Fra Newfoundlands og Labradors vildmarker til det magiske Island

Halifax, Canada - Reykjavik, Island

Canadas barske Atlanterhavskyst har stedsegrønne skove og bakket landbrugsarealer, betagende bjerge og fjerntliggende bosættelser. Rejs fra Halifax i Canada til Reykjavik i Island via Labrador og Newfoundland på denne ekspeditionsrejse og få en smag af vildmarken, historiske bosættelser, fiskerlejer og naturens skønhed.

  • Udforsk Newfoundlands, Labradors og Islands spektakulære landskaber
  • Besøg fjerne og historiske bosættelser
  • Se dyrelivet på land og til søs
  • Oplev UNESCO-steder - Gros Morne National Park, Red Bay og L'Anse aux Meadows

Oversigt

Både Grønland og Canada er kendt for ekstrem og smuk natur med fantastisk dyreliv. Grønland er også et af verdens tyndest befolkede områder, og den del af Canada, vi besøger på denne ekspeditionsrejse, er lige så tyndt befolket. Selv om områderne er vilde og fjerne, overraskes du af deres rige historie. Lær noget om de fascinerende stammer, der boede her i fortiden, og om mennesker, der bor her i dag.

Verdens største ø

Rejsen starter i Grønland, hvor du kan opleve det barske, bjergrige land med den enorme indlandsis og imødekommende mennesker i centrum. Vi besøger frodige bosættelser i syd, så du kan opleve kulturen og levevis på første hånd. Derefter krydser vi Nordatlanten for at udforske Newfoundlands og Labradors kyster i Canada. Vi besøger en nationalpark, flere bosættelser og nogle spændende byer.

Vidunderligt vildt

Charmerende Battle Harbour er en eventyrlig vildmarksdestination med masser af historie, isbjerge og dyreliv. Fordyb dig i hvalfangsthistorie og stor naturskønhed i Red Bay efter at have set St. Anthony og den 1000 år gamle vikingeboplads i L'Anse aux Meadows.

Bonne Bay og Gros Morne National Park er to af højdepunkterne på en Newfoundland-tur. Landskabet med dybe dale, stejle klipper, sandstrande og et spektakulært fjordsystem er på UNESCOs verdensarvliste. Elge, rener, ræve, sorte bjørne, ryper og ørne er almindelige syn her. Det gamle landskab er simpelthen uforglemmeligt.

En smag af Frankrig

Derefter besøger vi et stykke Frankrig! Øerne St. Pierre-et-Miquelon ligger kun 25 kilometer fra Newfoundland, men er en del af den franske republik. Nyd den typiske franske livsstil med flotte bistroer, cafeer, vin, ost, baguettes, chokolade og kager. Gå derefter tilbage i tiden for at opleve, hvordan livet var i den befæstede, travle franske by Louisbourg i 1744.

Ekspeditionsrejsen slutter i Nova Scotias hovedstad, Halifax.

 

Flyrejse inkluderet

Book senest 23. april og vi gi’r flyrejsen!

På udvalgte rejser i 2018 gi’r vi nu flyrejsen fra København Lufthavn. Book senest den 23. april for at få glæde af tilbuddet. De bedste kahytter går først, så det kan betale sig, at være ude i god tid.

NB: For bookinger, kontakt venligst vores rejsespecialister på 89881205 eller send en mail til [email protected]. Rejse med fly inkluderet kan ikke bestilles online.

Fakta om kampagnen:

  • Bookingperiode: 4. april - 23 april 2018
  • Tilbud: Flyrejse tur/retur København Lufthavn inkluderet
  • Inkluderet: Transfer fra / til skib og lufthavn.
  • Rejser: Gælder udvalgte rejser i 2018

Se udvalgte rejser og betingelser her

Rejsens pris inkluderer:

• Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension om bord
• Vind- og vandafvisende jakke
• Landgange med små både og aktiviteter om bord og i land
• Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
• Te og kaffe om bord

Ikke inkluderet:

• Andre flyrejser end nævnt ovenfor
• Rejseforsikring
• Håndtering af bagage
• Tilvalgsudflugter
• Drikkepenge

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

10. maj 2018

Afrejsehavn Halifax
Dag 1
Halifax_shutterstock_396157720.jpg

Nova Scotias moderne ansigt


Lokalitet: Halifax

Det var den naturlige havn, der første gang trak briterne til Halifax i 1749. Nu ligger de fleste større steder ved de fæstningskronede bakke med udsigt over havnen. Den 260-årige provinshovedstad præsenterer Nova Scotias påfaldende moderne ansigt omkring et historisk hjerte. Da Halifax både er hip og historisk, er det værd at bruge en ekstra dag eller to her, før du går om bord på M/S Fram.

Dag 2
Louisbourg_shutterstock_381954073.jpg

Hvor fortiden er nutid


Lokalitet: Louisbourg

Vi sejler langs Nova Scotias østkyst til den temmelig store ø Cape Breton og kommer til Louisbourg, hjemsted for den historiske juvel fæstningen Louisbourg. Her kan man opleve, hvordan livet var i den travle franske befæstede by Louisbourg i 1744. Du kan også vælge at tilbringe dagen på en afsondret strand eller dykke blandt skibsvrag. Den barske kyst tilbyder masser af udendørs eventyr med strålende vandre- og cykelruter. Som en af de travleste krabbe- og hummerfiskeribyer i Maritimes er havneområdet i Louisbourg det perfekte sted at se dagens fangst komme ind - og måske også smage nogle friske fisk og skaldyr.

Dag 3
shutterstock_389337124.jpg

Skabt af vind og bølger


Lokalitet: Îles de la Madeleine

Tolv øer udgør omkring den cirka 100 km lange sandede skærgård Îles de la Madeleine. De seks største øer er forbundet af mange kilometer smalle, delvist græsbevoksede sandklitter. Jernholdige røde og grå sandstensklipper, der er formet af vind og bølger, forbløffer med deres spektakulære former. Kysten er oversået med strande, havne, multi-farvede huse og maleriske bugter. Vi lægger til i Cap-aux-Melules, hvor mere end halvdelen af øgruppens befolkning bor. Længe før europæerne ankom, kom indfødte folk til øerne for at fisk og jage sæler og søkøer. I kølvandet efter baskiske fiskere kom Jaques Cartier hertil i 1534 og skrev i sin logbog den første registrerede henvisning til øerne. I 1765 blev øerne beboet af 22 fransktalende familier. Indbyggerne kaldes nu madelinots, og de identificerer sig både som acadians og québécois. Andre er efterkommere af overlevende fra de flere end 400 skibsvrag ved øerne. Tag med i land og oplev denne lille forpost, hvor kraftig vind og havstorme er en del af livet. Spis lidt på Café la Côte, Pas Perdu, Café d' Chez Nous eller tag en drink på Bar le Central for at mærke øens boheme-puls. Hvis du vil være aktiv, kan du ro i kajak eller tage en vandretur i det relativt flade terræn.

Dag 4
Tablelands_mountains_Gros_Morne_National-Park_shutterstock_205193746.jpg

En naturperle på UNESCOs verdensarvliste


Lokalitet: Bonne Bay

Bonne Bay er en af Newfoundlands smukkeste bugter - en dyb bjergrig fjord på Newfoundlands fantastiske vestkyst, der deler Gros Morne National Park i to. Gros Morne er en kombination af et beskyttet område og små kystsamfund med en rig kultur og tradition for fiskeri og skovhugst. Fra skibets dæk kan du se Tablelands Mountains - klipper med flade toppe, der normalt findes dybt i jordens kappe. Deres unikke geologi er hovedårsagen til, at parken er kommet på UNESCOs verdensarvliste. Det tog Moder Natur millioner af år at forme bjergene, og synet er virkelig smukt og ærefrygtindgydende. Woody Point i den sydlige del af parken er et charmerende samfund med gamle huse og importerede popler fra Lombardiet. Elge, rensdyr, ræv, sorte bjørne, ryper og ørne er alle et almindeligt syn her. Et besøg i de højere regioner af det gamle landskab er uforglemmeligt.

Dag 5
Aerial-View-of-Red-Bay-Looking-Inland.jpg

Baskisk hvalfangst i det 16. århundrede


Lokalitet: Red Bay

I Red Bay udtrykkes essensen af moderne liv på Labradors kyst midt i en gobelin af rig kultur og historie. Fra 1530 var Red Bay center for baskisk hvalfangst. I over 70 år tog hvalfangerne den farlige, måned-lange rejse over Atlanten for at jage hvaler og producere olie til lamper i Europa. På sit højdepunkt var 2500 hvalfangere på 50 skibe fra Frankrig og Spanien her for at jage rethvaler og grønlandshvaler for spæk. Opdagelsen af galeoner og chalupper, der anvendtes til denne hvalfangst, gjorde Red Bay til en af Amerikas mest udsøgte undersøiske arkæologiske udgravninger, og Red Bays baskiske hvalfangstsstation er nu på UNESCOs verdensarvliste. Du kan vandre rundt i den tidligere hvalfangstby og fordybe dig i historien. Tracey Hill-stien er en gangbro med 689 trin, beskrivende paneler, hvilesteder og to mønt-opererede teleskoper med en betagende udsigt over Red Bay. Gå ad Bone Shore-stien, der fører til, hvor hvalfangere kasserede hvalknogler. Tag en vandretur langs strandkanten og besøg oplevelsescentret for at se en otte meter lang chalup, som hvalfangere brugte på havet for at harpunere deres gigantiske fangst. For at få en fuld forståelse af hvalernes størrelse kan chaluppen sammenlignes med samlingerne af hvalknogler. Det var en tid med velstand og farlige eventyr og illustrerer livsstil for længe siden. Tag en kajaktur på Saddle Island-stien, hvor du kan se resterne af ovne, hvor hvalspæk blev kogt til olie, og gravene for nogle af de 130 mænd, der døde her. Hvis du har lyst til at gå på skattejagt, mens vi er her, fortæller en lokal legende, at den berygtede pirat Kaptajn Kidd gemte en skat i en sø oppe på en bakke.

Dag 6
St_Anthony_Newfoundland_shutterstock_381384766.jpg

Lad sjælen rejse


Lokalitet: St. Anthony

Vi sejler længere nordpå og kommer til St. Anthony - en fjerntliggende by i en perfekt naturhavn. I farvandet her flyder et forbløffende antal isbjerge, og vandet er fourageringsområde for mange hvaler. Det er heller ikke ualmindeligt at se sæler, delfiner og marsvin her. Lige uden for bygrænsen er et stort vildnis af uberørte dale og bjergegne med søer - og måske med verdens største forekomst af elge og skovrensdyr i verden. Andet dyreliv omfatter den enorme sorte bjørn, prærieulv, ulv, sneskohare og arktisk hare. Tag med i land for at besøge byen og se Fishing Point Municipal Park. Grenfell-fell-museet skildrer Sir Wilfred Grenfells liv og tidsalder. Han var medicinsk missionær og viede sit liv til det nordlige Newfoundland og Labrador. For at få den bedste udsigt over området skal man vandre ad Tea House Hill-stien til udsigtsplatformen eller prøv Whale Watching-sporet. For at få noget vikinghistorie kan du deltage i en udflugt til L'Anse aux Meadows. På spidsen af Newfoundlands Great Northern-halvø finders det første kendte tegn på europæisk tilstedeværelse i Amerika. Det er her, en viking-ekspedition fra Grønland fandt et smukt land med forrevne klipper og marskland for over tusind år siden. De byggede en lille lejr, og i 1960 begyndte to norske arkæologer udgravningen og opdagede de fascinerende rester af vikingelejren. I 1979 kom L'Anse aux Meadows på UNESCOs verdensarvliste. I den genskabte lejr findes oprindelige artefakter fra det internationalt anerkendte arkæologiske fund.

Dag 7
Battle_Harbour_Newfoundland_shutterstock_468207056.jpg

Historie og ekstrem natur


Lokalitet: Battle Harbour

Battle Harbour på kanten af Labradorhavet er et paradis for naturelskere. Vandet her vrimler med liv og drama, gammel is og isbjerge er fræset ud af naturen. På land findes smukke historiske bygninger midt i den vilde natur. Engang var Battle Harbour Labradors vigtigste by for saltvandsfiskeri. Nu er huse, butikker, fiskeribygninger og kirker blevet restaureret og fyldt med historiske, oprindelige ting. Nyd atmosfæren og oplev lyden af havet og de simple glæder af fortiden. Området er en stor vildmarkseventyr-destination, hvor du kan støde på hvaler, delfiner, havfugle, polarræve, isbjerge og spektakulære ø-landskaber på Hurtigrutens vandre- og sejlture.

Dag 8-11
Isfjell_Avalon-DSC_0047.eps.jpg

Over Nordatlanten


Lokalitet: Til søs

Vi lægger Labrador og Canada bag os og sejler ud på åbent hav med kurs mod Island. Forude ligger omkring 1300 sømil på tværs af Nordatlanten. Tusinder før os har besejlet disse farvande. De første små og dårligt udstyrede både mod ukendte destinationer. Nu kan man læne sig tilbage og slappe af, mens moderne navigationssystemer guide os til vores ønskede destination. Det er ikke mindre spændende, bare sikrere. Dagene til søs er fyldt med foredrag, og du har tid til at snakke med andre rejsende - måske for at opsummere oplevelserne hidtil. Tag dig også tid til at være ude på de åbne dæk. Træk vejret med den salte luft, mærk vinden og se efter fugle, pattedyr og isbjerge.

Dag 12
shutterstock_80177023_Isafjordur_Iceland.jpg

Islands vestfjorde


Lokalitet: Ísafjörður

Vi sejler sydpå og kommer til Islands vestligste region. Takket være de gamle vulkaner, rejser det bemærkelsesværdige landskab sig op over de dybe fjorde. Ísafjörður er natur, når den er finest, og når vi ankommer, forstå men, hvorfor området kaldes Sagalandet. Gå en tur i den hyggelige by og nyd dens forskelligartede arkitektur. Her findes landets ældste bolig sammen med fine eksempler på træhuse, der blev bygget af velhavende udenlandske virksomheder i det 18. århundrede. I Ísafjörður findes også Islands den bedste bageri, Gamla Bakaríið, som bør besøges. Hurtigrutens tilvalgsudflugter tilbyder en bred vifte af oplevelser fra vandreture til smagsprøver på lokale fødevarer.

Dag 13
shutterstock_216367618_Stykkisholmur.jpg

Byen ved de tusind øer


Lokalitet: Stykkíshólmur

Nogle af de største attraktioner er de gamle huse i centrum, der føles som et sted fra en anden tid. Byens indbyggere har systematisk renoveret husene, der har fået nye og spændende formål. Det tidligere bibliotek er nu en kunstinstallation, et fiskepakningshus er nu restaurant, det gamle fritidshjem er nu vulkanmuseum. Andre interessante steder er en swimmingpool med Fresenius-certificeret vand, som lokalbefolkningen hævder har helbredende kræfter, og adskillige vandrestier. Tæt ved ligger også Snæfellsjökull Nationalpark med dens mystiske Snæfellsjökull (gletsjer), som forfatteren Jules Vernes kaldte indgangen til jordens indre. Tag dig tid til at udforske Stykkishólmur mangfoldighed med lava og stenformationer, gletsjere, vulkansk aktivitet samt varme og kolde kilder. Deltag i spændende udflugter såsom kajakroning, vandreture og ridning.

Dag 14
askja-loftmynd-vor-010.jpg

Tími til að kveðja (tid til at sige farvel)


Lokalitet: Reykjavik

Reykjavik er verdens nordligste hovedstad, og her slutter ekspeditionsrejsen. Norske besættere kaldte stedet Reykjavik (den rygende vig) på grund af dampsøjlerne fra områdets varme kilder, der gjorde et stort indtryk. Omgivelserne er fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade, der er værd at prøve, hvis der er tid, inden du skal flyve hjem.

10. maj 2018

Lokalitet Reykjavik
Om bord Oplevelser

Udflugter på rejsen

Oplev alt, hvad Nordamerika tilbyder på Hurtigrutens mangfoldige tilvalgsudflugter.

Forlæng ferien