Norge

Norge: Bergen–Trondheim

Norge: Bergen–Trondheim

Norge

Norge: Bergen–Trondheim

Norge: Bergen–Trondheim

Rejseinformation 3 dage
Afrejser Daglige afgange hele året rundt
Pris fra kr 1.748
kr 1.311
Find priser og ledige pladser
 • Rejs fra Bergen til Trondheim
 • Deltag i nogle spændende udflugter på vejen
 • Få set Bergen, Ålesund og Trondheim på én og samme rejse
 • Oplev Geirangerfjorden om sommeren og Hjørundfjorden om efteråret
Norge: Bergen–Trondheim

Aktuelle tilbud:

 • Julekampagne: Spar op til 25%

  Fejr jul eller nytår til søs, og deltag i hyggelige aktiviteter ombord. Bestil en rejse på din favoritstrækning inden 6. december for at spare 25 %, og sikre dig en minderig fejring på havet.
  Kan ikke kombineres med andre kampagner/tilbud, men kan kombineres med Ambassadør-rabat.
  Læs mere og bestil

Rejseplan

Find ud af mere om, hvad du kommer til at opleve på en rejse mellem Bergen og Trondheim. Dag-til-dag-programmet vil give dig nogle ideer om, hvad du kan se og foretage dig på din rejse langs kysten, men husk at dette program kun er et eksempel på, hvad der er muligt. Dette er en rejse, hvor naturen har sit at skulle have sagt, og vejrbetingelserne kan ændre sig, hvilket gør hver eneste ekspedition med Hurtigruten unik.

DAG 1 : Bergen

Hygge i det vestlige Norge

En stor mængde vand med en by i baggrunden

Om eftermiddagen går du ombord på Hurtigruten, og der kan du nyde en lækker middagsbuffet før skibet sætter sejl mod den smukke Hjeltefjord. Brug aftenen på at slappe af, enten ude på dækket eller i vores panoramalounge, mens vi langsomt sejler langs det storslåede fjord- og kystlandskab.

En stor mængde vand med en by i baggrunden
En lille båd i en vandkrop med et bjerg i baggrunden

DAG 2 : Florø – Molde

I dag kan du se et naturligt mesterværk

En lille båd i en vandkrop med et bjerg i baggrunden

Hvis du vågner tidligt, har du mulighed for at nyde den storslåede udsigt over den idylliske NordFjord, og derefter er det tid til en skøn morgenmad. Når vi sejler forbi Vestkapp (Norges vestligste udsigtspunkt), vil vi være ude i det åbne hav for første gang under denne rejse.

Og herefter lægger vi til i Ålesund. Byen er bedst kendt for sin arkitektur i art nouveau-stil, som er karakteriseret ved en overflod af spir, tårne og overdådige ornamenter. Efter den enorme bybrand i 1904 blev Ålesund bymidte genopbygget med bygninger i denne stil. Kom med på en Art Nouveau-rundtur, hvor vi går gennem Ålesunds gader for at se og lære mere. Hvis du er interesseret i havets dyr, kan du komme med os i Atlanterhavsparken, et af de største saltvandsakvarier i Nordeuropa. Turen inkluderer et dejligt dykkershow og et besøg hos pingvinerne. Derefter går vi op til toppen Aksla-fjeldet, hvorfra der er panoramaudsigt over byen og de omkringliggende områder.

Om sommeren sejler vi ind i Geirangerfjorden. På vej ind passerer vi klipper, der er op til 800 meter høje, og der er nogle meget imponerende vandfald. Du kan være med på en tur, der starter med en køretur op ad Ørneveien, der har en spektakulær udsigt over Geirangerfjorden. Et af de mange højdepunkter på denne kørsel, er turen gennem de 11 hårnålesving på vej ned af Trollstigen. Vi slutter med middag i Molde, inden vi kommer tilbage på skibet.

Om efteråret udforsker vi et skjult naturvidunder, nemlig Hjørundfjorden, som er omgivet af Sunnmørsalpernes vilde og majestætiske fjeldtoppe. Her vil du finde uspoleret natur, stejle fjeldsider, grønne enge, afsidesliggende gårde i fjeldene og bittesmå landsbyer, der venter på at blive opdaget. Tag med os på tur gennem “En smag af Norge”. Vi kaster anker uden for Urke, hvor en mindre båd vil sejle os i land. Vi fortsætter derefter med bus gennem Nordangsdalen, som er kendt som den smalleste dal i Norge. Ved en sø, der hedder Lyngstøylvatnet, vil du kunne se en gammel bosættelse lige under vandets overflade. Der var et jordskred i 1908, der skabte en dæmning, der førte til dannelsen af Lyngstøylvatnet. Et fascinerende sted og en interessant historie.

Vi besøger også det historiske Hotel Union Øye fra 1881. Efter vi prøver nogle af de lokale produkter tager vi tilbage til Urke og går ombord igen. Når vi sejler nordpå, kan du se et farverigt og interessants foredrag om nordlyset i vintermånederne.

Udflugter
 • Geiranger med Trollstigen-passagen
  På en smuk bustur fra Geiranger kommer vi til Eidsdalsvatnet, hvor vi tager en færgetur. Vi kommer tilbage til bussen og kører til Gudbrandsdalen og ned ad den snoede Trollstigen-passage til Molde.
 • Frilandsmuseet Sunnmøre
  Tag med på en tur med kultur og historie, når vi udforsker byen Ålesund og dens nærliggende fjeld, inden vi oplever det fascinerende friluftsmuseum Sunnmøre.
 • Alnes Fyr
  Udforsk de gamle øer Giske og Godøy og nyd de fantastiske kystlandskaber ved Alnes Fyrtårn.

DAG 3 : Trondheim

Et magisk møde med Trondheim

En båd, der sidder på siden af en bygning

Denne morgen vil du vågne op i Trondheim, en smuk by, der er som noget fra et eventyr. Arkitekturen er meget speciel, og der er en mystisk stemning. Efter morgenmaden kan du gå i land og udforske byen. Få store byer har formået at bevare deres historiske karakter på den måde, som Trondheim har.

De snævre middelalderlige stræder findes stadig og skaber en stærk kontrast til de brede gader fra det 17. århundrede. I byens centrum er der masser af træhuse med nogle, der går så langt tilbage som 1700-tallet. Trondheim var Norges første hovedstad og blev grundlagt af Vikingekongen, Olav Tryggvason, i år 997.

Kom med på en rundvisning i Nidarosdomen (Nidaros-katedralen) eller gå en tur i de charmerende gader alene, så du selv kan opdage Trondheims hemmeligheder. Se udsigten fra Gamle Bybro, som blev bygget i 1861, og de charmerende træhuse i Bakklandet. Du må endelig ikke gå ikke glip af Nidarosdomen. Arbejdet på katedralen begyndte i 1070 og den er bygget oven på Olaf II’s grav.

I dag er det Norges største gotiske bygning. Du vil blive tryllebundet af den utrolige kuppel med fine detaljer og de fantastiske kunstværker.

En båd, der sidder på siden af en bygning
Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Hvad er inkluderet

Inkluderet

 • Rejse med Hurtigruten, uspecificeret kahytnummer

Ikke inkluderet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring.
 • Ekstra udflugter.
 • Flyrejser og transport.

Bemærk

 • Priser er pr. person i en dobbeltkahyt i DKK.
 • Ikke alle kahytmuligheder er tilgængelige på alle afgange.
 • Gruppepriser fås på anmodning.
 • Hurtigruten har fleksible priser. Derfor ændrer priserne sig hyppigt afhængigt af efterspørgsel og kahytkapacitet. Du vil få tilbudt den bedst mulige pris, når du bestiller.

Skib

A large ship in a body of water
Foto: Ørjan Bertelsen/Hurtigruten

M/S Kong Harald

Byggeår 1993
Renoveret 2016
Skibsværft Volkswerft (Germany)
Passagerkapacitet 590
Senge 498
Brutto last 11,204
Længde 121.8 m
Ræling 19.2 m
Fart 17 knob

Norges regerende monark, der er en erfaren sømand, lægger navn til dette bemærkelsesværdige skib. Kong Harald er ikke det eneste kendte navn på skibet.

Læs mere om M/S Kong Harald

M/S Nordkapp

Byggeår 1996
Renoveret 2016
Skibsværft Kværner Kleven (N)
Passagerkapacitet 590
Senge 480
Bilkapacitet 24
Brutto last 11,386
Længde 123.3 m
Ræling 19.5 m
Fart 18 knob

M/S Nordkapp er opkaldt efter de nordligste punkt på det europæiske fastland, Nordkap (71 º Nord) - et af de geografiske højdepunkter, man kan besøge på en rejse med Hurtigruten.

Læs mere om M/S Nordkapp

MS Nordkapp
Foto: Helge Grimsland - Guest Image
MS polarlys en smuk vinterdag i Kirkenes
Foto: Ralph Griebenow - Guest image

M/S Polarlys

Byggeår 1996
Renoveret 2016
Skibsværft Ulstein Mek. Verk. (N)
Passagerkapacitet 619
Senge 503
Brutto last 11,341
Længde 123 m
Ræling 19.5 m
Fart 18 knob

Polarlys er fællesbetegnelse for fænomenerne nordlys og sydlys.

Læs mere om M/S Polarlys

M/S Nordlys

Byggeår 1994
Renoveret 2019
Skibsværft Volkswerft (D)
Passagerkapacitet 590
Senge 471
Brutto last 11.204
Længde 121,8 m
Ræling 19,2 m
Fart 18 knob

Både navnet og indretningen af M/S Nordlys er inspireret af det spektakulære nordlys (aurora borealis).

Læs mere om M/S Nordlys

En lille båd i en stor mængde vand
Efter sin renovering i november 2018, MS Richard med Will har suiter med store karnapper.

M/S Richard With

Byggeår 1993
Renoveret 2018
Skibsværft Volkswerft (D)
Passagerkapacitet 590
Senge 458
Brutto last 11 205 T
Længde 121,8 m
Ræling 19,2 m
Fart 15 knob

M/S Richard With bærer stolt Hurtigrutens grundlæggers navn.

Læs mere om M/S Richard With

M/S Nordnorge

Byggeår 1997
Renoveret 2016
Skibsværft Kværner Kleven (N)
Passagerkapacitet 590
Senge 476
Brutto last 11,384
Længde 123.3 m
Ræling 19.5 m
Fart 18 knob

M/S Nordnorge er rammende opkaldt efter det nordlige Norge, hvoraf det fleste ligger nord for Polarcirklen.

Læs mere om M/S Nordnorge

En lille båd i en stor mængde vand
En stor båd i en vandkrop med et bjerg i baggrunden

M/S Vesterålen

Byggeår 1983
Renoveret 2019
Skibsværft Kaarbø Mek. Verk.
Passagerkapacitet 490
Senge 301
Brutto last 6,261
Længde 108.55 m
Ræling 16.5 m
Fart 17.5 knob

M/S Vesterålen er opkaldt efter Hurtigrutens første skib, der sejlede langs Norges forrevne kyst i 1893. Hun er et af selskabets mindre skibe og har en intim atmosfære.

Læs mere om M/S Vesterålen

Udflugter

På krydstogter tilbyder vi inkluderede udflugter, der kan reserveres uden ekstra omkostninger. Disse inkluderede udflugter kan ofte kombineres med andre udflugter i den samme havn.

Bemærk venligst, at udflugter kan ændres.

En gruppe mennesker ser ud over Trollstigen-passagen fra et udsigtspunkt. En gruppe mennesker ser ud over Trollstigen-passagen fra et udsigtspunkt.

Geiranger med Trollstigen-passagen

Norge

Varighed

8 timer

Price per person

Fra kr 1.802

Booking code

HR-AES2B

Se udflugter
Frilandsmuseet Sunnmøre om sommeren Frilandsmuseet Sunnmøre om sommeren

Frilandsmuseet Sunnmøre

Norge

Varighed

3 timer

Price per person

Fra kr 1.037

Booking code

HR-AES2M

Se udflugter
Alnes Fyrtårn om sommeren. Der er blomster og grønt græs foran det røde og hvide fyrtårn Alnes Fyrtårn om sommeren. Der er blomster og grønt græs foran det røde og hvide fyrtårn

Alnes Fyr

Norge

Varighed

3 timer og 30 minutter

Price per person

Fra kr 1.172

Booking code

HR-AES2L

Se udflugter