Nordvestpassagen – I kølvandet på de store opdagelsesrejsende

Nordvestpassagen – I kølvandet på de store opdagelsesrejsende

Nordvestpassagen – I kølvandet på de store opdagelsesrejsende

Nordvestpassagen – I kølvandet på de store opdagelsesrejsende

Rejseinformation 27 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejse
13. august 2023
Pris fra
kr 162.998
Helpension inkluderet

På dette ekspeditionskrydstogt sejler vi fra Island til Grønlands sydlige kyst, inden vi forsøger at sejle gennem den legendariske Nordvestpassage.

Fra Island til Sydgrønland

Fra Reykjavik sejler vi gennem Danmarksstrædet til Prins Christians Sund, der er en spektakulær labyrint af kanaler lavet af granitsten, og fyldt med isflager og gletsjere. Vi tilbringer to dage med at udforske de bemærkelsesværdige fjorde og bosættelser i det sydlige Grønland inklusive hovedstaden Nuuk.

Skibets ekspeditionsteam består ud over eksperter i biologi og vilde dyr af professionelle fotografer, en arkæolog og en eller flere formidlere af den inuitiske kultur.

Ind i Nordvestpassagen

Den næste del af eventyrrejsen går tværs over Davisstrædet til starten af vores forsøg på at krydse Nordvestpassagen. I over 12 dage udforsker vi øerne, der ligger spredt i den berømte, udfordrende havrute. Vi oplever dybt fascinerende steder midt i den spektakulære natur, overdådigt dyreliv og inuitiske bosættelser.

Vores rute og landgange afhænger af havet og vejrforholdene, men vi planlægger at arrangere korte sejlture på skibets ekspeditionsbåde mellem den flydende havis. Vi krydser den sidste del af Nordvestpassagen mod Stillehavet vest gennem Amundsen Gulf, Beauforthavet, Chukchihavet og Beringstrædet.

Hvis havisen forhindrer os i at gennemføre rejsen, vil du fortsat have oplevet den rå, højarktiske skønhed og mange muligheder for at se sjældne, vilde dyr såsom isbjørne. Ekspeditionsrejsen slutter i den multikulturelle by Vancouver.

Nordvestpassagen – I kølvandet på de store opdagelsesrejsende Nordvestpassagen – I kølvandet på de store opdagelsesrejsende
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

  13. august 2023

  Eventyrrejsen starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er både malerisk og kosmopolitisk. Den lille storby er pakket med kunst, kultur og historie og har en perfekt størrelse til en vandretur.

  Gå en tur langs Laugavegur, der er den største shoppinggade med lækre butikker og udendørs boder. Måske får du lyst til at købe islandsk strik, der er berømt for sin kvalitet, stil og varme. Eller tag hen til den arkitektonisk smukke Hallgrimskirkja. Kunstelskere kan besøge Reykjavik Kunstmuseum, Nationalgalleriet og de mange mindre gallerier og museer, der ligger spredt i hele byen.

  På Nationalmuseet, Saga Museum og Det Maritime Museum kan man lære noget om Islands historie. Tag badetøj med, hvis du får lyst til en dukkert i en af byens 18 swimmingpools, hvoraf mange har saunaer og boblebad.

  I  Reykjaviks havn venter MS Fritdjof Nansen på dig. Når du har hentet din ekspeditionsjakke, der er inkluderet i prisen, og efter check-in, har du tid til at komme på plads i kahytten. Der er en obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter du kan gå rundt og udforske skibet.

  Velkomstmiddagen om aftenen slutter med en skål, der udbringes af kaptajnen, der ønsker alle en spændende ekspedition. Derefter møder du ekspeditionsteamet og de vigtigste besætningsmedlemmer, der holder en vigtig briefing om sundhed og sikkerhed.

  Program inden sejladsen

  Bestil et program før sejladsen med os for at få ekstra tid til at opdage Islands nærliggende Gyldne Cirkel. I Reykjavik, der betyder “den røgfyldte bugt” på grund af dampen fra de omkringliggende geotermiske kilder, er man kun få timer væk fra gejsere, gletsjere, varme kilder og vandfald.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Verdens nordligste hovedstad

 • Dag 2-3
  Til søs

  Danmarksstrædet

  14. august 2023 - 15. august 2023

  Nyd eventyrrejsen, på dækket under vejs til Nordvestpassagen. I Danmarksstrædet findes verdens største vandfald ... under vandet! Blandingen af varme og kolde strømme plus den stærke vind betyder, at havet er omskifteligt.

  Ombord på skibet er der tid til at slappe af, lære de medrejsende bedre at kende og bruge af faciliteterne ombord. I Videnskabscentret holder ekspeditionsteamet foredrag om Arktis’ dyreliv og økosystem, så du kan forberede dig på det kommende eventyr. 

  Teamet forklarer meget om vigtige retningslinjer fra  AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Man lærer. hvordan man kan beskytte dyrelivets habitater, holde en sikker afstand til dyrene og besøge arktiske samfund på en værdig og respektfuld måde. 

  Hvis du har lyst til at være aktiv, kan du i træningscentret få pulsen op. Der er også adgang til sauna, infinity-pool og to udendørs boblebade. Tag en drink i den panoramiske Explorer Lounge & Bar, hvor man fra en sofa kan se bølgerne rulle forbi på havet udenfor.

  Dag 2-3
  Til søs

  Danmarksstrædet

 • Dag 4
  Prins Christians Sund-området

  En flod af smeltet is

  16. august 2023

  I området ved Prins Christians Sund kan man opleve nogle af verdens mest storslåede udsigter. Det sydlige, grønlandske sund forbinder Labradorhavet og Irmingerhavet og adskiller fastlandet fra øgruppen ved Kap Farvel.

  Den 95 km brede vandvej er omgivet af granitbjerge med spidse toppe op til 2.220 meters højde. Se de fantastiske geologiske mønstre på klippefladerne - lige fra de dybe revner og sprækker til linjerne af sort lav, der ser ud til at sive ud af klippen som maling.

  De dæmpede gråtoner og det rustgrønne i bjergene står i skarp kontrast til det lyse hvide fra områdets mange gletsjere. De langsomt bevægende ismasser gnaver sig vej fra det enorme grønlandske ismassiv og flyder lige ud i sundet og kælver hvidblå isbjerge fra sig i alle størrelser, nuancer og former. Man forstår, hvorfor den italienske opdagelsesrejsende fra det 15. århundrede John Cabot beskrev Prins Christians Sund som “en flod af smeltet is”.

  Tag kameraet med og slut dig til ekspeditionsteamet på observationsdækket. Der er kun to tegn på menneskeliv her: Den danske vejrstation, der ved indgangen til fjorden blev bygget af USA under den kolde krig, og de omkring 100 farverige huse i fiske- og jagtbyen Aappilattoq, hvis navn på inuitsprog betyder “havanemone”.

  Vi ser muligvis ringsæler og skæggede sæler på isen, og i rederne på de stejle klipper er der måger og sorte lomvier. Man kan være heldig at se vågehvaler og pukkelhvaler, selvom de ikke plejer at svømme ind i det smalle sund, men foretrækker de bredere områder ved indløbet.

  Skibe kan kun sejle gennem Prins Christians Sund om sommeren, når havisen ikke er så tæt, og isbjerge ikke blokerer for indløbet. Imidlertid kan vejr, havis og blokerende isbjerge på selve dagen betyde, at vores rute måske fortsat er spærret.

  Vær ikke ked af det, hvis det sker! Det er, hvad man kan forvente på en ekspeditionsrejse i den ægte vildmark. Her må vi rette os efter naturen. Vi kan i stedet sejle mod Nunap Isua, der også kendes som Kap Farvel, Grønlands sydligste punkt.

  • Inkluderet Udforskerdag i Prins Christians Sund
  Dag 4
  Prins Christians Sund-området

  En flod af smeltet is

 • Dag 5
  Ivittuut

  Moskusokser og vikinge-bosættelse

  17. august 2023

  Tag med på besøg i en spøgelsesby? Ivittuut er lige præcis sådan en gammel mineby - med gamle spøgelser. Stedet var engang en travl kryolit-minestation, men nu er de eneste indbyggere, vi måske får at se, nogle omvandrende moskusokser, der græsser på de tilgroede arealer omkring de forladte bygninger.

  Det lyder måske utroligt, men Ivittuut spillede en vigtig rolle i historien og hjalp muligvis De Allierede med at vinde 2. Verdenskrig. Dengang var det verdens største kryolitmine – fordi kryolit var et naturligt forekommende sjældent mineral, der blev brugt til produktion af aluminiumlegeringer – og da Danmark blev invaderet, udstationerede USA i hemmelighed 500 militærpersoner her for at forhindre, at forsyningerne havnede i tyske hænder.

  Strategien forhindrede de tyske styrker i at bruge den sjældne kryolit til at fremstille deres kampfly, hvilket gav De Allierede overtaget på et afgørende punkt i krigen. I stedet sendte man kryolit til Storbritannien, hvor det blev anvendt til at fremstille fly til slaget om Storbritannien. Uden dette tiltag, kunne resultatet af krigen have været meget anderledes.

  For mere end 1000 år siden - længe før minearbejderne kom - bosatte vikinger sig i området. Der findes dog ikke spor efter vikingerne. Man mener, at Ivittuut er den sidste vikingeby i Grønland, men det var også den første, der blev forladt af grunde, man kun kan gisne om.

  Det er en uforglemmelig oplevelse at besøge Ivittuut, og de forladte bygninger og den ensomme kirkegård står i kontrast til den omgivende, smukke natur. Gå en tur i disse uhyggelige, men alligevel fotogene ruiner og se de forfaldne bygninger og rustne maskiner. Det er svært at forestille sig, hvor vigtig denne yderpost var på et så afgørende tidspunkt i vores historie.

  • Inkluderet Landgang i Ivittuut
  Dag 5
  Ivittuut

  Moskusokser og vikinge-bosættelse

 • Dag 6
  Nuuk, Grønland

  Grønlands hovedstad

  18. august 2023

  Nuuk blev grundlangt i 1728 og er dermed landets ældste bosættelse. Selvom Grønlands hovedstad regnes for at være en storby, har den færre end 17.000 beboere. Navnet Nuuk betyder halvø, og den er beliggende ved udmundingen af et område med spektakulære fjorde og bjerge.

  Det første, man bemærker ved denne lavtliggende bosættelse, er de farvestrålende huse med røde, grønne, blå og gule ydermure, der står i skarp kontrast til de isblå og hvide bjerge.

  I Nuuk mødes gamle og nye traditioner - fra de maleriske, gamle bygninger på kanten af fjorden til den ultramoderne bygning med det grønlandske parlament, Landstinget, og det bølgeformede Katuaq kulturcenter, der er skabt med inspiration fra nordlyset.

  Besøg Grønlands ældste bygning, Hans Egedes Hus, der blev opført i 1721 af den norske missionær, der har fået æren for at have grundlagt byen. Andre steder i byen findes en statue og en kirke, der er blevet opkaldt efter Hans Egede.

  Den rødmalede Vor Frelser Kirke med det typiske, lutherske klokketårn og spir er også et besøg værd. Tag forbi Grønlands Nationalmuseum for at se qilakitsoq-mumier eller se lokale malerier på Nuuk Kunstmuseum, Grønlands eneste private kunst- og kunsthåndværksmuseum.

  Vi tilbyder en lang vandretur gennem paradisdalen og rundt om bjerget Lille Malene som en del af en tilkøbsudflugt. Mens vi følger en gammel rensdyrsti, kan man nyde den fantastiske udsigt over den grønlandske kyst og gå forbi en lille sø og nogle naturlige kilder.

  Nuuk har et udvalg af spisesteder, der tilfredsstiller alles smag. Nogle af dem har lokale delikatesser såsom moskusokse, sælsuppe og arktisk krabbe på menuen. Hvis man hellere vil drikke kaffe, findes der flere fremragende caféer, der serverer varme drikke, burgere og wienerbrød.

  • Inkluderet Nuuk – Storslået oplevelse
  Dag 6
  Nuuk, Grønland

  Grønlands hovedstad

 • Dag 7-8
  Labradorhavet

  Krydsning af Davisstrædet

  19. august 2023 - 20. august 2023

  Strædet er opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende John Davis, der ledede ekspeditioner, der fra 1585 til 1587 søgte efter en rute nord om Canada. Davis var den første, der gjorde europæerne opmærksom på, at der kunne jages sæler og hvaler i området, og han fortalte, at torskefiskeriet i Newfoundland strakte sig så langt nordpå.

  Vi har lagt Grønland bag os og har nu kurs mod Canada. Mens vi sejler gennem Labradorhavet, kan man fortsat overvære informative foredrag med ekspeditionsteamet. Nogle af teamets emner inkluderer dyrelivet, som muligvis kan ses i det nordlige Labrador, inuitternes kultur, ekspeditionsfotografering og mennesker, der tidligere har udforsket det canadiske Arktis.

  Vi støtter en række videnskabsprogrammer for civile, som alle rejsende kan deltage i. Projekterne inkluderer Happywhale, hvor dine billeder kan hjælpe til at identificere og registrere specifikke hvalers bevægelser på tværs af planeten ud fra deres særlige karakteristika.

  Man kan også deltage i GLOBE Observer-projektet, der kombinerer observationer af skyerne og himmelforholdene set nedefra med data indsamlet af satellitter. Ved at deltage i projekterne støtter man ikke kun forskerne, men man får også en bedre forståelse for verden omkring sig.

  Dag 7-8
  Labradorhavet

  Krydsning af Davisstrædet

 • Dag 9-21
  Nordvestpassagen

  Hele vejen gennem Nordvestpassagen

  21. august 2023 - 2. september 2023

  Nu vil vi forsøge at komme hele vejen gennem Nordvestpassagen. Siden det 15. århundrede er færre end hundrede forsøg på at sejle gennem passagen lykkedes.

  James Cook forsøgte i 1776, og mange har kendskab til den skæbnesvangre Franklin-ekspedition i 1845. Den første, der overvandt Nordvestpassagen med skib var den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen på en ekspedition, der varede fra 1903 til 1906.

  Nu, i moderne tid, vil vi om bord på det banebrydende ekspeditionsskib MS Fridtjof Nansen, også sejle ind i Nordvestpassagen på vores eventyrrejse med målet om at sejle til Alaska.

  I løbet af vores rejse er der landgang på steder, der er forbundet med historien med de tidlige opdagelsesrejser, besøg i inuitiske bosættelser, og håb om at se arktisk dyreliv såsom isbjørne, hvaler, sæler og havfuglearter.

  Vi sejler også i skibets ekspeditionsbåde mellem isflager, og i ægte ekspeditionsstil vil vi gå i land og opleve den uberørte vildmark på første hånd.

  Skibskaptajnen og ekspeditionslederen vil kontinuerligt vurdere de aktuelle vejr- og havforhold, tilpasse aktiviteter i overensstemmelse hermed og tilpasse ruteplanen efter, hvor havisen tillader os at sejle. Ligesom alle andre gode opdagelsesrejsende respekterer vi og arbejder med naturen - ikke imod den.

  Her er nogle af de steder i området, som vi håber at komme til at udforske sammen ved landgange og korte gåture, hvis vind, bølger og havis tillader det:

  Pond Inlet

  Kaldet “Mittimatalik”. På inuktitut betyder det ”stedet, hvor landingspladsen er”. Det er et traditionelt inuitisk samfund på Baffin Island, der har udsigt over Eclipse Sound og bjergene på Bylot Island. Det er også kendt for at være et fantastisk sted at spejde efter narhvaler - havets enhjørning.

  Devon Island

  Velkommen til verdens største, ubeboede ø. De eneste tegn på liv efter mennesker findes i den forlængst forladte bosættelse Dundas Harbour sammen med flere arkæologiske steder fra Thule-perioden.

  Beechey Island

  Det er det sidste hvilested for tre medlemmer fra den forliste Franklin-ekspedition, der sejlede ind i Nordvestpassagen i 1845, men aldrig vendte tilbage. Det er kutyme for opdagelsesrejsende i området at stoppe og vise deres respekt ved gravene, som Roald Amundsen gjorde det i 1903.

  Fort Ross

  En forladt Hudson’s Bay Trading Post-handelsstation i den sydlige del af Somerset Island. Forrådshuset her bruges endnu som overnatningssted af rejsende - med køjesenge og hylder med dåsemad.

  Gjoa Haven

  Den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen overvintrede i denne lille havneby i 1903 på den ekspedition, som “haven” er opkaldt efter. I løbet af hans tid her lærte han afgørende overlevelsesfærdigheder fra de lokale nesilik-inuitter. Denne viden kom senere til at give ham overtaget i det berømte sejlads til Sydpolen i 1911. Der er en informativ vandretur, kulturarvscenter og landsbycenter dedikeret til områdets historie og kultur.

  Cambridge Bay

  Byen på Victoria Island er det største stoppested for fartøjer, der sejler gennem Nordvestpassagen. Det bliver også kaldet “Iqaluktuuttiaq”, eller “et godt fiskested”, på grund af Ekalluk-floden, der tiltrækker fjeldørreder, moskusokser og caribou-hjorte.

  Ulukhaktok

  Mange af de 500 indbyggere i samfundet er involveret i de lokale kunstneres kooperativ, der producerer tryk, gobeliner og andet kunsthåndværk. Her findes også verdens nordligste golfbane, der er vært for en turnering hver sommer.

  Smoking Hills

  Vi fortsætter ind i Amundsen Gulf, hvor vi håber at observere de bemærkelsesværdige Smoking Hills - et fantastisk syn med røg fra klipperne på Cape Bathursts østkyst. Brunkul – en kombination af eroderet skifer og pyrit – antændes spontant, når det udsættes for ilt, hvilket skaber det smukke fænomen.

  Dag 9-21
  Nordvestpassagen

  Hele vejen gennem Nordvestpassagen

 • Dag 22-25
  Til søs

  Se seværdighederne, mens vi sejler på havet

  3. september 2023 - 6. september 2023

  De sidste dage på havet er der masser af tid til at slappe af og reflektere over eventyrrejsen gennem Nordvestpassagen. Brug et par timer ved infinity-poolen, lig i blød i et boblebad eller slap af i saunaen. Der er også et indendørs motionscenter og en udendørs løbebane, så du kan være aktiv og holde dig i form.

  Ekspeditionsteamets informative foredrag i Videnskabscentret fortsætter. Emnerne, der varierer fra vilde dyr, tektonisk aktivitet, glaciologi til lokalhistorie og kultur, er beregnet på, at man kan få mest muligt ud af og kan nyde de områder, vi sejler igennem, og desuden få information om de kommende landgange.

  Når vi krydser Beauforthavet, bør man holde udkig efter grønlandshvaler og gråhvaler. Vi kommer til Point Barrow, USAs nordligste punkt, og sejler ind i Tjuktjerhavet. Gennem Beringstrædet har vi Rusland mod vest og USA mod øst. Det er den internationale datolinje, hvor ”i morgen” er på højre side og “i dag” på venstre side.

  På vej gennem Beringstrædet kan vi se flere havfuglearter flyve over os. Vi kan se flere end 30 arter, herunder rider og forskellige alkefugle og marmor-dværgalke. I sensommeren kan der ses mange bevingede vidundere i regionen, så der er meget at rette kikkert og kamera imod.

  Dag 22-25
  Til søs

  Se seværdighederne, mens vi sejler på havet

 • Dag 26
  Nome, Alaska

  Hjemme er godt, men Nome er bedst

  7. september 2023

  Nome på Seward-halvøen gik over i Alaskas historie, da “tre heldige svenskere” fandt guld i Anvil Creek i 1898. Guldgravere i flokkevis ankom snart fra Yukon og San Francisco i dampskibe.

  Selv den berømte sherif Wyatt Earp fulgte kaldet om guld og åbnede en saloon her. Der er beviser fra guldfeberæraen overalt inklusive forladte udgravninger, dampmaskiner fra århundredeskiftet og gamle jernbanespor. Råbene om guldfund! Guld!’ kan fortsat høres af dem, der søger ved Snake Rivers bredder og andre steder i området.

  Byen var også slutpunktet for tre af Roald Amundsens fremragende ekspeditioner; Nordvestpassagen i 1906, Nordøstpassagen i 1921 og et forsøg med fly til Nordpolen i 1926. Det er derfor passende, at vores ekspeditionsrejse gennem Nordvestpassagen også slutter her.

  Fra Nome er der flyrejse til Vancouver og overnatning på et centralt beliggende hotel.

  Dag 26
  Nome, Alaska

  Hjemme er godt, men Nome er bedst

 • Dag 27
  Vancouver, Canada

  Kosmopolitisk by, imponerende omgivelser

  8. september 2023

  Eventyrrejsen slutter i Vancouver. Vancouver, der ligger midt i smukke bjerglandskaber og farvandet ved English Bay, er både en travl havneby og en kosmopolitisk storby.

  Dens forskellige kvarterer summer med friske, jord-til-bord-køkkener i verdensklasse. I Chinatown og på Punjabi Market får man den måske bedste asiatiske mad i Nordamerika, og Little Italy ligger i Commercial Drive.

  Oplev også Vancouvers ældste kvarter. Gastowns victorianske bygninger huser nogle af byens mest populære restauranter, og fra det 167 meter høje Vancouver Lookout har man en storslået panoramaudsigt.

  Betragt neonlysene og nattelivet langs Granville Street, eller slap af på en af strandene i West End. Sidstnævnte er også porten til at udforske de vidtåbne omgivelser og grønne planter i Stanley Park.

  Program efter sejladsen

  Tag med på vores tilkøbsudflugt i Vancouver som et program efter rejsen. Det er en rigtig god måde at opleve nogle af Vancouvers seværdigheder på. Nyd en heldagstur til Whistler, der er et af Canadas mest berømte skisportssteder, med en pause ved British Columbias højeste vandfald, Shannon Falls, hvor man kan tage en tur med Sky Gondola.

  Dag 27
  Vancouver, Canada

  Kosmopolitisk by, imponerende omgivelser

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
13.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Hoteller

 • Overnatning og morgenmad i Vancouver efter ekspeditionskrydstogtet.

Flyrejser

 • Fly på økonomiklasse fra Nome til Vancouver

Transport

 • Transport fra skibet til lufthavnen i Nome
 • Transport fra lufthavnen i Vancouver til hotellet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke understøttet
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile med mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i prisen.
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om