Nordvestpassagen – i de store opdagelsesrejsendes kølvand (vestgående)

Nordvestpassagen – i de store opdagelsesrejsendes kølvand (vestgående)

Nordvestpassagen – i de store opdagelsesrejsendes kølvand (vestgående)

Nordvestpassagen – i de store opdagelsesrejsendes kølvand (vestgående)

Rejseinformation 27 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejser
13. august 2023
8. august 2024
Pris fra
kr 162.998
Helpension inkluderet

27-dages ekspeditionskrydstogt til Nordvestpassagen med forsøg på at følge den episke rute fra Island og Grønland til Nome, Alaska og videre til Vancouver

Fra Island til Grønland

Eventyret begynder i Reykjavík, inden vi sejler i Danmarksstrædet til Prins Christians Sund, en spektakulær labyrint af kanaler med granitsten. Herefter kommer vi til bemærkelsesværdige fjorde og bosættelser i Sydgrønland og hovedstaden, Nuuk.

Ind i Nordvestpassagen

Vi sejler over Davisstrædet og udforsker øerne, der ligger spredt på denne sagnomspundne rute. Vi fortsætter vestpå gennem Amundsen Gulf og Beauforthavet og sejler mod Stillehavet gennem Beringstrædet. Vores endelige anløbshavn er guldrige Nome, hvor Roald Amundsen afsluttede tre af sine store ekspeditioner.

Nordvestpassagen – i de store opdagelsesrejsendes kølvand (vestgående) Nordvestpassagen – i de store opdagelsesrejsendes kølvand (vestgående)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavík

  Oplev Islands moderne hovedstad

  Reykjavík, der er pakket med kunst, kultur og historie, er en fryd at udforske. Gå en tur på Laugavegur med dens butikker og udendørs boder eller tag til den imponerende Hallgrímskirkja eller det fascinerende Reykjavík Kunstmuseum.

  M/S Fridtjof Nansen venter på os i Reykjavíks havn. Når man har hentet sin ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, er det tid til at se kahytten, møde ekspeditionsteamet og udforske skibet, mens vi sætter kursen på dette episke ekspeditionskrydstogt gennem Nordvestpassagen.

  Hvis man gerne vil bruge mere tid her, inden vi begiver os ud på vores ekspeditionskrydstogt gennem Nordvestpassagen, kan man bestille et program inden sejladsen for at opleve Den Gyldne Cirkel eller det islandske højland med os.

  Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2-3
  Til søs Danmarksstrædet

  Vi krydser Danmarksstrædet

  I vikingernes kølvand

  Vi sejler til Grønland over Danmarksstrædet ad samme rute, som Erik den Røde tog, da han angiveligt den første europæer, der bosatte sig der. Benyt tiden til afslapning og udforskning af det hybrid-elektriske skibs stilfulde faciliteter.

  Ekspeditionsteamet forklarer protokollen for, hvordan man respektfuldt besøger dyrelivshabitater og oprindelige, arktiske samfund. I videnskabscentret kan man lære mere om Grønlands geologi og deltage i et af vores borgervidenskabsprogrammer. Tag derefter i motionslokalet, slap af i et af boblebadene på dækket eller nyd et lækkert måltid i en af skibets tre restauranter.

  Dag 2-3
  Til søs Danmarksstrædet

  Vi krydser Danmarksstrædet

 • Dag 4
  Prins Christians Sund

  Prins Christians Sund

  Betagende panoramaudsigt og overdådigt dyreliv

  Vi sigter efter at udforske Prins Christians Sunds utrolige, 96 kilometer lange farvand. Granitbjerge med skarpe tinder står i skarp kontrast til de lyse, hvide gletsjere. Kig efter kælvende isbjerge og farverige huse i Aappilattoq.

  Naturen er overvældende her. Se efter ring- og remmesæler, der slapper af på isen, og diverse måger og sorte lomvier, der svæver ovenfor. Vi får måske endda våge- og pukkelhvaler at se.

  Hvis havisen forhindrer os i at komme ind i sundet, sejler vi mod forrevne Kap Farvel, der er Grønlands sydligste punkt.

  • Inkluderet Udforskerdag i Prins Christians Sund
  Dag 4
  Prins Christians Sund

  Prins Christians Sund

 • Dag 5
  Ivittuut

  Ivittuut: den glemte by

  Ivittuuts fascinerende historie fra Anden Verdenskrig

  Når man går rundt i denne spøgelsesbys forladte ruiner, er det svært at tro, at Ivittuut, der er en tidligere mineforpost, engang spillede en central rolle i historien.

  I løbet af Anden Verdenskrig udstationerede amerikanerne i al hemmelighed tropper her for at forhindre, at den sjældne kryolit, der bruges til fremstilling af aluminiumslegeringer, faldt i fjendens hænder. I stedet blev forsyninger sendt til Storbritannien, hvor de blev brugt til at fremstille fly til Slaget om England.

  Her kan man gå rundt blandt områdets forladte bygninger. Engang var byen Grønlands sidste vikingebosættelse. Nu er de eneste indbyggere, man sandsynligvis ser, moskusokser.

  • Inkluderet Landgang i Ivittuut
  Dag 5
  Ivittuut

  Ivittuut: den glemte by

 • Dag 6
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

  Oplev gammel og ny kultur i Nuuk

  Efter flere dage med udforskning af fjerntliggende, idylliske islandskaber sejler vi ind til Nuuk, der er Grønlands farverige hovedstad. Med en befolkning på 18.000 har den en slående blanding af gamle og nye bygninger.

  Sammenlign de gamle bygninger – såsom Hans Egedes hus og Vor Frelser Kirke – med den grønlandske parlamentsbygnings yderst moderne arkitektur.

  Besøg Nationalmuseet, der giver en fascinerende indsigt i livet her for 500 år siden, og se seks qilakitsoq-mummier. Eller deltag i en lang vandretur i naturen gennem Paradisdalen og rundt om Lille Malene.

  • Inkluderet Nuuk – Storslået oplevelse
  Dag 6
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

 • Dag 7-8
  Til søs Davisstrædet

  Krydsning af Labradorhavet

  Spejd efter dyreliv og bliv involveret i borgervidenskabsprogrammer

  Vi forlader Grønland og fortsætter ekspeditionskrydstogtet til Canada tværs over Labradorhavet. Vi kommer ind i Davisstrædet, der er opkaldt efter den britiske opdagelsesrejsende John Davis, der stod i spidsen for ekspeditioner her i det 16. århundrede. Ekspeditionsteamets foredrag om for eksempel dyrelivet i det nordlige Labrador, inuit-kultur og arktisk opdagelseshistorie fortsætter.

  Strædet er kendt for sit væld af sæler, hvaler og torsk. Man kan deltage i en af vores borgervidenskabsprogrammer, hjælpe med at fotografere og registrere hvaler eller observere skyerne for at hjælpe forskere med at undersøge klimaet ved at bidrage til GLOBE-programmet.

  Dag 7-8
  Til søs Davisstrædet

  Krydsning af Labradorhavet

 • Dag 9-21
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagen

  Krydsning af en historisk havkorridor gennem Canadas arktiske øgruppe

  Som de banebrydende opdagelsesrejsende, der kom før os, har vi heller ikke en nøjagtig rejseplan, når vi forsøger at sejle vores avancerede, isklasseskib fra Stillehavet til Atlanterhavet via den berømte sørute: Nordvestpassagen. Opholdssteder kan inkludere Pond Inlet, Dundas Harbour, Fort Ross, Gjoa Haven, Cambridge Bay og Smoking Hills.

  Mens vi udforsker, går vi i land på steder, der er knyttet til tidlig opdagelseshistorie, vi besøger inuitsamfund og spejder efter det arktiske dyreliv, herunder isbjørne, hvaler, narhvaler, sæler og havfugle.

  Vi sejler med små ekspeditionsbåde mellem isflager og går i land for at opleve den uberørte vildmark på første hånd. Skibets ekspeditionsteam tilpasser aktiviteterne til is- og vejrforholdene, så vi får den bedst mulige oplevelse.

  Vi forsøger at nå Pond Inlet og inuit-samfundet Mittimatalik på Baffin Island. På Devon Island – Jordens største, ubeboede ø – besøger vi Dundas Harbour og lærer noget om øens Thule-arv. Vi kan endda vise vores respekt ved gravene med tre medlemmer af Franklin-ekspeditionen på Beechey Island.

  Vi fortsætter til Fort Ross, der førhen var en handelsstation ved Hudson Bay, inden vi sejler til Gjoa Haven, hvor Roald Amundsen fik gode råd om at overleve i polarområdet af netsilik inuit-folket. Hvis det er muligt at komme i land her, tager vi på en gåtur for at lære mere.

  Herfra sejler vi videre til dyrerige Cambridge Bay, hvor vi måske kan spejde efter fjeldørreder, moskusokser og rensdyr. Man kan købe tryk, gobeliner og andet kunsthåndværk skabt af lokale kunstnere i Ulukhaktok, inden vi kommer til Amundsen Gulf.

  Her håber vi at se de bemærkelsesværdige Smoking Hills, hvor brunkul – eroderet skifer og pyrit – antændes spontant, når det udsættes for ilt, hvilket skaber det smukke fænomen af røg, der stiger op fra klipperne.

  Dag 9-21
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagen

 • Dag 22-25
  Til søs: Beringshavet

  Langs Alaskas kyst

  Videnskab og iagttagelse af dyreliv til søs

  Efter at have krydset Nordvestpassagen fortsætter vores ekspeditionskrydstogt mod Nome. Tag med ekspeditionsteamet til flere indsigtsfulde foredrag. Emner kan omfatte dyreliv, tektonisk aktivitet, glaciologi og lokalhistorie.

  Dyreelskere og fugleentusiaster kan godt glæde sig. Spejd efter grønlandshvaler og gråhvaler, mens vi krydser Beauforthavet til Point Barrow, USAs nordligste punkt, inden vi krydser den internationale datolinje – med “i morgen” på vores højre side og “i dag” på vores venstre side.

  Mens vi sejler gennem Beringstrædet, kan man spejde efter flere end 30 havfuglearter inklusive sortbenede rider, alkefugle og marmordværgalke

  Dag 22-25
  Til søs: Beringshavet

  Langs Alaskas kyst

 • Dag 26
  Nome

  Der er intet andet sted som Nome

  Fascinerende historie om guldgravere og opdagelsesrejsende

  De første guldgravere kom til Nome i 1898, og folk søger stadig efter guld her. Man kan se tegn på guldfeberæraen overalt - også i de forladte udgravninger. Her står dampmaskiner fra de første guldgraveres tid og gamle jernbanespor, der giver byen en unik og spændende atmosfære.

  Vi er i godt selskab, når vi udforsker byen. Wyatt Earp, den berømte sherif, åbnede en saloon her. Nome var også slutdestinationen for tre af Roald Amundsens storslåede polarekspeditioner, hvilket gør det til et passende sted at afslutte vores egen storslåede, eventyrlige oplevelse, inden vi flyver videre til Vancouver.

  Dag 26
  Nome

  Der er intet andet sted som Nome

 • Dag 27
  Vancouver

  Livlige Vancouver

  Oplev British Columbias største by

  Vores ekspeditionskrydstogt gennem Nordvestpassagen slutter i smukke Vancouver ved foden af Rocky Mountains. Her tilbringer vi natten inden hjemrejsen.

  Vancouvers kvarterer summer af liv med restauranter, der byder på lækre, internationale retter. Husk også at besøge Gastown, der er Vancouvers gamle, victorianske kvarter. Her finder man Vancouver Lookout, der har en 360º panoramaudsigt over byen.

  Mens man er her, kan man deltage i vores program efter sejladsen til det smukke bjergresort Banff. Hvilken bedre måde at slutte eventyret på!

  Dag 27
  Vancouver

  Livlige Vancouver

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
13.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
8.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Nome til Vancouver

Transport

 • Transport fra skibet til lufthavnen i Nome
 • Transport fra lufthavnen til hotellet i Vancouver

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i Vancouver efter ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - tilkøb

Bemærk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om