Sejlads rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 1)

Sejlads rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 1)

Sejlads rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 1)

Sejlads rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 1)

Rejseinformation 9 dage M/S Fridtjof Nansen , M/S Fram
Afrejser
8 afgange mellem maj 2023 og jun 2024
Pris fra
kr 32.474
Helpension inkluderet

Ni-dages ekspeditionssejlads rundt om Island fra Reykjavík

Island, før og nu

I Reykjavík oplever vi det moderne Island med stilfulde restauranter, små butikker og gallerier samt museer, der skildrer Islands historie og kultur gennem tiden. På småøer og i kystnære fiskerbyer hører vi historier om alfer og episke vikingesagaer.

Rå og smuk natur

Oplev Islands virkeligt smukke vulkanlandskaber –med aktive vulkaner, gejsere, gletsjere, bjerge og vandfald. I Island kan man opleve hvalsafarier, der ikke overgås mange andre steder i Europa på denne årstid, og se pukkelhvaler og hvidhvaler. Og blandt det arktiske fugleliv skal man spejde efter kolonier af atlantiske søpapegøjer.

Sejlads rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 1) Sejlads rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 1)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavík

  Forventet afgangstid er 20:00

  Oplev Islands moderne hovedstad

  Vores islandske ekspeditionskrydstogt begynder i Reykjavík –en levende by fuld af kultur og historie. Nyd en gåtur rundt i den kompakte by. Slentr ned ad Laugavegur –den største shoppinggade –til den imponerende Hallgrímskirkja. Eller besøg et af byens mange kunstgallerier og museer.

  Med så meget at udforske er det en god idé at komme i god tid for at deltage i et af vores programmer inden sejladsen og udforske Den Gyldne Cirkel og Islands seværdigheder.

  De eventyrlige oplevelser i Island til søs begynder, når vi går ombord på skibet. Kom på plads i kahytten, mød ekspeditionsteamet, udforsk skibet og nyd en afslappet velkomstmiddag, mens vi sætter kurs mod vores første stop, Stykkishólmur.

  Dag 1
  Reykjavik

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøen

  Porten til spektakulære Snæfellsnes

  Det føles som om, tiden er gået i stå i Stykkishólmur, der er en lille fiskerby i Breiðafjörður-bugten, hvor farverige huse står i kontrast til bjergene i baggrunden.

  I nærheden finder man Snæfellsjökull National Park (Þjóðgarðurinn Snæfellsjökull), med den fantastiske, isdækkede Snæfellsjökull-vulkan på halvøens vestlige spids. Den kaldes lille Island på grund af dens rige vulkanlandskaber.

  Ved nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og basaltklipperne ved Lóndrangar. Eller prøv at køre i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-gletsjeren eller tag på en guidet vandretur på kysten med en tur til en gletsjerhule.

  • Inkluderet Opdagelsestur i Stykkishólmur
  Dag 2
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøen

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  Smukke Patreksfjörður

  Fuglesafari, vandfald og imponerende strande

  Patreksfjörður er uforglemmelig smuk. Her lærer vi om fiskeritraditioner i Europas vestligste by. Man kan endda nyde et dyp i byens udendørs pool med smuk fjordudsigt!

  Man kan udforske det omkringliggende område på en vandretur gennem fjordene eller besøge Rauðasandur-strand for at se sæler. Man kan også deltage i en tur til Dynjandi-vandfaldene –seks vandfald, der tilsammen udgør det største og mest spektakulære vandfald i Vestfjordene.

  Fugleentusiaster må ikke gå glip af et besøg til Látrabjarg, hvor søpapegøjer, suler, lomvier og alke klamrer sig til Europas største fugleklippe.

  • Inkluderet Patreksfjörður - oplev den vestligste landsby i Europa
  Dag 3
  Patreksfjördur

  Smukke Patreksfjörður

 • Dag 4
  Det nordvestlige Island

  Den nordvestlige region

  Udforsk det nordvestlige Island i ekspeditionsstil

  En af de bedste ting ved ekspeditionssejlads er følelsen af frihed. Vi planlægger at tilbringe dagen i Islands nordvestlige region, men da forholdene kan variere, er intet givet på forhånd. Men stol på, at kaptajnen og ekspeditionsteamet finder de bedste muligheder for eventyrlige oplevelser.

  Vi tager måske på land i skibets små ekspeditionsbåde for at vandre eller rydde op på stranden. Eller måske sætter vi skibets kajakker i vandet. Hvis vi spotter en hvalflok, mens vi sejler, bliver vi måske hængende og nyder synet. Vær klar til lidt af hvert!

  Man kan også deltage i skibets foredrag, besøge videnskabscentret, få tip fra skibets professionelle fotografer eller synke ned i et boblebad!

  Dag 4
  Det nordvestlige Island

  Den nordvestlige region

 • Dag 5
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

  Se dramatiske, golde landskaber og vandfald

  Nyd synet af snedækkede tinder, mens vi sejler i Eyjafjörður, Islands længste fjord. Det er et af de bedste steder i Europa til at se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin. Spejd efter spækhuggere, blå- og finhvaler.

  Islands næststørste by, Akureyri, ligger for enden af en fjord. Her kan man nyde oaserne i en botanisk have og besøge førsteklasses spisesteder og museer.

  Lidt længere væk kan man opleve det maleriske Goðafoss-vandfald, hvor det turkisblå hav slår mod de sorte klipper. Man kan også spejde efter edderfugle og strømænd (andefugle) ved Mývatn, der er et af Islands mest aktive vulkanområder.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 5
  Akureyri

  Akureyri og Goðafoss

 • Dag 6
  Grimsey

  Grímseys søpapegøjer

  Kryds Den arktiske Polarcirkel og se søpapegøjer

  Den fjerntliggende og vindblæste ø med 60 indbyggere er velkendt for sine kolonier af søpapegøjer. Grímsey er gennemsyret af folklore inklusive historier om Islands første bosætter, Grímur.

  Grímsey er højst sandsynligt bedst kendt for sin beliggenhed tæt på Den arktiske Polarcirkel. Resten af Island ligger syd for Polarcirklen. Man kan krydse linjen og hoppe over til Arktis og tilbage!

  Tag på vandretur til “Orbis et Globus”-landemærket, der er en kæmpe betonskulptur, der flyttes hvert år i takt med Den arktiske Polarcirkels bevægelse mod nord. Inden 2050 vil Grímsey ligge uden for Arktis.

  • Inkluderet Ceremoni ved krydsningen af Den arktiske Polarcirkel
  Dag 6
  Grimsey

  Grímseys søpapegøjer

 • Dag 7
  Bakkagerdi

  Vandretur i Bakkagerði

  Lokal folklore og svimlende smuk natur

  Vores islandske krydstogt fortsætter til Bakkagerði, der er en lille, fjerntliggende bosættelse. Ifølge folkloren er Bakkagerði beboet af landånder eller alfer, der også kaldes huldufólk, der betyder det “skjulte folk”. Vi går en tur i byen for at udforske det magiske sted.

  Et populært vandreområde, hvor man kan gå gennem frodige, grønne dale og fantastiske landskaber blandt farverige ryolitklipper. På kystklipperne lever stormfugle, rider, edderfugle og søpapegøjer. Vi besøger måske også søpapegøjekolonien på Hafnarhólmi –en sand perle for naturelskere og dyrelivsfotografer.

  • Inkluderet Gåtur i lokalsamfundet i Bakkagerði
  Dag 7
  Bakkagerdi

  Vandretur i Bakkagerði

 • Dag 8
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

  Oplev byen, der trodsede en vulkan

  Heimaey er den eneste beboede ø på Vestmannaøerne, der ligger ud for Islands sydkyst. Den har en fascinerende historie og har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud, der nær ødelagde øen.

  Besøg Eldheimar, et museum, der udstiller et udgravet hjem, der er frosset i tid, og lær noget om udbruddet og dets eftervirkninger. Eller tag på en vandretur for at finde søpapegøjer på Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Glem ikke at bestige Eldfell. Fra vulkanens top er der en fantastisk udsigt over byen nedenfor.

  • Inkluderet Heimaey - Lava- og historisk tur til fods
  Dag 8
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 9
  Reykjavik – landgang

  Reykjavík og videre derfra

  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Nyd Reykjavík i dit eget tempo

  Vores ekspeditionskrydstogt i Island slutter i fascinerende Reykjavík. Det er en fantastisk mulighed for at se de steder, man gik glip af, da man ankom inden sejladsen.

  Slap af med venner i en “heittur pottur” - en geotermisk pool, der er en del af den islandske kultur. Inden hjemrejsen kan man besøg Islands mest berømte geoterminske badested –Den Blå Lagune – der er et sandt naturvidunder. Oplev blandingen af silica (Siliciumdioxid), alger og mineraler i det geotermiske vand.

  Man kan også deltage i et program efter sejladsen og udforske Islands smukke sydkyst, med vandfald, sorte sandstrande, geotermiske kilder og majestætiske bjerge.

  Dag 9
  Reykjavik – landgang

  Reykjavík og videre derfra

Afrejser

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
13.
21.
29.
Juni:
6.
Juli:
25.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
16.
24.
Juni:
1.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og omfattende biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du opfylder alle visumkrav ved indrejse
 • Der forventes ikke drikkepenge

Skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om