Nordvestpassagen - i de store opdagelsesrejsendes kølvand (østgående)

Nordvestpassagen - i de store opdagelsesrejsendes kølvand (østgående)

 • Attempt

Nordvestpassagen - i de store opdagelsesrejsendes kølvand (østgående)

Nordvestpassagen - i de store opdagelsesrejsendes kølvand (østgående)

 • Attempt
Rejseinformation 26 dage MS Roald Amundsen
Afrejser
18. august 2023
20. august 2024
Pris fra
kr 164.175
Helpension inkluderet

26-dages ekspeditionskrydstogt gennem Nordvestpassagen med forsøg på et sjældent, betagende eventyr fra Stillehavet til Atlanterhavet

Gennem Nordvestpassagen

Vi følger i tidlige opdagelsesrejsendes kølvand og forsøger at navigere mellem isflager og øer i den sagnomspundne Nordvestpassage. Ekspeditionsteamet guider os til fantastiske landskaber og til de bedste steder at søge efter hvaler, sæler og endda isbjørne.

Arktiske kulturer

Vi besøger den berømte guldfeberby Nome i Alaska, den moderne by Sisimiut, UNESCO-stedet Ilulissat med farverige huse mod en baggrund af evigt skiftende isbjerge og den charmerende canadiske by Corner Brook.

Nordvestpassagen - i de store opdagelsesrejsendes kølvand (østgående) Nordvestpassagen - i de store opdagelsesrejsendes kølvand (østgående)
Attempt

Vores sejladser i Nordvestpassagen er ekspeditioner, hvor vi, i ægte ekspeditionsstil, udfordrer elementerne og det arktiske oceans isflager for at sejle rundt om disse fjerntliggende og isede vandveje – på en sikker måde. Adskillige alternative ruter kombineret med vores store viden om området og fleksibilitet er de centrale faktorer i forhold til at give dig den mest fantastiske oplevelse. Og hvis vi virkelig præsterer at sejle rundt om Baffin Island eller sejle gennem hele Nordvestpassagen, vil det ikke gå ubemærket hen.

 • Dag 1
  Vancouver

  Livlige Vancouver

  Oplev British Columbias største by

  Vores ekspeditionskrydstogt gennem Nordvestpassagen begynder i smukke Vancouver for foden af Rocky Mountains. Besøg Gastown, der er byens ældste kvarter, og gå op til Vancouver Lookout og se den fantastiske udsigt over Granville Street, strandene i  West End og de enormt høje cedertræer i Stanley Park. 

  Vancouver har sit helt eget præg - og det samme gælder for byens globale køkken. Tag ud at spis i Chinatown, Punjabi Market eller Little Italy og nyd samtidig byens forunderlige atmosfære.

  Overnatning og morgenmad på hotel i centrum af Vancouver inden vi flyver op til Nome næste dag.

  I Vancouver kan man deltage i et tilkøbsprogram inden sejladsen. Tag på en flere dages smuk rejse i den canadiske vildmark med Rocky Mountaineer-toget.

  Dag 1
  Vancouver

  Livlige Vancouver

 • Dag 2
  Nome

  Der er intet andet sted som Nome

  Fascinerende historie om guldgravere og opdagelsesrejsende

  Vi flyver fra Vancouver til Nome i Alaska. De første guldgravere kom til Nome i 1898, og folk søger stadig efter guld her. Man kan se tegn på guldfeberæraen overalt - også i de forladte udgravninger. Her står dampmaskiner fra de første guldgraveres tid og gamle jernbanespor, der giver byen en unik og spændende atmosfære.

  Vi er i godt selskab, når vi udforsker byen. Wyatt Earp, den berømte sherif, åbnede en saloon her. Nome var også slutdestinationen for tre af Roald Amundsens polarekspeditioner, herunder et forsøg på at nå Nordpolen med fly i 1926. Nome er et passende sted at gå ombord på ekspeditionsskibet - M/S Roald Amundsen - til vores episke, eventyrlige rejse.

  Dag 2
  Nome

  Der er intet andet sted som Nome

 • Dag 3-7
  Til søs: Beringshavet

  Opdagelser til søs

  Videnskab og iagttagelse af dyreliv til søs

  Når vi sejler fra Nome, kan man forberede sig på eventyrlige oplevelser forude med foredrag fra skibets ekspeditionsteam om tektonisk aktivitet, glaciologi, dyrelivsbeskyttelse og møder med lokalsamfund.

  Mens vi sejler gennem Beringstrædet, kan man spejde efter flere end 30 havfuglearter inklusive sortbenede rider, alkefugle og marmor-dværgalke. Vi krydser den internationale datolinje og Tjuktjerhavet, inden vi når Beauforthavet og Point Barrow, der er USAs nordligste punkt. Spejd efter grønlands- og gråhvaler her.

  Dag 3-7
  Til søs: Beringshavet

  Opdagelser til søs

 • Dag 8-17
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagen

  Krydsning af en historisk havkorridor gennem Canadas arktiske øgruppe

  Som de banebrydende opdagelsesrejsende, der kom før os, har vi heller ikke en nøjagtig rejseplan, når vi forsøger at sejle vores avancerede, isklasseskib fra Stillehavet til Atlanterhavet via den berømte sørute: Nordvestpassagen. Opholdssteder kan inkludere Smoking Hills, Cambridge Bay, Gjoa Haven, Fort Ross, Dundas Harbour og Pond Inlet.

  Mens vi udforsker, går vi i land på steder, der er knyttet til tidlig opdagelseshistorie, vi besøger inuitsamfund og spejder efter det arktiske dyreliv, herunder isbjørne, hvaler, narhvaler, sæler og havfugle.

  Vi sejler med små ekspeditionsbåde mellem isflager og går i land for at opleve den uberørte vildmark på første hånd. Skibets ekspeditionsteam tilpasser aktiviteterne til is- og vejrforholdene, så vi får den bedst mulige oplevelse.

  Smoking Hills er, hvor brunkul - eroderet skifer og pyrit - antændes spontant, når det udsættes for ilt, hvilket skaber det smukke fænomen af røg, der stiger op fra klipperne.

  Herfra sejler vi gennem Amundsen Gulf til Ulukhaktok, hvor man kan købe tryk, gobeliner og andet kunsthåndværk, der er skabt af lokale kunstnere. Vi fortsætter til dyrerige Cambridge Bay, hvor vi måske får øje på moskusokser og rensdyr.

  Vi sejler videre til Gjoa Haven, hvor Roald Amundsen fik gode råd om at overleve i polarområdet af netsilik-inuit-folket. Hvis det er muligt at komme i land her, tager vi på en gåtur for at lære mere. Vi fortsætter østpå til Fort Ross, der er en tidligere Hudson Bay-handelsstation.

  Vi standser måske ved Beechey Island og viser vores respekt ved gravene med tre medlemmer af Franklin-ekspeditionen. På Devon Island - Jordens største, ubeboede ø - håber vi at kunne besøge Dundas Harbour og lære noget om øens Thule-arv.

  På den sidste strækning forsøger vi at nå Pond Inlet og inuit-samfundet Mittimatalik på Baffin Island og slutter hermed vores fantastiske ti-dages spændende udforskning.

  Dag 8-17
  Nordvestpassagen

  Nordvestpassagen

 • Dag 18
  Til søs Baffin Bay

  Krydsning af Baffin Bay

  Slap af til søs, mens vi sejler mod Grønland

  Vi forlader Canada og krydser Baffin Bay og Davisstrædet på vej til Grønland.

  Tag med ekspeditionsteamet til flere indsigtsfulde foredrag om den berømte rute, vi sejler. Emnerne kan inkludere historiske opdagelsesrejsende og ekspeditioner, grønlandsk kultur, lokalt dyreliv og geologi.

  Nyd alle skibets faciliteter undervejs. Slap af i infinity-poolen, boblebadet eller saunaen eller få hjertet til at pumpe hurtigere i det indendørs motionsområde eller på løbebanen. Om aftenen kan man sidde i den panoramiske Explorer  Lounge & Bar og dele historier om sine rejser.

  Dag 18
  Til søs Baffin Bay

  Krydsning af Baffin Bay

 • Dag 19
  Ilulissat

  UNESCO-stedet Ilulissat

  Byen, hvor man kan se og høre isen flyde

  Ekspeditionskrydstogtet når Diskobugten – et paradis for hvaler og sæler. Der venter en unik oplevelse. I den imponerende Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, ligger Ilulissat. Mod en baggrund af farverige huse findes et evigt skiftende galleri af forbipasserende isbjerge.

  Se de gigantiske isbjerge flyde forbi i det dybe, blå hav, mens de diskret skifter farve til forskellige nuancer af hvid, grå og blå. Med hjælp fra skibets fotograf kan selv amatørfotografer fange nuancerne af naturens skulpturer.

  Dag 19
  Ilulissat

  UNESCO-stedet Ilulissat

 • Dag 20
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

  Oplev ældgamle traditioner i arktiske Grønland

  Vi når Sisimiut, der ligger spektakulært 40 kilometer nord for Den arktiske Polarcirkel. Her oplever vi midnatssolen i højsommeren.

  Her lever gamle traditioner i bedste velgående, og man kan lære mere om de gamle saqqaq-genstande på museet. Hvis man leder efter en speciel souvenir, så køb et tørklæde, en hue eller vanter lavet af qiviut, der er moskusoksens inderste uld, der siges at være ti gange varmere end fåreuld.

  En af de bedste ting, man oplever på et ekspeditionskrydstogt til Grønland, er at møde lokalsamfundene, hvor vi udforsker, og oplever autentiske interaktioner, der skaber fantastiske minder.

  Dag 20
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

 • Dag 21-22
  Tværs over Labradorhavet

  Krydsning af Labradorhavet

  Spejd efter dyreliv og bliv involveret i borgervidenskabsprogrammer

  Vi forlader Grønland og fortsætter ekspeditionskrydstogtet til Canada tværs over Labradorhavet. Vi kommer ind i Davisstrædet, der er opkaldt efter den britiske opdagelsesrejsende John Davis, der stod i spidsen for ekspeditioner her i det 16. århundrede. Ekspeditionsteamets foredrag om for eksempel dyrelivet i det nordlige Labrador, inuit-kultur og arktisk opdagelseshistorie fortsætter.

  Strædet er kendt for sit væld af sæler, hvaler og torsk. Man kan deltage i en af vores borgervidenskabsprogrammer, hjælpe med at fotografere og registrere hvaler eller observere skyerne for at hjælpe forskere med at undersøge klimaet ved at bidrage til GLOBE-programmet.

  Dag 21-22
  Tværs over Labradorhavet

  Krydsning af Labradorhavet

 • Dag 23
  Red Bay

  Red Bays historie

  Udforsk den ekstraordinære, tidligere hvalfangerby.

  Spejd efter pukkelhvaler eller vågehvaler på vej mod Red Bay - de selv samme skabninger, der trak hvalfangere hertil i det 17. århundrede.

  Red Bays iskolde vand skjuler et antal forliste chalupper - eller små hvalfangstbåde - og galeoner, der gør farvandet til et af verdens vigtigste undervandsarkæologiske fundsteder. 

  Besøg museet for at se en otte meter lang chalup og spejd efter hvalknogler på det beskyttede, nationalhistoriske sted Red Bay. Man kan også lede efter piratkaptajn Kidds begravede skat rundt om Tracey Hill. Man finder måske ingen gulddubléer, men i det mindste belønnes man med en fantastisk udsigt.

  Dag 23
  Red Bay

  Red Bays historie

 • Dag 24
  Corner Brook

  Klassiske Corner Brook

  Rejs tilbage i tiden i den charmerende by i Newfoundland

  Vi følger i kaptajn James Cooks kølvand ind i Bay of Islands på vej mod den traditionelle by Corner Brook. Oplev områdets fascinerende historie og samling af kunstgenstande på Corner Brook Museum.

  Nyd den smukke udsigt fra Crow Hill eller tag på en guidet vandretur langs stien Corner Brook Stream. Man kan også tage med på en smuk køretur for at besøge Gros Morne National Park og det maleriske Lobster Cove Head Lighthouse.

  Inden vi tager af sted, nyder vi en forestilling med folkemusik og historiefortællinger.

  • Inkluderet Musik og historiefortælling på Newfoundland
  Dag 24
  Corner Brook

  Klassiske Corner Brook

 • Dag 25
  Til søs

  Sidste dag til søs

  Reflektér over ekspeditionskrydstogtet

  Når ekspeditionskrydstogtet gennem Nordvestpassagen nærmer sig sin slutning, kan man slappe af på det komfortable skib og forestille sig de udfordringer, som de store opdagelsesrejsende må have stået overfor. Dyk ned i boblebadet, træn i motionsområdet, brug videnskabscentret eller slap af i Explorer Lounge &Bar.

  Deltag sammen med ekspeditionsteamet i en opsummering af højdepunkterne fra den enestående, utrolige, eventyrlige oplevelse. Tilbring tid i videnskabscentret og afslut observationerne til borgervidenskabsprogrammer eller vælg nogle yndlingsbilleder sammen med skibets fotograf.

  Dag 25
  Til søs

  Sidste dag til søs

 • Dag 26
  Halifax

  Ekspeditionsrejsen slutter i Halifax

  Vi går i land i Nova Scotias kosmopolitiske hovedstad.

  Ekspeditionskrydstogtet gennem Nordvestpassagen slutter i Halifax. Den historiske havn er et passende sted at slutte en så vidunderlig, eventyrlig oplevelse. I Halifax kan man opleve byens røde murstensbygninger, vartegnet Citadel Hill, der er et nationalhistorisk sted, og den episke, fire kilometer lange strandpromenade.

  Eller man kan tage en afslappet spadseretur i Halifax Common - Canadas ældste park fra 1763 - eller besøge en af byens mange kunstgallerier eller museer, herunder Titanic-udstillingen på Maritime Museum of the Atlantic.

  Program efter sejladsen

  Forlæng opholdet Bestil vores program efter sejladsen for at besøge det historiske samfund Peggy's Cove og Halifax Fairview Lawn Cemetery, der er gravplads for 121 passagerer fra Titanic-katastrofen.

  Dag 26
  Halifax

  Ekspeditionsrejsen slutter i Halifax

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
18.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
20.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Vancouver til Nome

Transport

 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Vancouver inden ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Nome inden ekspeditionskrydstogtet

Hotel  

 • Overnatning og morgenmad i Vancouver inden ekspeditionssejladsen

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - tilkøb

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sundhedsspørgeskema er obligatorisk
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om