sejler igennem. Ikke alene kan du opleve et af klodens smukkeste områder - du kan også smage friske, lokale specialiteter, der er tilberedt af norske håndværkere.

Gæster fra Norge og udlandet elsker Hurtigruten - de vil have originalen. De ønsker at rejse, hvor ingen andre rejser, med en besætning og et skib, der hører hjemme netop her. De ønsker at opleve og lære af guider, der virkelig kender kysten - guider, der ikke kun har Norge i deres DNA, men også i deres sjæl. Vi inviterer dig til at deltage i skibets ekspeditionsteams udendørs aktiviteter og vandreture i blandt andet Ålesund, Trondheim, Bodø, Tromsø, Honningsvåg, Kirkenes, Lofoten og Brønnøysund.

 

Rejsens pris inkluderer:

 • Rejse med Hurtigruten med kahyt i kategori efter eget valg og helpension.

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Bagagehåndtering

 

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person baseret på to personer, der rejser sammen og deler en dobbelt-kahytIkke alle kategorier er tilgængelige på alle afgange
 • Pris på ene-kahyt oplyses på anmodning
 • Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Lær mere om, hvad du kan opleve på den klassiske rundrejse til søs. Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse Afhænger af sæsonen

Afrejse hver dag året rundt

Afrejsehavn Bergen, Norge
Dag 1

Rejsen begynder i Porten til Fjordene


Lokalitet: Bergen

Din rejse starter i Bergen, en by omgivet af syv fjelde. Inden afsejling kan du nå at udforske den kulturelle Port til Fjordene. Bergen blev grundlagt i år 1070 og var Norges hovedstad i flere år. Byen er et centralt punkt for rejser i Norge og har bevaret en stor del af sin lokale karakter og historie. Et eksempel, der er på UNESCOs verdensarvliste, er det historiske Bryggen-kvarter med farverige havnekajer, der dateres til det 14. århundrede. Gå en tur rundt i den charmerende og kompakte by, tilbring tid på en udendørs café eller restaurant, nyd en tur med Fløibanen eller besøg det berømte fiskemarked.

Efter ombordstigning inviteres du til at nyde en velsmagende middagsbuffet, baseret på kystens bedste råvarer. Vi sejler nordpå fra Bergen ad Hjeltefjord - samme rute som vikingerne benyttede til Shetlandsøerne og videre. Vi er på vej til det høje nord. Slap af resten af aftenen, mens du beundrer de spektakulære landskaber enten fra dækket eller panoramasalonerne.

Allerede inden din sørejse starter, kan du udforske mere af Norge på Hurtigrutens Land Adventures. Vi tilbyder en bred vifte af udflugtspakker i de vigtigste havne. "Norge i en nøddeskal" starter i Bergen og går til noget af regionens mest storslåede natur med betagende fjorde, landsbyer og den spektakulære Flåm-jernbane over fjeldet. Disse eventyrture er gode måder at supplere dine rejseoplevelser og se mere af det indre Norge.

Dag 2

Arkitektoniske og naturlige mesterværker


Lokalitet: Florø - Molde

Hvis du vågner tidligt, kan du nyde Nordfjords betagende skønhed inden den lækre morgenmad. Når vi sejler forbi Vestkap, er vi ude på åbent hav.

Skibet navigerer derefter gennem skær og øer, før vi når til Ålesund. Byen har mange spir, tårne og flot udsmykkede bygninger, og Ålesund er kendt for sin smukke jugendstil-arkitektur. En brand ødelagde en stor del af byen i 1904, men den blev genopbygget i tidens moderne stil, art nouveau / jugendstil. Hvis du interesserer dig for livet i havet, kan du tage med på et besøg i Atlanterhavsparken - et af Nordeuropas største saltvands-akvarier. Besøget omfatter også det udendørs bassin, hvor vi ser pingvinerne. Efter Atlanterhavsparken fortsætter vi fremad og opad til Aksla-fjeldet og et fantastisk panorama over området.

I sommermånederne sætter vi kurs mod den spektakulære Geirangerfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste, og passerer skær, 800 meter høje klipper og imponerende vandfald undervejs. I efteråret udforsker vi Hjørundfjorden, der ligger midt i de majestætiske Sunnmøre Alper. Fjorden er afsondret, og det uspolerede naturlige landskab giver fjorden dens særlige karakter. Langt fra turistområderne sejler vi forbi stejle klippevægge, grønne enge, ensomme fjeldgårde og små landsbyer.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2017 - 31. marts 2018

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. marts 2019

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 3

Oplev den gamle hovedstads middelalderånd


Lokalitet: Kristiansund - Trondheim - Rørvik

Få store byer har formået at bevare deres intimitet så effektivt som Norges tredjestørste by, Trondheim. Vikingkongen Olav Tryggvason grundlagde den gamle by så tidligt som 997. Tilmeld dig vores udflugt til Norges nationale helligdom, Nidarosdomen - landets eneste gotiske katedral. Den er bygget over gravpladsen for Sankt Olav, Norges skytshelgen. Her kan du beundre domkirkens utrolige arkitektoniske detaljer og udsøgte kunstværker. Vi fortsætter til Ringve Musikhistoriske Museum, hvor historien om Norges musik er levendegjort. Den smukke herregård er omgivet af en dejlig botanisk have, og der er en fantastisk udsigt over både byen og fjorden.

Du kan også udforske Trondheim fra havoverfladen i en kajak på Nid-elven fra juni til september og opleve Trondheim på cykel og prøve verdens eneste cykellift fra april til september.
Om sommeren kan du deltage i ekspeditionsteamets explorerbåd-aktiviteter og opleve mere af Trondheim og omegn.

Om eftermiddagen sætter skibet nordvestlig kurs og passerer det smukke fyr Kjeungskjær og talrige charmerende holme og klippeskær. Efter at have passeret det smalle Stokksund sejler vi mod charmerende Rørvik.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2017 - 31. marts 2018

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. marts 2019

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 4

Velkommen til Arktis


Lokalitet: Brønnøysund - Svolvær

Vi krydser Polarcirklen! Den usynlige linje ligger på 66 grader 33 minutter Nord og er grænsen til Arktis. Om sommeren betyder det 24-timers dagslys - midnatssol. Om vinteren er der nord for denne breddegrad de bedste muligheder for at opleve nordlys. Selv om du ikke er vågen, når vi passerer Polarcirklen, sørger kaptajnen for, at det bliver en mindeværdig begivenhed. Hvis du sejler i arktisk farvand for første gang, kan du i dagtimerne deltage i en Polarcirkel-ceremoni på dækket.

I nærheden af Ørnes findes Svartisen, Norges næststørste gletsjer. Tag med på en tur til Svartisen om sommeren og blev betaget af den gådefulde isverdens skønhed. Bagefter fortsætter rejsen langs den smukke Helgelandskyst til Bodø - og tilbage til skibet. I Bodø kan du deltage i en eventyroplevelse i harmoni med naturen - ørnene og det dybblå hav. Vi tager til Saltstraumen i en RIB (stiv, oppustelig båd), hvor du kan opleve verdens kraftigste tidevandsstrøm. På den spændende tur gennem vilde landskaber er der også en god chance for at se havørne.

Om eftermiddagen ses den 1000 meter høje Lofotenvæg i horisonten. Lofoten ligger mellem majestætiske granitklipper og hvide sandstrande, og øgruppen er en oplevelse ud over det sædvanlige. Lofotens charme ses i de små, maleriske fiskerlandsbyer med deres bohemeagtige atmosfære. Gå en tur mellem tørfisk-stativer og "rorbuer" - de traditionelle fiskerhytter.

I Stamsund kan du deltage i en historisk tur til Lofotr Vikingmuseum, hvor du inviteres ind i høvdingens hus, der er en rekonstruktion i fuld størrelse med udstillinger af fund fra vikingetiden. Høvdingen og hans kone er værter i festsalen ved et ægte vikingemåltid, der giver en smag af vikingetiden - komplet med traditionel mad, drikkevarer, klædedragter, sang og dans.

Mellem Stamsund og Svolvær kan du opleve livet på et grøntsags- og ostebrug i Lofoten eller besøge Lofotens eneste bryggeri, der ligger i en tidligere fiskeforarbejdningsbygning.

Om vinteren, når vi krydser Polarcirklen, går jagten på nordlyset ind. Vi fejrer begivenheden med et multimedieshow, "Det magiske lys, aurora borealis", med billeder, ord og musik. Mens vi sejler gennem det smalle Raftsund, stopper vi ved indsejlingen til Trollfjord. Her serveres frisklavede fiskefrikadeller på dækket. Du hører også historien om "Slaget ved Trollfjord", der fandt sted i vinteren 1890. Hvis man ser nøje efter, kan man se trolde oppe i de stejle fjelde. Eller måske ikke!

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2017 - 31. marts 2018

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. marts 2019

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 5

Føl dig som en polarhelt


Lokalitet: Stokmarknes - Skjervøy

Vær klar til en dag fuld af spændende aktiviteter - uanset årstiden! I løbet af morgentimerne anløber vi kort Risoyhamn, Harstad og Finnsnes. Skibet fortsætter derefter til Tromsø, den arktiske hovedstad, til et længere ophold. Mange episke arktiske ekspeditioner havde Tromsø som udgangspunkt. Om vinteren kan du deltage i udflugten "Polarhistorisk vandretur" og lære noget om de opdagelsesrejsende og de arktiske jægere - og smage øl, der er brygget på verdens nordligste bryggeri. Eller tag med på en udflugt til de indfødte rensdyrhyrder, samerne.

Om vinteren og i foråret kan du udfylde dit ophold i Tromsø med en spændende hundeslædetur. På denne mini-polarekspedition trækker huskyhundene dig over det frosne landskab, mens du nyder den fantastiske udsigt over havet, fjeldene og åbne plateauer. I polarnatten kommer det eneste lys fra pandelamper, stjernehimlen og - hvis vi er heldige - fra det magiske nordlys. Du kan også teste dine koordinationsevner på en sjov tur på langrend eller snesko.

Om sommeren kan du deltage i ekspeditionsteamets explorerbåd-aktiviteter og oplev mere af Tromsø og omegnen.

Hvis du vil opleve fred og ro på havet om sommeren, så tag med på en kajakudflugt. Ro i farvandene ud for Tromsø med fjeldene som en fantastisk kulisse. Det er fantastisk at glide stille gennem de uberørte farvande og komme tæt på havets dyreliv. Om vinteren kan du deltage i en lydløs hvalsafari i Kaldfjorden på den elektrisk drevne skonnert Opal. Besætningen er uddannet i ansvarlig dyrelivsturisme. De eneste lyde, der høres, er hvalerne, der gennembryder vandoverfladen og sprøjter vand fra deres åndehuller - og dit eget hjerte, der slår lidt hurtigere end normalt.

Efter en spændende dag i Tromsø fortsætter vores nordgående rejse. Om vinteren indbyder kaptajnen gæsterne til at smage tørfisk på dækket. Skibet sejler nu i farvande med den bedste chance for at se nordlys mellem oktober og marts. Vi samles på dækket for at søge efter det betagende fænomen.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2017 - 31. marts 2018

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. marts 2019

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 6

På toppen af verden - Nordkap


Lokalitet: Øksfjord - Berlevåg

Efter korte morgenstop i Hammerfest og Havøysund ankommer vi i Honningsvåg, porten til spektakulære Nordkap. En udflugt til Nordkap-plateauet bringer dig til 71° 10' 21'' Nord - kun 2.000 km fra den geografiske nordpol. Når man står på toppen af det 307 meter høje Nordkap-plateau, har man en sublim følelse af at være ved verdens ende. Mens man beundrer udsigten, bør man sørge for at få nogle fotografiske beviser fra det fantastiske sted. Tæt på Nordkap findes et af verdens mest spændende naturreservater, Gjeværstappan. Deltag i en fuglesafari for at opleve Finnmarks største flok søpapegøjer og et stort antal rider. I løbet af ynglesæsonen vrimler området med liv, og mægtige havørne kredser rundt i jagten på bytte. Imens fylder lomvier, alke, skarver, arktiske kjover, mallemukker, polarlomvier og suler luften med en kakofoni af skrig og hvin.

Hvis du vil lære noget om livet i denne fjerntliggende region, kan du tage med på udflugt til Magerøyas fantastiske natur og se fiskersamfundene Kamøyvær og Skarsvåg. Undervejs fortæller guiden om områdets natur, kultur og historie.

Derefter fortsætter skibet mod nord og sejler ind samernes rige. Vi passerer deres gamle hellige sted, klippeformationen Finnkirka, mens vi nærmer os fiskerbyen Kjøllefjord. Her kan du lære noget om samerne og udforske det vidunderlige landskab. Lær noget om samernes traditioner og levevis og hør traditionel samisk joiking (sang). Om vinteren kan du deltage i en uforglemmelig snescootertur til et af Europas mest ekstreme og spændende naturområder. Undervejs fortæller guiderne om de samiske folk, de geografiske og klimatiske forhold, livet på Finnmarks kyst og om, hvordan befolkningen effektivt udnytter naturen både sommer og vinter. Oplev sneklædte dale, frisk vinterluft og måske det fantastiske nordlys på den klare stjernehimmel. "Samisk efterår" er en udflugt, hvor du kan lære om det naturlige arktiske spisekammer og apotek, smage tørret rensdyrkød, revlingsaft, urtete (brændenælde) og rosenrod-tinktur. Du kan også mærke tilstedeværelsen af den samiske shaman, noaide.

I Berlevåg kan du deltage i en unik to-dages vinterekspedition i den arktiske vildmark på både hundeslæde og snescooter.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2017 - 31. marts 2018

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. marts 2019

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 7

Barentsregionens hovedstad og vendepunkt


Lokalitet: Båtsfjord - Kirkenes - Berlevåg

Perspektivet bliver mere dramatisk, når vi nærmer os Kirkenes. Vi ankommer i nærliggende Vadsø tidligt om morgenen, og lige efter morgenmaden ankommer vi i Kirkenes ved 30 ° Øst, længere mod øst end Istanbul og St. Petersborg. Dette er Hurtigrutens vendepunkt inden hjemrejsen sydover. Kirkenes er kendt som Barentsregionens hovedstad og porten mod øst.

Grænsen mod Rusland er kun få kilometer væk, og vejskiltene har både norsk og russisk tekst. Afhængigt af sæsonen er der mange måder at besøge grænsen - med bus (hele året), på flodbåd eller på en action-fyldt tur på ATV / quadbike / firehjulet motorcykel. Kirkenes har mange fascinerende små museer om den fjerntliggende regions bemærkelsesværdigt rige historie og kulturarv.
I Kirkenes kan du deltage i en lang række eventyrlige aktiviteter i det arktiske miljø. Om vinteren har Kirkenes et fantastisk snehotel, der er base for flere spændende udflugter. Du kan også hilse på rensdyrene, der lever ved snehotellet. I foråret kan du endnu deltage i vinteraktiviteter og udflugter - for eksempel at udforske den arktiske vildmark på snescooter og kørsel på en frossen fjord. På turen fortællerne guiderne om samerne, det ekstreme arktiske klima og områdets unikke dyreliv. På vores hundeslædetur trækker hundene dig ivrigt over det frosne arktiske landskab. Du kan også fange og spise kæmpe kongekrabbe fra Barentshavet. Om sommeren kan du vandre i fjeldene med en huskyhund som følgesvend.

Når skibet starter rejsen mod syd, kan du først nyde frokost og bagefter nyde udsigten over det omkringliggende arktiske landskab fra dækket eller fra panoramasalonen. Når vi sejler fra Kirkenes, har du kun set halvdelen af, hvad rejsen langs Norges kyst tilbyder. Vær klar til mange nye oplevelser. Havnene, vi besøgte om natten på den nordgående rejse, besøges nu om dagen. Om eftermiddagen lægger skibet igen til på Vardø, Norges østligste havn. Hvis vejret tillader det, kan du bade i Ishavet.
I foråret er der foredrag om vadefugle, der holder til på nordkysten. Sydpå sejler vi langs Varanger-halvøen til Båtsfjord, inden vi om aftenen når Berlevåg, der er hjemsted for et af Norges mest kendte mandskor, der hovedsagelig består af fiskere.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2017 - 31. marts 2018

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. marts 2019

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 8

Omgivet af spænding


Lokalitet: Mehamn - Tromsø

Midt om natten anløber vi Mehamn, hvor du kan deltage på en uforglemmelig snescootertur i et af Europas mest ekstreme og spændende naturområder. Oplev sneklædte dale, frisk vinterluft og måske det fantastiske nordlys på den klare stjernehimmel.

Fra Honningsvåg kan du deltage på en udflugt med morgenmad på Nordkap og udforskning af skjulte dele af Finnmark undervejs.

Inden vi kommer til Hammerfest, kan du nyde en "energikaffe" og en kort introduktion om Melkøya - verdens nordligste naturgasterminal. I efteråret inviteres du på tørret rensdyrkød på dækket.

Hammerfest blev grundlagt i 1789 og blev senere Norges polarhovedstad, der er base for jagtekspeditioner i det højarktiske. Her kan du se meridianstøtten, der blev rejst i 1854 til minde om den første præcise geografiske måling af kloden. Støtten er på UNESCOs verdensarvliste.

Du kan også deltage i en mini-fjeldekspedition for at opleve det arktiske udendørsliv og lære noget om polarhelten og kokken Adolf Henrik Lindstrøm.

Vi fortsætter mod syd til Øksfjord. Om vinteren kan du lære af besætningen, hvordan man binder maritime knob. Efter at have krydset åbent vand lægger vi kortvarigt til ved den gamle handelsstation Skjervøy, hvor Hurtigrutens grundlægger, Richard With, blev født.

I foråret sejler vi gennem den smukke Lyngenfjord, der omgivet af Lyngsalpernes sneklædte tinder, og hvor vi kan få besøg af en fisker, der giver smagsprøver på friskfangede rejer.

Derefter lægger vi til i Tromsø - lige i tide til at nyde en magisk midnatskoncert i Ishavskatedralen. Alternativt kan du gå en tur rundt i byen og måske nyde en lokalbrygget øl på en af byens mange pubber.

Om sommeren kan du tage med ekspeditionsteamet på ture i små både for at opleve mere af Tromsø og omegnen.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2017 - 31. marts 2018

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. marts 2019

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 9

Lofotens forbløfende natur


Lokalitet: Tromsø - Stamsund

Om morgenen ankommer vi til Harstad, hvor du kan deltage i en af de klassiske Hurtigruten-udfluger "En smag af Vesterålen". Oplev historie, smuk natur og et udvalg af betagende steder - blandt andre Trondenes Kirke, der er et af Norges vigtigste kulturarvssteder fra den sene middelalder. De, der vælger at blive om bord, kan beundre udsigten over den gamle kirke, mens vi sejler mod Risøyrenna, en lavvandet, syv meter dyb kanal, der blev gravet specielt til Hurtigruten i 1920'erne som en kortere rute mellem Harstad og Sortland. Sandbankerne langs Risøyrenna er synlige gennem det klare, grønne vand. Lofoten-øerne og Vesterålen har nogle af kystrejsens mest fantastiske landskaber. Lofoten-regionen er kendt for sin naturlige skønhed med stejle fjelde, vild natur og små, maleriske fiskerlandsbyer. Sejladsen gennem Lofoten i dagtimerne er et højdepunkt for mange af Hurtigrutens rejsende.

Risøyhamn er en landsby med kun 200 indbyggere, og vi lægger kort til her for at sætte passagerer, dagligvarer og post af. Som en forårshyldest til regionens fiskerihistorie viser vores kok på dækket, hvordan man fileterer dagens fangst. Vi fortsætter derefter sydpå via Sortland til Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt for mere end 120 år siden. Gå i land og besøg Hurtigrutens museum her. Når vi fortsætter sydpå, ser det ud, som om vi sejler lige ind i fjeldvæggen, men vi glider gennem en åbning til det smalle Raftsund. På den 20 kilometer lange passage mellem Lofoten og Vesterålen passerer vi fjelde, der skyder 1.000 meter direkte op af havet.

Nu kommer vi til den spektakulære Trollfjord, kun to kilometer lang, 100 meter bred og omgivet af majestætiske fjelde. Hvis vejret og tiden tillader det, tager kaptajnen en afstikker ind i fjorden. Stejle fjeldsider kærtegner skibets sider, og det dramatiske landskab fremtryller eventyrbilleder af et imaginært troldeland. Trollfjord er også havørnens rige. Lige nord for fjorden venter et mindre fartøj på at tage dig med på en havørnesafari for at se den storslåede fugl tæt på. Hurtigrutens skib skal vende rundt i den smalle fjord, et fantastisk syn i sig selv! Ørnesafarien begynder for alvor, efter at vi har forladt Trollfjorden - gennem smalle kanaler, der er flankeret af stejle fjelde, hvor havørnene bor og kan ses. De smukke, sjældne rovfugle cirkler over båden et par gange, inden vi smider fisk i havet, som de kan fange og fortære. Husk at medbringe kamera!

I Svolvær kan du vælge mellem mange udflugter. Tag med på Lofoten-turen for at lære noget om områdets fiskersamfund, smuk natur og kunst. Du kan deltage på en ridetur og opleve solnedgangen, mens du traver i fint, hvidt sand på en strand langs Norskehavet. Hvis du vil have mere et adrenalinsus, kan du deltage i en høj-oktan udflugt med RIB (stiv, oppustet båd). Lofoten er kendt for sit fremragende fiskeri, og om vinteren kan du deltage i en fisketur for at prøve lykken med at fange torsk. Hvis du foretrækker at være på tør grund, giver en guidet rundtur i en fiskerby dyb indsigt i historie og kultur. Fra Svolvær fortsætter vi til Stamsund, hvor vi ser den enorme Lofotenvægs majestætiske tinder. Vi forlader Lofoten i løbet af aftenen og sætter kurs mod fastlandet.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2017 - 31. marts 2018

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. marts 2019

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 10

På date med syv søstre


Lokalitet: Bodø - Rørvik

Passagen af Polarcirklen ved 66 ° 33 ' Nord er en vigtig begivenhed, som vi fejrer på dækket med en smagsprøve på arktiske traditioner - en skefuld levertran. Mens vi sejler langs Helgelands kyst, passerer vi hundredvis af holme, frodige marker og stejle granitvægge, der er rige på legender. Fra dækket kan man se det mærkelige fjeld Torghatten, der stiger 258 meter op over havoverfladen og er berømt for sit særprægede hul lige gennem midten. Hullet er 160 meter langt, 35 meter højt, 20 meter bredt og blev skabt i istiden.

Et andet højdepunkt, som vi sejler forbi, er fjeldkæden De syv Søstre. De syv fjelde er mellem 910 og 1072 meter høje, og det er nemt at forstå, hvordan damerne har påvirket gamle myter. Historien fortæller, at Kong Sulis holdt sine syv troldedøtre under streng kontrol. En nat, da kongen faldt i en dyb søvn, sneg de syv jomfruer sig ud. Vågekallen, der var ivrig efter at få sig en kone, lå på lur. Han forfulgte søstrene, der flygtede sydpå ned langs kysten. Flere andre trolde sluttede sig til jagten - for enten at fange dem eller redde dem. Da natten blev til morgen, blev troldesøstrene og deres forfølgere forstenede, fordi solen omdanner alle trolde til sten. De blev til de klipper og bjerge, der gør Helgelandkysten til et af de smukkeste steder på jorden.

Derefter stopper vi kort ved den idylliske gamle handelsstation Nesna, inden vi sejler videre til Sandnessjøen. Vega-øerne, der er på UNESCOs verdensarvliste, ligger tæt på Sandnessjøen og kan om sommeren besøges på en udflugt. Det unikke kulturlandskab består af snesevis af øer. På øerne er der et unikt samspil mellem edderfugle og befolkningen. Lær noget om, hvordan fiskere og landmænd i århundreder har haft et symbiotisk forhold til ænderne, og hvordan dunhøst til dyneproduktion fortsætter med at bidrage til deres levebrød.

På en anden udflugt mellem Sandnessjøen og Brønnøysund kan du opleve en spændende blanding af kultur, natur og arkitektur. Besøg museet på Alstahaug, som er dedikeret til Petter Dass (1647-1707), der var sin tids førende norske digter. Museet består af flere bygninger; den ældste er den gamle præstegård fra midten af 1700-tallet. Der er skiftende udstillinger, og bygningens interiør dateres til det 17. og 18. århundrede. Museet, kirken og kirkegården bevares og beskyttes af den norske kulturarv.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2017 - 31. marts 2018

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. marts 2019

 

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 11

Torskens betydning


Lokalitet: Trondheim - Ålesund

Ny mulighed for at udforske Trondheim. Om sommeren kan du tage på bådudflugt med ekspeditionsteamet for at opdage endnu mere af området. Derefter sejler skibet ud i den majestætiske Trondheimsfjord, der er 170 kilometer lang og op til 25 kilometer bred. Ligesom alle andre norske fjorde er den dyb - 577 meter.

Mens vi sejler langs kysten, forstår du fiskeriets betydning for de norske kystsamfund. Kristiansunds placering har givet byen et væld af muligheder inden for fiskeri, skibsbygning og olieindustri. Kristiansund betragtes som Norges tørfisk-hovedstad på grund af lang tids eksport af saltet, tør fisk. Her kan du deltage i en udflugt til den berømte Atlanterhavsvej, der er et af Norges mest besøgte turistmål. Vejen er 8,2 kilometer lang og består blandt andet af otte broer med maleriske landskaber og åbent hav som omgivelser. Du kan også vælge en sightseeingtur i Kristiansund eller besøge Kvernes Stavkirke på den nærliggende ø Averøy.

En anden interessant udflugt er til marmorminen Bergtatt. På turen kommer vi ind i fjeldet og sejler på en belyst underjordisk sø, inden vi nyder et måltid i minens "store sal". Om vinteren kan du nyde den smukke natur under stjernerne i selskab med slædehunde og opleve spændingen ved isfiskeri. Sammen med et kobbel Alaska-slædehunde kommer du på en uforglemmelig tur i vinterskoven og stopper undervejs for at fiske på en tilfrosset sø. De, der vælger at blive om bord i Kristiansund, oplever, at skibet krydser det åbne hav på vej til Molde, der er kendt som Rosernes by. Undervejs ses Romsdal Alpernes stejle, grå tinder.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2017 - 31. marts 2018

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2018 - 31. marts 2019

(Tiderne kan ændre sig)

Dag 12

Eventyrrejsens sidste kapitel


Lokalitet: Bergen

I løbet af natten lægger skibet til i Ålesund, Torvik og Måløy, mens verdens smukkeste sørejse nærmer sig sin afslutning. Inden vi lægger til i Bergen, er der endnu nogle sømil med fascinerende natur foran os - blandt andet den maleriske Nordfjord under den enorme Jostedalbræ. Her udvider fjorden sig mod øst ind til de små bysamfund Loen og Olden. De barske kystområder er en slående kontrast til de indre fjordområder, hvor vinden er blidere, og der falder mindre regn. Her er frodige frugtplantager, og gletsjerfingre strækker sig mod glinsende søer, og vandfaldene bruser. Landskabet har sin egen særprægede charme, som man bør opleve. Om morgenen lægger vi til på Florø, en moderne kystby, der er også Sogn og Fjordane-regionens ældste by og Norges vestligste samfund. Trods konstante forandringer har byen Florø fastholdt sit særlige kendetegn. Den lille bys atmosfære er meget levende med en charmerende hovedgade og godt udvalg af butikker.

Et par sømil syd for Florø sejler vi ind i mundingen af den mægtige Sognefjord og nyder den fantastiske udsigt over den pragtfulde kyststrækning med masser af øer. Endelig ankommer du i Bergen med minder fra en unik rejse fyldt med uforglemmelige oplevelser og møder med lokale folk, dyreliv og fantastisk natur. Desværre har alle gode ting en afslutning, men vi håber at se dig om bord til nye eventyrlige oplevelser i fremtiden.

Hvis du stadig ikke har fået nok af Norge, kan du forlænge opholdet og deltage i nogle af Hurtigrutens Land Adventures. Se betagende fjorde, udforsk Lofotens stejle fjeldlandskaber, tag en ekstraordinær togtur, oplev Norges hovedstad, Oslo, eller oplev det arktiske Norges kronjuvel - Svalbard. Vi anbefaler stærkt at opholde sig et par dage i Kirkenes, Tromsø, Lofoten, Bergen, Oslo eller Longyearbyen for at opleve mere norsk mad, kultur og natur. Alle hoteller er specielt udvalgt til at tilbyde de bedste og mest autentiske norske oplevelser.

Tilvalgsudflugter på denne dag i perioden 1. april 2017 - 31. marts 2018

(Tiderne kan ændre sig)

Ankomst Afhænger af sæsonen

Lokalitet Bergen, Norge
Om bord

Skibene langs Norges kyst

Skibene, der sejler den klassiske rundtur. Hvert skib har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan vælge, hvordan du ønsker at opleve Norges kyst.

Unge opdagelsesrejsende

Fra 1. april 2017 kan 7-13-årige deltage i Hurtigrutens program for Unge Opdagelsesrejsende. Programmet er specialdesignat for børn, der rejser med voksnes til storslåede destinationer med fokus på at lære noget, at have det sjovt og at være aktiv.

Oplevelser

Udflugter på nordgående sejladser (2017/18)

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2017 - 30.03.2018.

Udflugter på sydgående sejladser (2017/18)

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2017 - 30.03.2018.

Udflugter på nordgående sejladser (2018/19)

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2018 - 30.03.2019.

Udflugter på sydgående sejladser (2018/19)

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Norge tilbyder med Hurtigrutens brede vifte af valgfrie udflugter. Periode: 01.04.2018 - 30.03.2019.

Havne

Lær noget om de charmerende havne og byer, der besøges på denne rejse

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan opleve på en rejse i Norge.

Attraktioner

Oplev naturlige vidundere, havne og dyreliv, som du kan møde i løbet af rejsen i Norge.

Forlæng rejsen

Forlæng ferien

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205

Forlæng ferien

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge ophold før og efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at tilbyde den bedste og mest centrale placering. Vi hjælper gerne med at bestille fly, transport og hoteller. Mandag - fredag: kl. 08.00-18.00 Lørdag: kl. 10.00-14.00 $(InfinityNumbers.customerCenterDK)