Bergen - Nordkap - Bergen – Ekspeditionsrejse til norske fjorde og midnatssol

Længde: 12 dage

Afrejser: 2021:  1. maj / 6. maj / 12. maj / 17. maj / 23. maj / 28. maj / 3. jun / 8. jun / 14. jun / 19. jun / 25. jun / 30. jun / 6. jul / 11. jul / 17. jul / 22. jul / 28. jul / 2. aug / 8. aug / 13. aug / 19. aug / 24. aug / 30. aug / 4. sep / 10. sep / 15. sep / 21. sep
 • Udforsk den ideelle sommerkystrute med norske eksperter
 • Nyd en episk koncert i en katedrallignende grotte langt ude på havet
 • Tag på opdagelse i Vesterålens, Lofotens og Nordkaps fantastiske landskaber
 • Gå tilbage i tiden i de charmerende fiskerlandsbyer Lofoten, Lyngen og Træna
Oplev små, gæstfrie og sjældent besøgte fiskerbyer i Lofoten.
Foto: Shutterstock
Bergen - Nordkap - Bergen
Se nogle af de mest spektakulære landskaber på Jorden.
Foto: Mattias Fredriksson / Visitnorway.com
Se nogle af de mest spektakulære landskaber på Jorden.
Udforsk Norges kyst i sommerens evige dagslys.
Foto: Shutterstock

Rejseplan

Tag med på en fantastisk sommerekspedition til skjulte perler og berømte seværdigheder, når vi oplever det allerbedste af Norges kyst. Oplev Lofoten, Vesterålen og Nordkap, tag med på spændende aktiviteter, besøg farverige byer og oplev fjerntliggende landsbyer i den arktiske sommers ekstraordinære lys.
Dag 1
Bergen
Porten til fjordene
Bryggen i Bergen
Foto: Gian Rico Willy

Sommer-ekspeditionsrejsen begynder i Bergen - en smuk by omgivet af syv fjeldde. Det er mest ideelt at udforske denne kulturelle port til fjordene til fods.

Bergen blev grundlagt i 1070 og har bevaret meget af sin karakter, charme og historie. Gå en tur i det historiske Bryggen-kvarter, der er på UNESCOs verdensarvliste med farverige kajer, der går tilbage til det 14. århundrede.

Gå en tur ad de brostensbelagte gader og smut ind i de smalle gyder mellem de gamle træhuse. Smag marinerede sild eller køb friske rejer direkte fra en båd på Bergens berømte fiskemarked. Gå ind i på af byens mange udendørs restauranter eller gårdhaver og drik en lokal Hansa-pilsner.

Man kan også se kunstværker af verdensberømte malere som Edvard Munch eller tage en tur med Fløibanen til en forrygende udsigt over fjordene, øerne og de syv fjelde, der omgiver byen.

På skibet er der en velsmagende middagsbuffet med friske kystprodukter. Nyd maden, mens vi sejler forbi smukke landskaber. Vi sejler nordpå ad Hjeltefjorden - samme rute, som vikingerne benyttede. Tilbring resten af aftenen på at lære Ekspeditionsteamet og de medrejsende at kende eller slap af på dækket i det sene forårs- eller sommersolskin.

Bryggen i Bergen
Foto: Gian Rico Willy
Kabelbane på vej op til toppen af bjerget Fløyen.
Foto: Shutterstock
Udsigt over Ålesund fra toppen på Mount Aksla
Foto: Nicolai Berntsen
Jugendstil-arkitektur i Ålesund
Foto: Dconvertini
Atlanterhavnsparken, det største saltvands-akvarier i Nordeuropa
Foto: Roger Engvik
Dag 2
Ålesund - Halvdag
Unik jugendstil-arkitektur
Jugendstil-arkitektur i Ålesund
Foto: Dconvertini

På åbent hav sejler vi uden om Norges vestligste punkt, Vestkapp, og ankommer i Ålesund efter frokost.

Ålesund er kendt for sin smukke jugendstil-arkitektur. Dagens inkluderede aktivitet er en vandretur med Ekspeditionsteamet ad de 418 trin til toppen af Aksla-fjellet (189 meter over havoverfladen). Undervejs kan man se to statuer, den ene af Kaiser Wilhelm II, og den anden af vikingen Gange-Rolv (Göngu-Hrólfr) eller Rollo, der påstås at være far til Vilhelm Erobreren. På toppen er der en fantastisk udsigt over Ålesunds charmerende centrum og de omkringliggende øer og de betagende Sunnmøre-alper.

Man kan også tage på byvandringer, længere vandreture, cykelture og kajaksture eller besøge Atlanterhavsparken - Det norske Akvariet, der er bygget direkte ind i den stenede kyst og indeholder norske fiskearter, blæksprutter, sæler og pingviner.

Ved afrejse fra Ålesund sejler vi forbi små øer og fjorde. Vi passerer senere den fjerne ø Grip, hvor storme lejlighedsvis fejer bygninger i havet. På mirakuløst vis er Grips lille kirke fra det 15. århundrede altid blevet stående. Senere passerer vi byen Kristiansund og øerne Smøla og Hitra.

Dag 3
Brønnøysund - Halvdag
Byen ved den berømte Torghatten
Brønnøysund
Foto: Angelika Geissler

Brønnøysund, der er en smuk lille by med 5.000 indbyggere, markerer halvvejspunktet på Norges lange kyst og er kendt for det dramatiske Torghatten - et fjeld med en enorm naturlig tunnel i midten. Tag med de lokale guider og Ekspeditionsteamet på en episk tur op på fjellet og gennem hullet. En inspirerende oplevelse, man sent glemmer!

Brønnøysund er også kendt som porten til Vegaøerne - en lille øgruppe, der er på UNESCOs verdensarvliste. Tag med på en udflugt for at opleve, hvordan generationer af fiskere og landmænd har opretholdt en bæredygtig livsstil i århundreder baseret på edderfugledrift. Tag med på en udflugt fra Brønnøysund til de fascinerende øer.

Når vi forlader Brønnøysund, sejler vi op langs Helgelandskysten og passerer fjeldkæden De syv Søstre. Legenden fortæller, at syv smukke troldsøstre blev fanget af solopgangen stråler og blev forvandlet til sten, der dannede de syv smukke fjeldtoppe

Om aftenen sejler vi forbi den lille holm Vikingen, som Polarcirklen går tværs over. Nu er vi i midnatssolens land, hvor solen skinner 24 timer I døgnet om sommeren.

Brønnøysund
Foto: Angelika Geissler
Det karakteristiske hul i midten af Torghattan Mountain
Foto: Jan Inge Larsen
Udsigt over Vesterålen-øerne
Foto: Rune Haugseng
Spot marine dyreliv som Orcas.
Foto: Helle Einfeld
Navigering gennem den smalle Risøyrenna kanal
Foto: Andreas Naerbø
Dag 4
Stokmarknes og Risøyhamn - Heldag
Dramatiske landskaber og fredfyldte strande
Spot marine dyreliv som Orcas.
Foto: Helle Einfeld

Om sommeren er Vesterålen en øgruppe med frodige, grønne øer, der er omgivet af blåt hav, der besøges af hvaler, sæler og søfugle.

Dagens første anløbshavn er Stokmarknes - hvor Hurtigruten blev grundlagt i 1893. I mere end 126 år har Hurtigruten været en væsentlig del af livet på Norges kyst ved at binde byer og samfund sammen og transportere varer og mennesker op og ned langs kysten - ad havets hovedvej. Som en inkluderet aktivitet kan man udforske Hurtigruten-museet, der fortæller Hurtigrutens bemærkelsesværdige historie.

Man kan også tage med på vandreture, kajakture og en smuk bustur til små fiskersamfund ad en Nasjonal Turistveg på Andøya. Vesterålen er kendt for sine mange hvaler, og man kan tage med på hvalsafari. At komme tæt på store hvaler er et minde for livet.

Efter Stokmarknes sejler vi videre gennem Vesterålens smukke landskaber og ankommer i Risøyhamn, hvor de, der valgte busturen eller hvalsafarien samles op.

Dag 5
Tromsø - Heldag
Porten til Arktis
Midnatssolen på toppen af Storsteinen.
Foto: Shutterstock

Tromsø syder af liv om sommeren og er altid et godt sted at opleve et eventyr. Blandt de mange aktivitetsmuligheder er vandreture, kajakture på fjorden og en tur med Fjellheisen til toppen af Storsteinen og en fantastisk udsigt..

Man kan også udforske byens fascinerende historie, kultur og spændende arkitektur. Tromsø var udgangspunkt for adskillige polarekspeditioner. Det var også jægeres og opdagelsesrejsendes første stoppested, når de vendte tilbage til civilisationen. Nogle kalder Tromsø for Nordens Paris på grund af dens internationale og kulturelle mangfoldighed. Tromsø er også kendt for spændende arkitektur. Ishavskatedralen er et absolut højdepunkt med en enorm mosaik af farvet glas.

Dagens inkluderede aktivitet er et besøg på det arktiske oplevelsescenter Polaria. Se, føl, oplev og forstå, hvorfor livet i havet og på land er uløseligt forbundet. Polaria er et af de to steder i Europa, hvor man kan se remmesæler på nært hold.

Man kan også tage på vandreture med Ekspeditiosteamet bådtur på fjorden og smukke buture.

Midnatssolen på toppen af Storsteinen.
Foto: Shutterstock
Arktisk katedral i Tromsø
Foto: Shutterstock
Udsigt over kloden på Nordkap
Foto: Shutterstock
Traditionelle både i Honningsvåg
Foto: Ørjan Bertelsen
Rensdyr i sine naturlige omgivelser tæt på Nordkap
Foto: Alfafoto.no
Dag 6
Honningsvåg - Heldag
Verdens ende
Traditionelle både i Honningsvåg
Foto: Ørjan Bertelsen

Velkommen til den lille fiskerby Honningsvåg - porten til spektakulære Nordkap.

Begynd dagen med en smuk bustur fra Honningsvåg. Vi passerer små bugter og landsbyer og krydser et fjeldplateau, inden vi kommer til spektakulære Nordkap  på 71° 10' 21'' Nord. Nordkap ligger kun 2.095,82 kilometer fra den geografiske Nordpol. Stå på kanten af den 307 meter høje klippe og se ud over Barentshavet. Kun Svalbard-øgruppen ligger mellem Nordkap og Nordpolen. Det er som at stå ved verdens ende.

Nordkap er også et godt sted at tage betagende billeder. Nyd en informativ kortfilm og udstillingerne i Nordkapp-hallen.

Tilbage i Honningsvåg kan man slentre rundt i byen og komme forbi charmerende huse, dejlige butikker og en kirke, der  var den eneste bygning, der overlevede Anden Verdenskrig.

Man kan også tage på vandretur med Ekspeditionsteamet, på kongekrabbesafari og byvandringer med lokale guider. Desuden kan man tage på udflugt til Gjesværstappan, et af Norges største og livligste fuglefjelde med næsten en million søpapegøjer.

Dag 7
Lyngenalperne - Heldag
Naturlig spænding
Lyngenfjord region
Foto: Getty Images

Om morgenen sejler vi ind i en fjord langs de storslåede Lyngenalper - et spektakulært syn.

I Årøybugten starter en smuk bustur til verdens nordligste whisky-destilleri og til udstilling og fortælling om Anden Verdenskrig.

Resten sejler til den charmerende handelsstation Havnnes, der kun har 33 beboere.

Der produceres fortsat tørfisk og saltet fisk her på traditionel måde.

Havnnes er som at komme 100 år tilbage i tiden til dagene med damp- og sejlskibe. Man kan hygge sig med de lokale og nyde den gammeldags butik. Man kan også udforske museet, en gammel træbygning på kajen med en fotoutstilling om Annie Giæver, der tog fotografier af området i første halvdel af det 20. århundrede.

Tag evntuelt med på vandretur, kajaktur eller en tur på fjorden i Reisa Nasjonalpark, der er et landskab med kløfter, dale, et laksevandløb og et fjeldplateau.

Lyngenfjord region
Foto: Getty Images
Havnnes under de majestætiske lyngen alper
Foto: Bård Løken/nordnorge.com
Traditionelle røde huse i Reine i det nordlige Norge.
Foto: Shutterstock
Udsigt over fiskerbyen Å
Foto: Sergei Gussev
Dag 8
Svolvær og Reine - Heldag
Oplev Lofoten-øerne
Traditionelle røde huse i Reine i det nordlige Norge.
Foto: Shutterstock

Tidligt på dagen sejler vi ind i den storslåede Trollfjord. hvor fjeldmure stiger lige op af havet - op til 1084 meters højde i en smal passage, der skærer sig dybt og dramatisk ind i øen. Skibet sejler forsigtigt og så tæt på fjeldet, at man får lyst til at række en arm ud for at røre det.

Lofotens dramatiske fjeldtoppe, skjulte bugter og uberørte strande er verdensberømte. Vi lægger til i Svolvær for at nyde de mange udflugtsmuligheder i Lofoten - fx en bustur forbi stejle fjelde, smukke sandstrande og beskyttede bugter. Svolvær har mange interessante butikker, gallerier, caféer, pubber og restauranter.

Sidst på formiddagen sejer vi forbi den massive Lofotvæg til Reine. Røde og hvide fiskerhytter, der ligger langs kysten, og granitklipperne, der rejser sig lodret fra havet, har gjort Reine til et af Norges mest fotograferede motiver.

På dagens inkluderede udflugt kan man lære noget om regionens historie og kultur i den lille fiskerby Å, hvor vi besøger Norsk Fiskeværsmuseum og Lofoten Tørrfiskmuseum. Når man går rundt i den lille by, får man en fornemmelse af livet i Lofotens fiskersamfund i de seneste 250 år siden.

Dag 9
Træna - Heldag
Langt ude på havet
Huse foran unikke bjerg figurer på øen na
Foto: Shutterstock

Om morgenen sejler vi langs Helgelandskysten med intet andet end himmel og hav foran os. I det fjerne kan vi se fjelde stige op fra horisonten. Det er Træna, stedet for en af de første menneskelige bosættelser i det høje nord, lige ved Polarcirklen.

Nu er samfundet vært for vanvittige musikfestivaler, fjerne udflugter og en nordisk Hawaii-atmosfære, der tilbyder ufiltreret eventyr.
Træna er også Norges ældste fiskeri-samfund. Vi lægger til på Husøya - hvor de fleste af de 454 beboere bor.

Deltag i dejlige sommeraktiviteter som øhop, gå i sauna i et gammelt bådehus, besøg et kafferisteri, se havørne, smag lokale fiskeprodukter, bad i Norskehavet eller tag en vandretur gennem en 700 meter lang tunnel, der fører til toppen af et bjerg.

I slutningen af vores ophold i Træna tager vi til øen Sanna og nyder en mindeværdig koncert i spektakulære Kirkhelleren, en gigantisk katedrallignende grotte med unik akustik. Et sjovt arkæologisk faktum - Norges ældste menneskelige bosættelse blev opdaget i Kirkhelleren.

Når vi forlader Træna, kan vi nyde aftenen med den dramatisje Helgelandkyst som baggrund.

Huse foran unikke bjerg figurer på øen na
Foto: Shutterstock
Koncert i en hule på øen na.
Foto: Getty Images
Nidaros katedral i Trondheim
Foto: Klaus Prediger
Kajak på floden nid
Foto: Shutterstock
Gamle Bybru i Trondheim
Foto: Stein J. Bjørge
Dag 10
Trondheim - Halvdag
Vikingebyen
Kajak på floden nid
Foto: Shutterstock

Om morgenen passerer vi det ottekantede fyrtårn Kjeungskjær på vej til Trondheim.

Trondheim blev grundlagt i 997 af vikingekongen Olav Tryggvason, og byen var Norges hovedstad i 200 år.

Trondheim siges at have de fleste restauranter og caféer pr. indbygger i Norge. Find et bord på en af de udendørs cafeer på en af byens hovedgader og fald ind i de lokales afslappede sommerrytme.

Der er meget at se og gøre i den historiske by. Dagens inkluderede aktivitet er en rundvisning i den smukke Nidarosdam, gravstedet for Sankt Olav (Tryggvason), Norges skytshelgen. Nidaros er landets eneste gotiske katedral og var Nordeuropas vigtigste pilgrimsrejsemål i middelalderen. Katedralen var rig på arkitektoniske detaljer og spændende middelalderlige statuer.

Tag med på en af de populære sommerudflugter - fx vandre- og cykelture, kajakroning gennem bycentrum på Nidelven, museumsbesøg og byvandringer.

Fra Trondheim sejler vi forbi Munkholmen, hvor henrettelser fandt sted i vikingetiden. Munkholmen er et populært udflugtssted om sommeren.

Dag 11
Hjørundfjord - Heldag
Uberørte fjorde og fjelde
Vandre rundt i grønne landskaber Hjørundfjorden
Foto: Ørjan Bertelsen

Hjørundfjorden ligger langt fra alfarvej og skiller sig ud fra alle andre populære fjorde på grund af dens enestående skønhed.

Fjorden er omgivet af Sunnmøre-alperne, med toppe, der stiger op til 1.717 meter lige op fra havet.

De stejle fjelde har gjort det umuligt at dyrke jorden her, men et par små gårde klæber sig fast på fjeldsiden, og nogle små landsbyer ligger langs kysten. Urke er en af dem.

Skibet ankrer tæt på Urke, og man kan komme i land med en lille båd. Tag med på en syv kilometer lang vandretur i utrolig smuk natur til en sætergård.

Man kan også tage med på udflugter for at udforske andre landsbyer langs Hjørundfjord eller tage på vandreture og kajakture. Der er også en smuk udflugt til Geirangerfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste, og den berømte vej Trollstigen. Denne udflugt slutter i Ålesund, hvor skibet venter.

Vandre rundt i grønne landskaber Hjørundfjorden
Foto: Ørjan Bertelsen
Nyd den fantastiske udsigt over Hjørundfjord
Nyd den fantastiske udsigt over Hjørundfjord
Farverige huse langs Bryggen i Bergen
Foto: Shutterstock
Bryggen i Bergen under solnedgang
Foto: Lars Korvald
Dag 12
Bergen
Eventyrets sidste kapitel
Farverige huse langs Bryggen i Bergen
Foto: Shutterstock

Tidligt om morgen ankommer vi i Bergen. Forhåbentlig er der mange dejlige, unikke minder om autentiske oplevelser af Norges kultur, historie, dyreliv, fantastisk natur og lokalbefolkninger at tage med hjem.

Desværre har alle gode ting en slutning, men Hurtigruten håber at se dig ombord igen snart til nye eventyr.

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjernestliggende og uberørte farvande. På alle ekspeditioner hersker naturen. Vejr- is- og havforhold sætter grænserne for alle Hurtigrutens operationer. Sikkerhed og uovertrufne oplevelser for de rejsende har altid højeste prioritet. Alle planlagte rejseruter vurderes løbende for at kunne tilpasses begrænsninger, uventede vejrforhold eller spændende muligheder, som naturen og dyrelivet tilbyder. Derfor kalder vi det en ekspedition.
Find priser og ledige pladser

Hvad er inkluderet

Inkluderet

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten og kahytskategori efter eget valg

ALT DET NØDVENDIGE FOR AT OPLEVE ET EVENTYR:

 • Et stort program der inkluderer aktiviteter, som er skabt, for at man kan fordybe sig i de destinationer, vi besøger - blandt andet udforskning på land med Ekspeditionsteamet.
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - et håndplukket, internationalt hold af højtuddannede eksperter fra forskellige akademiske områder med dybdegående kendskab til de regioner, vi sejler i.
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke.
 • Udlån af pigsåler til vandresko / -støvler, vandrestave og andet udstyr, der er nødvendigt til aktiviteterne.

ENGAGERENDE AKTIVITETER OG UNDERVISNING:

 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Undervisningsprogram, hvor man både lærer noget om det, du oplever undervejs, og selv kan bidrage med sin viden
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks. Et udvalg af foto- og filmoptagelser fra rejsen deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomst, daglige sammenkomster for at tale om dagens oplevelser og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Afslutningsarrangement

KOMFORT OMBORD:

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende) 
 • Kaffe og te ombord
 • Mellemmåltider / snacks inden de tre hovedmåltider
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Wi-Fi for alle rejsende. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke muligt
 • Drikkepenge forventes ikke

Ikke inkluderet

 • Internationale og nationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere eller af Ekspeditionsteamet
 • Rejseforsikring
 • Bagage-håndtering 

Skib

A dining room table
Foto: Hurtigruten

M/S Otto Sverdrup

Byggeår 2002 (Year of refurbishment: 2020)
Skibsværft Kleven Verft (N)
Senge 526
Brutto last 15.690
Længde 138.5 m
Ræling 21.5 m
Fart 15 knob

M/S Otto Sverdrup er designet til spændende, bæredygtige ekspeditioner langs Norges kyst.

Læs mere om M/S Otto Sverdrup

M/S Eirik Raude

Byggeår 2003 (Year of refurbishment: 2021)
Skibsværft Fosen Mek. Verk (N)
Senge 528
Brutto last 16.140
Længde 135.75 m
Ræling 21.5 m
Fart 15 knob

M/S Eirik Raude er designet til at udforske de storslåede norske kyster og polare områder med ultimativ komfort, avanceret udstyr og bæredygtig profil.

Læs mere om M/S Eirik Raude

A room filled with furniture and a large window
Foto: Hurtigruten
Find priser og ledige pladser
;