Rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes ø (Rejse 1)

Rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes ø (Rejse 1)

Rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes ø (Rejse 1)

Rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes ø (Rejse 1)

Rejseinformation 9 dage M/S Fridtjof Nansen, MS Fram
Afrejser
8 afgange mellem jun 2022 og jul 2023
Pris fra
kr 32.474
Helpension inkluderet

Gå ombord på en episk ekspedition til de majestætiske vulkaner, brusende vandfald og boblende kilder i Island, ild- og islandet.

Et imponerende landskab

Start dit ekspeditionskrydstogt i Islands hovedstad Reykjavik, fyldt med kunst, kultur og historie, du kan udforske. Mens vi rejser mod nord, indleder vi vores sejlads rundt om Islands betagende kyst. Stykkishólmur er base for ture ind i den imponerende Snæfellsnes Peninsula Nationalpark. Denne region, som også kaldes “Lille Island”, er ligesom et album med Islands største hits, fyldt med betagende klipper, stille fjorde og vulkantoppe. Herefter kan du dykke ned i Islands søfartshistorie i den rolige fiskerlandsby Patreksfjördur.

Krydsning af den arktiske polarcirkel

Sammenlignet med de sparsomt befolkede stop på din ekspedition vil Akureyri skille sig ud. Som Islands andenstørste by vil du have nogle førsteklasses restauranter og museer at vælge imellem. Vi sejler til Grimsey, som højst sandsynligt er bedst kendt for sin beliggenhed tæt på den arktiske polarcirkel, som skærer sig gennem øen – den eneste del af Island, der gør det. Du vil få chancen for at krydse denne linje, fra nord mod syd.

Elvernes land

Betragt Bakkagerdis fortryllende skønhed, elvernes land. Med de betagende ryolittoppe på den ene side og de majestætiske Dyrfjöll-bjerge på den anden kunne placeringen ikke være smukkere. Til sidst får du lov til at udforske Islands Pompeii, Heimaey. Få et indblik i denne øs fascinerende historie, inden du ender din rejse, hvor det hele startede, i Reykjavik.

Rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes ø (Rejse 1) Rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes ø (Rejse 1)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Ankomst til Island

  Forventet afgangstid er 20:00

  Din ekspedition starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Reykjavik er hyggelig og kosmopolitisk på samme tid. Denne lille by har den perfekte størrelse i forhold til en vandretur, der er pakket med kunst, kultur og historie.

  Gå en tur langs Laugavegur, som er den største shoppinggade med lækre butikker og udendørs boder. Eller tag hen til den arkitektonisk imponerende Hallgrimskirkja-katedral. Kunstelskere kan besøge Reykjavik Kunstmuseum, Nationalgalleriet og de mange mindre gallerier og museer, som ligger spredt rundt i hele byen. Fra det omfattende Nationalmuseum til det skønne islandske punkmuseum, kan du ikke undgå at finde noget, der vil fascinere dig.

  Et overflod af geotermiske energikilder på Island har skabt en stærk tradition for offentlig badning i swimmingpools og boblebade, kendt som “heittur pottur” på islandsk. De er, hvad pubberne er for englænderne - en perfekt måde at mødes med vennerne på og slappe af efter en lang dag. Tag dit badetøj med, hvis du får lyst til en dukkert i en af byens 18 swimmingpools, hvoraf mange har saunaer heitur pottur.

  Men mulighederne stopper ikke der. Reykjavik betyder “den rygende bugt” på dansk. Byen er opkaldt efter de første vikingebosættere, der så rygende damp fra de omkringliggende geotermiske kilder, og du er kun nogle timer væk fra Islands berømte laguner, gejsere, varme kilder og vandfald.

  I Reykjaviks havn venter dit ekspeditionsskib på dig. Når du har hentet din gratis ekspeditionsjakke og efter check-in, har du tid til at komme på plads i din kahyt. Der er en obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter du kan gå rundt og udforske skibet. Velkomstmiddagen om aftenen slutter med en skål ledt an af kaptajnen, der ønsker alle en fornøjelig ekspedition. Efter du har mødt dit ekspeditionsteam, vil du være klar til at starte dit store, islandske eventyr.

  Dag 1
  Reykjavik

  Ankomst til Island

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Velkommen til Sagaland

  Vores første stop er Stykkisholmur, udtalt “Stikkish – holmur”, en lille fiskerby omgivet af udsigt til utallige holme i den maleriske Breiðafjörður-bugt. Med en befolkning på omkring tusind mennesker, ingen trafik og et afslappet, roligt tempo giver det indtryk af et sted, hvor tiden er stået stille.

  Stykkisholmurs mest definerende træk er måske byens velbevarede huse, der findes i byens gamle centrum. Sprængfyldt med farver står de i kontrast til bjergene i baggrunden. Det tidligere bibliotek er nu sindrigt lavet om til en kunstinstallation, det gamle fritidscenter huser nu et vulkanmuseum og fiskefabrikken er nu en restaurant, der serverer en lækker fiskesuppe.

  En af byens andre seværdigheder er det Norske Hus, opkaldt efter det importerede træ fra Norge, man brugte til at bygge det med i 1832. Det regionale museum i Snæfellsnes ligger her, med skiftende udstillinger og kunsthåndværk til salg. For en dejlig udsigt over byen kan du vandre til toppen af klippen med det lille orange fyrtårn.

  De fleste kommer her dog for at se den fantastiske Snæfellsnes Peninsula Nationalpark. Området kaldes også “Lille Island”, fordi alt, hvad landet har at tilbyde, kan findes her, inklusive fjorde, bjerge, vandfald, vulkaner, lavafelter m.m.

  En valgfri udflugt til Snæfellsnes vil tage dig til nogle af dens mest ikoniske seværdigheder, som f.eks. den sortsandede strand ved Djúpalónssandur, hvor du – hvis energien er til det – kan prøve, om din hånd kan løfte de “styrkeprøvesten”, der blev anbragt her af vikingerne. En lille advarsel: den tungeste vejer 154 kg!

  Et andet stop er basaltklipperne ved Lóndrangar, hvor kæmpe stabler med takkede sten stikker op af havet. Interessant faktum: den massive Snæfellsjökull-vulkan, som toner frem over landskabet, danner rammerne for den klassiske science fiction-roman Rejsen til Jordens Indre af Jules Verne.

  • Inkluderet Opdagelsestur i Stykkishólmur
  Dag 2
  Stykkishólmur

  Velkommen til Sagaland

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  Patreksfjördur

  Da Orlygur Harppsson så dagens destination for første gang i det 9. århundrede, gav han det et simpelt navn - Patreksfjördur, eller “St. Patricks fjord” efter sin spirituelle vejleder. Dets appel i dag er lige så ukompliceret – denne bosættelse på Islands vestkyst er fuldkommen fantastisk.

  Opdag freden og roen ved en fiskerlandsby. Denne by, der har tjent som fiskerihavn helt tilbage til det 16. århundrede, er formet af en rig søfartshistorie. Patreksfjördur tjente som en base for engelske, franske og tyske fiskere, handlende og søfolk i gamle dage.

  Når du udforsker den livlige havn, vil du lære om byens lokale fiskertradition og de forskellige former for fisk, der findes i havet. Du kan også vælge at tage et dyp i den udendørs pool, en ny tilføjelse til byen med den vidunderlige udsigt over fjorden.

  Det er utrolig skønt at vandre i den storslåede natur i denne region, hvis forholdene tillader det. I nærheden ligger Latrabjarg, Europas største fugleklippe og det vestligste punkt. Det er hjemsted for millioner af fugle inklusive søpapegøjer, suler, lomvier og alke. Det er spektakulært at se på fugle her. I sikkerhed for arktiske ræve klamrer fuglene sig til de høje klipper, og der er fremragende muligheder for at tage fotos.

  Drømmestranden Raudsandur ligger også lige i nærheden. I kontrast til andre strande i Island, som er sorte med vulkansand, er Raudsandurs rosa–farvet med gyldne toner.

  Rækken af vandfald, som kaldes Dynjandi, er også en af de store attraktioner i dette område, og det er let at se hvorfor. Seks forskellige vandfald udgør til sammen det største vandfald i de vestlige fjorde med en samlet højde på 100 m. I et land, der er berømt for sine vandfald, er dette et af de mest imponerende.

  • Inkluderet Tur til fods gennem den mest vestlige landsby i Europa
  Dag 3
  Patreksfjördur

  Patreksfjördur

 • Dag 4
  Det nordvestlige Island

  Det nordvestlige Island

  En af de bedste ting ved ekspeditionssejlads er følelsen af, at alt kan ske på en hvilken som helst dag. Elementerne og forholdene betyder, at der aldrig rigtig er noget, der står skrevet i sten. Det er derfor, at vi har taget en dag ud af din ekspedition til fuldt ud at drage nytte af denne mulighed - en udforskningsdag, uden nogen forudbestemt plan for dagen.

  Vi planlægger at være i Islands nordvestlige region, men resten vil være op til kaptajnen og ekspeditionsteamet. De fastsætter den endelige plan for dagen afhængigt af vejrforhold og muligheder, der kan opstå.

  Aktiviteterne kan omfatte brug af vores små både til at komme i land for at vandre, deltage i en strandoprydning eller at sætte vores kajakker i havet. Hvis en flok hvaler bryder havoverfladen, mens vi sejler, kan vi beslutte at blive hængende og nyde synet. At være i stand til at kunne tilpasse sig til det, som naturen nu engang præsenterer for os, er, hvad ekspeditionskrydstogter handler om.

  Dag 4
  Det nordvestlige Island

  Det nordvestlige Island

 • Dag 5
  Akureyri

  Nordens hovedstad

  Akureyri er beliggende i nærheden af basen for den længste fjord på Island, Eyjafjörður. Når vi sejler langs fjorden, vil du have en utrolig udsigt over snedækkede bjergtoppe og en frodig kystlinje. Det frugtbare hav her gør det til et af de bedste steder i landet at få øje på hvaler. Her kan regelmæssigt se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin, men også spækhuggere, blå- og finhvaler.

  Akureyri, der har fået kaldenavnet “Islands nordlige hovedstad”, er også en livlig universitetsby. Med en befolkning på næsten 20.000 er den det største byområde uden for den befolkede, sydvestlige region, hvilket betyder, at der er masser at opleve her - man kan blandt andet finde førsteklasses spisesteder og museer. Tjek Akureyri Museum, som giver dig et indblik i, hvordan islændinge engang levede her. Nordurslod Museum for naturhistorie kombinerer også udstillinger om det lokale miljø og bosætternes historie

  Du vil blive forbløffet over udvalget af blomster og løv i den arktiske botaniske have. Dens fredfyldte atmosfære er som en oase af frodig grøn i de mest fantastiske omgivelser. Og mens du udforsker byen, skal du også tjekke Akureyri-kirkens fantastiske arkitektur, tegnet af den berømte arkitekt Gudjon Samuelsson.

  På en udflugt med frivillig deltagelse ud af byen kan du opleve naturskatte, der ofte betragtes som nogle af Islands mest populære seværdigheder. Ved Goðafoss-vandfaldet, med kaldenavnet “Gudernes vandfald”, vil du have chancen for at se gennemskinneligt turkis vand, der falder ned og rammer nogle enorme, sorte klipper.

  Mývatn-søen, som er beliggende i et yderst aktivt vulkanområde, har en unik og smuk geologi, herunder glitrende vand og farver som fra en anden verden. Det er også et fantastisk sted for fugle; særligt edderfugle og strømænder. Seere af hit-serien Game of Thrones kan måske genkende det.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 5
  Akureyri

  Nordens hovedstad

 • Dag 6
  Grimsey

  Træd over den arktiske polarcirkel

  Når folk forestiller sig en forblæst, fjerntliggende islandsk ø, tænker de sandsynligvis på Grimsey. Vi vil bruge vores lette fartøjer til at nå denne lille, grønne og græsklædte ø. Med omkring 60 mennesker ligger de eneste bosættelser på den sydlige og vestlige del - de fleste rundt om den lille havn.

  Grimsey er rolig, smuk og gennemsyret af folklore og legender. De lokale fiskeres hårdhed tilskrives Grimseys første bosætter Grímur. Legenden fortæller, at han dræbte kæmperne og troldene, der boede på øen og tog en af ​​deres døtre som sin brud.

  På Grimseys stejle klippesider findes der kæmpe kolonier af havfugle – 17.000 fugle for hvert menneske – og om sommeren firer frygtløse islændinge sig ned med reb for at indsamle æg, som anses som en lokal delikatesse. Chancen for at se atlantiske søpapegøjer, Grimseys ikoniske havfuglearter, er en kæmpe attraktion for fugleelskere.

  Grimsey er højst sandsynligt bedst kendt for sin beliggenhed tæt på den arktiske polarcirkel, som skærer sig gennem øen – den eneste del af Island, der gør det. Du vil få chancen for at krydse denne linje, fra nord mod syd.

  Du kan udforske øen til fods og vandre til “Orbis et Globus”, en ni ton tung cementkugle, der markerer kanten af den arktiske polarcirkel. Gåturen til monumentet vil gøre det muligt at nyde det vindblæste landskab og observere fugle. Den tre meter store globus flyttes en smule hvert år af de lokale, da den arktiske polarcirkel kryber langsomt nordpå med en hastighed på ca. 14 meter om året.

  Inden 2050 vil Grimsey-øen ligge uden for Arktis – endnu en grund til at besøge stedet nu. 

  • Inkluderet Ceremoni ved krydsningen af Den arktiske Polarcirkel
  Dag 6
  Grimsey

  Træd over den arktiske polarcirkel

 • Dag 7
  Bakkagerdi

  Elvernes land

  Med de betagende ryolittoppe på den ene side og de majestætiske Dyrfjöll-bjerge på den anden kunne placeringen ikke være smukkere. Ifølge den regionale folklore har denne lille landsby på kysten af Borgarfjörður Eystri en stor gruppe af elver. Faktisk henter landsbyen sit navn fra den stenede bakke Alfaborg, hvor selveste elverdronningen siges at bo.

  Med et indbyggertal på ca. 100 personer er Bakkagerdi langt væk fra det typiske turistspor og byder på fred, ro og en skøn udsigt. En kort gåtur er alt, hvad der skal til for at udforske byen. Du kan smage friskfanget fisk på en af caféerne; den lækre fiskesuppe er en lokal favorit.

  Dette områdets naturlige skønhed er dog hovedattraktionen og giver fantastiske vandremuligheder. Skygger af lyserøde, blå og gule ryolitklipper giver plads til frodige grønne dale på flere af vandrestierne. Uanset i hvilken retning du kigger, vil du blive belønnet med en uberørt vildmark og udsigten til og lydene fra det prominente dyreliv, der findes her - fuglene.

  Bakkagerdis kystklipper er hjemsted for et bredt udvalg af fugle, herunder fulmars og rissaer. Det er også et godt sted at se edderdunsproduktion, som man har ernæret sig ved i hundredvis af år i Island. Slutproduktet er den meget eksklusive edderdun, den mest værdsatte dunvariant i verden.

  Showets stjerner er dog søpapegøjerne. Hvis forholdene tillader det, forsøger vi at besøge Hafnarhólmi, en fiskerihavn, der er hjemsted for store søpapegøjekolonier, og et af de bedste steder at se på fugle i Island. En promenade og flere platforme giver dig mulighed for at komme virkelig tæt på søpapegøjerne på en sikker måde. For natur- og fugleelskere er denne region en absolut juvel.

  • Inkluderet Gåtur i lokalsamfundet i Bakkagerði
  Dag 7
  Bakkagerdi

  Elvernes land

 • Dag 8
  Heimaey

  Islands Pompeii

  Vores næste stop er Heimaey, den eneste beboede ø i Vestmannaeyjars øhav, ud for Islands sydlige kyst. Alt her er på en eller anden måde blevet berørt af vulkanudbruddet, der opstod helt uventet en morgen i januar 1973. Den smalle havn, landingsbanen lavet af tephra og krusningen af afkølet lava i byens centrum peger alle mod vulkankeglen, der kaster sin skygge over øen.

  Heimaey betyder “hjemmeø”, og du vil helt sikkert føle dig velkommen her. Dens næsten 4.000 indbyggere er venlige og det tilvoksede landskab er en fryd for øjet. Du kan lære alt om byens historie på Eldheimars museum. Heimaey har en fascinerende, dunkel fortid, komplet med bortløbne slaver, mord, hævn og pirater. Og det er inden, at du er nået til vulkanen, der næsten ødelagde øen.

  Sea Life Trust Beluga Whale Sanctuary er også en af byens højdepunkter. Reservatet, der er hjemsted for to hjemmehørende hvidhvaler, har også et akvarium med hjemmehørende arter og et redningscenter for søpapegøjer.

  Ligesom resten af ​​Westmannaøerne er Heimaey også habitat for utallige fugle. Omkring 8 millioner søpapegøjer yngler her hver sommer. En vandretur til Stórhöfði, syd for Island, vil give dig fremragende muligheder for at observere dem, når de yngler. Det siges at være et af de mest blæsende steder i Europa, og du vil derfor være taknemmelig for udsigtsfaciliteterne, der giver dig mulighed for at stå i ly og observere disse dejlige fugle i deres naturlige habitat.

  Et besøg til Heimaey ville ikke være fuldendt uden at se deres mest prominente attraktion, Eldfedll, eller “Ildbjerget”. Da ​​udbruddet var højest målte det 220 meter. Det er anstrengelsen værd at vandre til toppen. Du vil have en fantastisk udsigt over byen nedenfor, og det er en fantastisk følelse at have besteget vulkanen, der næsten udslettede øen.

  • Inkluderet Heimaey - Lava- og historisk tur til fods
  Dag 8
  Heimaey

  Islands Pompeii

 • Dag 9
  Reykjavik – landgang

  Slutningen på eventyret

  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Vi siger pænt farvel til besætningen, når vi ender der, hvor vi startede, i den skønne by Reykjavik. Du har nu mulighed for at se alle de steder, du ikke nåede, da vi ankom. Hvis du vil afslutte din ekspedition på et højt plan, er du på det rette sted til at gøre det. Reykjaviks gallerier, restauranter og boblebade er internationalt anerkendte.

  Hvis du vil genoplade batterierne, kan du gøre det i Islands mest berømte heitur pottur, Den Blå Lagune. Med sin beliggenhed i et stort 800 år gammelt lavafelt har vandets blanding af ​​silica, alger og mineraler hjulpet dette magiske sted med at gøre sig fortjent til et blandt National Geographics 25 vidundere i verden. Som en måde at tjekke ud fra dit islandske eventyr på, er der kun få ting, der overgår at slappe af i roligt vulkansk vand med en drink efter eget valg omgivet af skønhed.

  Vi anbefaler, at du booker et af vores programmer efter sejladsen for at udforske byen m.m. Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en sikker rejse videre og ser frem til at se dig igen på dit næste eventyr!

  Dag 9
  Reykjavik – landgang

  Slutningen på eventyret

Afrejser

2022

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juni:
1.
9.
17.

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
13.
21.
29.
Juni:
6.
Juli:
25.

Aktuelle tilbud:

 • Bestil Trygt

  Vores populære Bestil Trygt-ordning giver dig ro i sindet i forhold til din næste eventyrrejse med os.
  Bestil Trygt-ordningens fordele gælder for alle nye bestillinger, der foretages mellem 16. februar 2022 og 30. juni 2022 for ekspeditionskrydstogter med afrejse 31. december 2022 eller tidligere.
  Læs mere og bestil
 • Ny sæson

  Skelsættende oplevelser begynder her. Se vores nye ekspeditionsrejser i 2023 og 2024.
  Læs mere og bestil

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke understøttet.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som arrangerer og ledsager dig ved aktiviteter ombord og på land
 • Forskellige inkluderede udflugter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogrammet for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug skibets boblebade, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde Island
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - deltagelse frivillig
 • Valgfri behandlinger i wellness- og spaområdet

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du opfylder alle visumkrav ved indrejse
 • Der forventes ikke drikkepenge

Skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om