USA’s vestkyst – Stillehavets seværdigheder og nationalparker (sydgående)

USA’s vestkyst – Stillehavets seværdigheder og nationalparker (sydgående)

USA’s vestkyst – Stillehavets seværdigheder og nationalparker (sydgående)

USA’s vestkyst – Stillehavets seværdigheder og nationalparker (sydgående)

Rejseinformation 9 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejse
22. september 2023
Pris fra
kr 22.645
Helpension inkluderet

Udforsk Nordamerikas vestkyst med en sejlads fra Vancouver til San Diego. Du kan måske se hvaler rundt om San Juan Islands, gå en tur i det subalpine Hurricane Ridge i Olympic Nationalpark og beundre nogle af verdens ældste træer i Redwood Nationalpark. Se havdyrene ved den californiske kyst, og nyd den varme charme i Santa Barbara.

Olympic Nationalpark og Vancouver

Vi går ombord på hybriddrevne MS Fridtjof Nansen i Vancouver og udforsker Hurricane Ridge, det subalpine område i Olympic Nationalpark, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Kom på en guidet vandretur gennem parken for at se dens rige flora og fugleliv.

Redwood Nationalpark, Eureka og San Juan Islands

Du får også mulighed for at gå rundt i havnebyen Eureka, hvor du kan se fantastisk victoriansk arkitektur, og du kan også tage på hvalsafari ved de spektakulære San Juan Islands nær Olympic Nationalpark. Gør dig klar til at blive forbløffet, når du træder ind i den gamle skov i Redwood Nationalpark. Dette er nogle af de højeste træer i verden, over 100 meter i visse tilfælde, og omkring 1.500 år gamle.

Santa Barbara

Vi sætter herefter kurs mod Santa Barbara, som har en typisk middelhavsstemning, lige fra huse med terracottafliser til skønne strande. Hold øje med hvaler og havfugle, når vi sejler forbi Channel Islands og hele vejen ned ad Stillehavskysten.

USA’s vestkyst – Stillehavets seværdigheder og nationalparker (sydgående) USA’s vestkyst – Stillehavets seværdigheder og nationalparker (sydgående)
 • Dag 1
  Vancouver, Canada

  Overnatning i Vancouver

  22. september 2023

  Ekspeditionsrejsen begynder i Vancouver. Vancouver ligger mellem smukke bjerglandskaber og farvandet ved English Bay og er både en travl havneby og en kosmopolitisk storby. Kom til Vancouver et par dage inden krydstogtet og find hurtigt ud af, hvorfor folk er så begejstrede for British Colombias største by.

  Dens forskellige kvarterer summer med jord-til-bord-køkkener i verdensklasse. I Chinatown og på Punjabi Market får man den måske bedste asiatiske mad i Nordamerika, og Little Italy ligger i Commercial Drive.

  Oplev også Vancouvers ældste kvarter. Gastowns victorianske bygninger huser nogle af de mest populære restauranter, og fra det 167 meter høje Vancouver Lookout har man en perfekt panoramaudsigt over byen.

  Betragt neonlysene og nattelivet på Granville Street og slap af på en af strandene i West End. Sidstnævnte er også porten til at udforske de vidtåbne omgivelser og tårnhøje røde cedertræer i Stanley Park.

  Nyd første overnatning i Vancouver på et dejligt og centralt beliggende hotel. Hotellet byder os velkommen, så vi kan slappe af og bruge dets faciliteter efter den lange rejse.

  Man kan også forlænge sit ophold i den dejlige natur med vores unikke program før sejladsen og tage en tur med det luksuriøse tog Rocky Mountaineer gennem de canadiske Rockies. Landskabet er virkelig spektakulært.

  Dag 1
  Vancouver, Canada

  Overnatning i Vancouver

 • Dag 2
  Vancouver, Canada

  Starten af ekspeditionen

  23. september 2023

  Efter morgenmad på hotellet tager vi på byrundtur og oplever fabelagtige Vancouvers vigtigste seværdigheder.

  Udflugten slutter ved skibet, hvor MS Fridtjof Nansen er klar til at tage os med på en uforglemmelig ekspeditionssejlads.

  Dag 2
  Vancouver, Canada

  Starten af ekspeditionen

 • Dag 3
  Dag til søs

  Udsigten over det nordvestlige Stillehav

  24. september 2023

  I dag vil vi sejle rundt omkring San Juan Islands’ økologiske fristed. Disse klippeøer danner en øgruppe mellem den amerikanske stat Washington og Canadas Vancouver Island, og de er et sted i verdensklasse, hvis du vil se havets dyreliv. Hvad kunne være bedre, end at sidde på dækket og kigge på disse fyrretræsdækkede øer med en baggrund af sneklædte bjergtoppe i det fjerne?

  Hvis vi er heldige, får du måske øje på pukkelhvaler, vågehvaler og endda spækhuggere. Øerne har også en fantastisk koncentration af hvidhovede havørne, store blåhejrer, amerikanske strandskader og talrige kystfugle.

  Ekspeditionsteamet vil være sammen med dig ude på dækket for at hjælpe dig med at få øje på vilde dyr og udpege interessante steder på vejen.

  Dag 3
  Dag til søs

  Udsigten over det nordvestlige Stillehav

 • Dag 4
  Olympic Nationalpark, USA

  Subalpin naturpragt

  25. september 2023

  Vi lægger til i dag i den lille havneby Port Angeles for en dag med udforskning af bjerge. Selve byen har masser af charme, særligt bymidten nær færgehavnen, men vi planlægger at bruge det meste af denne dag med at udforske Olympic Nationalpark.

  Olympic Nationalpark blev erklæret et National Monument i 1909, inden det senere blev udpeget af UNESCO som et internationalt biosfærereservat og verdensarvssted. Parken har tre forskellige økosystemer: den rå Stillehavskyst, et område med tempereret skov og en subalpin skov med enge med vilde blomster.

  I dag vil vi udforske det subalpine område og tage dig med til bjergområdet ved Hurricane Ridge, hvor der måske stadig vil være noget sne tilbage fra vinteren. Herfra kan du vælge at tage på en guidet vandretur gennem parken, hvor du vil opleve dens rige og varierede flora og fauna. Der vil være masser af muligheder for at se fugle på vejen, og du kan endda støde på en Roosevelt-elg, som stammer fra området, ligesom sortbjørne.

  • Inkluderet Olympic Nationalpark
  Dag 4
  Olympic Nationalpark, USA

  Subalpin naturpragt

 • Dag 5
  Til søs

  Hold øje med havlivet

  26. september 2023

  En del af at være på ekspedition er at vide, hvordan man nyder øjeblikket; du skal tage dig tid til at genskabe forbindelsen til naturen og verden omkring dig. Så sæt dig til rette et sted i den panoramiske Explorer Lounge eller ude på dækket og nyd rigtigt udsigten og lydene, der omgiver dig. Bølgerne brydes måske af tegn efter pukkelhvaler, der er kendt for at svømme i området. Eller tune ind på fornemmelsen af havbrisen, der kun afbrydes af skrigende fra en bred variant af havfugle, som ofte ses langs vestkysten.

  Vi støtter også en række videnskabsprogrammer for civile, som du kan tilmelde dig. Disse projekter inkluderer Happywhale, hvor dine billeder hjælper med at identificere og registrere specifikke hvalers bevægelse på tværs af planeten ud fra deres særlige karakteristika. Eller du kan deltage i GLOBE Observer-projektet, som kombinerer dine observationer af skyerne og himmelforholdene set nedefra med data indsamlet af satellitter fra oven. Det hjælper således forskere hos rumfartscentrene, som f.eks. NASA, med at skabe mere komplette billeder af skydannelsen i vores atmosfære. Ved at deltage i disse projekter støtter du ikke kun det videnskabelige samfund, men du får også en bedre forståelse for verden omkring dig.

  Dag 5
  Til søs

  Hold øje med havlivet

 • Dag 6
  Redwood Nationalpark

  Gå blandt gamle kæmper

  27. september 2023

  I dag kaster vi anker ved Eureka, og herfra tager vi på en inkluderet udflugt til fantastiske Redwood Nationalpark. At gå rundt i dette internationale biosfærereservat er en overvældende oplevelse. Når du ser nogle af de ældgamle, kæmpe rødtræer på over 100 meter, vil du forstå, hvorfor verdens højeste træer ofte kaldes “naturens skyskrabere”. Nogle af træerne her er over 1.500 år gamle og et levende bevis på et succesfuldt bevaringsprojekt, der har reddet disse gamle kæmper fra at blive fældet.

  Efter dit besøg i Redwood Nationalpark er der mulighed for at udforske Eureka. Velkommen til en smuk havneby, der er kendt for sin charme fra den victorianske æra og miljøbevidste stemning. Byens fremgang blev bygget på handel med tømmer, og et bevis herpå er de smukke, victorianske palæer, du kan opleve her. Udforsk den maleriske Old Town, hvor du finder nogle små butikker langs den smukke havnefront. Her kan du nyde en drink, mens du ser fiskerbådene vende tilbage i Humboldt-bugten.

  • Inkluderet Redwood Nationalpark
  Dag 6
  Redwood Nationalpark

  Gå blandt gamle kæmper

 • Dag 7
  Dag til søs

  Afslappende sejltur

  28. september 2023

  Med inspiration fra de landskaber og eventyr du har oplevet indtil nu, har du måske lyst til at bruge denne dag til søs til at kanalisere din indre kunstner ud på en kunst-workshop ombord? Eller måske vil du bruge tid på at lære det grundlæggende inden for ekspeditionsfotografi fra vores fotografer ombord, som vil sikre, at dine digitale minder vil være lige så levende som de, du har i dit hoved.

  Tilbring lidt tid ude på dækket, og se efter tegn i havet efter vilde dyr, mens vi sejler med den californiske kyst i det fjerne – hvem ved, måske får du øje på en pukkelhval eller to! Du får måske lyst til at sænke dig ned i en af de afslappende boblebade eller tage en dukkert i infinity-poolen. Behørigt genopfrisket kan du tage i baren og nyde en cocktail eller to med nogle af de andre gæster. Vi har helt sikkert nogle flasker af de lokale vine på lager, så en vinsmagning af den californiske Chardonnay eller Cabernet ville ikke være nogen dårlig ide!

  Dag 7
  Dag til søs

  Afslappende sejltur

 • Dag 8
  Santa Barbara, USA

  Den amerikanske riviera

  29. september 2023

  Santa Barbara ligger mellem frugtbare vingårde i Santa Ynez-bjergene og Stillehavets uberørte kyststrande og emmer af gammeldags spansk charme i californiske omgivelser. I over et årti husede byen verdens største filmstudie inden for stumfilm, indtil det voksede sig for stort og det hele blev rykket til Hollywood.

  Santa Barbara-missionskirken er et ideelt sted at begynde en tur rundt i byen. Du kan beundre de smukke bygninger fra den spanske æra, kigge i butikkerne i State Street, der er belagt med terracottafliser, og slentre rundt i den skønne Mission Rose Garden. Ved Stearns Wharf, Californiens ældste mole, kan du nyde udsigten over Stillehavet og få dig en hjemmelavet is. Hvis du har tid, kan du slappe af på en af de mange fremragende restauranter og barer. Dette kan kombineres med en vinsmagning fra en lokal vingård – byen er trods alt berømt for sine vine.

  På vores vej til eller fra Santa Barbara må du ikke gå glip af muligheden for at se hvaler fra dækket, når vi sejler gennem de omkringliggende Channel Islands.

  • Inkluderet Santa Barbara med sporvogn
  Dag 8
  Santa Barbara, USA

  Den amerikanske riviera

 • Dag 9
  San Diego, USA

  Starten på et eventyr

  30. september 2023

  Vi siger pænt farvel til MS Fridtjof Nansen, når vi lægger til i den fantastiske by San Diego, hvor du afslutter din ekspedition oppe i højderne.

  Velkommen til “Amerikas fineste by” og Californiens “strandby”! Med sin stærke blanding af mangfoldig, sofistikeret storbyliv, tilbagelænet surfer-vibe og sol året rundt har San Diego det hele.

  Du kan tilbringe din sidste dag med sjov i solen og vandsport på en af de mange strande. Eller du kan tage en sporvognstur og udforske bymidten, fra det historiske kvarter Gaslamp Quarter til strandpromenaden ved San Diego Bay.

  Kulturinteresserede bør tage direkte til Balboa Park, der kaldes for "Smithsonian of the West" med sine 17 museer, kunstgallerier og forskellige steder med scenekunst. De madglade vil også blive forkælet med det store udvalg af mad, lokale vine og specialøl.

  Der er så meget at lave og se i San Diego, at vi stærkt anbefaler at booke et program efter sejladsen for at udforske mere af, hvad byen og dens omgivelser har at tilbyde, inden du vender hjem. Nyd en dejlig halvdagsudflugt, og udforsk Carbrillo Nationalmonument.

  Dag 9
  San Diego, USA

  Starten på et eventyr

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
22.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i Vancouver inden ekspeditionssejladsen

Transport

 • Transport fra hotel til skib i Vancouver, herunder en udflugt inden ekspeditionssejladsen

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer om bord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Lån af vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - mod betaling

Bemærk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Du synes sikkert også om