10 grunde til at sejle med Nordkap-ekspressen

Rejs langs Norges kyst mellem hovedstaden og dens kyster til Europas top og ind i det magiske nordlys.

Foto: Getty Images

1. Hovedstaden og forbjergene

Nordkap-ekspressen er vores første rejse, hvor vi besøger forbjergene i nordlige og sydlige Norge. Vælg at sejle fra Bergen eller, for første gang i Hurtigrutens 130 år lange historie, til eller fra Norges livlige hovedstad, Oslo.

Nordkap ligger på toppen af Norge og det europæiske kontinent og består af dramatiske klipper, der rager op over havet. Det sydlige forbjerg er fyldt med steder, der er gennemsyret af historie fra Anden Verdenskrig og om vikinger og søfart.

Foto: Getty Images
Nordlyskatedralen, Alta
Nordlyskatedralen
Foto: Tommy Simonsen

2. Kystens seværdigheder

Nordkap-ekspressen har flere nye stop på sine 16 nøje udvalgte destinationer. Ved 70 °N kan du spejde efter nordlys oppe på himlen i Alta, nordlysets by. Mod syd kan du dykke ned i vikingehistorien ved Haugesund og sejle i Hardangerfjordens spektakulære landskab. Vi lægger også til i havne, vi ikke har set i mange år, såsom den traditionelle fjordby Lødingen.

Nordlyskatedralen, Alta
Nordlyskatedralen
Foto: Tommy Simonsen
The Northern Lights over Vesterålen
Foto: Shutterstock

3. Vores Nordlysgaranti

Nordkap-ekspressen sejler fra sidst i september til marts, så du får mulighed for at opleve efterårets gyldne farver, et snedækket eventyrland om vinteren eller de norske “forårsfornemmelser”, som aktiverer sanserne. Det er også i løbet af disse årstider, at Norges fascinerende nordlys viser sig på nattehimlen. Hvis nordlyset ikke viser sig på en komplet rejse med Nordkap-ekspressen, tilbydes du en gratis rejse og et nyt forsøg.

The Northern Lights over Vesterålen
Foto: Shutterstock
Dog sledding, Tromso, Norway
Foto: Hurtigruten Norway

4. Snescooter eller hundeslæde?

Vi har håndplukket mere end 35 årstidsbestemte udflugter, som du kan tilføje til din rejse for at forstærke oplevelsen på Nordkap-ekspressen. Træd ind i Kristiansands historie fra Anden Verdenskrig, fang fisk fra en 100 år gammel båd i Lofoten, og tag på hvalsafari eller kør i hundeslæde i Tromsø. Med gennemsnitligt seks timer i hver havn er der masser af tid til at skabe minder med en eller flere udflugter.

Se alle udflugter Se alle udflugter
Dog sledding, Tromso, Norway
Foto: Hurtigruten Norway
MS Trollfjord, Hurtigruten
Foto: Alamy Stock Photo

5. For kystens fremtid

Vi er et af verdens mest innovative og bæredygtige krydstogtsselskaber. Vi bruger lokale leverandører, hvor det er muligt, vi yder en vigtig samfundstjeneste, og vi har elimineret brugen af engangsplast fra vores skibe. Gennem Hurtigruten Foundation støtter vi bæredygtighedsprojekter i hele verden, herunder et, der hjælper med at genoprette Nordnorges tangskove under havets overflade, som er et vigtigt habitat og et sted, der optager CO2.

MS Trollfjord, Hurtigruten
Foto: Alamy Stock Photo
Billede af et lækkert måltid med fisk og lokale ingredienser
Foto: Agurtxane Concellon

6. En ægte smag af Norge

På Nordkap-ekspressen er efterårets og vinterens smage fra Norges kyst i fokus, såsom lam, rødbede, rensdyr, vildt, havtorn, skaldyr og skrei (torsk). Konceptet på tværs af skibets tre restauranter og bar er Norway’s Coastal Kitchen – en flydende kulinarisk oplevelse, der udvælger hjemmedyrkede og friskopdrættede produkter fra leverandører langs kysten.

Billede af et lækkert måltid med fisk og lokale ingredienser
Foto: Agurtxane Concellon
Foto: Agurtxane Concellon

7. Ud over restauranterne

Der er oftest fokus på typisk norsk mad, selv når du ikke spiser på restauranterne ombord. Deltag i en kulinarisk demonstration og se med, når en af skibets kokke mesterligt fileterer og ordner et godt stykke fisk. Få kendskab til traditionelle madkonserveringsteknikker fra det nordiske køkken, som er udviklet gennem tusindvis af arktiske vintre. Smag lækkerier fra egnene, og lær alt om raffinerede variationer af akvavit.

Foto: Agurtxane Concellon
Foto: Espen Mills

8. En behagelig oase til søs

Når du går ombord på M/S Trollfjord, træder du ind i en verden af ren afslapning. Indretningen er klassisk. Stemningen er afslappet. Naturmaterialer pryder indretningen, og de store vinduer i fællesområderne udvisker skellet mellem kyst og skib. Du kan træne i motionsområdet på øverste dæk med en udsigt, der aldrig bliver kedelig, eller du kan se kysten glide forbi i en behagelig lænestol i panoramaloungen.

Foto: Espen Mills

9. Vi indfanger kystens skønhed

Coastal Experience Team er vores værter på Norges kyst. De præsenterer Norges historie og kultur med begejstring og taler entusiastisk med de rejsende om interessante områder i landskabet, når vi er ude på dækket. Deltag i kunstlektioner, der er med i rejsens pris, sammen med dem for at male det inspirerende landskab, eller få gode råd til, hvordan du tager billeder af det flygtige nordlys på en fotografiworkshop.

Mød teamet Mød teamet
Foto: Espen Mills

10. Få morgenmad på sengen hver dag

For at få den ultimative oplevelse med Nordkap-ekspressen kan du forkæle dig selv med en af M/S Trollfjords fremragende suiter. I disse stilfulde, rummelige værelser får du en stor seng, morgenmad serveret i kahytten med roomservice hver dag og en privat balkon med egen udsigt over kysten. Med din suite får du også alle måltider på skibets finere restaurant, endeløse cocktails i baren og en dekadent Afternoon Tea i den eksklusive lounge.

Foto: Espen Mills

Vælg dit næste eventyr her