Oslo - Tromsø

Den arktiske Polarcirkel fra Oslo til Tromsø

Den arktiske Polarcirkel fra Oslo til Tromsø

Oslo - Tromsø

Den arktiske Polarcirkel fra Oslo til Tromsø

Den arktiske Polarcirkel fra Oslo til Tromsø

Rejseinformation 7 dage M/S Trollfjord
Afrejsedatoer
15 afgange mellem okt 2023 og apr 2025
Pris fra
kr 11.828
Helpension inkluderet
 • Sejl langs Norges kyst, der er en af verdens længste, hele vejen fra hovedstaden, Oslo, i syd til Tromsø, der ligger nord for Den arktiske Polarcirkel
 • Tag med os om bord på det fantastiske skib M/S Trollfjord, nyrenoveret i 2023 for at afspejle de smukke fjorde, vi sejler igennem.
 • Lær noget om lokalsamfund på hele kysten på tværs af en række breddegrader og deltag i en række spændende, årstidsbestemte tilkøbsudflugter.
 • Sejl i efteråret, om vinteren eller i foråret og oplev varmere klima sydpå til snedækkede fjelde og måske endda Nordlyset i det arktiske
Den arktiske Polarcirkel fra Oslo til Tromsø

Inkluderet i rejsens pris

 • Servering af drikkevarer hele dagen

  Foruden helpension tilbyder Flora, Árran, og 1893 Bar et bredt udvalg af drikkevarer, tilgængelige under deres åbningstider, dog ikke til morgenmad.

 • Skibets faciliteter

  Der er fri adgang til M/S Trollfjords bibliotek, motionsområde og den overdådige sauna med vinduer fra gulv til loft.

 • Coastal Experience Team

  Vores ekspertteam er ombord for at guide os under alle rejseaktiviteterne og udflugterne og for at dele deres charmerende historier og spændende viden om norsk kultur, historie, natur og geografi.

 • Aktiviteter ombord

  Vær med til morgenudstrækning, deltag i praktiske kunst- og håndværkssessioner, eller lær noget om, hvordan man bedst fanger sine oplevelser på en fotografiworkshop.

Rejseplan

Tag med os, når vi skaber historie ved for første gang at sejle fra Oslo på en uforglemmelig efterårs-, vinter- eller forårstur. Se den imponerende skønhed ved Norges kyst fra landets sydligste punkt i Lindesnes og hele vejen til Tromsø, nord for Den arktiske Polarcirkel.

DAG 1 : Oslo

Den historiske rejse begynder

MS Trollfjord, Oslo
Foto: Hans Henrik Nilsen

Velkommen til Norge! Inden ombordstigning kan man udforske Oslos mange charmerende steder. Tag til bymidten og husk at tage billeder af det arkitektonisk anderledes Rådhus, Det Kongelige Slot og Oslo Domkirke.

På havnefronten er der Aker Brygge med populære spisesteder, den imponerende Akershus Festning og de funklende, nye bygninger ved Bjørvikas havnefront. På sidstnævnte sted findes moderne seværdigheder - Operahuset og det fantastiske, nye Munchmuseet, der, som man kunne forvente, har verdens største samling af værker af den ikoniske, norske kunstner.

M/S Trollfjord venter på os ved kajen og er klar til at sejle af sted tidligt på aftenen. Når der er budt velkommen ombord, og der har været tid til at komme på plads i kahyt eller suite, er der møde med Coastal Experience-teamet. Man kommer til at lære hvert medlem af teamet godt at kende, idet de holder foredrag og organiserer aktiviteter ombord under hele rejsen.

Mød de medrejsende i skibets to-etagers panoramalounge og nyd øjeblikket, når vi skriver historie ved at sejle fra Oslo for første gang. Se hovedstadens blinkende lys forsvinde i det fjerne og nyd landskabet og seværdighederne langs Oslofjorden.

MS Trollfjord, Oslo
Foto: Hans Henrik Nilsen
Lindesnes fyr
Lindesnes fyr
Foto: Shutterstock

DAG 2 : Kristiansand og Farsund

Fyrtårnenes by

Lindesnes fyr
Lindesnes fyr
Foto: Shutterstock

Kristiansand, der ligger på landets sydligste spids, er Norges femtestørste by med en befolkning på 112.000. Vi sigter mod at lægge til her om morgenen, så der er et par timer til at udforske byen.

På en guidet gåtur bemærker man, at byen er bygget på en meget ensartet gitterplan med flere lige veje, der løber fra havnen hele vejen gennem byen. Langs disse veje findes arkitektur fra forskellige æraer, der viser de omfattende genopbygninger, byen måtte gennemgå efter store brande i det 18. og 19. århundrede og endda et angreb under Anden Verdenskrig.

På en tilkøbsudflugt, der begynder i Kristiansand, kan man besøge det funktionsdygtige Lindesnes Fyr, der markerer Norges sydligste punkt. Se fyrtårnet, der har hjulpet søfarende i sikkerhed på mørke nætter siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede og lær noget om stedets lange historie, der går helt tilbage til 1656.

Sent eftermiddag fortsætter vi til Farsund. Her kan man gå en tur på Listas sandstrande og se Lista Fyr. Det er her, rejsende, der tog til Lindesnes Fyr, kommer tilbage til skibet.

Der bliver muligvis også tid til at besøge et tysk fort i Farsund. Fortet blev anvendt under Anden Verdenskrig og er usædvanligt velbevaret med mange oprindelige barakker, der stadig er intakte. Lær noget om krigshistorien fra denne æra på en guidet tur til det historiske sted, inden vi er tilbage på skibet om aftenen.

Udflugter
 • Seværdigheder på sydkysten og sydspidsen
  Tag med vores guide på en udforskningstur i Sydnorge. Nyd det varierede, nordiske landskab, smag udsøgt vin og spis frokost på Norges sydligste punkt.
 • Anden Verdenskrigstur i Kristiansand
  Dyk ned i fortiden, når vi lærer om Sydnorges historie fra Anden Verdenskrigs på en rundvisning til Kristiansands historiske steder.
 • Norsk jul på Skraastad-gården
  Hvordan fejrer man jul i Norge? Denne tur besvarer det spørgsmål, og mange flere man måtte have om norsk kultur og lokale traditioner.
 • Byvandring i Farsund
  Tag med havnevagten eller en lokal guide for at lære om Farsunds historie, og se den fantastiske udsigt over byen fra Varbak-bakken.

DAG 3 : Haugesund og Hardangerfjord

Vikingehistorie

Haraldshaugen
Foto: Ingun S

Idet vi sejler forbi Norges sydlige spids, begynder vi at sejle nordpå langs vestkysten. Lige efter Stavanger når vi Haugesund, “vikingekongernes hjem”.

Kælenavnet er inspireret af steder som Sankt Olavs Kirke, der blev bygget i 1250 af Kong Håkon 4. Håkonsson. Der er også nationalmonumentet Haraldshaugen, der siges at være den første konges gravplads. Træd tilbage til vikingetiden på Nordvegen Historiesenter, hvis udstilling præsenterer en fiktiv udgave af selveste Harald Hårfager.

Efter et kort ophold i Haugesund genforenes vi med skibet og sejler ind i Hardangerfjorden, der har Norges fineste vandveje. Med en længde på 179 kilometer er den landets næstlængste fjord og verdens femtelængste.

Overalt kan man se fjeldlandskaber med hvide tinder, der stikker op i horisonten og spejles i det glitrende fjordvand.

Udflugter
 • Tur på elcykel langs Haugesunds kyst
  Lad elcyklen klare det hårde arbejde, mens du triller gennem den smukke natur og rige historie i vikingekongernes hjemland.
 • Vikingetur i Haugesund med bus
  Fordyb dig i vikingernes spændende arv og kystkulturen i Avaldsnes, Norges ældste kongesæde.
 • Kunstgåtur i Haugesund med lokal kunstner
  Denne kunstvandring gennem maleriske Haugesund byder på mere, end du måske ville forvente: glaspustning, arkitektur og Marilyn Monroe.
 • Vikingeoplevelse med robust gummibåd (RIB)
  Få et unikt perspektiv på Norges vikingehistorie, mens vi suser af sted i det smukke, smalle stræde, der gav Norge dets navn.
Haraldshaugen
Foto: Ingun S
Ålesund in winter, Norway
Foto: Jan Hvizdal

DAG 4 : Ålesund

En malerisk by

Ålesund in winter, Norway
Foto: Jan Hvizdal

Midt på formiddagen lægger vi til i en by, der breder sig over en perlerække af øer. Med et par timer i havn er der masser af tid til at se, hvad Ålesund har at byde på.

Allerede når vi nærmer os kysten, bemærker man den karakteristiske arkitektur. Alle bygningernes detaljer - fra de lyse farver til de afrundede spir - er i jugendstil, der var populær i begyndelsen af ​​1900-tallet. Næsten hele byen fik et ansigtsløft, da den blev genopbygget efter en større brand i 1904.

Fra havnefronten kan man gå ture i den eventyrlige bys smalle gader med unikke huse. Fra toppen af det nærliggende Aksla-fjeld kan man tage imponerende billeder af øgruppen. De 418 trin fra by-niveau til toppen ser måske nok skræmmende ud, men udsigten er anstrengelsen værd.

Man kan også besøge Atlanterhavsparken, der er Norges førende havforskningscenter. Det er et af Nordeuropas største saltvandsakvarier med sæler, oddere, krabber og mange andre former for havliv. Man kan endda se humboldtpingviner - en art, der ellers ikke findes nord for ækvator.

Udflugter
 • Sagaøerne, bustur til Alnes – vinter
  Tag med på denne tur for at opleve to øer, et fyrtårn og utallige vikingesagn. Også landskaberne er imponerende!
 • Arkitektur og bryggerier – Ålesund til fods
  Udforsk Ålesunds bemærkelsesværdige Art Nouveau-arkitektur, og smag derefter nogle af de bedste øl fra et mikrobryggeri i lokalområdet.

DAG 5 : Brønnøysund

Særpræget, nordisk natur

Torghatten in winter, Norway
Foto: Photo Competition

Omgivet af øer og hav ligger Brønnøysund på en smal halvø, der stikker ud fra fastlandet. Der bor cirka 5.000 mennesker i den lille by - mange af dem i farverige huse med en baggrund af små skrænter og dramatiske fjeldtinder.

Nyd den travle atmosfære på havnen og gå en tur i Havnegata. Tag en forfriskning på en beværtning eller forkæl dig selv med et måltid på en restaurant. Gå en tur på lystbådehavnen eller besøg en neogotisk stenkirke fra 1870. 

Mens vi sejler, skal du holde øje med Vega-arkipelaget, en klynge af ca. 6.500 øer, skær og holme. Der er et UNESCO World Heritage Center på Gardsøy, som viser, hvordan man høster de højt værdsatte edderdun ved at udstyre fuglene med små kasser, hvor de kan bygge reder.

På en ø syd for Brønnøysund findes Torghatten, der kan kendes på den naturlige tunnel gennem fjeldets midte. Ifølge lokale myter skyldes hullet en trold, der affyrede en pil mod en ung kvinde, fordi hun havde afvist ham. Idet troldekongen kastede sin hat for at beskytte hende, stod solen op og forvandlede hatten til klippe med et hul i midten fra pilen.

På en tilkøbsudflugt kan man tage på en times gåtur op til hullet i fjeldet. Kig gennem hullet og nyd udsigten over de omkringliggende øer.

Vi fortsætter med at sejle nordpå om eftermiddagen og forlader Helgelandskysten, når vi krydser Den arktiske Polarcirkel omkring midnat.

Udflugter
 • Vintergåtur og minikoncert i Brønnøysund
  Opdag Brønnøysunds fascinerende historie, geologi og musikalske talenter på denne vintergåtur med guide gennem byens højdepunkter.
 • Legenderne om Torghatten og Brønnøysund i bus – vinter
  Se Brønnøysunds seværdigheder fra bussen og følg derefter i fodsporene på trolde til et mytologisk fjeld med et hul, der går hele vejen igennem det.
Torghatten in winter, Norway
Foto: Photo Competition
The Northern Lights over Vesterålen
Foto: Shutterstock

DAG 6 : Svolvær og Stokmarknes

Lofoten-øerne og Hurtigrutens fødested

The Northern Lights over Vesterålen
Foto: Shutterstock

Vi udforsker Lofoten, der er en slående øgruppe, der rejser sig op fra Norskehavet. Så snart man får øje på de høje tinder omkring sig og fiskerbyer, der klæber sig til fjeldsiderne, forstår man, hvorfor øgruppen ofte roses som et af ​​Norges mest fantastiske steder.

Vi lægger til i Svolvær midt på morgenen. Svolvær på Austvågøya i hjertet af Lofoten er øgruppens største by, og den summer af butikker, restauranter, gallerier og caféer. Man kan også beundre udsigten til Svolværgeita (Svolvær-geden), et nærliggende fjeld, der er opkaldt efter den påståede lighed med en ged og dens horn.

Et udvalg af tilkøbsudflugter er tilgængelige fra Svolvær. Det kan være vinterfiskeri, at padle langs kysten i en kajak eller at gå ombord på en bus for at lære mere om Lofotens historie.

Vi kan ikke besøge området uden at tilbringe lidt tid i Stokmarknes. Den historiske by er en del af Vesterålen, der er en øgruppe lige nordøst for Lofoten. Af alle de steder, vi besøger, er Stokmarknes noget helt særligt for os. Det var her, at Den Norske Kystrute blev grundlagt i 1893 af skibsfartspioneren Richard With.

Kystruten blev hurtigt en livline for Norges fjerntliggende kystsamfund, og på passende vis er Hurtigrutens arv blevet udødeliggjort på det sted, hvor det hele begyndte. Når man står på havnefronten, kan man se Hurtigrutens skib M/S Finnmarken fra 1956 indkapslet i en glasbygning som et flaskeskib.

Hurtigrutemuseet skildrer vores historie som Norges førende ekspeditionskrydstogtsselskab fra begyndelsen til nu. På en guidet tur kan man udforske det pensionerede skib og opleve atmosfæren fra en svunden tid.

Udflugter
 • Vinter på Lofoten – kunst, historie og Henningsvær
  Lær Lofotens historie at kende, nyd SKREIs tidløse kunst, og oplev fiskerbystemningen i Henningsvær.
 • Vinterfiskeri i Lofoten
  Afprøv havfiskeri ombord på en traditionel, norsk fiskerbåd fra 1917
 • Kajakroning ved Lofoten – vinter
  Tag ned til vandet og se Svolværs kystlinje fra en anden vinkel, mens du følger en lokal guide og padler ombord i din egen to-personers kajak.
 • Historien om Den norske kystrute
  Få en eksklusiv rundvisning på Hurtigruten-museet, hjem for et af vores skibe i fuld størrelse, der har udtjent sin tid, i Stokmarknes hvor Hurtigruten blev grundlagt.
 • Det bedste af Vesterålen om vinteren – en tur med historie, kunst og kultur
  Oplev fantastiske udsigter, en rig kultur og arv fra kysten på en en bustur til den betagende øgruppe Vesterålen.

DAG 7 : Tromsø

Den arktiske hovedstad 

The northern lights above Tromsø
Foto: Getty Images

VI ankommer til den arktiske hovedstad, der ligger cirka 350 kilometer nord for Den arktiske Polarcirkel.

Vi har sejlet på Nordkap-ekspressen og udforsket blot er par af Norges kystlandskaber og byer. I løbet af rejsen har vi oplevet Norges varierede klima, set majestætiske fjelde og fjorde og måske stirret med ærefrygt op på nordlyset en eller endda flere gange.

Vi håber, at alle minderne fra rejsen med Nordkap Express bliver værdsat Kom snart og sejl med os igen på en anden ikonisk rejse til vores spektakulære hjem - Norges kyst.

The northern lights above Tromsø
Foto: Getty Images
Dag-til-dag programmet giver et par ideer om, hvad du kan se og gøre på din kystrejse, men det er blot en indikation af, hvad du kan opleve. Det er en sejlads hvor elementerne bestemmer, og vejrforholdene kan variere. Det er grunden til, at hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Dette er inkluderet

Standard kahytter

Nyd et imponerende udvalg af fordele, der er inkluderet i rejsens pris, og vælg mellem vores forskellige komfortable overnatningsmuligheder: Kahytterne Polar Inside, Polar Outside og Arctic Superior.

 

Kahyt på skibet

 • Indkvartering i komfortabel kahyt med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype

Læs mere om kahytterne ombord

 

Mad- og drikkevarer ombord 

 • Helpension med måltider hele dagen i Flora og Árran
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Eftermiddagssnack i 1893 Bar
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver

Læs mere om mad- og drikkevarer ombord

 

Livet ombord

 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Gratis Wi-Fi
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværk
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Biblioteksadgang og film on demand
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter

Læs mere om livet ombord

For rejsende i suite

Hvis du vil have den bedste oplevelse ombord i smukt indrettede luksuskahytter, skal du vælge ekspeditionssuiten.

 

Suite på skibet

 • Indkvartering i en stilfuld, rummelig suite med eget badeværelse
 • Valg af foretrukken kahyttype og -placering
 • Ubegrænset minibar
 • Daglig opredningsservice

Læs mere om suiterne på skibet

 

Mad og drikkevarer ombord

 • Helpension med måltider hele dagen på Flora, Árran og den finere à la carte-restaurant Røst
 • Ubegrænset udvalg af udvalgte drikkevarer på Flora, Árran og i 1893 baren, serveret under restaurantens og barens åbningstider, undtagen til morgenmad
 • Ubegrænset mineralvand, te og kaffe
 • Valg af spisetid på restauranterne
 • Eksklusiv Afternoon Tea med mousserende vin på Røst
 • Eksklusiv middag med skibets seniorofficerer

Læs mere om mad- og drikkevarer ombord

 

Livet på skibet

 • Prioriteret Fast Track-check-in, inklusive eksklusiv adgang til Espolin Johnson-lounge
 • Gratis Wi-Fi
 • Flersproget Coastal Experience Team 
 • Adgang til motionsområde og sauna
 • Daglige foredrag med forskellige temaer, vejledning i fotografering, kunst og kunsthåndværksaktiviteter
 • Biblioteksadgang og film on demand
 • Kulinariske præsentationer og smagsprøver
 • Udvalg af udstyr til friluftsaktiviteter
 • Hurtigrutens kollektionspakke med tøj består af en skaljakke, sweater og uldhue

Læs mere om livet ombord