Nordvestpassagen - I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejse 1)

Bliv en af de få, der får mulighed for at sejle de store opdagelsesrejsendes kølvand, når Hurtigrutens ekspeditionsskib forsøger at komme igennem den legendariske Nordvestpassage. Oplev den rå og formidable skønhed i vildt terræn på en sjældent gennemført rejse. Selv moderne skibe har vanskeligt ved at navigere i den isolerede passage gennem det fantastiske arktiske landskab.

 • Udforsk nogle af verdedns mest spektakulære og uspolerede landskaber
 • Udnyt mulighederne for at spotte isbjørne og hvalrosser
 • Mærk historien, når vi udforsker regionen, hvor fortidens berømte ekspeditionsskibe sejlede
 • Oplev Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste
Oversigt

Rejseplanen

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. Som på alle ekspeditioner hersker naturen, og vejret, is- og havforhold er den endelige ramme for alle Hurtigrutens aktiviteter. De rejsendes sikkerhed og uovertrufne oplevelser er til enhver tid Hurtigrutens højeste prioritet. Alle rejseplaner er vejledende og vurderes konstant efter forholdene. Planerne tilpasses på grund af begrænsninger, uventede elementer eller spændende muligheder - fx natur og dyreliv. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Udrejse 14. august 2020

Afrejsehavn Reykjavík, Island
Oversigt

I de store opdagelsesrejsendes kølvand

På denne Nordvestpassage-ekspedition sejler vi i kølvandet efter de store opdagelsesrejsende som Roald Amundsen, der var den første, der fandt vej gennem Nordvestpassagen. Rejs med for at genopdage de fjerntliggende og smukke farvande.

Vi starter i let-tilgængelige Reykjavik med kurs mod Grønland, hvor vi besøger farverige inuit-bygder og Ilullisat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste. Derefter krydser vi Davis-strædet og sejler ind i det canadiske arktiske øhav - Nunavut.

Passagens hjerte

Vi udforsker historien i Nordvestpassagens hjerte. Hvis forholdene er gunstige, forsøger vi at sejle gennem det iskolde vand i arktisk Canada - eller Nunavut, som det hedder på inuitsprog.

På hele rejsen kan man fra dækket nyde udsigten over store strækninger af uberørt vildmark. Vi håber, at vi kan besøge nogle steder med spor af tidligere ekspeditioner og nogle af verdens nordligste samfund. Vi forsøger, at udforske legendariske fjorde og kanaler, at tage spændende ture i RIB-både og at komme i land.

En ægte ekspedition

Når man sejler så højt mod nord, skal man overvinde udfordrende isforhold. På denne rejse, som de opdagelsesrejsende skabte for os, sejler vi, hvor isen tillader det. Uanset, hvor vi sejler, eller hvad vi ønsker at opleve, er det en sikker og spændende ekspedition.

Dag 1: Reykjavík
Day 9_The Blue Lagoon©shutterstock.jpg

Verdens nordligste hovedstad

Reykjavik er verdens nordligste hovedstad. Norske bosættere kaldte stedet Reykjavik (den rygende vig) på grund af dampsøjlerne fra områdets varme kilder, der gjorde et stort indtryk på dem. Omgivelserne er fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade, der er værd at prøve, inden ekspeditionsrejsen med M/S Fram begynder.

Dag 2-3: Til søs

Danmarksstrædet

Vi sejler over Danmarksstrædet. Passagen blev også anvendt af vikingerne, der migrerede fra Island til Sydgrønland for omkring 1000 år siden. Undervejs kan man, som forberedelse til de kommende oplevelser, nyde Ekspeditionsteamets foredrag om lokalhistorie og biologi, og lære ekspeditionsskibet at kende.

Dag 4: Prins Christian Sund

Berge, gletsjere og isbjerge

Prins Christians Sund adskiller Grønlands fastland fra Sangmissoq og de øvrige øer i Kap Farvel-øgruppen. Hvis forholdene tilladet det, sejler vi gennem det smalle sund, og nyder den spektakulære natur. Sundet er cirka 100 kilometer langt og nogle steder kun 500 meter bredt. Hvis sundet er blokeret af is, sejler vi rundt om Nunap Isua (Kap Farvel).

Dag 5: Kvanefjord

Kvanefjord

Halvdag

Kvanefjord er en 48 kilometer lang fjord på Grønlands vestkyst. Hele dagen udforsker vi den imponerende fjord.

Dag 6: Nuuk

Grønlands hovedstad

Nuuk blev grundlagt i 1728 og er Grønlands ældste by. Navnet Nuuk betyder halvø, og byen ligger ved mundingen af et af verdens største og mest spektakulære fjordsystemer. I hovedstaden mødes gamle og nye traditioner - fra maleriske, historiske bygninger i "Kolonihaven" til Grønlands Hjemmestyres bygning.

Dag 7: Sisimiut

Moderne by med gamle traditioner

Heldag

Sisimiut ligger 40 km nord for Polarcirklen og er en moderne by, der fastholder gamle traditioner. Gå i land og oplev den maleriske by, besøg det lille museum og nogle af butikkerne med lokalt kunsthændværk eller gå en tur i bakkerne.

Dag 8: Ilulissat

Hvor isbjerge fødes

Heldag

Ilulissat ligger i den fantastiske natur ved Ilulissat Isfjord, der på UNESCOs verdensarvliste. Lige uden for byen, ved fjordens munding, kan man ofte se enorme isbjerge, der er gået på grund. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, der er en af de mest produktive på den nordlige halvkugle. Isbjergene flyder tyve kilometer ned ad fjorden, inden de når ud i Diskobugten.

Dag 9: Labradorhavet

Over Davisstrædet

Davis-strædet er en nordlig arm af Labradorhavet. Strædet blev opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende John Davis, der ledede tre ekspeditioner i området mellem 1585 og 1587. Han var på udkig efter en rute gennem Nordvestpassagen, og han opdagede Hudson-strædet. Davis var den første til at gøre opmærksom på mulighederne for sæljagt og hvalfangst i Davisstrædet og til at vise, at Newfoundlands torskefiskeri kunne udvides så langt mod nord.

Dag 10: Sam Ford Fjord

Baffin Islands østkyst

Sam Ford Fjord på Baffin Islands østkyst er kendt for sine gletsere og stejle granitklipper, der rejser sig op til 1500 meter over havoverfladen.

Dag 11-17: Nordvestpassagen
Højdepunkt

Nordvestpassagens hjerte

Målet er at nå ind til hjertet af den historiske Nordvestpassage. Det første registrerede forsøg var John Cabots ekspedition i 1497. Den mest berømte rejse var James Cooks mislykkedes forsøg på at passere i 1776 - og selvfølgelig den ulyksalige Franklin-ekspedition i 1845.

Den første til at erobre Nordvestpassagen med skib var den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen. Hans ekspedition varede fra 1903 til 1906 på den ombyggede sildebåd Gjøa.

Ismængden varierer fra år til år, men det er vores intention at besøge nogle af disse steder:

Pond Inlet, kaldet Mittimalik på inuktitut, er et traditionelt inuit-samfund, der er omgivet af bjerge, gletsjere, fjorde, isgrotter, klippesøjler og drivende isbjerge.

Dundas Harbour er en forladt bosættelse med en gammel Royal Canadian Mounted Police-lejr og adskillige arkæologiske steder. Tag med på land for at se ruinerne af nogle af disse bygninger sammen med en imponerende Thule-bebyggelse.

Radstock Bay domineres af det storslåede og betagende Caswell Tower. Kysten her er ideel til vandreture til en forhistorisk inuit-boplads. I Caswell Tower er der en udfordrende tur til toppen, men anstrengelserne belønnes med en fantastisk udsigt.

Beechey Island er tæt forbundet med den mest berømte rejse, den ulyksagelige britiske ekspedition under ledelse af Sir John Franklin. To skibe sejlede ind i passagen i 1845, men hverken skibe eller nogen af de 129 besætningsmedlemmer blev set igen, før skibet H.M.S. Erebus blev lokalisteret i september 2014, og H.M.S. Terror i god stand blev fundet sunket på 24 meter dybt vand i september 2016, 50 kilometer fra Erebus.

Fort Ross er en handelsstation, oprettet af The Hudson Bay Company i 1937. Der findes fortsat to små hytter, der vedligeholdes af den canadiske kystvagt.

Gjøa Haven hylder den norkse opdagelsesrejsende Roald Amundsen, der overvintrede her fra 1903 til 1905. Han var i kontakt med de locale netsilik-inuitter og lærte meget af dem om, hordan man overlever og færdes i polaregne.

På hele rejsen sejler vi i imponerende stræder med enestående natur og forhåbentlig is nok til, at vi ser mange dyr.

Dag 18: Cambridge Bay, Victoria Island

Et godt fiskested

På det lokale sprog inuinnaqtun kaldes Cambridge Bay Iqaluktuuttiaq, der betyder et godt fiskested, på grund af de kæmpe char (lakseart), der fanges her.

Blandt områdets dyrearter er sæler, gæs, moskusokser og rensdyr. Her slutter ekspeditionsrejsen. Der er transport til lufthavnen og derefter flyrejse til Edmonton og overnatning på hotel.

Dag 19: Edmonton

Udforsk Edmonton

Nyd Edmonton inden flyrejsen hjem. Forlæng eventuelt opholdet med Hurtigrutens udflugtstilbud.

Ankomst 1. september 2020

Lokalitet Edmonton, Canada
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Hotelovernatning og morgenmad i Edmonton
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Cambridge Bay til Edmonton
 • Transport fra skibet til lufthavnen i Cambridge Bay og fra lufthavnen i Edmonton til hotel

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger - herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Afslutningsarrangement

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Rejseforsikring
 • Bagage-håndtering 

BEMÆRK:

 • Helbredsattest er obligatorisk
 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Der kræves visum til USA (ESTA) og til Canada (ETA). Se under “Praktiske informationer”
 • Mange landgange foregår med RIB-både, der er uegnede for kørestolsbrugere
Praktiske oplysninger