Vildmark og gamle kulturer fra Island til Canada

Vildmark og gamle kulturer fra Island til Canada

Vildmark og gamle kulturer fra Island til Canada

Vildmark og gamle kulturer fra Island til Canada

Rejseinformation 13 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejse
5. september 2022
Pris fra
kr 51.206
Helpension inkluderet

Sejl i de samme have, hvor der engang rejste vikinger, og tag med på et eventyr fra Island til Canada, hvor du på din vej oplever naturskønne landskaber og en arv fra før inuitterne i Grønland. Udforsk den sjældent oplevede Torngat Mountains Nationalpark langs kysten af Newfoundland og Labrador, før du besøger den fjerntliggende inuit-landsby Makkovik og en tidligere vikingebosættelse ved L’Anse aux Meadows.

Kulturarv og smukke oplevelser i Grønland

Dit eventyr starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Vi sejler vest gennem Danmarksstrædet videre til Grønland og øen Skjoldungen. Lær om Thule-folket, der engang boede her og som var forfædre til alle moderne inuitter. Afhængigt af havisen forsøger vi derefter at sejle gennem det spektakulære Prins Christians Sund, inden vi fortsætter til Canada.

Torngat Mountains Nationalpark

Når vi ankommer til det nordlige Labrador, starter du med at udforske Torngat Mountains Nationalpark, der er et paradis for rensdyr, sorte bjørne, ræve, kongeørne og endda isbjørne. Det er også forfædrenes hjem for Labradors inuitter og deres forgængere. Nationalparken er kun tilgængelig via søvejen eller med fly og får besøg af færre end 600 mennesker hvert år. Du vil være én af dem. Når vi sejler sydpå, ankommer du til den lille landsby Makkovik, der er beboet af folk af både inuitisk og europæisk afstamning. Derefter skal du ved L’Anse aux Meadows besøge de 1000 år gamle rester af en vikingelejr. Dit eventyr slutter i den historiske St. Johns, der er hovedstaden i Newfoundland og den ældste by i Nordamerika.

Vildmark og gamle kulturer fra Island til Canada Vildmark og gamle kulturer fra Island til Canada
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  En kosmopolitisk hovedstad

  5. september 2022
  Forventet afgangstid er 16:00

  Dit eventyr starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er både malerisk og kosmopolitisk. Denne lille by har den perfekte størrelse i forhold til en vandretur, der er pakket med kunst, kultur og historie.

  Gå en tur langs Laugavegur, som er den største shoppinggade med lækre butikker og udendørs boder. Eller tag hen til den arkitektonisk imponerende Hallgrimskirkja-katedral. Kunstelskere kan besøge Reykjavik Kunstmuseum, Nationalgalleriet og de mange mindre gallerier og museer, som ligger spredt rundt i hele byen. Et stop ved Nationalmuseet, Saga Museum og Det Maritime Museum vil helt sikkert lære dig lidt om Islands historie. Og tag dit badetøj med, hvis du får lyst til en dukkert i en af byens 18 swimmingpools, hvoraf mange har saunaer og boblebad.

  Men mulighederne stopper ikke der. Reykjaviks navn betyder faktisk “den røgfyldte bugt” på grund af dampen fra de omkringliggende geotermiske kilder, og her er du kun få timer væk fra gejsere, gletsjere, varme kilder og vandfald. Hvorfor ikke booke et program før sejladsen med os og bruge et par ekstra dage på at udforske Islands såkaldt Gyldne Cirkel fuldt ud?

  I Reykjaviks havn venter MS Fridtjof Nansen på dig. Når du har hentet din gratis ekspeditionsjakke og efter check-in, har du tid til at komme på plads i din kahyt. Der er en obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter du kan gå rundt og udforske skibet. Velkomstmiddagen om aftenen slutter med en skål ledt an af kaptajnen, der ønsker alle en fornøjelig ekspedition. Derefter møder du Ekspeditionsteamet og de vigtigste medlemmer fra besætningen, der vil afholde en vigtig briefing om sundhed og sikkerhed.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  En kosmopolitisk hovedstad

 • Dag 2
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

  6. september 2022

  Nyd dit eventyr, mens du tilbringer dagen til søs på vej til Grønland. Du får tid til at slappe af, lære dine medrejsende at kende og undersøge faciliteterne ombord. I Videnskabscentret afholder Ekspeditionsteamet forelæsningsprogrammer om det vilde dyreliv og økosystemerne i Arktis, og de vil forberede dig til det kommende eventyr.

  De vil også forklare dig om de vigtige retningslinjer fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære, hvordan du kan beskytte dyrelivets habitater, holde en sikker afstand til dyrene og besøge indfødte arktiske samfund på en værdig og respektfuld måde.

  Hvis du har lyst til at være aktiv, kan du tage ned i træningscentret og få pulsen op. Der er både et indendørs og et udendørs træningscenter samt en udendørs løbebane på 150 meter oppe på dæk 11. Du kan også tage en afslappende pause i vores spa eller booke en behandling i wellness-centret. Nyd dine drikkevarer i den panoramiske Explorer Lounge & Bar, hvor du kan sætte dig ned i en sofa og se bølgerne rulle forbi udenfor.

  Dag 2
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

 • Dag 3
  Skjoldungen, Grønland

  “Paradis på jord”

  7. september 2022

  Velkommen til Grønland. Dette er en strålende, vidunderlig verden bestående af bjerge, fjorde og gletsjere. Vi vil bruge dagen på at udforske den ubeboede ø Skjoldungen i det sydøstlige Grønland. Øen var oprindeligt en del af kysten, indtil de mange fjorde i området fik adskilt den fra fastlandet.

  Vi ankommer om sommeren, og de brungrå bjerge vil være blottet for sne og vil være dækket af frodige grønne pletter af dværgbirk og anden arktisk flora. Bjergene blandes med dale, der er som trukket fri af gletsjere, der kælver isbjerge ud i fjordene. Der er normalt en blanding af hav- og gletsjeris, og du kan se større isbjerge både i fjordene og langs kysten. Den danske, arktiske opdagelsesrejsende W.A. Graah beskrev med rette området som et “paradis på jord”, da han kom her i 1829 på udkig efter en forsvundet nordisk bosættelse.

  Når vi taler om ældgamle kulturer, anses Skjoldungen for at have været beboet af gamle eskimoer allerede for 4.000 år siden. Arkæologiske levn peger også i retning af senere bosættelser fra det nomadiske Thule-folk, der var forfædre til inuitterne og som kom over Atlanterhavet fra Canada. Senere på din ekspedition vil du møde et inuitsamfund i Canada.

  Bortset fra at nyde turen langs de naturskønne fjelde her, vil vi også forsøge en landgang på øen og organisere vandreture og kajakroning som valgfri udflugter. Vores program og aktiviteter afhænger primært af vejret og isforholdene på dagen.

  Dag 3
  Skjoldungen, Grønland

  “Paradis på jord”

 • Dag 4
  Prins Christians Sund, Grønland

  “En flod af smeltet is”

  8. september 2022

  Vær parat til at beundre nogle af de mest fantastiske udsigter på planeten Jorden lige her i Prins Christians Sund. Det sydlige grønlandske sund forbinder Labradorhavet og Irmingerhavet og adskiller fastlandet fra øhavet ved Kap Farvel. Den 60 km brede vandvej er omgivet af granitbjerge med skarpe toppe, hvoraf nogle er op til 2.220 meter høje. Du vil undre dig over labyrinterne af geologiske mønstre i klippefladerne, lige fra de dybe revner og sprækker til linjerne af sort lav, der ser ud til at sive ud af klippen som maling.

  De dæmpede gråtoner og det rustgrønne i bjergene står i skarp kontrast til det lyse hvide fra de mange gletsjere, du ser omkring dig. Disse langsomt bevægende ismasser gnaver sig vej fra det enorme grønlandske ismassiv og flyder lige ud i sundet og kælver hvidblå isbjerge fra sig i alle størrelser, nuancer og former. Du vil forstå, hvorfor den italienske opdagelsesrejsende fra det 15. århundrede, John Cabot, på så berømt vis beskrev Prins Christians Sund som “en flod af smeltet is”.

  Tag dit kamera, og slut dig til Ekspeditionsteamet på observationsdækket. Der er kun to tegn på menneskeliv her: Den danske vejrstation, der ved indgangen til fjorden blev opbygget af USA under den kolde krig, og de over 100 farverige huse i fiske- og jagtbyen Aappilattoq, hvis navn på lokalt grønlandsk inuitsprog betyder “havanemone”. Du vil muligvis se ringsæler og skæggede sæler på isen, mens diverse måger og sorte lomvier er at finde i rederne på de stejle klipper. Man kan også se vågehvaler og pukkelhvaler, selvom de ikke plejer at svømme ind i sundets smalle strækninger og foretrækker de bredere områder ved indløbet.

  Det er hvert år kun muligt at navigere i Prins Christians Sund om sommeren, når havisen ikke er så tæt, og isbjergene ikke blokerer for indløbet. Imidlertid kan vejr, havis og blokerende isbjerge på selve dagen betyde, at vores rute måske stadig er spærret. Hvis det sker, skal du ikke være ked af det! Det er, hvad man kan forvente ved en ekspedition i den ægte vildmark. Her definerer naturen reglerne, ikke modsat. Vi kan i stedet sejle mod Nunap Isua, der også er kendt som Kap Farvel, det sydligste punkt i Grønland.

  Dag 4
  Prins Christians Sund, Grønland

  “En flod af smeltet is”

 • Dag 5
  Til søs

  9. september 2022

  Vi har lagt Grønland bag os og sætter nu kurs mod Canada. Mens vi sejler over Labradorhavet, kan du fortsat nyde de informative foredrag præsenteret af Ekspeditionsteamet. Nogle af deres emner kan inkludere dyrelivet, som du muligvis får at se i det nordlige Labrador, inuit-kulturen, ekspeditionsfotografering og folk, som før i historien har udforsket det canadiske Arktis.

  Vi støtter også en række videnskabsprogrammer for civile, som du kan tilmelde dig. Disse projekter inkluderer Happywhale, hvor dine billeder hjælper med at identificere og registrere specifikke hvalers bevægelse på tværs af planeten ud fra deres særlige karakteristika. Eller du kan deltage i GLOBE Observer-projektet, som kombinerer dine observationer af skyerne og himmelforholdene set nedefra med data indsamlet af satellitter fra oven. Det hjælper således forskere hos rumfartscentrene, som f.eks. NASA, med at skabe mere komplette billeder af skydannelsen i vores atmosfære. Ved at deltage i disse projekter støtter du ikke kun det videnskabelige samfund, men du får også en bedre forståelse for verden omkring dig.

  Dag 5
  Til søs

 • Dag 6-9
  Det nordlige Labrador

  “Åndernes sted”

  10. september 2022 - 13. september 2022

  Vi er ankommet til et af højdepunkterne på dette ekspeditionskrydstogt. Du vil bruge de næste fire dage på at udforske Torngat Mountains Nationalpark og det nordlige Labrador.

  Dette er et område med utrolig skønhed. De gigantiske gletsjere har skåret glatte klippeflader ind i bjergene, der synes som sprøjtet til med grå og ferskenfarvet maling. Pletter af grønt græs og buske kryber op over kanterne ved de dramatiske floddale.

  Torngat Mountains Nationalpark er Ikke bare helt fantastisk i skønhed, men også i størrelse. Med sine 9.700 kvadratkilometer strækker den sig fra Cape Chidley Islands i de højarktiske regioner hele vejen til Saglek-fjorden i syd. Her er også de højeste bjerge på det canadiske fastland øst for Rocky Mountains.

  Navnet på nationalparken stammer fra Inuktitut-ordet “Tongait”, der betyder “åndernes sted”. Det er en passende beskrivelse af et område, der er så rigt på dyreliv og som betragtes som hjemstedet for Labradors inuitter og deres forfædre. Rensdyr, sorte bjørne, ulve, ræve, vandrefalke og kongeørne har alle et hjem i Torngat. Men den ubestridte konge blandt dyrene her er så bestemt isbjørnen. Hvis heldet er med dig, kan du få øje på et af disse stærke pattedyr, der normalt vandrer nordpå på denne tid af året i deres søgning efter havis. Vores prioritet er at beskytte dig mod enhver form for risiko, så enhver observation af sårbare arter vil naturligvis ske fra en absolut sikker afstand.

  I løbet af opdagelsesrejsen i regionen vil der være en række interessante steder, hvor vi kan stoppe. Disse udvælges af Ekspeditionsteamet og kaptajnen ud fra de lokale vejrforhold. To mulige steder kunne være Ramah Bay og Hebron. Sidstnævnte er stedet for en velbevaret tysk-hernnhutisk missionsstation fra det 19. århundrede, mens Ramah Bay er berømt for en halvgennemsigtig sten kaldet chert, som er blevet højt værdsat af gamle kulturer så langt tilbage som 7.000 år.

  Ekspeditionsteamet vil ledsage dig på hvert eneste trin af vejen og fortælle dig om regionens geologi og dyreliv. Du vil også drage fordel af at have en kvalificeret arkæolog med som en del af Ekspeditionsteamet, og vedkommende er meget vidende om Torngat og ivrig efter at fascinere dig med historien og kulturen bag dette kerneområde for inuitterne. Ved landgangene kan du frit udforske inden for det område, der angives af Ekspeditionsteamet. Ved at blive inden for det angivne område er du under en beskyttende paraply bestående af professionelt uddannede bjørnevagter, der vil holde godt øje med dine omgivelser. Der vil også være mulighed for at tage på en tur rundt i området ad søvejen med lidt kajakroning på en valgfri udflugt.

  Dag 6-9
  Det nordlige Labrador

  “Åndernes sted”

 • Dag 10
  Makkovik, Canada

  Pulâgiagitsi! (Kom på besøg!)

  14. september 2022

  ‘Pulâgiagitsi!’ Det er den varme inuktitut-invitation fra Makkovik-samfundet, der betyder “Kom på besøg”. Denne venlige by, som kun kan nås fra skib eller fly, og som har omkring 400 indbyggere, vil være mere end glad for at byde dig velkommen og åbent dele stedets inuit-kultur og unikke arv med dig.

  På White Elephant Museum kan du lære, hvordan Makkovik var den første permanente bosættelse, der blev oprettet af missionærer fra den herrnhutiske Brødremenighed i Labrador i 1752. Og hvordan den norske emigrant Torsten Kverna Andersen ankom et århundrede senere og lavede Makkovik om til en lille station for pelshandel, der var knyttet til Hudson Bay Company. De meget gode fiskeriområder tiltrak inuitter og bosættere til byen, hvilket gjorde det muligt for den at blomstre. I dag er Makkovik-indbyggerne meget stolte af deres blandede forfædre, og mange stammer direkte fra Andersen selv.

  Bortset fra museet har du muligvis også tid til at gå på den såkaldte digtersti gennem skoven og kigge efter vilde blomster og mindetavler med inspirerende citater. Eller du kan måske snakke med en af de lokale og lære mere om byens vigtigste kommercielle aktivitet, som er snekrabbefiskeri. Der er også havnepromenaden med udsigt over Atlanterhavet, mens håndværkscentret er stedet at gå hen, hvis du er til udskæringer og traditionel inuitkunst.

  Dag 10
  Makkovik, Canada

  Pulâgiagitsi! (Kom på besøg!)

 • Dag 11
  Til søs

  Videnskab og kunst

  15. september 2022

  Med kurs mod St. Anthony bruger vi endnu en dag til søs. Intet binder en gruppe eventyrerfolk bedre sammen end at dele oplevelser, og nu er du sandsynligvis blevet gode venner med de andre opdagelsesrejsende. Fornøj dig med at snakke om og mindes dine yndlingsekspeditioner indtil nu, eller også kan du udveksle historier om andre eventyr. Ekspeditionsteamet består af moderne opdagelsesrejsende og vil helt sikkert have nogle spændende, men også hårrejsende oplevelser at dele.

  Du kan også bruge tid i Videnskabscentret og gøre fuld brug af de nyeste mikroskoper, så du kan se vores bibliotek af mikroskopiske prøver. Tag også et kig under linsen på de feltprøver, som er blevet nøje indsamlet af Ekspeditionsteamet i løbet af dit eget ekspeditionskrydstogt.

  Inspireret af landskabernes rå, naturlige skønhed, som du har set, føler du dig måske lige så kreativ som nysgerrig. Med en kunst-workshop kan du få gang i din kreative side ved visuelt at udtrykke din opfattelse af ekspeditionsoplevelsen.

  Dag 11
  Til søs

  Videnskab og kunst

 • Dag 12
  St. Anthony

  For hvaler og vikinger

  16. september 2022

  Når vi ankommer til St. Anthony, vil du se, at denne fjerntliggende by er placeret i en malerisk naturhavn. Hvaler, sæler, delfiner, marsvin og måske et par isbjerge er kendt for at pryde vandene her i sensommeren, så hold godt øje, så du kan få nogle af vores gode råd om fotografering omsat til praksis.

  Området omkring St. Anthony har angiveligt den længste sæson for hvalsafari i Nordamerika takket være de mange lodder (en art fisk), som spises af hvalerne. Et godt sted at tage hen for at se, om denne påstand er sand, er Fishing Point Municipal Park og den passende navngivne Whale Watchers Trail, der fører hen til en panoramisk udsigt ud over Atlanterhavet. Hvis du ikke ser nogen hvaler, menes området også at have den højeste tæthed af elge og skovrensdyr i verden. Vi håber bestemt at få mindst et eller to glimt af disse majestætiske væsener. For at få den bedste udsigt over området og byen foreslår vi at vandre op ad Tea House Hill-stien til udsigtsplatformen øverst oppe. Du vil ikke blive skuffet!

  St. Anthony blev først bosat af europæere tilbage i det tidlige 16. århundrede, da franske og baskiske fiskere brugte den beskyttede havn som fiskeristation i sæsonen. Men byen begyndte at komme til sin ret efter ankomsten af den britiske læge Wilfred Grenfell i 1900. Han var en læge og missionær, der viede sit livs arbejde til det nordlige Newfoundland og Labrador. Du kan lære mere om ham ved at besøge det lokale Grenfell Museum.

  Hvis du vil have vikingehistorie, skal du besøge L’Anse aux Meadows, der ligger ved spidsen af Newfoundlands store nordlige halvø. Her finder du det første kendte bevis på europæisk tilstedeværelse i Nordamerika, længe før Christopher Columbus ‘opdagede’ den såkaldte ‘Nye verden’. For over tusind år siden sejlede en nordisk ekspedition fra Grønland, og de gik i land her og slog lejr i et stykke tid i dette smukke område med forrevne klipper og sumpområder. Stedet blev udgravet i 1960 af to norske arkæologer og kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 1979. Den rekonstruerede lejr er nu anerkendt som et nationalhistorisk sted i Canada, og her er der udstillet originale genstande fra det betydningsfulde arkæologiske fund.

  Dag 12
  St. Anthony

  For hvaler og vikinger

 • Dag 13
  St. John’s, Newfoundland

  Masser af karakter i det nyfundne land

  17. september 2022
  Forventet afgangstid er 13:00

  Vores rejse sammen slutter, når vi kommer til St. John’s. Selvom det er den ældste og østligste by i Nordamerika, er det også et af landets mest trendy destinationer. Hvis der kun er én ting, du har tid til at gøre efter, at du er gået fra borde, så lad det være en vandretur op ad Signal Hill, hvor du kan få den bedste udsigt over denne maleriske by. På toppen af Signal Hill finder du også det slotslignende Cabot Tower, som er det sted, hvor den berømte opfinder Marconi med succes modtog den allerførste trådløse transatlantiske besked i 1901.

  Vi anbefaler kraftigt, at du booker et program efter sejladsen, hvor du giver dig selv lidt mere tid til at opleve mere af denne spændende by. Du vil helt sikkert gerne hænge ud i det attraktive bycentrum, der har tilnavnet “Jellybean Row” på grund af de iøjnefaldende huse, der er malet i mange farver. Besøg The Rooms, hvor der er det kombinerede kunstgalleri og provinsmuseum, eller du kan beundre de dobbelte klokketårne på St. John The Baptist Basilica. Nattelivet bør også opleves, herunder de prisvindende restauranter og et barmiljø, der problemfrit blander det sofistikerede med det enkle.

  Tag hen til det charmerende landsbykvarter Quidi Vidi ved søen for at smage øl, der er brygget på vand fra isbjerge. Og hvis du føler dig endnu mere dristig og vil indvie dig selv som en rigtig “Newfie” (altså en Newfoundlænder), tilbyder de mange barer nogle udfordrende optagelsesprøver, der starter med noget stærkt Newfoundland-rom, hvorefter de bliver mere og mere skøre og sjove for hvert trin i raketten. For yderligere at kanalisere det canadiske i dig, hvad så med at støtte det lokale hold ved en spændende ishockeykamp?

  Dag 13
  St. John’s, Newfoundland

  Masser af karakter i det nyfundne land

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
5.

Aktuelle tilbud:

 • Bestil Trygt

  Vores populære Bestil Trygt-ordning giver dig ro i sindet i forhold til din næste eventyrrejse med os.
  Bestil Trygt-ordningens fordele gælder for alle nye bestillinger, der foretages mellem 16. februar 2022 og 30. juni 2022 for ekspeditionskrydstogter med afrejse 31. december 2022 eller tidligere.
  Læs mere og bestil
 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om