Fra De Vestafrikanske øer til De Kanariske Øer – Ekspeditionskrydstogt til vulkaner og dyreliv

Fra De Vestafrikanske øer til De Kanariske Øer – Ekspeditionskrydstogt til vulkaner og dyreliv

Fra De Vestafrikanske øer til De Kanariske Øer – Ekspeditionskrydstogt til vulkaner og dyreliv

Fra De Vestafrikanske øer til De Kanariske Øer – Ekspeditionskrydstogt til vulkaner og dyreliv

Rejseinformation 17 dage M/S Spitsbergen
Afrejse
3. januar 2024
Pris fra
kr 47.213
Helpension inkluderet

Oplev Kap Verdes fascinerende diversitet og Bissagos-øerne – to meget forskellige øgrupper ud for Vestafrika.

Afrika til Kap Verde

Fra klippefyldte forbjerge i det dybe Atlanterhav, opvarmet af den tørre vind fra Sahara i nord, til de frodige og fugtige troperegnskove længere sydpå, vil du opleve en mosaik af kulturer, mennesker, traditioner, landskaber og økosystemer. Dakar, Senegals forunderlige hovedstad, ligger på et forbjerg og rager ud i havet. Det er den mest velhavende og indflydelsesrige by i Vestafrika, og det fremtrædende knudepunkt for en af kontinentets mest succesfulde demokratier. Den nærliggende ø Gorée spillede en historisk rolle i slavehandlen og tiltrækker mange besøgende.

Den fredelige øgruppe Kap Verde ligger omkring 563 km fra Afrikas fastland. Dens beliggenhed skaber nogle sjældne, oceaniske habitater, med koralrev rige på havliv, og farvande, hvor hvaler og skildpadder trives. Det er også et paradis for fuglesafari med mange fascinerende arter, der kommer som midlertidige besøgende, sammen med flere ekstremt sjældne, endemiske arter.

Bissagos-øerne, Afrika og De Kanariske Øer

Bissagos-øgruppen, der ligger ud for  Guinea-Bissaus kyst, er et uberørt, tropisk paradis. Disse øer er også kendt for deres utrolige biodiversitet, og de er også hjemsted for bijagos-folket, som har bevaret deres gamle forfædres tro, og lever i et matriarkalsk samfund, hvor kvinder administrerer økonomi, politik og det religiøse liv i deres samfund.

Den lillebitte by Banjul er hovedstad i Gambia, som i sig selv er det mindste land på det afrikanske fastland. I århundreder var Gambia-floden et knudepunkt for den grusomme slavehandel. Steder som James Island, nu et sted på UNESCO’s verdensarvsliste, bærer vidnesbyrd om denne tragiske periode i historien. Vi slutter vores krydstogt i Las Palmas, Gran Canarias hovedstad. Denne spanske ø har det hele, fra smukke strande, sandklitter og palmesåede oaser, til alpine græsningsarealer og stenede vulkantoppe.

Fra De Vestafrikanske øer til De Kanariske Øer – Ekspeditionskrydstogt til vulkaner og dyreliv Fra De Vestafrikanske øer til De Kanariske Øer – Ekspeditionskrydstogt til vulkaner og dyreliv
 • Dag 1
  Dakar, Senegal

  Senegals livlige hovedstad

  3. januar 2024

  Dit ekspeditionskrydstogt starter i Dakar, Senegals farverige og livlige hovedstad. Med sin beliggenhed på spidsen af halvøen Kap Verde er det den vestligst beliggende by, ikke blot i Afrika, men i hele verden. Dakar er en kosmopolitisk by med lave huse, nu om dage berømt for sine summende musik- og kunstscener. Byen har en afslappet atmosfære, og du vil se habitklædte forretningsmænd side om side med barfodede markedshandlere i det moderne Afrikas hvirvlende kalejdoskop.
  Halvøen, som Dakar ligger på, rager ud i havet mod vest, og den opstod, da vulkanske øer til havs blev forbundet med kontinentet af en landtange. Eksponeringen for de fugtige vinde fra havet holder vegetationen lidt grønnere end det ellers ørkenlignende landskab i det nordlige Senegal, deraf navnet, Kap Verde, der betyder det grønne forbjerg.
  Du vil finde Dakars bankende hjerte i Medina-kvarteret, med dets labyrint af gader, travle marked Marché Tilène og den imponerende Grand Mosque. Uafhængighedspladsen er også et besøg værd. Den er anlagt med haver og springvand, og her finder du adskillige store bygninger fra kolonitiden, et bevis på nationens fortid.
  Vores ekspeditionsskib MS Spitsbergen venter på dig tæt på færgehavnen. Ved ombordstigningen bliver du budt velkommen af besætningen og får en gratis vind- og vandafvisende ekspeditionsjakke. Når du er kommet på plads i din behagelige kahyt, vil der være en obligatorisk sikkerhedsbriefing for at sikre, at vi alle er sikre til søs, og herefter er det tid til at sætte sejl og lade eventyret begynde.
  Nyd dit ophold med et program inden sejladsen
  Hvis du gerne vil forlænge dit ophold i Dakar i starten af dit eventyr, anbefaler vi at booke vores valgfri program inden sejladsen.
  Du vil ankomme til Dakar en dag inden ombordstigning, og det valgfri program inden sejladsen inkluderer en overnatning på et hotel tæt på bycentrum og havnen. Tilbring den første dag med at slappe af efter din lange rejse og gør brug af hotellets faciliteter, eller deltag i en valgfri udflugt, du har booket på forhånd, som f.eks. Bandia Dyrereservat. Næste dag efter morgenmad vil en transport forbinde dig via en privat chartret færge til historiske Gorée Island.
  Gorée Island, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, er det mest spændende – hvis ikke tragiske – sted i Dakar. Du vil se farverige herskabshuse fra kolonitiden ved siden af det famøse Maison des Esclaves, hvor slaver blev holdt fanget inden farten over Atlanterhavet. Til trods for dens foruroligende historie har øen mange smukke seværdigheder, herunder gamle baobabtræer, og du vil kunne se håndværkere bygge og sejle i deres skibe.
  Under dit dagsbesøg vil du dykke dybt ned i dette steds historie, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Din guide vil tage dig med til Maison des Esclaves og museet, og frokosten vil blive serveret på en lokal restaurant. Efter denne begivenhedsrige dag vil din færge tage dig tilbage til havnen i Dakar, hvor MS Spitsbergen venter på dig.

  Dag 1
  Dakar, Senegal

  Senegals livlige hovedstad

 • Dag 2
  Til søs

  Mod Kap Verde

  4. januar 2024

  Dit krydstogt er begyndt, og vi sejler næsten stik vest i retning af Kape Verde-øerne. Det er en rejse på omkring 360 sømil, hvilket betyder at der er masser af tid til at lære vores komfortable ekspeditionsskib MS Spitsbergen at kende og forberede os på de kommende destinationer.

  Du vil komme til at lære nogle af dine medrejsende at kende, samt vores ekspeditionsteam – en venlig og kyndig flok mennesker, håndplukket for deres ekspertise på vores destinationer. Du har måske også lyst til at se videnskabscentret, som ofte er der, hvor vores team opholder sig – der er et udvalg af højteknologisk udstyr her, og du kan spørge ind til vores videnskabsprojekter for civile, der bidrager til vigtig forskning og hjælper os med at beskytte de natursteder, vi elsker at besøge.

  Stift bekendtskab med Explorer Lounge & Bar, et uformelt sted, hvor man kan mødes og snakke, og prøv vores lækre retter i restauranten ombord, Aune – opkaldt efter en norsk familie inden for handel, som udstyrede mange skibe dengang, hvor man stadig udforskede. Hvis du vil slappe af, så prøv boblebadene på dækket eller panoramasaunaen – du vil elske det.

  Mens vi sejler, vil ekspeditionsteamet afholde foredrag, som kan omhandle en række emner, der er relevante for vores rejser, fordyb dig i den viden, der vil gøre dig i stand til at få mest muligt ud af denne spændende rejse.

  Næste stop er de fantastiske Kap Verde-øer.

  Dag 2
  Til søs

  Mod Kap Verde

 • Dag 3
  Praia, Kap Verde

  Kap Verdes afrikanske sjæl

  5. januar 2024

  Santiago er den største ø i øgruppen, hvor næsten halvdelen af Kap Verdes befolkning bor. Det er den perfekte introduktion til Kap Verde, da der er lidt af hvert, inklusive den levende hovedstad Praia, den UNESCO-beskyttede Cidade Velha, sandstrande, grønne dale og forrevne bjerge. Den regnes også for at være den mest afrikanske ø kulturelt set, og musikken er vævet ind i livet her.

  Santiago, der blev opdaget i 1460 af portugisiske sømænd, var den første af Kap Verde-øerne, der blev bosat, med Ribeira Grande – nu kaldet Cidade Velha – som den første europæiske by i troperne. Øen var fugtig nok til at kunne opretholde et rentabelt landbrug og blev et knudepunkt for bosættere; i dag bor der omkring 150.000 mennesker her. Hovedstaden, Praia, er en moderne og dynamisk by, der tiltrækker immigranter fra resten af Kap Verde og det afrikanske kontinent.

  Praia, der er beliggende i Santa Maria-bugten, på den sydøstligste spids af Santiago, er bygget på flere bakker. Det historiske centrum er på den naturlige platform kendt som Plateau, og næsten alt af historisk interesse kan findes her. Hovedpladsen, kendt som Praça Alexandre Albuquerque, er det åbenlyse fokuspunkt, med rådets gamle plads, præsidentpaladset og kirken Nossa Senhora da Graça fra det 19. århundrede, som du alt sammen kan finde her.

  Lige nord for hovedpladsen ligger det centrale marked, et af de travleste steder i byen og det bedste sted at absorbere Praias afrikanske sjæl. De fleste af museerne er beliggende rundt om Plateau, inklusive et etnografisk museum og et arkæologisk museum, hvor du kan se kunstgenstande, som er blevet reddet fra skibsvrag rundt om på øerne.

  Fra Maria Pia-fyrtårnet, ved den sydlige indgang til bugten, har man en fantastisk udsigt over byen. Tag en gåtur der, og opdag strandene i Gamboa og Prainha undervejs og den populære strand Praia de Quebra-Canela.

  • Inkluderet Praia – Kulturelle Praia
  Dag 3
  Praia, Kap Verde

  Kap Verdes afrikanske sjæl

 • Dag 4
  São Filipe, Kap Verde 

  Spændende landgang på en aktiv vulkan

  6. januar 2024

  Gør dig klar til en dag med udforskning. Fogo er domineret af en kæmpe, aktiv vulkan, som med sine 2828 meter er det højeste punkt i Kap Verde-øgruppen. Det er også en af de mest udfordrende øer at gå i land på. Der er ingen naturhavne eller beskyttede bugter, kun en udsat kyststigning fra havet, der stiger stejlt op fra havet op til vulkanens top.

  Hele den kegleformede ø er faktisk en kæmpe, gigantisk, aktiv vulkan. Den var sidst i udbrud i 2014, udslettede to landsbyer i Chã das Caldeiras-krateret, heldigvis uden nogen dødsofre. Århundreders udbrud har efterladt et landskab med mørke lavastrømme, kratere, højderygge, askefelter og kollapsede calderaer. Fogo byder bogstaveligt talt “ild” – en passende beskrivelse af øen for de mennesker, der bor her!

  São Filipe er en behagelig by med brostensbelagte gader, som kun ligger en kort bustur fra havnen. Tag en gåtur rundt i det charmerende og historiske centrum, kendt som Meia Laranja, og hold udkig efter den pastelfarvede kirke Nossa Senhora do Socorro, det livlige Mercado Municipal og resterne af Carlota-fæstningen.

  Men hovedårsagen til, at vi forsøger landgang på Fogo, er uden tvivl at udforske de betagende, vulkanske landskaber. Vores valgfri udflugt vil tage dig til den spektakulært smukke Chã das Caldeiras, hvor vi vil se lavefelter og have en fantastisk udsigt over Pico Novo-calderaen, der blev dannet under et udbrud i 1680. Men vær advaret, at gå i området omkring Fogo-bjerget er helt klart for dem med god kondition.

  Bemærk venligst, Fogo har kun en lille, kunstig havn nord for São Filipe, som er for lille selv for vores skib MS Spitsbergen. Da dette er et ekspeditionskrydstogt, vil vi gøre vores bedste for på sikker vis at komme ind til denne spektakulære ø, men hvis dette ikke er muligt, søger vi efter en alternativ destination. Meget vil afhænge af vejret, og hvis kaptajnen skønner forholdene til at være ugunstige, sejler vi i stedet for rundt om øen og observerer fra dækket.

  • Inkluderet Sao Filipe – Fogo Island
  Dag 4
  São Filipe, Kap Verde 

  Spændende landgang på en aktiv vulkan

 • Dag 5
  Porto Novo, Kap Verde

  Kap Verdes bjergparadis

  7. januar 2024

  Velkommen til det, som mange kalder den mest spektakulære af Kap Verdes øer. Når du har set dem, er det svært at glemme Santo Antãos imponerende bjerge, og nogle siger endda, at øens forrevne bjergtoppe, bjergkløfter og slugter er oppe blandt verdens mest dramatiske landskaber. I dag kommer du selv til at afgøre, om det passer.

  Det højeste punkt på øen er Tope da Coroa, som med sine 1978 meter er det næsthøjeste bjerg i øgruppen. Santo Antão er stor og forreven, og dens befolkning er koncentreret omkring blot et par få spredtliggende bosættelser. Den forrevne topografi egner sig ikke til landbrug, så det meste af øen er naturligt bevaret som et ørkenreservat. For vandrere og naturelskere er Santo Antão Kap Verde, når det er bedst.

  Hovedbyen, Porto Novo, er et behageligt sted fuld af smarte, nye bygninger, små strande, pænt holdte haver og promenader med smuk udsigt over kanalen mellem Santo Antão og øen São Vicente. Men grunden til, at de fleste besøgende kommer her, er fordi det er hovedporten til øens betagende indre.

  Nogle af de mest fantastiske naturattraktioner er øens ribeiras – dybe og smalle bjergkløfter med næsten lodrette vægge. Tag med på en valgfri kultur- og naturtur, og du vil kunne nyde en imponerende udsigt, mens vi kører over broen og langs ribeiras kløfter. Eller, hvis du har lyst til at være mere aktiv, kan du deltage i en valgfri naturgåtur for at få mest muligt fra Kap Verdes bedste ø til vandreture.

  Langs øens stier går du forbi lunde med mango- og mandeltræer, og gennem små landsbyer, der klæber sig til bjergsiderne. De lokale rister deres egen kaffeblanding her, og du kan måske opfange en duft af den, når du kommer gennem landsbyerne.

  Dag 5
  Porto Novo, Kap Verde

  Kap Verdes bjergparadis

 • Dag 6
  Sal Rei, Kap Verde

  En bid af Sahara

  8. januar 2024

  Boa Vista er den østligste del af Kap Verde og en af de mest tyndtbefolkede. Denne flade, golde og ørkenlignende ø, der er omringet af klipperev og masser af klitter, ligger tættere på det afrikanske fastland end nogen af dens naboøer. Den forrevne kystlinje, med dens uberørte strande, er perfekt til at nyde solen, men i århundreder var det en dødsfælde for skibe, der søgte efter en sikker havn, som også de talrige skibsvrag langs kysten vidner om.

  Ikke desto mindre har den forrevne skønhed fra Sahara-lignende oaser, de kilometerlange tomme strande, de østlige vådområder og produktiviteten i de kystnære farvande skabt et fristed for biodiversitet med flere endemiske arter. Boa Vista og dens omgivende farvande er et vigtigt sted at mellemlande for mange trækfugle, og mellem juni og oktober kan man se tusindvis af karetteskildpadder på strandene, mens pukkelhvaler ofte kommer her om vinteren for at føde deres unger ud for kysten.

  Det udtørrede miljø gjorde livet på Boa Vista hårdt for de første permanente bosættere. Det var for det meste afrikanske slaver, men uden nogen nem måde at flygte fra den barske kyst havde de mere frihed end andre steder i øgruppen. Først kom kvægopdræt, dernæst saltproduktion i det 17. århundrede. Fiskeri og keramik blev drivkraften i øens økonomi, indtil turismens fremkomst i de seneste år.

  Øens hovedstad, Sal Rei, med de lavtliggende bygninger og palmefyldte pladser, er bygget rundt om en naturhavn mellem Boa Vista og den lille ø Ilhéu de Sal Rei. Hold udkig efter kirken Santa Isabel med dens naïve-billeder, og den jødiske Ben’Oliel-families gravsteder, der flygtede fra forfølgelse i 1800-tallets Marokko. Længere væk ligger naturreservatet Ponta do Sol inden for gåafstand.

  • Inkluderet Sai Rei – Gåtur og traditioner
  Dag 6
  Sal Rei, Kap Verde

  En bid af Sahara

 • Dag 7
  Til søs

  Mod Bissagos-øerne

  9. januar 2024

  I dag sejler vi til Guinea-Bissau og Bissagos-øgruppen – en rejse på omkring 500 sømil. Vi kan se frem til at opleve denne forskelligartede øgruppe fyldt med tropisk dyreliv, samt den unikke, traditionelle kultur hos de mennesker, der bor på øerne.

  Gør dig klar til besøgene ved at lytte til foredrag i Explorer Lounge afholdt af ekspeditionsteamet om emner, som f.eks. biodiversiteten, der findes på øerne, bijagos-folkets historie og kultur og deres matriarkalske samfund eller måske den bredere historiske kontekst af den portugisiske udforskning af Vestafrika og slavehandlens indvirkning på regionen.

  Der er masser af tid til at slappe af og nyde luften ude på dækket, når vores ekspeditionsskib sejler sydpå mod Vestafrikas kyst. Nu vil være det perfekte tidspunkt til at gennemse de billeder, du har taget indtil nu, få opdateret den rejseblog, du har tænkt på at skrive, eller gå i dybden med nogle bøger i biblioteket ombord.

  Glem ikke, at der er en professionel fotograf med ombord til at hjælpe dig med at forbedre dine teknikker til at tage billeder. Med så mange dyreseværdigheder og smukke landskaber, der venter, er nu måske det rette tidspunkt til, at du selv afpudser dine færdigheder.

  Dag 7
  Til søs

  Mod Bissagos-øerne

 • Dag 8-11
  Bissagos-øerne, Guinea-Bissau

  Matriarkalsk samfund i et hotspot for biodiversitet

  10. januar 2024 - 13. januar 2024

  Udforskning af de isolerede Bissagos-øer er et af de storslåede, afrikanske opdagelseseventyr. Bissagos-øgruppen, der er beliggende ud for Guinea-Bissaus kyst, har en meget varieret biodiversitet og er hjemland for bijagos-folkets forfædre. Ingen andre steder i Vestafrika findes en sådan kombination af uspoleret natur og traditionelle samfund, der lever i sådan en harmoni, som disse fjerntliggende øer.

  Bissagos-øgruppen består af 20 beboede hovedøer og næsten 70 mindre. Disse tropeøer, der blev erklæret et biosfærereservat af UNESCO i 1996, er berømte for deres diversitet, med økosystemer såsom mangrovesumpe, palmelunde, regnskov, savanneskove, sandstrande og kystnære laguner.

  Med omkring 500 forskellige fuglearter, flere havskildpaddearter, krokodiller, nogle fantastiske slanger såsom sort og grøn mamba, sky manater, og de enestående saltvandsflodheste – som bedst kan ses i november og begyndelsen af december – er der masser af vilde dyr, der kalder Bissagos-øerne for deres hjem.

  Dette uberørte miljø har længe været befolket af bijago-folket, et matriarkalsk samfund organiseret i klaner. Med en befolkning på omkring 33.000 styres bijagos-samfundet af kvinder og guides spirituelt af kvindelige præster. Hvad mere er, kvinderne ejer de hjem, de bor i, og administrerer det religiøse, politiske og økonomiske liv i deres samfund.

  Bijagos-folket lever et subsistensliv, hvor de kun tager det fra naturen, som de kan konsumere hver dag. Fundamentalt for dem er deres animistiske trossystem, der holder den naturlige verden hellig. Denne tilgang, hvor øerne ses som hellige og levende, har været med til at beskytte øgruppen mod overudvikling og udnyttelse.

  Enkeltheden ved bijagos-folkets levemåde står i skarp kontrast til kompleksiteten af deres tro. De bevæger sig i et yderst sakraliseret univers, indhyllet i mystisk og hemmelig viden, der omgiver deres forståelse af kosmos. Ikke overraskende er to af de mest ikoniske dyr på Bissagos-øerne, saltvandsflodhesten og de vestafrikanske manater, også en del af den folks rige, åndelige verden.

  Vores mål for de næste fire dage er at udforske labyrinten af øer og smalle kanaler, der udgør Bissagos-øgruppen. Vores ekspeditionsbåde vil gøre det muligt for os at komme ind blandt de mindre kanaler, og vi vil være i stand til at gå i land på fjerntliggende strande med ekspeditionsteamet. I beskyttet farvand kan vi muligvis udforske via havkajakkerne.

  De lokale forhold vil bestemme nøjagtigt, hvornår og hvor vi kan gå i land og udforske, men uanset hvad vi gør, kan du være sikker på, at du vil nyde øernes rige miljø, observere det fantastiske dyreliv og møde de lokale bijagos-folk i deres traditionelle samfund.

  Dag 8-11
  Bissagos-øerne, Guinea-Bissau

  Matriarkalsk samfund i et hotspot for biodiversitet

 • Dag 12
  Banjul, Gambia

  Den mindste hovedstad i Afrika

  14. januar 2024

  Banjul er øhovedstad i Gambia. Byen, der ligger ved mundingen af Gambia-floden og næsten helt omgivet af mangrove, har ikke megen plads til ekspansion. Denne begrænsning har dog været en bonus for den lille Banjul, hvilket har bevaret byen som langt mere afslappet og rolig end mange af de større, afrikanske hovedstæder. Selvom nogle områder måske er lidt hektiske, har det meste af byen en meget afslappet atmosfære.

  I 1807 forbød den britiske Abolition Act handel med slaver inden for det britiske imperium, og Storbritanniens flåde og militær søgte at håndhæve forbuddet inden for deres kolonier i Afrika. Gambia havde længe været en af de vigtigste knudepunkter for slavehandel i Vestafrika, så der blev oprettet en garnison i Banjul.

  Gadernes gittermønster, der blev nedlagt i 1807, findes stadig i dag. Selvom den oprindelige bosættelse er vokset i størrelse, er øen let at udforske til fods. Begynd med den gamle bydels gittergader, og se den anglikanske katedral, inden du besøger det lille nationalmuseum, som huser de bedste arkæologiske og etnografiske samlinger i Gambia.

  Albert Market, højst sandsynligt det mest livlige sted i Banjul, er også værd at opleve. Der kan købes alt fra mad til tekstiler her, inklusive spændende kunsthåndværk og souvenirer. Kom forberedt, og husk at alle priser er til forhandling her!

  For alle, der har interesse i slavehandlens historie, blev Kunta Kinte, helten i Alex Haleys bog Rødder, født et par kilometer op ad floden fra Banjul.

  • Inkluderet Banjul - Forestilling ombord med lokale optrædende
  Dag 12
  Banjul, Gambia

  Den mindste hovedstad i Afrika

 • Dag 13
  Dakar, Senegal

  Oplevelse i byen Senegal

  15. januar 2024

  På vores andet besøg til Dakar, får du chancen for igen at gøre dig bekendt med byen. Dakar er en stor og ret kaotisk by, men de fleste af seværdighederne er inden for gåafstand fra havneområdet. Hvis du har lyst til at udforske på egen hånd, skal du lede efter Uafhængighedspladsen, lige i hjertet af handelscentrum, og orientere dig derfra.

  Det er måske ikke åbenlyst ved første øjekast, men Dakar er en smeltedigel af alle de forskellige folk, der lever i Vestafrika. Hvis du er ekstra opmærksom, vil du måske bemærke forskellen mellem Wolof, Pular og Serer, tre af de mest fremherskende sprog i Senegal.

  Hvis du ikke fik mulighed for at besøge Gorée Island i programmet inden sejladsen, har du chancen for at opdage dette sted, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, på vores guidede, valgfri tur. Den indsigt i slavehandlen og den tidlige, europæiske historie i Vestafrika, du får fra Gorée, må du ikke gå glip af.

  Og hvis du allerede kender øen Gorée og leder efter noget nyt, kan du tage med på vores valgfri panoramatur for at opdage det bedste fra Dakar og dens omgivelser.

  Dag 13
  Dakar, Senegal

  Oplevelse i byen Senegal

 • Dag 14-16
  Til søs

  Kurs mod Gran Canaria

  16. januar 2024 - 18. januar 2024

  Fra Dakar sejler vi nordpå langs Afrikas vestkyst. Selvom vi sejler uden land i syne, vil den enorme masse fra Sahara-ørkenen fortælle os om dens nærhed, og du kunne mærke, at temperaturen stiger og luftfugtigheden falder. Det sparsomme ørkenmiljø i Vestsahara og Mauretanien står dog i kontrast til det livfyldte hav, vi sejler igennem.

  Denne rige produktivitet er resultatet af en blanding af det kolde vand i Kanariestrømmen med det meget varmere vand i Vestafrika, der skaber opstrømme af næringsstoffer tæt på havoverfladen. Både dyrelivet og fiskerne udnytter disse rige hav, og for os betyder det gode muligheder for at få øje på hvaler og havfugle.

  På listen over mulige seværdigheder er der så fantastiske skabninger som kortfinnede grindehvaler, tursiopsdelfiner, atlantiske plettede delfiner, spindeldelfiner, langnæbbede delfiner, pukkelhvaler, sejhvaler og endda blåhvaler!

  Tag dig tid ude på dækkene, og hjælp vores ekspeditionsteam med at scanne havet efter dyreliv, lær om de fascinerende have, vi krydser, på vores foredragsprogram, og slap af i dit eget tempo, mens vi nærmer os havnen i Las Palmas, på øen Gran Canaria.

  Dag 14-16
  Til søs

  Kurs mod Gran Canaria

 • Dag 17
  Las Palmas de Gran Canaria, Spanien

  Farvel til ekspeditionen

  19. januar 2024

  Vi slutter vores ekspeditionskrydstogt på Gran Canaria, en ø, der er så forskelligartet, at den har fået kælenavnet “miniaturekontinentet”. Med hensyn til diversitet har Gran Canaria det hele – klitter, subtropiske dale, dybe kløfter, oaser oversået med palmer, fyrreskove, spektakulære klipper og takkede bjergkamme. Og det er endda inden, vi nævner solskin, strande og hav. Øen har mere end 96 km strand – og der ingen grund til at bevæge sig langt væk, da strandscenen starter i selve Las Palmas.

  De fleste af øens naturattraktioner er nu på UNESCO’s liste over biosfærereservater og er skabt til vandrere. Gran Canaria har næsten 997 km mærkede stier – og mange af dem er utrolig gamle, etableret for at forbinde de isolerede landsbyer under de første årtier af den spanske erobring. Forlad kysten, tag på netværket af stier, og du vil højst sandsynligt have landskabet stort set for dig selv.

  Gran Canaria er også en af de bedste øer på De Kanariske Øer til at lære om guancher, den oprindelige urbefolkning i øgruppen. Museo Canario i Las Palmas vil være din første anløbshavn, men du vil finde fascinerende, arkæologiske steder spredt ud på øen.

  Forlæng dit ophold med et program efter sejladsen

  Lad spændingen ved dit krydstogt forsvinde langsommere ved at booke et forlænget hotelophold eller vores valgfri program efter sejladsen. Dette inkluderer en halvdagsudflugt, der fører dig til det massive Bandama-krater samt Las Palmas bycentrum. Programmet inkluderer en overnatning på et centralt beliggende hotel i Las Palmas.

  Dag 17
  Las Palmas de Gran Canaria, Spanien

  Farvel til ekspeditionen

Afrejser

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januar:
3.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Transfer før ekspeditionskrydstoget 

 • Transfer fra Dakar lufthavn til skibet på dagen for ombordstigning 

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt videnskabscentret, som har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper og prøver
 • De civile videnskabsprogrammer giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, soldæk og loungestole, panoramisk sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Flyrejse
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og havforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Sørg for, at du opfylder alle vaccinationskrav (global sundhedsforsikring anbefales)
 • Der forventes ikke drikkepenge
Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen er opkaldt efter kronjuvelen i det arktiske Norge – Svalbard-øgruppen og dens største ø, Spitsbergen. Hurtigruten har en lang historie med at rejse til Spitsbergen - siden 1896 med “Sportsruten”.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet
Find priser og ledige pladser

Lignende rejser

Du synes sikkert også om