Ekspedition til den vestafrikanske øgruppe: Krydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne

Ekspedition til den vestafrikanske øgruppe: Krydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne

Ekspedition til den vestafrikanske øgruppe: Krydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne

Ekspedition til den vestafrikanske øgruppe: Krydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne

Rejseinformation 13 dage M/S Spitsbergen
Afrejser
27. november 2022
9. december 2022
2. januar 2023
14. januar 2023
Pris fra
kr 53.443
Helpension inkluderet

Opdag Kap Verdes fascinerende diversitet og Bissagos-øerne – to meget forskellige øgrupper i Vestafrikas farvande.

Afrika til Kap Verde

Fra klippefyldte forbjerge i det dybe Atlanterhav, opvarmet af den tørre vind fra Sahara i nord, til de frodige og fugtige troperegnskove længere sydpå, vil du opleve en mosaik af kulturer, mennesker, traditioner, landskaber og økosystemer. Dakar, Senegals forunderlige hovedstad, ligger på et forbjerg og rager ud i havet. Det er den mest velhavende og indflydelsesrige by i Vestafrika, og det fremtrædende knudepunkt for en af kontinentets mest succesfulde demokratier. Den nærliggende ø Gorée spillede en historisk rolle i slavehandlen, og tiltrækker mange besøgende.

Den fredelige øgruppe Kap Verde ligger omkring 563 km fra Afrikas fastland. Dens beliggenhed skaber nogle sjældne, oceaniske habitater, med koralrev rige på havliv, og farvande, hvor hvaler og skildpadder trives. Det er også et paradis for fuglesafari med mange fascinerende arter, der kommer som midlertidige besøgende, sammen med flere ekstremt sjældne, endemiske arter. Da øen blev opdaget, var den ubeboet. Den blev befolket af portugisiske bosættere og afrikanske slaver, som har fremmet udviklingen af ​​en enestående kultur.

Bissagos-øerne og tilbage til Afrika

Bissagos-øgruppen, der er beliggende ud for  Guinea-Bissaus kyst, er et uberørt, tropisk paradis. Disse øer, som er et UNESCO biosfærereservat, er kendt for deres utrolige biodiversitet. De er også hjemsted for bijagos-folket – som har bevaret deres gamle forfædres tro, og lever i et matriarkalsk samfund, hvor kvinder administrerer økonomi, politik og det religiøse liv i deres samfund.

Den lillebitte by Banjul er hovedstad i Gambia, som i sig selv er det mindste land på det afrikanske fastland. I århundreder var Gambia-floden et knudepunkt for den grusomme slavehandel. Steder som James Island, nu et sted på UNESCO’s verdensarvsliste, bærer vidnesbyrd om denne tragiske periode i historien.

Ekspedition til den vestafrikanske øgruppe: Krydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne Ekspedition til den vestafrikanske øgruppe: Krydstogt til Kap Verde og Bissagos-øerne
 • Dag 1
  Dakar

  Skønne Dakar

  Ekspeditionskrydstogtet begynder i den kalejdoskopiske by Dakar.

  Deltag i vores tilkøbsprogram inden sejladsen for at udforske Dakar endnu mere inden ekspeditionskrydstogtet. Det omfatter en overnatning og en udflugt til Île de Gorée, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Øen med forter og museer er et tragisk mindesmærke over lidelserne for de utallige slaver, der passerede øen, der var det største centrum for slavehandel på Afrikas kyst.

  Ekspeditionsskibet, M/S Spitsbergen, venter i havnen og er klar til at tage os med på en eventyrlig oplevelse. Deltag i den obligatoriske sikkerhedsorientering, mød ekspeditionsteamet og kom til rette i kahytten, før vi sejler af sted.

  Dag 1
  Dakar

  Skønne Dakar

 • Dag 2
  Til søs

  På vej til Kap Verde

  Så gør vi klar til ø-oplevelser

  Vi tager vestpå til Kap Verde-øerne. Der er god tid til at stifte bekendtskab med både medpassagererne og ekspeditionsteamet.

  Nyd skibets komfort - lige fra lækre måltider i restauranten og drinks i Explorer & Lounge Bar til afslapning i panorama-saunaen eller i et boblebad på dækket.

  For at lære mere om, hvad der venter, kan man slutte sig til ekspeditionsteamet og høre fascinerende foredrag i videnskabscentret og få nogle gode råd fra skibets professionelle fotograf, inden vi skal kigge efter havlivet og havfuglene.

  Dag 2
  Til søs

  På vej til Kap Verde

 • Dag 3
  Praia, Kap Verde

  Mangfoldige Santiago

  Se Santiagos brogede blanding af kulturelle påvirkninger

  Santiago legemliggør øgruppen Kap Verdes ånd. Her kan man nyde lidt af hvert - fra historiske steder og travle markeder til frodige dale og forrevne bjerge.

  Hovedstaden, Praia, er en dynamisk by, der tiltrækker immigranter fra resten af Kap Verde og det afrikanske kontinent.

  Udforsk Praias unikke kultur på en byrundtur. Besøg museerne og bygningerne rundt om plateauet med udstillinger af kunstgenstande, der er blevet reddet fra skibsvrag ved øerne. Tag et ophold ved udsigtssteder, markedet og meget mere.

  • Inkluderet Praia – Kulturelle Praia
  Dag 3
  Praia, Kap Verde

  Mangfoldige Santiago

 • Dag 4
  São Filipe, Kap Verde 

  Vulkanske Fogo

  Et landskab af lava, kratere og calderaer

  Dagens ekspedition går til Fogo - en ø, der er domineret af en kegleformet, aktiv vulkan. Århundreder med udbrud - det seneste i 2014 - har efterladt et utroligt landskab, som vi kan udforske.

  Nyd en tur i São Filipes brostensbelagte gader og charmerende historiske centrum. Oplev de fantastiske lavamarker i Chã das Caldeiras.

  Fogo har ingen naturhavn, så vi går kun i land, hvis forholdene tillader os at bruge de små ekspeditionsbåde.

  • Inkluderet Sao Filipe – Fogo Island
  Dag 4
  São Filipe, Kap Verde 

  Vulkanske Fogo

 • Dag 5
  Porto Novo, Kap Verde

  Forrevne Santo Antão

  Paradisø, der er skabt til eventyrlige oplevelser

  Santo Antãos landskaber med bjergtinder, slugter og bjergkløfter har nydt godt af deres uegnethed til landbrug. Det stort set uberørte vildmarksreservat er et paradis for vandrere og naturelskere.

  Vi går i land i Porto Novo, der er øens største havn. Herfra er der en spektakulær udsigt over til São Vicente. Nyd en tur rundt på øen til blandt andet den ribeiras. Det er dybe, smalle bjergkløfter med næsten lodrette vægge.

  Eller tag en naturvandring og nyd de smukke steder tæt på. Gå ad stier gennem mango- og mandellunde og fornem duften af ristet kaffe fra landsbyerne.

  • Inkluderet Santa Antao – Porto Novo – køretur på ø
  Dag 5
  Porto Novo, Kap Verde

  Forrevne Santo Antão

 • Dag 6
  Sal Rei, Kap Verde

  En bid af Sahara

  Udforsk en ø-perle

  Vi har nu nået Kap Verdes østligste ø, Boa Vista.

  Her lader vi os betage af den barske skønhed i de Sahara-lignende ørkenformationer og landskaber på den vulkanske ø. Sandklitterne og oaserne her står i skarp kontrast til de andre øer, som vi besøger på dette krydstogt.

  Gå en tur rundt i gaderne i øens hovedstad, Sal Rei, hvor vi udforsker dens historie og traditioner og besøger Santa Isabel-kirken. Naturreservatet Ponta do Sol ligger i gåafstand fra byen, og det er en fantastisk måde at nyde naturen på.

  • Inkluderet Sai Rei – Gåtur og traditioner
  Dag 6
  Sal Rei, Kap Verde

  En bid af Sahara

 • Dag 7
  Til søs

  En dag med læring på havet

  Bliv klar til at opleve Bissagosøerne

  Vi siger farvel til Kap Verde og fortsætter ekspeditionskrydstogtet til Guinea-Bissau. Mens vi sejler, briefer ekspeditionsteamet os om det, der venter forude.

  Lær om den ekstraordinære biodiversitet i den tropiske region, bijagos-folkets traditionelle kultur og den historiske påvirkning fra portugisiske opdagelsesrejsende og slavehandel.

  Man kan også deltage i borgervidenskabsprogrammer og bidrage med data til vigtige, igangværende forskningsprojekter. Eller man kan finpudse sine evner inden for fotografering med skibets fotograf, så man er klar til de kommende seværdigheder.

  Dag 7
  Til søs

  En dag med læring på havet

 • Dag 8-11
  Bissagos-øerne, Guinea-Bissau

  Ekspedition til Bissagosøerne

  Oplev dette UNESCO-vidunders natur og dyreliv

  I de næste fire dage udforsker vi en labyrint af øer og kanaler med mangrover, tropiske skove, savanneskove og kystlaguner. Skibets små ekspeditionsbåde sejler os ned ad de mindre kanaler og til landgang med ekspeditionsteamet, og der er mulighed for at tage kajakkerne frem.

  Vi møder det bijagós-folket og lærer mere om stammesamfundet, der er inddelt i klaner. De lever et liv, der er i balance med naturen, opfatter verden omkring sig som hellig og har bevaret deres forfædres traditioner.

  De lokale forhold afgør, hvornår og hvor vi kan gå i land og udforske stedet, men uanset hvad vi gør, er det sikkert, at vi oplever øgruppens rige mangfoldighed helt tæt på.

  Dag 8-11
  Bissagos-øerne, Guinea-Bissau

  Ekspedition til Bissagosøerne

 • Dag 12
  Banjul, Gambia

  Gambias lille hovedstad

  Mulighed for at fordybe sig i fortiden og nutiden i historiske Banjul

  Vi når Gambia og den lille hovedstad Banjul. Det er måske en lille by, men dens beliggenhed ved mundingen af Gambia-floden betyder, at den er et vigtigt handelscentrum.

  Banjul spillede en rolle i at gøre en ende på slavehandlen, da dens garnison blev brugt af den britiske flåde til at opretholde afskaffelseslovene. Tæt på findes fødestedet for Kunta Kinte, der er hovedpersonen i Alex Haleys berømte bog Rødder.

  Byen udforskes nemt til fods. Besøg det livlige Royal Albert-marked og Nationalmuseet, der indeholder historiske dokumenter og udstillinger om landets historie. Tilbage på skibet nyder vi en kulturel forestilling med gambisk musik og traditioner.

  • Inkluderet Banjul - Forestilling ombord med lokale optrædende
  Dag 12
  Banjul, Gambia

  Gambias lille hovedstad

 • Dag 13
  Dakar, Senegal

  Retur til Dakar

  Ekspeditionen slutter i Senegals farverige hovedstad

  Ekspeditionskrydstogtet slutter i Senegals kalejdoskopiske hovedstad, Dakar. Når vi går fra borde fra M/S Spitsbergen, tager vi på en tur, der er inkluderet i rejsens pris, for at udforske den fascinerende by.

  Lyt efter de mange sprog her i Vestafrika som for eksempel wolof, pular og serer. Oplevelsen af de lokale kulturers mangfoldighed er utvivlsomt en vidunderlig måde at runde rejsen af på.

  Efter turen får vi frokost på et hotel og tilbringer resten af dagen med at slappe af i hotellets komfort, inden vi flyver hjem.

  Dag 13
  Dakar, Senegal

  Retur til Dakar

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
November:
27.
December:
9.

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januar:
2.
14.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet

Flyafgange

 • Returflyrejse på økonomiklasse fra Danmark til Dakar og tilbage, inklusive alle skatter   

Transport

 • Transport fra lufthavnen til skibet og fra hotellet til lufthavnen i Dakar 

Program efter krydstogtet i Dakar

 • Byrundtur i Dakar, værelse i dagtimerne på hotel i Dakar, inklusive frokost

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, soldæk og loungestole, panoramisk sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og havforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Sørg for, at du opfylder alle vaccinationskrav (global sundhedsforsikring anbefales)
 • Der forventes ikke drikkepenge
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om