Grønlands, Newfoundlands og Labradors uberørte skønhed

Fra Kangerlussuaq til Halifax (fly fra København)

Udforsk Grønlands enorme, spektakulære og uberørte natur. Oplev Newfoundlands og Labradors høje bjerge, massive klippevægge, dybe skove og uendeligt mange søer og floder. På denne ekspeditionsrejse får du en smag af de historiske bosættelser, fiskerlandsbyer, vildmarken og den smukke natur langs den nordatlantiske kyst.

 • Udforsk Grønlands, Newfoundlands og Labradors spektakulære landskaber
 • Besøg fjerntliggende bebyggelser, der er gennemsyret af historie
 • Se sjældent dyreliv - til lands og til vands
 • Oplev de UNESCO-fredede steder Gros Morne National Park, Red Bay og L'Anse aux Meadows

Oversigt

Både Grønland og Canada er kendt for ekstrem og smuk natur med fantastisk dyreliv. Grønland er også et af verdens tyndest befolkede områder, og den del af Canada, vi besøger på denne ekspeditionsrejse, er lige så tyndt befolket. Selv om områderne er vilde og fjerne, overraskes du af deres rige historie. Lær noget om de fascinerende stammer, der boede her i fortiden, og om mennesker, der bor her i dag.

Verdens største ø

Rejsen starter i Grønland, hvor du kan opleve det barske, bjergrige land med den enorme indlandsis og imødekommende mennesker i centrum. Vi besøger frodige bosættelser i syd, så du kan opleve kulturen og levevis på første hånd. Derefter krydser vi Nordatlanten for at udforske Newfoundlands og Labradors kyster i Canada. Vi besøger en nationalpark, flere bosættelser og nogle spændende byer.

Vidunderligt vildt

Charmerende Battle Harbour er en eventyrlig vildmarksdestination med masser af historie, isbjerge og dyreliv. Fordyb dig i hvalfangsthistorie og stor naturskønhed i Red Bay efter at have set St. Anthony og den 1000 år gamle vikingeboplads i L'Anse aux Meadows.

Bonne Bay og Gros Morne National Park er to af højdepunkterne på en Newfoundland-tur. Landskabet med dybe dale, stejle klipper, sandstrande og et spektakulært fjordsystem er på UNESCOs verdensarvliste. Elge, rener, ræve, sorte bjørne, ryper og ørne er almindelige syn her. Det gamle landskab er simpelthen uforglemmeligt.

En smag af Frankrig

Derefter besøger vi et stykke Frankrig! Øerne St. Pierre-et-Miquelon ligger kun 25 kilometer fra Newfoundland, men er en del af den franske republik. Nyd den typiske franske livsstil med flotte bistroer, cafeer, vin, ost, baguettes, chokolade og kager. Gå derefter tilbage i tiden for at opleve, hvordan livet var i den befæstede, travle franske by Louisbourg i 1744.

Ekspeditionsrejsen slutter i Nova Scotias hovedstad, Halifax.

 

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Flyrejse på økonomiklasse København-Kangerlussuaq
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Kangerlussuaq
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr- vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

22. September 2018

Afrejsehavn København / Kangerlussuaq
Dag 1
Kangerlussuaq_Greenland.jpg

Porten til Grønland


Lokalitet: København / Kangerlussuaq

Ekspeditionsrejsen starter med en flyvning fra København. Mindre end fem timer senere ankommer du til Kangerlussuaq i Grønland. Med fjordens udmunding langt ude i den vestlige horisont og med indlandsisen, der banker på døren, er den lille landingsbane den smukke port til Grønland. Ved ankomsten venter transporten til M/S Fram.

Dag 2
Maniitsoq_Bbb034.jpg

Grønlands Venedig


Lokalitet: Maniitsoq

Da Maniitsoq ligger i en øgruppe, der er gennemskåret af små, naturlige kanaler, kalder de lokale byen "Grønlands Venedig". Men byen ligger mellem Evighedsfjordens forrevne bjergtoppe og enorme gletsjere, så her stopper alle sammenligninger med Venedig. Byens navn betyder “Det ujævne sted” og henviser til de mange klippehøje og småfjelde, der bestemmer placeringen af bygninger og veje. Små veje og trætrapper forbinder de farverige huse. Udstillingerne på Maniitsoq Museum er en god introduktion til den lokale kultur og historie. Byen har også et supermarked, Brugseni, og et par mindre dagligvarebutikker. Men det er det omgivende landskab, der imponerer mest, og området er perfekt til kajakture. I farvandene i nærheden leger især pukkelhvaler, der elsker at vise luftakrobatik og at slå med halen. Nyd en dag med at udforske den lille bygd i majestætisk natur.

Dag 3
0711-Canon-EOS-6D-_MG_6616.jpg

Hovedstadsregionens velbevarede hemmelighed


Lokalitet: Paamiut

Vi fortsætter mod syd og nyder den grønlandske natur på vej mod Paamiut, et område, hvor folk har boet siden omkring 1500 før vor tidsregning. Ordet Paamiut betyder "de mennesker, der bor ved mundingen" og henviser til placeringen ved ??Kuannersooq-fjordens udmunding. At gå rundt i Paamiut handler om at værdsætte skønheden i enkle oplevelser og møde den venlige lokalbefolkning. Sørg for at besøge kirken, en af Grønlands fineste, bygget i 1909 af træ i norsk stil. Stop ved den farverige bro i byens centrum. Gå i de gamle kvarterer og se de maleriske bygninger. Paamiut er kendt for sine fedtstenkunstnere og ekstraordinære nationaldragter af sælskind og med tusindvis af perler. Du kan se eksempler på disse kunstformer, når du går rundt i bygden. Havørne er talrige i Paamiut, og byens borgere føler en stærk forbindelse med dem. Det siges, at held og lykke kommer til alle, der ser denne himlens konge. Tag med ekspeditionsholdet på vandretur til bjergtoppe. På vej tilbage til skibet kan du stoppe og plukke noget af den kvan, der vokser vildt på bakkeskråningen.

Dag 4
1200x600_Igaliku_Ruinen_Svickova-Wikimedia.jpg

Nordboernes religiøse hjerte og ruiner


Lokalitet: Igaliku og Hvalsey

Igaliku er en af ?Grønlands smukkeste landsbyer. Det er øens ældste fåreavlssted, og ved ankomsten ser man høje bjerge med snedækkede toppe om sommeren, frodige dale med blomster og selvfølgelig får. Sandstenshuse giver området en særlig smag ligesom den fantastiske udsigt til Igaliku-fjorden. Oplev roen og freden i den historiske boplads. Kristendommen blev introduceret på Grønland i begyndelsen af ??det forrige årtusinde, men den første biskop blev udnævnt helt tilbage i 1124. Det imponerende bispesæde Garðar blev etableret kort efter i Igaliku. En katedral blev bygget, den største af alle Grønlands kirker i middelalderen. I mange år var bispegården et knudepunkt for nordboerne og besøgende fra Island og Norge. Ruinerne af domkirken og bispegården er blevet renoveret i de seneste år og er nu et attraktivt levn fra vikingetiden. Igalikus 27 indbyggere er meget stolte af deres samfund og ivrige efter at guide dig gennem landsbyen. I Hvalsey findes nogle af de bedst bevarede ruiner fra nordboernes tid. Hvalsey Kirke blev sandsynligvis bygget i det 14. århundrede. Erik den Røde slægtninge etablerede en gård sent i det tiende århundrede. I 1408 var et bryllup på stedets kirke den sidste dokumenterede begivenhed på vikingernes bopladser i Grønland. Vi bruger polarcirkelbåde til at komme i land for at give dig mulighed for selv at udforske området.

Dag 5
Qassiarsuk-main-street-Visit-Greenland-Mads-Pihl.jpg

Isbjerge og farverige huse


Lokalitet: Qassiarsuk

I Qassiarsuq er de grønne marker oversået med hvide får. Her er frodig vegetation og travle gårde som en farverig kontrast til isen i havet. Qassiarsuq er stedet, hvor vikingen Erik den Røde byggede sin Brattahlid-gård i 982. Han var blevet forvist fra Island og flygtede til landet, han kaldte Grønland. Erik bosatte sig i Qassiarsuq, fordi området blev betragtet som Grønlands mest frugtbare sted, da han ankom. Tag med på en guidet tur gennem bygden, hvor du lærer noget om regionens historie. Du kan besøge Erik den Rødes genopbyggede langhus og kirken, som Eriks kone Tjodhildur, fik ham til at bygge. Turen omfatter et besøg i byens nuværende kirke. Der er også et stort område til tilvalgsudflugter som kajak- og vandreture og en byrundtur til fods.

Dag 6
Eee018.jpg

Over Nordatlanten


Lokalitet: Til søs

Vi lægger Grønlands kyst bag os, sejler ud på havet og sætter kurs mod Canada. Forude ligger cirka 1300 sømil åbent vand tværs over Nordatlanten. Tusinder før os har krydset disse farvande. I begyndelsen var skibene små og dårligt udstyret, og deres destinationer var ukendte Nu kan du læne dig tilbage og slappe af, mens moderne navigationssystemer guider os til vores ønskede destination og informerer os om potentielle forhindringer undervejs. Det bliver ikke mindre spændende, bare sikrere. Havdagene er fyldt med foredrag, og du har tid til at snakke med andre rejsende - måske om alt det, I har set og lavet indtil nu på rejsen. Tag dig tid til at være ude på det åbne dæk. Træk vejret i den salte luft, mærk vinden og se efter fugle, pattedyr og isbjerge.

Dag 7-9
Labrador-Hebron.eps.jpg

Langs Labradors kyst


Lokalitet: Labradors kyst

Vi sejler tre dage langs ??Labradors kyst og udforsker dette område. Friluftselskere kan nyde vandrestier og utallige kilometer vildmark, mens andre sætter pris på at lære noget om historie, kultur og traditioner på de mange steder, vi besøger. Nain er en af ??bygderne, vi planlægger at se. Her er et samfund med lange traditioner og en stærk inuit-identitet. Det er Nunatsiavuts nordligste og største samfund. Nain blev grundlagt i 1771 af missionærer fra den nu tjekkiske delstat Mähren. Nain var en vigtig forpost i Brødremenighedens missionsarbejde. Smukke artefakter og huse, bygget af Brødremenigheden, findes endnu. Nain er omgivet af interessant geologi og gammel historie. Et andet sted, vi måske besøger, er Rigolet. Den maleriske by har 300 beboere og er verdens sydligste inuit-samfund. Ingen veje fører ud af byen, men man kan komme dertil med skib hele året - og om vinteren med snescooter. Hurtigruten tilbyder flere udflugter her: - Udforske de smukke farvande i speedbåd, - Fiskeri, - Ridning, - Hvalsafari. Vi kan også besøge Hopedale, der blev grundlagt som en bygd med navnet Agvituk, der betyder "hvalernes sted" og Hebron, et tidligere mährisk missionssted, der var den nordligste bosættelse på Labrador.

Dag 10
Common_Guillemot_shutterstock_417004927.jpg

History in the midst of wild nature


Lokalitet: Battle Harbour

Battle Harbour på kanten af Labradorhavet er et paradis for naturelskere. Vandet her vrimler med liv og drama, gammel is og isbjerge er fræset ud af naturen. På land findes smukke historiske bygninger midt i den vilde natur. Engang var Battle Harbour Labradors vigtigste by for saltvandsfiskeri. Nu er huse, butikker, fiskeribygninger og kirker blevet restaureret og fyldt med historiske, oprindelige ting. Nyd atmosfæren og oplev lyden af havet og de simple glæder af fortiden. Området er en stor vildmarkseventyr-destination, hvor du kan støde på hvaler, delfiner, havfugle, polarræve, isbjerge og spektakulære ø-landskaber på Hurtigrutens vandre- og sejlture.

Dag 11
Black-Bear_NewFoundlandLabradorTourism.jpg

Umådelig vildmark og en vikingeboplads


Lokalitet: St. Anthony

St. Anthony er en fjerntliggende by i en perfekt naturhavn. I farvandet her flyder et forbløffende antal isbjerge, og vandet er fourageringsområde for mange hvaler. Det er heller ikke ualmindeligt at se sæler, delfiner og marsvin her. Lige uden for bygrænsen er et stort vildnis af uberørte dale og bjergegne med søer - og måske med verdens største forekomst af elge og skovrensdyr i verden. Andet dyreliv omfatter den enorme sorte bjørn, prærieulv, ulv, sneskohare og arktisk hare. Tag med i land for at besøge byen og se Fishing Point Municipal Park. Grenfell-fell-museet skildrer Sir Wilfred Grenfells liv og tidsalder. Han var medicinsk missionær og viede sit liv til det nordlige Newfoundland og Labrador. For at få den bedste udsigt over området skal man vandre ad Tea House Hill-stien til udsigtsplatformen eller prøv Whale Watching-sporet. For at få noget vikinghistorie kan du deltage i en udflugt til L'Anse aux Meadows. På spidsen af ??Newfoundlands Great Northern-halvø finders det første kendte tegn på europæisk tilstedeværelse i Amerika. Det er her, en viking-ekspedition fra Grønland fandt et smukt land med forrevne klipper og marskland for over tusind år siden. De byggede en lille lejr, og i 1960 begyndte to norske arkæologer udgravningen og opdagede de fascinerende rester af vikingelejren. I 1979 kom L'Anse aux Meadows på UNESCOs verdensarvliste. I den genskabte lejr findes oprindelige artefakter fra det internationalt anerkendte arkæologiske fund.

Dag 12
Exploring-Tilting_Red-Bay,-Fogo-Island,-Central.jpg

Essensen af kystliv på Labrador


Lokalitet: Red Bay

Red Bay udtrykkes essensen af ??moderne liv på Labradors kyst midt i en gobelin af rig kultur og historie. Fra 1530 var Red Bay center for baskisk hvalfangst. I over 70 år tog hvalfangerne den farlige, måned-lange rejse over Atlanten for at jage hvaler og producere olie til lamper i Europa. På sit højdepunkt var 2500 hvalfangere på 50 skibe fra Frankrig og Spanien her for at jage rethvaler og grønlandshvaler for spæk. Opdagelsen af galeoner og chalupper, der anvendtes til denne hvalfangst, gjorde Red Bay til en af Amerikas mest udsøgte undersøiske arkæologiske udgravninger, og Red Bays baskiske hvalfangstsstation er nu på UNESCOs verdensarvliste. Du kan vandre rundt i den tidligere hvalfangstby og fordybe dig i historien. Tracey Hill-stien er en gangbro med 689 trin, beskrivende paneler, hvilesteder og to mønt-opererede teleskoper med en betagende udsigt over Red Bay. Gå ad Bone Shore-stien, der fører til, hvor hvalfangere kasserede hvalknogler. Tag en vandretur langs strandkanten og besøg oplevelsescentret for at se en otte meter lang chalup, som hvalfangere brugte på havet for at harpunere deres gigantiske fangst. For at få en fuld forståelse af hvalernes størrelse kan chaluppen sammenlignes med samlingerne af hvalknogler. Det var en tid med velstand og farlige eventyr og illustrerer livsstil for længe siden. Tag en kajaktur på Saddle Island-stien, hvor du kan se resterne af ovne, hvor hvalspæk blev kogt til olie, og gravene for nogle af de 130 mænd, der døde her. Hvis du har lyst til at gå på skattejagt, mens vi er her, fortæller en lokal legende, at den berygtede pirat Kaptajn Kidd gemte en skat i en sø oppe på en bakke.

Dag 13
Bonne_Bay_shutterstock_87322795.jpg

Gros Morne National Park


Lokalitet: Bonne Bay

Bonne Bay er en af Newfoundlands smukkeste bugter - en dyb bjergrig fjord på Newfoundlands fantastiske vestkyst, der deler Gros Morne National Park i to. Gros Morne er en kombination af et beskyttet område og små kystsamfund med en rig kultur og tradition for fiskeri og skovhugst. Fra skibets dæk kan du se Tablelands Mountains - klipper med flade toppe, der normalt findes dybt i jordens kappe. Deres unikke geologi er hovedårsagen til, at parken er kommet på UNESCOs verdensarvliste. Det tog Moder Natur millioner af år at forme bjergene, og synet er virkelig smukt og ærefrygtindgydende. Woody Point i den sydlige del af parken er et charmerende samfund med gamle huse og importerede popler fra Lombardiet. Elge, rensdyr, ræv, sorte bjørne, ryper og ørne er alle et almindeligt syn her. Et besøg i de højere regioner af det gamle landskab er uforglemmeligt.

Dag 14
Fin-whales-St-Lawrence-river_shutterstock_164490392.jpg

I St. Lawrence-bugten


Lokalitet: Til søs

Fra Bonne Bay sejler vi ud i Gulf of St. Lawrence, en enorm vandmasse ved udmundingen af St. Lawrence-floden. Den frynser bredden af halvdelen af Canadas provinser og er mere et delvist lukket havområde end blot en flodudmunding. Strædet Belle Isle i nordøst forbinder det store, groft trekantede område med Atlanterhavet Isle i nordøst og Cabot-strædet i de sydøstlige hjørner. Den gennemsnitlige dybde er knap 150 meter. Bugten har historisk været et vigtigt havfiskeriområde for nomadiske indianerstammer, der sæsonmæssigt kom for at fiske. Den franske opdagelsesrejsende Jacques Cartier, der egentlig hed Jakez Kartez, ankom i 1534 på den første dokumenterede rejse til golfen, men kom sandsynligvis senere end baskiske fiskere. Cartier kaldte St. Lawrence-flodens bred Canada efter det indianske ord Kanada, der betyder "landsby" eller "bosættelse", men han havde næppe forestillet sig, at det blev navnet på verdens næststørste land.

Dag 15
Macarons_shutterstock_226124680.jpg

Hvor Frankrig møder Nordamerika


Lokalitet: Saint-Pierre-et-Miquelon

Det siges, at gode vaner er svære at bryde, og Saint-Pierre-et-Miquelon (fuldt navn: Collectivité d'Outre-mer de Saint-Pierre-et-Miquelon) er et levende bevis på det. Selv om Paris er 4000 km væk, er de mennesker, der bor på Saint Pierre og Miquelon meget stolte af at være franske. Det er Nordamerikas ofte glemte enklave, men er faktisk Frankrigs ældste oversøiske territorium (en rest af koloniriget New France), og fortsat en del af Den franske Republik. Lidt flere end 6000 indbyggere bor på 242 kvadratkilometer på øernes ved Fortune Bay i Newfoundland. Her findes den typiske franske livsstil med flotte bistroer, cafeer, vin, ost, baguettes, chokolade og kager. Man ser endda folk iført baretter. Peugeot og Renault dominerer i gaderne. Og ligesom i Frankrig forlader folk "boulangerie" med baguettes under armen, og "patisserie" med hvide æsker med en snor omkring. Få en smagsprøve på dette udsnit af la belle France på bageriet Guillard Gourmandise, hvor du kan forkæle dig selv med fløde-blomme chokolade éclairs, makroner, varmt wienerbrød og kager. Og man betaler med euro - som i Frankrig. Besøg L'Arche Museum med udstillinger om øernes historie, herunder forbudstiden. Hovedattraktionen er guillotinen - Nordamerikas eneste. Øboerne lod kun "retfærdighedens bjælke" falde én gang, i 1889, over en morders hals. Museet tilbyder også tosprogede vandreture med arkitektur som tema. Fugleinteresserede bør besøge den lille ø Grand Colombier, der med sine stejle klipper, klippeskær og bakkede områder er et vigtigt fugleområde med flere end 100.000 ynglende par stormsvaler.

Dag 16
Louisbourg_shutterstock_381954073.jpg

Fortiden er nutid


Lokalitet: Louisbourg

Vi sejler langs Nova Scotias østkyst til den temmelig store ø Cape Breton og kommer til Louisbourg, hjemsted for den historiske juvel fæstningen Louisbourg. Her kan man opleve, hvordan livet var i den travle franske befæstede by Louisbourg i 1744. Du kan også vælge at tilbringe dagen på en afsondret strand eller dykke blandt skibsvrag. Den barske kyst tilbyder masser af udendørs eventyr med strålende vandre- og cykelruter. Som en af de travleste krabbe- og hummerfiskeribyer i Maritimes er havneområdet i Louisbourg det perfekte sted at se dagens fangst komme ind - og måske også smage nogle friske fisk og skaldyr.

Dag 17
Halifax_shutterstock_396157720.jpg

Ekspeditionsrejsen slutter


Lokalitet: Halifax

Det var den naturlige havn, der første gang trak briterne til Halifax i 1749. Nu ligger de fleste større steder ved de fæstningskronede bakke med udsigt over havnen. Den 260-årige provinshovedstad præsenterer Nova Scotias påfaldende moderne ansigt omkring et historisk hjerte. Da Halifax både er hip og historisk, er det værd at bruge en ekstra dag eller to her, efter du er gået fra borde på M/S Fram.

8.Oktober 2018

Lokalitet Halifax
Om bord Oplevelser

Udflugter på rejsen

Oplev alt, hvad Grønland og Nordamerika tilbyder på Hurtigrutens mangfoldige tilvalgsudflugter.

Extend your holiday

Udflugter efter sejladsen

Fuldend ferien med en udflugt efter sejladsen i Island

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205