Oslo - Tromsø

Oslo og den arktiske polarcirkel

Oslo og den arktiske polarcirkel

Oslo - Tromsø

Oslo og den arktiske polarcirkel

Oslo og den arktiske polarcirkel

Rejseinformation 7 dage M/S Trollfjord
Afrejser
9 afgange mellem okt 2023 og apr 2024
Pris fra
kr 18.363
Helpension inkluderet
 • Sejl langs Norges kyst, der er en af verdens længste, hele vejen fra hovedstaden, Oslo, i syd til Tromsø, der ligger nord for Den arktiske Polarcirkel
 • Kom ombord på exceptionelt indrettede M/S Trollfjord, der er blevet nyistandsat i 2023 med de fineste materialer og skibshåndværk
 • Lær noget om lokalsamfund på hele kysten på tværs af en række breddegrader og deltag i en række spændende, årstidsbestemte tilkøbsudflugter. 5 valgfrie udflugter er inkluderet.
 • Sejl i efteråret, om vinteren eller i foråret og oplev varmere klima sydpå til snedækkede fjelde og måske endda Nordlyset i det arktiske
Oslo og den arktiske polarcirkel

Inkluderet i rejsen

 • Mulighed for spisning hele dagen

  Her kan man forkæle sig selv med mulighed for spisning hele dagen med valg mellem to stilfulde restauranter. Man kan også nyde et udvalg af alkoholiske og ikke-alkoholiske drikkevarer samt specialsmagninger og forfriskninger om eftermiddagen, der er inkluderet i rejsens pris.

 • Skibets faciliteter

  Der er fri adgang til M/S Trollfjords bibliotek, motionsområde og den overdådige sauna med vinduer fra gulv til loft. Nyd udsigten fra den toetagers observationslounge eller fra en af jacuzzierne ude på dækket.

 • Coastal Experience Team

  Vores ekspertteam vil være ombord for at guide os under alle rejseaktiviteterne og udflugterne, mens de deler deres charmerende historier og spændende viden om norsk kultur, historie, natur og geografi.

 • Udflugter

  Tag med på spændende udflugter som vil gøre rejsen endnu mere eventyrlig. 5 valgfrie udflugter er inkluderet per person.

Aktuelle tilbud:

 • Op til 50 % rabat på gæst nr. 2

  Nu kan I få op til 50 % rabat på gæst nr. 2 på Svalbard-ekspressen og Nordkap-ekspressen i 2023. Tilbuddet gælder nye bestillinger, der foretages mellem 27. marts og 5. april 2023.
  Kan ikke kombineres med andre tilbud/kampagner, men kan kombineres med Ambassador-rabat.
  Læs mere og bestil

Rejseplan

Tag med os, når vi skaber historie ved for første gang at sejle fra Oslo på en uforglemmelig efterårs-, vinter- eller forårstur. Se den imponerende skønhed ved Norges kyst fra landets sydligste punkt i Lindesnes og hele vejen til Tromsø, nord for Den arktiske Polarcirkel.

DAG 1 : Oslo

Den historiske rejse begynder

Foto: Shutterstock

Velkommen til Norge! Inden ombordstigning kan man udforske Oslos mange charmerende steder. Tag til bymidten og husk at tage billeder af det arkitektonisk anderledes Rådhus, Det Kongelige Slot og Oslo Domkirke.

På havnefronten er der Aker Brygge med populære spisesteder, den imponerende Akershus Festning og de funklende, nye bygninger ved Bjørvikas havnefront. På sidstnævnte sted findes moderne seværdigheder - Operahuset og det fantastiske, nye Munchmuseet, der, som man kunne forvente, har verdens største samling af værker af den ikoniske, norske kunstner.

M/S Trollfjord venter på os ved kajen og er klar til at sejle af sted tidligt på aftenen. Når der er budt velkommen ombord, og der har været tid til at komme på plads i kahyt eller suite, er der møde med Coastal Experience-teamet. Man kommer til at lære hvert medlem af teamet godt at kende, idet de holder foredrag og organiserer aktiviteter ombord under hele rejsen.

Mød de medrejsende i skibets to-etagers panoramalounge og nyd øjeblikket, når vi skriver historie ved at sejle fra Oslo for første gang. Se hovedstadens blinkende lys forsvinde i det fjerne og nyd landskabet og seværdighederne langs Oslofjorden.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

DAG 2 : Kristiansand og Farsund

Fyrtårnenes by

Foto: Shutterstock

Kristiansand, der ligger på landets sydligste spids, er Norges femtestørste by med en befolkning på 112.000. Vi sigter mod at lægge til her om morgenen, så der er et par timer til at udforske byen.

På en guidet gåtur bemærker man, at byen er bygget på en meget ensartet gitterplan med flere lige veje, der løber fra havnen hele vejen gennem byen. Langs disse veje findes arkitektur fra forskellige æraer, der viser de omfattende genopbygninger, byen måtte gennemgå efter store brande i det 18. og 19. århundrede og endda et angreb under Anden Verdenskrig.

På en tilkøbsudflugt, der begynder i Kristiansand, kan man besøge det funktionsdygtige Lindesnes Fyr, der markerer Norges sydligste punkt. Se fyrtårnet, der har hjulpet søfarende i sikkerhed på mørke nætter siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede og lær noget om stedets lange historie, der går helt tilbage til 1656.

Sent eftermiddag fortsætter vi til Farsund. Her kan man gå en tur på Listas sandstrande og se Lista Fyr. Det er her, rejsende, der tog til Lindesnes Fyr, kommer tilbage til skibet.

Der bliver muligvis også tid til at besøge et tysk fort i Farsund. Fortet blev anvendt under Anden Verdenskrig og er usædvanligt velbevaret med mange oprindelige barakker, der stadig er intakte. Lær noget om krigshistorien fra denne æra på en guidet tur til det historiske sted, inden vi er tilbage på skibet om aftenen.

Udflugter
 • Seværdigheder på sydkysten og sydspidsen
  Tag med vores guide på en udforskningstur i Sydnorge. Nyd det varierede, nordiske landskab, smag udsøgt vin og spis frokost på Norges sydligste punkt.
 • Anden Verdenskrigstur i Kristiansand
  Dyk ned i fortiden, når vi lærer om Sydnorges historie fra Anden Verdenskrigs på en rundvisning til Kristiansands historiske steder.
 • Norsk jul på Skraastad-gården
  Hvordan fejrer man jul i Norge? Denne tur besvarer det spørgsmål, og mange flere man måtte have om norsk kultur og lokale traditioner.
 • Byvandring i Farsund
  Tag med havnevagten eller en lokal guide for at lære om Farsunds historie, og se den fantastiske udsigt over byen fra Varbak-bakken.

DAG 3 : Haugesund og Hardangerfjord

Vikingehistorie

Shutterstock

Idet vi sejler forbi Norges sydlige spids, begynder vi at sejle nordpå langs vestkysten. Lige efter Stavanger når vi Haugesund, “vikingekongernes hjem”.

Kælenavnet er inspireret af steder såsom Sankt Olavs Kirke, der blev bygget i 1250 af Kong Håkon 4. Håkonsson. Der er også nationalmonumentet Haraldshaugen, der siges at være den første konges gravplads. Træd tilbage til vikingetiden på Nordvegen Historiesenter, der i en udstilling præsenterer en fiktiv udgave af selveste Harald Hårfager.

Efter et kort ophold i Haugesund genforenes vi med skibet til en smuk sejlads i Hardangerfjord. Med en længde på 179 kilometer er den landets næststørste fjord og verdens femtelængste.

Den imponerende vandvej er en af Norges fineste. Overalt ses fjeldlandskaber med hvide tinder, der rager op over fjorden og genspejles i det glitrende vand nedenfor.

Regionen er berømt for sine æbleprodukter – lige fra syltetøj og juice til prisvindende cider, som en madanmelder har beskrevet som “nordisk champagne.”

Hvis vejret tillader det, kan vi lægge til i Rosendal eller ved en af de andre maleriske bosættelser, der klæber sig til fjordens bredder. Lille, charmerende Rosendals største seværdighed er baroniet fra det 16. århundrede, der er kendt for sin smukke rosenhave og anlagte haver.

Udflugter
 • Tur på elcykel langs Haugesunds kyst
  Lad elcyklen klare det hårde arbejde, mens du triller gennem den smukke natur og rige historie i vikingekongernes hjemland.
 • Vikingetur i Haugesund med bus
  Fordyb dig i vikingernes spændende arv og kystkulturen i Avaldsnes, Norges ældste kongesæde.
 • Kunstgåtur i Haugesund med lokal kunstner
  Denne kunstvandring gennem maleriske Haugesund byder på mere, end du måske ville forvente: glaspustning, arkitektur og Marilyn Monroe.
 • Vikingeoplevelse med robust gummibåd (RIB)
  Få et unikt perspektiv på Norges vikingehistorie, mens vi suser af sted i det smukke, smalle stræde, der gav Norge dets navn.
Shutterstock
Foto: Jan Hvizdal

DAG 4 : Ålesund

En malerisk by

Foto: Jan Hvizdal

Midt på formiddagen lægger vi til i en by, der breder sig over en perlerække af øer. Med næsten en hel dag til at udforske har vi masser af tid til at se Ålesund.

Allerede når vi nærmer os kysten, bemærker man den karakteristiske arkitektur. Alle bygningernes detaljer - fra de lyse farver til de afrundede spir - er i jugendstil, der var populær i begyndelsen af ​​1900-tallet. Næsten hele byen fik et ansigtsløft, da den blev genopbygget efter en større brand i 1904.

Fra havnefronten kan man gå ture i den eventyrlige bys smalle gader med unikke huse. Fra toppen af det nærliggende Aksla-fjeld kan man tage imponerende billeder af øgruppen. De 418 trin fra by-niveau til toppen ser måske nok skræmmende ud, men udsigten er anstrengelsen værd.

Man kan også besøge Atlanterhavsparken, der er Norges førende havforskningscenter. Det er et af Nordeuropas største saltvandsakvarier med sæler, oddere, krabber og mange andre former for havliv. Man kan endda se humboldtpingviner - en art, der ellers ikke findes nord for ækvator.

Tilkøbsaktiviteter kan inkludere en fjord-tur i enten Geirangerfjord eller Hjørundfjord. Hvis vejret tillader det, kan man også ro i kajak. Glid hen over fjordens overflade og lad en hånd slå smut over det uberørte vand, mens havlivet svømmer i dybet nedenfor.

Udflugter
 • Sagaøerne, bustur til Alnes – vinter
  Tag med på denne tur for at opleve to øer, et fyrtårn og utallige vikingesagn. Også landskaberne er imponerende!
 • Arkitektur og bryggerier – Ålesund til fods
  Udforsk Ålesunds bemærkelsesværdige Art Nouveau-arkitektur, og smag derefter nogle af de bedste øl fra et mikrobryggeri i lokalområdet.

DAG 5 : Brønnøysund

Foto: Johannes Rigg / Alamy Stock Photo

Omgivet af øer og hav ligger Brønnøysund på en smal halvø, der stikker ud fra fastlandet. Der bor cirka 5.000 mennesker i den lille by - mange af dem i farverige huse med en baggrund af små skrænter og dramatiske fjeldtinder.

Nyd den travle atmosfære på havnen og gå en tur i Havnegata. Tag en forfriskning på en beværtning eller forkæl dig selv med et måltid på en restaurant. Gå en tur på lystbådehavnen eller besøg en neogotisk stenkirke fra 1870. For at få ekstra spænding kan man ro i kajak eller tage på øhop på en RIB-safari.

Man kan også glæde dig til at besøge Vega-øerne. Økæden består af over 6.500 øer, rev og skær og har tilsyneladende været beboet siden stenalderen. Øgruppen fik status som UNESCO-verdensarvssted i 2004 som anerkendelse af den bæredygtige livsstil gennem generationer af øboere, der har skabt gode vilkår for edderfugle, så øboerne kan samle deres dun.

På en ø syd for Brønnøysund findes Torghatten, der kan kendes på den naturlige tunnel gennem fjeldets midte. Ifølge lokale myter skyldes hullet en trold, der affyrede en pil mod en ung kvinde, fordi hun havde afvist ham. Idet troldekongen kastede sin hat for at beskytte hende, stod solen op og forvandlede hatten til klippe med et hul i midten fra pilen.

På en tilkøbsudflugt kan man tage på en times gåtur op til hullet i fjeldet. Kig gennem hullet og nyd udsigten over de omkringliggende øer.

Vi fortsætter med at sejle nordpå om eftermiddagen og forlader Helgelandskysten, når vi krydser Den arktiske Polarcirkel omkring midnat.

Udflugter
 • Vintergåtur og minikoncert i Brønnøysund
  Opdag Brønnøysunds fascinerende historie, geologi og musikalske talenter på denne vintergåtur med guide gennem byens højdepunkter.
 • Legenderne om Torghatten og Brønnøysund i bus – vinter
  Se Brønnøysunds seværdigheder fra bussen og følg derefter i fodsporene på trolde til et mytologisk fjeld med et hul, der går hele vejen igennem det.
Foto: Johannes Rigg / Alamy Stock Photo
Foto: Espen Mills

DAG 6 : Svolvær og Stokmarknes

Lofoten-øerne og Hurtigrutens fødested

Foto: Espen Mills

Vi udforsker Lofoten, der er en slående øgruppe, der rejser sig op fra Norskehavet. Så snart man får øje på de høje tinder omkring sig og fiskerbyer, der klæber sig til fjeldsiderne, forstår man, hvorfor øgruppen ofte roses som et af ​​Norges mest fantastiske steder.

Vi lægger til i Svolvær midt på morgenen. Svolvær på Austvågøya i det sydlige Lofoten er øgruppens største by, og den summer af butikker, restauranter, gallerier og caféer. Man kan også beundre udsigten til Svolværgeita (Svolvær-geden), et nærliggende fjeld, der er opkaldt efter den påståede lighed med en ged og dens horn.

Et udvalg af tilkøbsudflugter er tilgængelige fra Svolvær - blandt andre sneskovandring, smukke busture til Lofotens seværdigheder eller en spændende ridetur på en hvid sandstrand.

Vi kan ikke besøge området uden at tilbringe lidt tid i Stokmarknes. Den historiske by er en del af Vesterålen, der er en øgruppe lige nordøst for Lofoten. Af alle de steder, vi besøger, er Stokmarknes noget helt særligt for os. Det var her, at Den Norske Kystrute blev grundlagt i 1893 af skibsfartspioneren Richard With.

Kystruten blev hurtigt en livline for Norges fjerntliggende kystsamfund, og på passende vis er Hurtigrutens arv blevet udødeliggjort på det sted, hvor det hele begyndte. Når man står på havnefronten, kan man se Hurtigrutens skib M/S Finnmarken fra 1956 indkapslet i en glasbygning som et flaskeskib.

Det er Hurtigrutemuseet - museet, der skildrer vores historie som Norges førende ekspeditionskrydstogtsselskab fra start til nu. På en guidet tur kan man udforske det pensionerede skib og opleve atmosfæren fra en svunden tid.

Udflugter
 • Vinter på Lofoten – kunst, historie og Henningsvær
  Lær Lofotens historie at kende, nyd SKREIs tidløse kunst, og oplev fiskerbystemningen i Henningsvær.
 • Vinterfiskeri i Lofoten
  Afprøv havfiskeri ombord på en traditionel, norsk fiskerbåd fra 1917 og tag fangsten med tilbage til aftensmaden på skibet.
 • Kajakroning ved Lofoten – vinter
  Tag ned til vandet og se Svolværs kystlinje fra en anden vinkel, mens du følger en lokal guide og padler ombord i din egen to-personers kajak.
 • Historien om Den norske kystrute
  Få en eksklusiv rundvisning på Hurtigruten-museet, hjem for et af vores skibe i fuld størrelse, der har udtjent sin tid, i Stokmarknes hvor Hurtigruten blev grundlagt.
 • Det bedste af Vesterålen om vinteren – en tur med historie, kunst og kultur
  Oplev fantastiske udsigter, en rig kultur og arv fra kysten på en en bustur til den betagende øgruppe Vesterålen.

DAG 7 : Tromsø

Den arktiske hovedstad 

Foto: Espen Mills

VI ankommer til den arktiske hovedstad, der ligger cirka 350 kilometer nord for Den arktiske Polarcirkel.

Vi har sejlet på Nordkap-ekspressen og udforsket blot er par af Norges kystlandskaber og byer. I løbet af rejsen har vi oplevet Norges varierede klima, set majestætiske fjelde og fjorde og måske stirret med ærefrygt op på nordlyset en eller endda flere gange.

Vi håber, at alle minderne fra rejsen med Nordkap Express bliver værdsat Kom snart og sejl med os igen på en anden ikonisk rejse til vores spektakulære hjem - Norges kyst.

Foto: Espen Mills
Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Dette er inkluderet

Standard kahytter

Nyd et imponerende udvalg af fordele, der er inkluderet i rejsens pris, og vælg mellem vores forskellige komfortable overnatningsmuligheder: Kahytterne Polar Inside, Polar Outside og Arctic Superior.

 

Kahyt på skibet

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering

Læs mere om kahytterne ombord

 

Mad- og drikkevarer ombord 

 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænsede udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i Panoramabar, serveret i løbet af restauranternes og barens åbningstider
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i Panoramabar
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver

Læs mere om mad- og drikkevarer ombord

 

Livet ombord

 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde, sauna og jacuzzi®
 • Filmaftener, musikunderholdning og adgang til biblioteket
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter
 • 5 valgfrie udflugter er inkluderet per person (1)

Læs mere om livet ombord

For rejsende i suite

Hvis du vil have den bedste oplevelse ombord i smukt indrettede luksuskahytter, skal du vælge ekspeditionssuiten.

 

Suite på skibet

 • Indkvartering i en stilfuld, rummelig suite med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering
 • Ubegrænset minibar
 • Daglig opredningsservice

Læs mere om suiterne på skibet

 

Mad og drikkevarer ombord

 • Helpension med måltider hele dagen på Flora, Árran og den finere à la carte-restaurant Røst
 • Ubegrænsede udvalgte drikkevarer på Flora, Árran, Røst og i Panoramabar, serveret i løbet af restauranternes og barens åbningstider
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Valg af spisetid på restauranterne
 • Eksklusiv Afternoon Tea med mousserende vin på Røst
 • Eksklusiv middag med skibets seniorofficerer

 

Livet på skibet

 • Prioriteret Fast Track-check-in, inklusive eksklusiv adgang til Espolin Johnson-lounge
 • Gratis Wi-Fi
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Adgang til motionsområde, sauna og jacuzzi®
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværksaktiviteter
 • Filmaftener, musikunderholdning og adgang til biblioteket
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter
 • Hurtigrutens kollektionspakke med tøj består af en skaljakke, sweater og uldhue
 • To årstidsbestemte udflugter efter eget valg
 • 5 valgfrie udflugter er inkluderet per person (1)

 

1. Vælg mellem alle tilgængelige, årstidsbestemte udflugter.