Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 2)

Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 2)

Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 2)

Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 2)

Rejseinformation 20 dage M/S Fram
Afrejse
30. august 2023
Pris fra
kr 124.680
Helpension inkluderet

Tag med os på et spændende ekspeditionskrydstogt, når vi forsøger at krydse den legendariske Nordvestpassage og udforsker det betagende landskab og dyreliv i det sydlige Grønland.

Fra Nordvestpassagens hjerte

Vi begynder med at udforske livlige Montréal, inden vi flyver til Cambridge Bay, hvor vores havekspedition ind i Nordvestpassagen starter. I løbet af de næste syv dage udforsker vi øerne, der ligger spredt i det notorisk udfordrende område, der kun kan besejles et par uger om året. Helt præcist hvad vi kommer til at se og foretage os afhænger af is- og vejrforholdene.

Under sejladsen passerer vi spektakulære isklipper, der er blevet skulptureret af elementerne. Vi udvælger steder at udforske i skibets små ekspeditionsbåde med ekspeditionsteamet, hvor det er muligt. Det kan f.eks. være Gjoa Haven, Fort Ross, Beechey Island, Radstock Bay, Dundas Harbor og Pond Inlet.

Grønland: Verdens største ø

Hvis alt går efter planen, kan vi sejle gennem Nordvestpassagen og krydse Baffinbugten og sejle til Grønland. I fire dage oplever vi områdets natur, historie og dyreliv, inklusive den betagende Ilulissat Isfjord, Kangia, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og Grønlands hovedstad, Nuuk. Vi fortsætter mod Newfoundland og Labrador, hvor vi besøger en tidligere hvalfangerstation, der er på UNESCOs verdensarvsliste, i Red Bay, og den charmerende by Corner Brook. Vores ekspeditionskrydstogt slutter i Boston, Massachusetts.

Selv om vi måske ikke når hele vejen igennem Nordvestpassagen på grund af havis, oplever vi den rå og fjerntliggende, højarktiske skønhed og nyder mange muligheder for at spejde efter den imponerende isbjørn og andre sjældne, vilde dyr.

Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 2) Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 2)
Attempt

Vores sejladser i Nordvestpassagen er ekspeditioner, hvor vi, i ægte ekspeditionsstil, udfordrer elementerne og det arktiske oceans isflager for at sejle rundt om disse fjerntliggende og isede vandveje – på en sikker måde. Adskillige alternative ruter kombineret med vores store viden om området og fleksibilitet er de centrale faktorer i forhold til at give dig den mest fantastiske oplevelse. Og hvis vi virkelig præsterer at sejle rundt om Baffin Island eller sejle gennem hele Nordvestpassagen, vil det ikke gå ubemærket hen.

 • Dag 1
  Montréal, Canada

  Québecs største by, overnatning

  30. august 2023

  Eventyrrejsen starter i Montréal, den største by i den smukke provins Québec og byen med den næststørste befolkning i Canada. Byen breder sig over Île de Montréal og andre øer og er et knudepunkt for canadisk historie og kultur med en moderne kosmopolitisk stemning med både fransk og britisk indflydelse. Tag gerne til Montréal et par dage inden krydstogtet, for der er masser at opleve i den livlige by.

  Gå på shopping og oplev områdets køkken og kultur i byens spændende centrum. Se Notre Dame-basilikaen, udforsk det gamle Montréals historiske gader og find et kalejdoskop af farver og finurligheder i byens summende Plateau-distrikt. Takket være en kalender fuld af begivenheder er Montréal også berømt for sin festlige atmosfære året rundt.

  For dem, der ønsker at tilfredsstille den indre madglæde, er Montréal en af de fineste byer i Canada med dens mangfoldige madmarkeder, udvalg af restauranter og en charmerende cafékultur. Forkæl dig selv med lokale delikatesser, herunder røget kød, friskbagte bagels og ahornslik, der kan skylles ned med en øl fra et af byens mange specialbryggerier.

  Tag med på vores halvdags tilkøbs-sightseeingtur Montréal og Savoir-Vivre. Se, hvor kulturelt mangfoldig byen virkelig er, og besøg de vartegn, der gør den til et så unikt sted. Stop også op for at smage nogle af Montréals berømte bagels og tag til Little Italy for at smage lokale produkter på det populære Jean-Talon-marked.

  Nyd alt det, som Montréal tilbyder, inden næste morgens transport til lufthavnen og flyrejsen nordpå til Cambridge Bay, hvor eventyrrejsen ombord på MS Fram begynder.

  Dag 1
  Montréal, Canada

  Québecs største by, overnatning

 • Dag 2
  Montréal/Cambridge Bay, Victoria Island

  Et godt fiskested

  31. august 2023

  Om morgenen er der flyrejse fra Montréal til Cambridge Bay, hvor ekspeditionsskibet MS Fram venter.

  Cambridge Bay er en lille by med under 2.000 indbyggere. Der er et fingerpeg om områdets jagt- og fiskeritraditioner i navnet: På inuinnaqtun kaldes Cambridge Bay “Iqaluktuuttiaq”, der betyder “et godt fiskested”. Fluefiskeri efter gigantiske fjeldørreder i floden i nærheden er et tilløbsstykke.

  Det overdådige dyreliv er et naturligt trækplaster for opdagelsesrejsende på disse kanter. Andre kommer for at besøge CHARS (Canadian High Arctic Research Station), der er et center i verdensklasse for studier af klimaforandringerne og alt, der vedrører Arktis.

  Det er passende, at ekspeditionsrejsen starter her, hvor polarforskere, der i gamle dage ledte efter Nordvestpassagen, ofte søgte ly. Føj dit navn til en hæderkronet liste, der inkluderer den legendariske Roald Amundsen.

  Efter check-in på skibet og efter at have hentet den ekspeditionsjakke, der er inkluderet i prisen, er der tid til at komme på plads i kahytten og udforske skibet. Med en halv times interval holdes obligatoriske sikkerhedsøvelser inden afrejsen, så man kan selv vælge en passende tid.

  Aftenens middag, den første af mange ombord, slutter med en tale af kaptajnen, der ønsker alle en fornøjelig ekspeditionsrejse. Herefter holder ekspeditionsteamet et separat velkomstmøde og giver vigtige sundheds- og sikkerhedsoplysninger. 

  Teamet forklarer også retningslinjerne fra  AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators om, hvordan man kan beskytte dyrelivets habitater, holde en sikker afstand til dyrene og besøge arktiske samfund på en værdig og respektfuld måde.

  Dag 2
  Montréal/Cambridge Bay, Victoria Island

  Et godt fiskested

 • Dag 3-10
  Ekspedition til Nordvestpassagen

  Nordvestpassagens hjerte

  1. september 2023 - 8. september 2023

  Vores mål er at komme ind til Nordvestpassagens hjerte Siden slutningen af ​​det 15. århundrede har søgningen efter denne fantastiske søvej gennem Canadas arktiske område været en hellig gral for hårdføre eventyrere.

  Den første registrerede rejse blev ledet af John Cabot i 1497. James Cook forsøgte, men det lykkedes ham ikke at sejle gennem passagen i 1776, og mange har kendskab til den skæbnesvangre Franklin-ekspedition fra 1845. Den første, der gennemsejlede hele passagen var den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen på en ekspedition, der varede fra 1903 til 1906.

  Havisen varierer fra år til år, og hver ekspedition her er unik. Vi håber, at vi får mulighed for at vise dig nogle af følgende steder:

  Gjoa Haven ærer den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen, som overvintrede her fra 1903 på Gjøa-ekspeditionen. Han kaldte stedet “den fineste lille havn i verden”. Han lærte en hel del af lokalbefolkningen, netslik-inuitterne, om at overleve og rejse i polarområderne. Disse færdigheder medvirkede til at hjælpe Amundsen med at blive den første, der nåede Sydpolen næsten et årti senere.

  Fort Ross blev etableret i 1937. Der er to små hytter, der vedligeholdes af den canadiske kystvagt. De bruges lejlighedsvist af inuitter som overnatningssted. Det var en ud af mange af Hudson Bay Companys handelsstationer i det canadiske Arktis.

  Beechey Island er tæt forbundet med udforskningshistorien af Nordvestpassagen, særligt rejsen, der blev ledet af Sir John Franklin, hvis to skibe sejlede ind i passagen i 1845 og først blev fundet i 2014 0g 2016. Det er kendt viden, at Franklin-ekspeditionen overvintrede her i 1845, og tre af hans mænd er begravet her.

  Radstock Bay er domineret af Caswell Towers klippe. Kystlinjen her er fremragende til korte gåture til et forhistorisk inuitisk sted. På Caswell Tower kan man tage en udfordrende vandretur til toppen med en fantastisk udsigt.

  Dundas Harbour er en forladt bosættelse med en gammel lejr for det Det kongelige beredne canadiske Politi og en Hudson’s Bay Company-handelsstation samt adskillige arkæologiske steder fra Thule-perioden.

  Landsbyen Pond Inlet ved det smukke Eclipse Sound med Bylot Island i det fjerne kaldes “Mittimatalik” på inuktitut og er et traditionelt inuitisk samfund på Baffin Island. Pond Inlet er omgivet af bjergkæder med gletsjere, smukke fjorde, isgrotter, geologisk spændende steder og drivende isbjerge, som man kan beundre.

  På hele rejsen sejler vi gennem fortryllende smukke stræder og spejder konstant efter imponerende isbjørne og andre vilde dyr.

  Dag 3-10
  Ekspedition til Nordvestpassagen

  Nordvestpassagens hjerte

 • Dag 11
  Baffinbugten og Davisstrædet

  Krydsning af Davisstrædet

  9. september 2023

  Vi har lagt Canada bag os og nu sat kursen mod Grønland. Mens vi sejler gennem Baffinbugten, kan du fortsat opleve informative foredrag med ekspeditionsteamet. De kan handle om inkludere dyrelivet, som du muligvis får at se i Grønland, grønlandsk kultur,  ekspeditionsfotografering, geologi og historiske opdagelsesrejsende.

  Hvis du har lyst til at være aktiv, kan du tage ned i træningscentret og få pulsen op. Du vil også have adgang til saunaen og to udendørs boblebade. Nyd dine drikkevarer i den panoramiske Explorer Lounge & Bar, hvor du kan sætte dig ned i en sofa og se bølgerne rulle forbi på havet udenfor.

  Dag 11
  Baffinbugten og Davisstrædet

  Krydsning af Davisstrædet

 • Dag 12
  Ilulissat, Grønland

  Stedet hvor isbjerge fødes

  10. september 2023

  Ilulissat – som helt enkelt betyder “isbjerg” – er beliggende i Ilulissat Isfjords fantastiske landskab, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Denne smukke perle af en by er karakteriseret ved sine egne farverige huse, der ligger nede ved fjorden, som har et evigt skiftende galleri af isbjerge – det er virkelig et billedskønt sted.

  Det er også et livligt knudepunkt for eventyrsøgende, som tager ud på polariskappen, og der bor næsten lige så mange slædehunde her, som der er mennesker. Hvert forår foregår et af verdens største hundeslædeløb her med 100 slæder.

  Lige uden for byen kan du ofte se kæmpe isbjerge, der flyder i det dybe, blå hav. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, som kælver omkring 35 billioner ton isbjerge hvert år. Isbjergene rejser 20 km ned ad fjorden, inden de flyder ud i Diskobugten, og de er en drøm for fotografer.

  Du vil ikke blot kunne se disse kæmpe, forrevne ismasser, du vil også kunne høre dem. Når de slår ind mod hinanden og ind imod kysten giver de knasende, smuldrende og knirkende lyde et ekko igennem fjorden.

  Hvis baggrundsstøjen er som trommer, så er de knasende, smuldrende og knirkende lyde af is, der kælver isbjerge i vandet nedenfor, som bækkener. Tag et øjeblik, hvor du bare sidder, ser og lytter til isbjergene i de smukke omgivelser.

  • Inkluderet Ilulissat - Vandretur til Isfjorden
  Dag 12
  Ilulissat, Grønland

  Stedet hvor isbjerge fødes

 • Dag 13
  Sisimiut, Grønland

  Moderne bosættelse, ældgamle traditioner

  11. september 2023

  Sisimiut – Grønlands andenstørste by – er spektakulært beliggende 40 km nord for den arktiske polarcirkel i Davisstrædets centrale kystområde. Det er en moderne bosættelse, men dens rødder går langt tilbage i tiden med estimater om, at området har været bosat af det grønlandske folk i over 4.500 år.

  Sisimiut kan oversættes til “folk ved rævehulerne”, en reference til de mange polarrævegrave, der ligger i nærheden af byen. Et andet dyr, der er lokal fra området, er moskusoksen, hvis uld bruges til at lave et lokalt stofmateriale kaldet qiviut – det skulle være 10 gange varmere end fåreuld. Du vil måske have lyst til at købe et qiviut-tørklæde, -hat eller -luffer, mens du er her.

  Med en befolkning på omkring 5.500 er Sisimiut et vigtigt, regionalt knudepunkt og er ofte et sted, hvor både, der er på vej mellem Nuuk og Diskobugtområdet gør ophold. Mange kommer her også for at nyde sport i naturen på den grønlandske iskappe såsom skiløb eller hundeslædekørsel.

  Det lille museum huser kunstgenstande fra udgravninger af gamle Saqqaq-bosættelser i nærheden af byen, hvoraf nogle af dem er 4.000 år gamle. Der er også kulturcentret Taseralik, stedet, hvor du kan tage hen for at lære mere om områdets kulturarv.

  For de sunde og raske tilbyder vi en 4-5 timer lang vandretur op til Palaasip Qaqqa-bjerget, en konstant stejl vandretur op til mere end 500 meter over havets overflade. Anstrengelserne vil blive fuldt ud belønnet med en enestående udsigt over Grønlands storslåede landskab.

  • Inkluderet Besøg i Sisimiut
  Dag 13
  Sisimiut, Grønland

  Moderne bosættelse, ældgamle traditioner

 • Dag 14
  Nuuk, Grønland

  Grønlands hovedstad

  12. september 2023

  Nuuk blev grundlangt i 1728, hvilket gør den til den ældste bosættelse i landet. Og selvom Grønlands hovedstad regnes for at være en storby, så bor her færre end 17.000 personer. Navnet Nuuk betyder halvø, og den er beliggende ved udmundingen af et område med spektakulære fjorde og bjerge.

  Det første du vil bemærke ved denne lavtliggende bosættelse er, hvor farvestrålende husene er, med røde, grønne, blå og gule bygninger, der står i skarp kontrast til de isblå og hvide bjerge.

  I dag er Nuuk et sted, hvor gamle og nye traditioner mødes, fra de maleriske, gamle bygninger, der ligger spredt på kanten af fjorden, til den ultramoderne bygning med det grønlandske landsting og det bølgeformede Katuaq kulturcenter.

  Du kan besøge den ældste bygning i Grønland, Hans Egedes Hus, som blev opført i 1721 af den norske missionær, som har fået æren for at have grundlagt byen. Andre steder i byen kan du se efter en statue og en kirke, der er blevet opkaldt efter ham.

  Den rødmalede Vor Frelser Kirke med det typiske, lutherske klokketårn og spir er også et besøg værd. Tag forbi Grønlands Nationalmuseum for at se qilakitsoq-mumier, eller se de lokale malerier på Nuuk Kunstmuseum, det eneste private kunst- og kunsthåndværksmuseum i Grønland.

  Vi vil også tilbyde en lang vandretur gennem paradisdalen og rundt om bjerget Lille Malene som en del af en valgfri udflugt. Mens vi følger en sti, der er dannet af de gamle rensdyrspor, vil du nyde den fantastiske udsigt over den grønlandske kyst og gå forbi en lille sø og naturlige kilder.

  Der er også et udvalg af spisesteder i Nuuk til at tilfredsstille alles smag, nogle af dem har lokale delikatesser såsom muskusokse, sælsuppe og arktisk krabbe på menuen. Hvis du hellere bare vil have en kop kaffe, findes der flere forskellige fremragende caféer, der serverer varme drikke og snacks såsom burgere og wienerbrød.

  • Inkluderet Nuuk – Storslået oplevelse
  Dag 14
  Nuuk, Grønland

  Grønlands hovedstad

 • Dag 15
  Kvanefjord, Grønland

  Ekspeditionsdag

  13. september 2023

  Kvanefjord er en 48 km lang fjord på Grønlands vestkyst i Sermersooq-området, som betyder “stedet med meget is”. Fjorden strækker sig omkring 10 km ind i landet, inden den deler sig i tre mindre kanaler, hver med en gletsjer i enden.

  Vi vil tilbringe dagen med at udforske denne fantastiske fjord, og kaptajnen vil søge efter steder, hvor vi kan kaste anker og gå i land. Der vil være masser af muligheder for at se vilde dyr, enten fra dækket eller i land, eller måske har du bare lyst til at strække benene og nyde det betagende landskab.

  Kvanefjord ligger også tæt på Kvanefjeld, et område med en af de største koncentrationer af aflejringer med sjældne jordarter i verden. Nylige undersøgelser skønner endda, at en fjerdedel af verdens sjældne jordarter ligger inde i disse bakker.

  Geologiske koncentrationer af uran og den sagnomspundne, grønlandske korund, tugtupite – betyder “rensdyrblod”, gør Kvanefjeldstedet særligt bemærkelsesværdig. Cerium, lanthan og andre ædelmetaller, der er afgørende for den moderne teknologi, såsom smartphones, el-biler og MR-scanningsmaskiner, kan også findes her.

  • Inkluderet Udforskningsdag i Kvanefjord
  Dag 15
  Kvanefjord, Grønland

  Ekspeditionsdag

 • Dag 16
  Til søs

  Labradorhavet

  14. september 2023

  I dag er der tid til at slappe af og benytte skibets faciliteter. I Videnskabscentret holder ekspeditionsteamet foredrag om dyrelivet og økosystemet i Arktis. 

  Vi støtter en række borgervidenskabsprogrammer, som alle rejsende kan deltage i. Projekterne inkluderer Happywhale, hvor dine billeder hjælper med at identificere og registrere specifikke hvalers bevægelse på tværs af planeten ud fra deres særlige karakteristika.

  Eller du kan deltage i GLOBE Observer-projektet, som kombinerer dine observationer af skyerne og himmelforholdene set nedefra med data indsamlet af satellitter. Ved at deltage i disse projekter støtter man ikke kun videnskaben, men får også en bedre forståelse for den omkringliggende verden.

  Dag 16
  Til søs

  Labradorhavet

 • Dag 17
  Red Bay, Canada

  Canadas oversete historie

  15. september 2023

  Red Bay er en tidligere baskisk bosættelse med hvalfangere på kysten i det sydlige Labrador i Belle Ile-strædet. Du får måske et glimt af en pukkelhval eller vågehvaler, som var de første til at tiltrække baskiske hvalfangere til denne havn tilbage i det 17. århundrede. I omkring 70 år ville disse fiskere vende tilbage for at fange hvaler og eksportere deres raffinerede olie til Europa.

  Det var dog ikke alle hvalfangerskibe, der var i stand til at nå kysten ved Red Bay. Forliste chalupper og galeoner er blot nogle af de skibe, der ligger begravet i det iskolde vand. Disse fund gør Red Bay til et af de vigtigste undervandsarkæologiske fundsteder i verden.

  Mens du udforsker den fascinerende by, skal du sørge for at besøge det lokale museum, der er en del af et nationalhistorisk sted i Red Bay for at se en otte meter lang chalup – en lille hvalfangerbåd – og forestille dig livet som baskisk hvalfanger i Labradorhavet.

  Du kan også se efter hvalknogler på det beskyttede, nationalhistoriske sted eller piratkaptajn Kidds begravede skat rundt om Tracey Hill. Du finder måske ikke nogen gulddubléer, men i det mindste bliver du belønnet med en fantastisk udsigt.

  Dag 17
  Red Bay, Canada

  Canadas oversete historie

 • Dag 18
  Corner Brook, Canada

  Efter kaptajn James Cooks kurs

  16. september 2023

  Når du sejler ind i Bay of Islands, omgivet af Long Range-bjergenes forrevne skråninger og tætte skove, vil du sejle den samme rute, som kaptajn James Cook gjorde for over 250 år siden.

  Vores næste stop er Corner Brook ved Humber-flodens udmunding. Det er den andenstørste by i Newfoundland og Labrador-provinsen efter St. John’s. Hvis den sidstnævnte er trendy og international, så er Corner Brook udpræget traditionel og lokal.

  Du kan få en fornemmelse af områdets historie her på Corner Brook Museum. Der er et antal kunstgenstande, der kortlægger de oprindelige kulturer, skovbrugsindustrien og selvfølgelig, kaptajn James Cook. Udstillingen om brudene fra 2. Verdenskrig fra England og Skotland er særligt fascinerende.

  Vi tilbyder en frivillig udflugt op til Crow Hill, det nationalhistoriske sted for kaptajn James Cook. Når du står der, hvor den berømte britiske opdagelsesrejsende engang stod for at skue over området, vil du have en flot udsigt over byen. Glem ikke at tage et foto af statuen af manden selv.

  Andre frivillige udflugter inkluderer en guidet vandretur på en del af vandreruten langs Corner Brook Stream. Eller en tur med de adrenalinfremkaldende ziplines højt oppe over smukke Humber Valley, hvor du kan beundre udsigten over Marble Mountain og Steady Brook Falls.

  Når det er tid til at tage afsted, vil et lokalt band måske komme med ombord og forkæle os med en optræden, der sender os på vej med ægte lokal gæstfrihed typisk for Corner Brook.

  • Inkluderet Musik og historiefortælling på Newfoundland
  Dag 18
  Corner Brook, Canada

  Efter kaptajn James Cooks kurs

 • Dag 19
  Til søs

  Vi nærmer os en slutning

  17. september 2023

  Det er vores sidste dag til søs, og dit krydstogt sammen med os nærmer sig hurtigt en slutning. Du har måske lyst til at tilbringe denne dag til søs med at slappe helt af efter de foregående ugers spænding.

  Dine tanker vil måske naturligt vende hjemad, eller måske vil du opleve, at du allerede har tabt dit hjerte til et af de steder, du har besøgt. I dag vil være et godt tidspunkt at bruge på at reflektere og gøre status over alle de vidunderlige oplevelser, du har haft.

  Ekspeditionsteamet vil højst sandsynligt lige så opstemte, og de vil sammen med deltagerne opsummere højdepunkterne fra dette gribende krydstogt, I har delt sammen. Du har sikkert også et par hundrede billeder af smukke landskaber, aktiviteter og minder at gennemgå og sortere i!

  Dag 19
  Til søs

  Vi nærmer os en slutning

 • Dag 20
  Boston, USA

  Ankomst til Boston

  18. september 2023

  Ekspeditionskrydstogtet gennem Nordvestpassagen slutter i Boston. Denne blomstrende by, der er en af østkystens større byer, er et passende sted at slutte vores oplevelse i Nordvestpassagen.

  Bostons rige historie kan ses i byens mange kvarterer, hvor store bygninger fra kolonitiden er blandet med en helt igennem moderne bymidte. Oplev den rige historie om revolutionen eller besøg nogle af verdens mest anerkendte og indflydelsesrige universiteter inden hjemrejsen.

  Dag 20
  Boston, USA

  Ankomst til Boston

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
30.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hoteller

 • Overnatning og morgenmad i Montréal før ekspeditionskrydstogtet

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Montréal til Cambridge Bay

Transport

 • Transport fra hotellet i Montréal til lufthavnen før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Cambridge Bay før ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Mange inkluderede udflugter

Aktiviteter om bord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer om bord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris.
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om