Rundt om Island - alfernes, sagaernes og vulkanernes ø (9 dage)

Velkommen til Islands vilde, robuste og enestående skønhed. I landet af ild og is myldrer det med dyr, kulturen er rig, og indbyggerne er imødekommende. Ekspeditionsrejsen går hele vejen rundt om Island , så man får en komplet oplevelse af nogle af de mest unikke steder på Jorden.

 • Udforsk mystiske Island - landet af ild og is
 • Oplev fascinerende natur med vandfald, vulkaner og gletsjere side om side
 • Tag på fugle- og hvalsafari
 • Sejl rundt om hele Island
Oversigt

Rejseplanen

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. Som på alle ekspeditioner hersker naturen, og vejret, is- og havforhold er den endelige ramme for alle Hurtigrutens aktiviteter. De rejsendes sikkerhed og uovertrufne oplevelser er til enhver tid Hurtigrutens højeste prioritet. Alle rejseplaner er vejledende og vurderes konstant efter forholdene. Planerne tilpasses på grund af begrænsninger, uventede elementer eller spændende muligheder - fx natur og dyreliv. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Udrejse 15. juni, 23. juni, 1. juli, 9. juli, 17. juli 2020

Afrejsehavn Reykjavík, Island
Oversigt

Vildmark og vikingehistorie

Oplev det bedste af ø-nationen på en ekspeditionsrejse rundt Island. På den omfattende rejse oplever man en fortryllende vifte af natur, dyreliv og byer.

Sagalandet 

Det vestlige Island har spektakulære udsigter og er skueplads for spændende vikinge-sagaer - en vigtig del af Islands historie. Vestfjordene er et fantastisk naturreservat med mange fuglefjelde.

Lava og hvaler

På vej mod nord kan man spejde efter hvaler fra dækket, mens landskabet skifter til store lavamarker, vulkanske bjerge og bløde bakker. På Grimsey berører Polarcirklen Island, og vi krydser den legendariske linje, inden vi sejler sydpå og til det østlige Island.

Østlig magi

På østkysten er naturen igen anderledes. Nu støder vi på skov, frodige landbrugsarealer og farverige fiskerbyer. Hvaler og andet islandsk dyreliv kan ses, mens vi sejler mod sydlige farvande og områdets uforglemmelige vulkanske øer. Ekspeditionsteamet fortæller om Vestmannaøernes farverige historie og sagaer.

Tag med på denne opdagelses- og eventyrrejse og bliv eventuelt nogle dage ekstra for at prøve nogle af de mange ting, man kan gøre i Reykjavik.

Dag 1: Reykjavík
harpa©Ragnar Th Sigurdsson_Arctic-Images.com_1200x600.jpg
Foto: Ragnar Th. Sigurdsson Foto

Ankomst i Island

Mange rejsende synes landingen i Keflavik Lufthavn er fortryllende. Landingsbanen synes skåret ud af en arktisk vildmark med lavasten dækket af mos og dragende bjerge i nærheden. Men kun 45 minutter væk ligger Reykjavik, der er en charmerende og sprudlende, moderne by med gode restauranter, interessante museer og hyggelige, smalle gader.

Dag 2: Stykkishólmur

Velkommen til Sagalandet!

Heldag

Den venlige by Stykkishólmur har smukke og velbevarede gamle huse i byens centrum og er omgivet af vidunderligt landskab. Nyd at udforske byens interessante museer eller tag med på udflugter for at se de ikoniske steder på Snæfellsnes-halvøen, fx Lóndrangar-basaltklipper eller Djúpalónssandurs sorte sandstrande.

Dag 3: Patreksfjördur

Patreksfjördur

Heldag

Patreksfjördur er en charmerende bosættelse med omkring 690 indbyggere på Islands vestkyst. Ved den maleriske fjord findes smukke vandrestier. Patreksfjördur ligger tæt på det spektakulære Dynjandi-vandfald og Látrabjarg, der er kendt for at være et godt sted at observere fugle.

Dag 4: Nordvestlige Island

Nordvestlige Island

Skibets erfarne navigatører planlægger en dag med udforskning af de fantastiske fjorde i den nordvestlige del af Island. Forholdene bestemmer det endelige program og dagens aktiviteter. Vi kan fx besøge en lille bosættelse, tage på vandreture og søsætte kajakker.

Dag 5: Akureyri

Islands nordlige centrum

Heldag

Akureyri er en livlig og energisk by, der er kendt for sin botaniske have og trafiklysene, hvor den røde mand er erstattet af et rødt hjerte. Akureyiri er Islands største by efter Reykjavík og det nordlige Islands centrum for handel, kultur og service. Akureyri ligger tæt på mange af Islands mest berømte naturskatte - fx Mývatn og Goðafoss.

Dag 6: Grimsey

Kryds Polarcirklen til fods

Heldag

Vi sejler fra skibet ind til den grønne, græsklædte ø med skibets RIB-både. Øen er mest kendt for, at Polarcirklen gør hen over øen. Man kan derfor krydse linjen til fods.

Dag 7: Bakkagerði

Alfernes land

Heldag

Bakkagerði er den største bygd i Borgarfjörður. Området er kendt for sin smukke natur og er "alfernes land". Det vrimler med søpapegøjer i fjorden, så det er meget populært at observere fugle her. Bakkagerði er ikke en typisk turistdestination, men tilbyder fred, ro og flot udsigt.

Dag 8: Heimaey

Islands Pompeji

Heldag

Havnen på Heimaey (hjemøen) har et meget smalt indløb på grund af et vulkanudbrud i 1973. Det meste af øen har stejle klipper, er godt bevokset og er tilholdssted for utallige fugle, herunder charmerende søpapegøjer.

Dag 9: Reykjavik

Eventyrrejsen slutter

Heldag

Opdagelses- og eventyrrejsen slutter i Reykjavik. Bliv eventuelt nogle ekstra dage for at opleve Islands fascinerende hovedstad.

Ankomst 23. juni 2020, 1. juli 2020, 9. juli 2020, 17. juli 2020 og 25. juli 2020

Lokalitet Reykjavik, Island
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger - herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Afslutningsarrangement

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Rejseforsikring
 • Bagage-håndtering 

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
Praktiske oplysninger