Fra Halifax til Boston – Historie, skaldyr og naturreservater

Fra Halifax til Boston – Historie, skaldyr og naturreservater

Fra Halifax til Boston – Historie, skaldyr og naturreservater

Fra Halifax til Boston – Historie, skaldyr og naturreservater

Rejseinformation 9 dage MS Roald Amundsen
Afrejser
16. september 2022
11. september 2023
Pris fra
kr 21.060
Helpension inkluderet

Tag med os på en rejse, hvor vi udforsker Nordamerikas østkyst fra Halifax til Boston. Undervejs besøger vi flere forskellige steder, bl.a. steder på UNESCO's verdensarvsliste, nationalparker, naturreservater og idylliske samfund i New England.

Halifax og den canadiske kyst

Start din ekspedition med at udforske Halifax, Nova Scotias kosmopolitiske hovedstad. Vi følger også Lighthouse Route (fyrtårnsruten) til den smukke landsby ved Peggy’s Cove. Så er det videre til revlerne ved Sable Island og dens nationalparkreservat, der er berømt for vilde heste og sæler. Herefter besøger vi den tidligere kolonibosættelse i Lunenburg, inden vi sejler til Eastport, Maine. Her kan du gå en tur i det historiske centrum af byen, og hvis vejrforholdene er med os, kan du tage med en lokal hummerkutter til “Old Sow”, en naturlig strømhvirvel, der menes at være den største på den vestlige halvkugle.

Skaldyr, kunst og nationalparker

Når vi kommer til Rockland, kan du opleve New Englands landsbycharme og måske smage nogle friskfangede hummere. Vi fortsætter videre for at opdage Down East-kulturen i Bar Harbor, som også er vores vej til at opdage den fantastiske natur og det forskelligartede fugleliv i Acadia Nationalpark. I Provincetown kan du vandre i sandklitterne, som er fredet kystlinje, ved Cape Cod og besøge de lokale kunstnere. Din tur slutter i den dynamiske, historiske og karakterfulde by Boston.

Fra Halifax til Boston – Historie, skaldyr og naturreservater Fra Halifax til Boston – Historie, skaldyr og naturreservater
 • Dag 1
  Halifax, Canada

  Nu begynder din rejse

  Din spændende rejse begynder med en nat på hotel i Halifax, den kosmopolitiske hovedstad i den canadiske provins Nova Scotia. Byen ligger midt på Nova Scotias østkyst og er en vigtig havneby, der har udsigt til en af verdens største naturlige havne. Med de gamle bygninger af røde mursten, det særprægede Citadel Hill National Historic Site, et historisk bryggeri fra 1820 og den episke strandpromenade på hele fire kilometer, er Halifax en god start på ethvert eventyr.

  Gå en tur i Halifax Common, Canadas ældste park, der åbnede i 1763. Besøg et af de mange museer, som f.eks. Maritime Museum of the Atlantic, som har en stor udstilling om Titanic. Og hvis du kan lide kunst, vil den omfattende samling i Art Gallery of Nova Scotia helt sikkert gøre indtryk på dig.

  I de senere år er byens natteliv og restaurantmiljø vokset med stormskridt, men for at virkelig at kunne sætte pris på det skal du komme her et par dage før dit krydstogt starter. Men du har heldet med dig, for det er præcis det, som vores program før sejladsen er tiltænkt!

  Dag 1
  Halifax, Canada

  Nu begynder din rejse

 • Dag 2
  Halifax, Canada

  Den levende hovedstad Nova Scotia

  Forventet afgangstid er 18:00

  Efter en overnatning har du mulighed for at bruge morgenen med at udforske Halifax i dit eget tempo. Du har måske lyst til at kigge indenfor i det meget store Halifax Shopping Centre og købe nogle ting til dit krydstogt i sidste øjeblik.

  Senere kommer du med på en inkluderet udflugt, der udforsker nogle af seværdighederne omkring havnen. Vi rejser langs den blæsende kystvej, som er kendt som Lighthouse Route, til den lille fiskerlandsby Peggy’s Cove med dens uspolerede skønhed. Tag dig tid til at se, hvad der menes at være det mest fotograferede fyrtårn i verden, inden vi tager tilbage og går ombord i det hybriddrevne fartøj, MS Roald Amundsen.

  Når du er færdig med check-in, kan du hente din gratis ekspeditionsjakke og vil blive anvist din kahyt. Der vil være en obligatorisk sikkerhedsorientering, du skal deltage i, mens ellers kan du udforske skibet og finde dig til rette. Efter vi er sejlet fra land vil kaptajnen byde alle gæster velkommen, og du kan nyde det første ud af mange overdådige måltider, mens du lærer dit venlige ekspeditionsteam at kende.

  Dag 2
  Halifax, Canada

  Den levende hovedstad Nova Scotia

 • Dag 3
  Sable Island, Canada - Ankret - Heldag

  Vilde heste, sæler og sandbanker

  Vores første stop efter Halifax er den lange halvmåneformede Sable Island, ca. 300 km mod øst. Navnet stammer fra det franske ord for sand, og der er ingen naturlige træer på denne usædvanlige ø, der egentlig er en sandbanke. Folk kommer her for at se de fritgående heste, som stammer fra heste, der oprindeligt blev sat fri her i slutningen af det 18. århundrede. Der menes at være mere end 550 heste her, og den canadiske regering gav dem i 1960 fuld beskyttelse mod forstyrrelser fra mennesker. I 2011 fik øen status som nationalpark.

  På grund af hyppig tåge og stærke strømme antages helt op til 350 sejlskibe at være stødt på grund på de lange revler omkring øen. Selv for vores moderne navigationsudstyr udgør farvandene tæt på øen en udfordring, især i dårligt vejr. Men bare rolig, hvis vejret ikke er med os, vil skibet forsøge at manøvrere tæt nok til, at du kan se hestene fra skibsdækket. Det er endnu bedre, hvis de traver rundt og galopperer på strandene. Hvis vi kan gå på land, vil vi se hestene på Sable Island helt tæt på og kan kigge efter spættede sæler og gråsæler ved kysten.

  • Inkluderet Landgang på Sable Island
  Dag 3
  Sable Island, Canada - Ankret - Heldag

  Vilde heste, sæler og sandbanker

 • Dag 4
  Lunenburg, Nova Scotia

  Farverige højdepunkter fra kolonitiden

  Dit første indtryk af Lunenburg, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, vil være de farverige bygninger langs havnefronten. Med sine huse malet i kraftige farver og firkantede haver har byen næppe ændret sig siden 1700-tallet, da det var en britisk kolonibosættelse.

  Du vil elske at slentre rundt i den gamle bydel og nyde den maritime atmosfære. Denne gamle havneby synes næsten at være blevet bevaret i en tidskapsel, og alligevel er der slet ikke noget gammeldags ved spisemulighederne, gallerierne og butikkerne med kunsthåndværk.

  Der er gode cykelstier i nærheden for dem, der gerne vil ud og udforske på to hjul, og man kan leje cykler i de lokale udstyrsbutikker. Og hvis du har set tv-serien The Curse of Oak Island, så ligger Oak Island faktisk kun 23 km herfra. Øen er populær blandt skattejægere, og hvis du besøger den, har du også mulighed for at lære mere om de skibsvrag og skatte, der bliver talt om i serien.

  Dag 4
  Lunenburg, Nova Scotia

  Farverige højdepunkter fra kolonitiden

 • Dag 5
  Eastport, Maine

  Den østligste by i USA

  Når vi krydser de canadiske farvande til USA, er Eastport City på Moose Island næste stop på vores ekspeditionskrydstogt. Arkæologer mener, at de indfødte Passamaquoddy boede her i mindst 10.000 år, før de første europæere dukkede op i 1604. Eastport har den dybeste naturlige havn på den østlige kyst i USA, men tiltrak dog aldrig så mange bosættere som den daværende rivaliserende handelshavn New York City. Vi kan kun forestille os, hvad denne fredelige bosættelse i New England kunne være blevet til, hvis historien var gået lidt anderledes!

  Gå en tur rundt i det historiske centrum, og besøg butikker, restauranter og caféer. Der er lokale frivillige ved de forskellige seværdigheder, og de svarer hellere end gerne på dine spørgsmål om byen og dens historie.

  Mens vi er i Passamaquoddy Bay, vil du måske gerne se Old Sow - en strømhvirvel, der menes at være den største på den vestlige halvkugle og opkaldt efter den skrigende lyd, som den siges at lave, når den hvirvler rundt. Nogle hummerbåde tilbyder at tage de besøgende med ud, så de kan være med til at se til de lokale hummerfælder og komme helt tæt på Old Sow… men dog ikke alt for tæt på. Sørg også for at holde øje med sæler, ørne og hvaler, der ofte ses her.

  • Inkluderet Eastport, bypakke
  Dag 5
  Eastport, Maine

  Den østligste by i USA

 • Dag 6
  Rockland og Castine, Maine - Ankret - Halvdag

  Charme som en lille by, kunst i verdensklasse ... og hummer!

  Bortset fra den internationale fem-dages hummerfestival hvert år er Rockland normalt et stille sted med sine bohemeagtige caféer, hyggelige spisesteder, kunstgallerier med smykker plus andet - og ja … hummerfiskeri. Hvis du nogensinde har fået serveret en Maine-hummer, så er der faktisk gode chancer for, at den først har været en tur gennem Rockland.

  Kunstelskere bør besøge Center for Maine Contemporary Art og Farnsworth Art Museum, som indeholder værker af Andrew Wyeth og andre malere fra New England. Hvis du hellere vil bruge din tid på land i det fri, vil et besøg i Camden Hills State Park, ca. 14 km væk, være oplagt med de gode vandrestier omkring Mount Battie.

  Når natten falder på, sker der noget magisk. Vi kaster anker i Castine Harbour, hvor havets unikke økosystem skaber det perfekte miljø for bioluminescerende, eller selvlysende, fytoplankton. Afhængigt af tilgængeligheden har vi et antal kajakker til rådighed, så gæsterne kan komme helt tæt på dette naturfænomen og glide mellem den glitrende stjernehimmel og det glitrende vand. Kajak eller ej, så er det stadig et fantastisk syn, og vi gør vores bedste for at sikre, at alle kan se det, og vi indsamler endda prøver af det glødende vand, så du kan undersøge det i vores videnskabscenter ombord.

  • Inkluderet Rockland Breakwater Fyrtårn og naturvandring
  Dag 6
  Rockland og Castine, Maine - Ankret - Halvdag

  Charme som en lille by, kunst i verdensklasse ... og hummer!

 • Dag 7
  Bar Harbor, Maine

  Porten til Acadia Nationalpark

  Bar Harbor ligger ved Frenchman's Bay på Mount Desert Island ved indgangen til Acadia Nationalpark, og byen har udsigt til Cadillac Mountain og Cranberry Islands.

  Stedets skaldyrsrestauranter siges at være blandt de bedste i New England med masser af lokalt fangede hummere, muslinger og kammuslinger på menuen, ofte i selskab med lokalt brygget specialøl. Endvidere er der behagelige parker ved havet at slentre i, fortovscaféer og barer at slappe af i, og mange butikker og kunstgallerier, hvor du kan kigge og ose.

  Mens Bar Harbor har den ægte Down East-stemning, er det byens adgang til landskabet i Acadia Nationalpark, der gør den virkelig speciel. Det meste af nationalparkens 47.000 hektar land ligger på Mount Desert Island, der består af bølgende, let skrånende bjerge med frodige grønne skove. Der er masser af dyreliv at kigge på, som f.eks. Virginiahjort, elge, sorte bjørne og 300 fuglearter, der inkluderer havørne og vandrefalke.

  Vi kan benytte en bus, som vi kan stå på og af, der vil kører os rundt til de forskellige steder i parken. Kan du høre lyden af torden, men uden at der er skyer på himlen? Det er Thunder Hole ved kysten, og stedet ligger en kort gåtur fra Sand Beach. Vil du gerne et sted hen, hvor du kan se det meste af nationalparkens flora samlet på ét sted? Så skal du besøge Wild Gardens. Hvis du virkelig vil ud og udforske Acadia Nationalpark, kan du deltage i vores valgfri udflugter, hvor du kan vandre på de lokale stier eller komme ud og ro i kajak.

  • Inkluderet Nationalparken Acadia
  Dag 7
  Bar Harbor, Maine

  Porten til Acadia Nationalpark

 • Dag 8
  Provincetown, Massachusetts

  Kunsternes paradis i Cape Cod

  I dag ankommer vi til Provincetown, Massachusetts – på spidsen af Cape Cod. Byen kaldes også for “P-town”, og den lille, permanente befolkning her øges dramatisk i sommermånederne, når folk fra hele verden tiltrækkes af sandstrandene, restauranter, kunstgallerier og den progressive atmosfære.

  Faktisk er Provincetown noget af et kunstnercentrum, og malere, herunder flere kendte som f.eks. Jackson Pollock og Hans Hofman, har haft deres virke her siden 1940'erne. De tiltrækkes af det særlige lys, følelsen af plads, den frie kultur og den kunstneriske stemning. Som du måske også regner med, er stedet fyldt med gallerier med mange originale kunstnere.

  Cape Cods beskyttede National Seashore-klitter er inden for gåafstand fra byen, og du kan udforske dem til fods eller som en mulig udflugt med en lille terrængående bil. Der er mulighed for hvalsafari, og ud for kysten tiltrækker Stellwagen Bank National Marine Sanctuary 17 forskellige hvalarter, herunder pukkelhvaler og de sjældne nordatlantiske rethvaler.

  • Inkluderet En tur med sporvogn i Provincetown
  Dag 8
  Provincetown, Massachusetts

  Kunsternes paradis i Cape Cod

 • Dag 9
  Boston, Massachusetts

  En skål for de gode minder

  Forventet ankomsttidspunkt er 07:00

  Vores ekspeditionskrydstogt er ved at slutte, når vi sejler ind i Boston. Alle kan finde noget at elske ved Boston, der er hjemstedet for Harvard og det legendariske baseballhold Red Sox. Denne by i europæisk stil har spillet en stor rolle i USA’s historie, og med sine brostensbelagte gader, dens seværdighed med relation til det såkaldte “teselskab”, den amerikanske revolution og den fascinerende Freedom Trail er byen her det perfekte sted at afrunde vores opdagelsesrejse.

  Ligesom byens indbyggere har Bostons køkken masser af karakter – du kan prøve nogle af byens kulinariske specialiteter som fiske- og skaldyrs-chowder, stegte muslinger eller den storslåede Yankee-gryderet. Selvfølgelig bør du aldrig tage til Boston uden at besøge den legendariske Cheers Bar, hvor du kan skåle på de gode minder.

  Boston er en storby fyldt med historie og kultur, og vi anbefaler, at du bliver hængende et stykke tid. Hvis du har lyst, kan du også reservere en plads på et af vores programmer efter sejladsen for at udforske byen og dens omgivelser.

  Dag 9
  Boston, Massachusetts

  En skål for de gode minder

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
16.

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
11.

Aktuelle tilbud:

 • Bestil Trygt

  Vores populære Bestil Trygt-ordning giver dig ro i sindet i forhold til din næste eventyrrejse med os.
  Bestil Trygt-ordningens fordele gælder for alle nye bestillinger, der foretages mellem 16. februar 2022 og 30. juni 2022 for ekspeditionskrydstogter med afrejse 31. december 2022 eller tidligere.
  Læs mere og bestil
 • Ny sæson

  Skelsættende oplevelser begynder her. Se vores nye ekspeditionsrejser i 2023 og 2024.
  Læs mere og bestil

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Hotel

 • Overnatning i Halifax før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad og frokost

Transport

 • Transport fra hotel til skib i Halifax, herunder en udflugt inden ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om