Krydstogt rundt om Island – Alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 2)

Krydstogt rundt om Island – Alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 2)

Krydstogt rundt om Island – Alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 2)

Krydstogt rundt om Island – Alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 2)

Rejseinformation 11 dage M/S Fram
Afrejser
5 afgange mellem maj 2023 og aug 2024
Pris fra
kr 38.925
Helpension inkluderet

11-dages ekspeditionssejlads rundt om Island fra Reykjavík

Island, før og nu

I Reykjavík får vi en smagsprøve på det moderne Island med stilfulde restauranter, små butikker og gallerier samt museer om Islands historie og kultur gennem tiden. På småøer og i kystnære fiskerbyer hører vi historier om alfer og episke vikingesagaer.

Vulkanlandskaber, hvaler og søpapegøjer

Oplev Islands virkeligt smukke vulkanlandskaber – med aktive vulkaner, gejsere, gletsjere, bjerge og vandfald. I Island kan man opleve hvalsafari, der ikke overgås mange andre steder i Europa på denne årstid - med pukkelhvaler og hvidhvaler. Og blandt det arktiske fugleliv kan man spejde efter søpapegøjer.

Krydstogt rundt om Island – Alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 2) Krydstogt rundt om Island – Alfernes, sagaernes og vulkanernes land (ruteplan 2)
 • Dag 1
  Reykjavik

  Oplev Islands moderne hovedstad

  Forventet afgangstid er 20:00

  Vores islandske ekspeditionskrydstogt begynder i Reykjavík, der er en by fuld af kunst, kultur og historie. Besøg Laugavegur, hovedstrøget, og gå en tur mod den imponerende katedral Hallgrímskirkja. Udforsk gallerierne og museerne, der ligger spredt rundt i byen.

  Med så meget at udforske er det en god idé at komme i god tid for at deltage i et af vores programmer inden sejladsen og udforske Den Gyldne Cirkel og Islands seværdigheder.

  Når vi er kommet ombord på M/S Fram – et mindre skib bygget til personlig udforskning – er der tid til at komme på plads, møde ekspeditionsteamet og nyde en afslappet velkomstmiddag.

  Dag 1
  Reykjavik

  Oplev Islands moderne hovedstad

 • Dag 2
  Stykkishólmur

  Porten til spektakulære Snæfellsnes

  Det føles som om, tiden er gået i stå i Stykkishólmur, den lille fiskerby i Breiðafjörður-bugten, hvor farverige huse står i kontrast til bjergene i baggrunden.

  I nærheden finder man Snæfellsjökull Nationalpark med den fantastiske, isdækkede Sn’fellsjækull-vulkan på halvøens vestlige spids. Den kaldes “Lille Island” på grund af dens rige vulkanlandskaber.

  Ved nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og basaltklipperne ved Lóndrangar. Eller prøv at køre i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-gletsjeren eller tag på en guidet vandretur på kysten med en tur til en gletsjerhule.

  • Inkluderet Opdagelsestur i Stykkishólmur
  Dag 2
  Stykkishólmur

  Porten til spektakulære Snæfellsnes

 • Dag 3
  Patreksfjördur

  En betagende strand, vandfald og uovertruffen fuglesafari

  Patreksfjörður er uforglemmelig smuk. Her lærer vi om fiskeritraditioner i Europas vestligste by. Man kan endda nyde et dyp i byens udendørs pool med smuk fjordudsigt.

  Udforsk det omkringliggende område på en vandretur gennem fjordene eller besøg Rauðasandur-stranden for at se sæler. Man kan også deltage i en tur til Dynjandi-vandfaldene – seks vandfald, der tilsammen udgør Vestfjordenes største og mest spektakulære vandfald.

  Fugleentusiaster må ikke gå glip af et besøg til L’trabjarg, hvor søpapegøjer, suler, lomvier og alke klamrer sig til Europas største fuglefjeld.

  • Inkluderet Patreksfjörður - oplev den vestligste landsby i Europa
  Dag 3
  Patreksfjördur

  En betagende strand, vandfald og uovertruffen fuglesafari

 • Dag 4
  Det nordvestlige Island

  Udforsk det nordvestlige Island i ekspeditionsstil

  En af de bedste ting ved ekspeditionssejlads er følelsen af frihed. Vi planlægger at tilbringe dagen i Islands nordvestlige region, men da forholdene kan variere, ved vi ikke helt, hvad der venter os, før på selve dagen. Men stol på, at kaptajnen og ekspeditionsteamet finder de bedste muligheder for eventyrlige oplevelser.

  Vi tager måske på land i skibets små ekspeditionsbåde for at vandre, svømme eller rydde op på stranden. Eller måske sætter vi skibets kajakker i vandet for at udforske en smuk bugt. Vær klar til lidt af hvert!

  Man kan også overvære ekspeditionsteamets foredrag, besøge videnskabscentret, få tip fra skibets professionelle fotografer eller synke ned i et boblebad!

  Dag 4
  Det nordvestlige Island

  Udforsk det nordvestlige Island i ekspeditionsstil

 • Dag 5
  Djupavik

  Historien om sildeiværksætterne

  Den fjerntliggende landsby Djúpavík i udkanten af ​​Vestfjordene har en sælsom charme. En stor, forladt sildefabrik står i kontrast til fantastiske, landlige omgivelser. Gå ikke glip af en guidet tur på den gamle sildefabrik.

  Udforsk de magiske omgivelser til fods eller tag på en kort, oplivende vandretur til vandfaldet lige over den gamle fabrik.

  • Inkluderet Besøg på sildefabrik og afslappet vandretur
  Dag 5
  Djupavik

  Historien om sildeiværksætterne

 • Dag 6
  Akureyri

  Udforsk Akureyri og se månelignende vulkanlandskaber

  Vi sejler i Eyjafjörður, der er Islands længste fjord, til Akureyri, der er Islands næststørste by Det er et fremragende område at se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin.

  Gå en tur i Akureyris spændende gader med charmerende, farverige huse. Man kan lære noget om byens historie på Akureyri Museum og på et besøg til Arctic – Norðurslóð – et museum dedikeret til Islands bosættelse, kultur og livet i det nordlige Island.

  Længere væk kan man besøge det maleriske Goðafoss – “Gudernes Vandfald” – hvor det turkisblå hav slår mod de sorte klipper. Man kan også spejde efter edderfugle og strømænd (andefugleart) ved Mývatn, der er et af Islands mest aktive vulkanområder.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 6
  Akureyri

  Udforsk Akureyri og se månelignende vulkanlandskaber

 • Dag 7
  Grimsey og Husavik

  Kryds Den arktiske Polarcirkel og se søpapegøjer

  Grímsey er gennemsyret af folklore, inklusive historier om Islands første bosætter, Gr’mur. Denne fjerntliggende og vindblæste ø med 60 indbyggere er berømt for sine søpapegøjekolonier.

  Grímsey er højst sandsynligt bedst kendt for sin beliggenhed tæt på Den arktiske Polarcirkel. Resten af Island ligger syd for Polarcirklen. Man kan krydse linjen og hoppe over til Arktis og tilbage!

  Tag på vandretur til “Orbis et Globus”-lmonumentet, der er en kæmpe betonskulptur, der flyttes hvert år i takt med Den arktiske Polarcirkels bevægelse mod nord. Inden 2050 vil Grímsey faktisk ligge uden for Arktis!

  • Inkluderet Ceremoni ved krydsningen af Den arktiske Polarcirkel
  Dag 7
  Grimsey og Husavik

  Kryds Den arktiske Polarcirkel og se søpapegøjer

 • Dag 8
  Husavik og halvøen Langanes

  Islands bedste sted for hvalsafari

  I dag oplever vi Húsavík, der er en fascinerende lille by og et af de bedste steder i verden at se hvaler.

  Húsavík har udsigt over Skjálfandi-bugten, der nyder godt af besøg fra pukkelhvaler og vågehvaler, hvidnæsede delfiner, marsvin og endda den sky blåhval. Hvis man er heldig, får man en eller flere af disse kæmper fra havet at se. Lær mere om dem på Húsavíks Hvalmuseum.

  Man kan også nyde det geotermiske vand ved Geosea, der har udsigt over Skjálfandi-bugten, og få en forfriskende øl på det lokale mikrobryggeri.

  • Inkluderet Oplev Islands hvalhovedstad
  Dag 8
  Husavik og halvøen Langanes

  Islands bedste sted for hvalsafari

 • Dag 9
  Bakkagerdi

  Lokal folklore og svimlende smuk natur

  Vores islandske krydstogt fortsætter til Bakkagerði, der er en lille bosættelse uden for alfarvej. Ifølge folkloren er Bakkagerði beboet af landånder eller alfer, der også kaldes huldufólk, der betyder “det skjulte folk”.

  Et populært vandreområde, hvor man kan gå gennem frodige, grønne dale og fantastiske landskaber blandt farverige ryolitklipper. På kystklipperne lever stormfugle, rider, edderfugle og søpapegøjer. Vi besøger måske også søpapegøjekolonien på Hafnarhólmi - en sand perle for naturelskere og dyrefotografer.

  • Inkluderet Gåtur i lokalsamfundet i Bakkagerði
  Dag 9
  Bakkagerdi

  Lokal folklore og svimlende smuk natur

 • Dag 10
  Heimaey

  Oplev byen, der trodsede en vulkan

  Heimaey er den eneste beboede af Vestmannaøerne, der ligger ud for Islands sydkyst. Den har en fascinerende historie og har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud i 1973, der nær ødelagde øen.

  Besøg Eldheimar, der er et museum, der udstiller en udgravet bolig, der er frosset i tid, og lær noget om udbruddet og dets eftervirkninger. Eller tag på en vandretur for at finde søpapegøjer på Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Glem ikke at bestige Eldfell. Fra vulkanens top er der en fantastisk udsigt over byen nedenfor.

  • Inkluderet Heimaey - Lava- og historisk tur til fods
  Dag 10
  Heimaey

  Oplev byen, der trodsede en vulkan

 • Dag 11
  Reykjavik

  Udforsk Reykjavík i eget tempo

  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Vores ekspeditionskrydstogt i Island slutter i fascinerende Reykjavík. Nu er der en fantastisk chance for at se de steder, man gik glip af, da man ankom.

  Slap af med venner i en “heittur pottur”, geotermisk vand, der er en del af den islandske kultur. Inden hjemrejsen kan man besøge Islands mest berømte geotermiske badested – Den Blå Lagune – der er et af verdens sande naturvidundere. Her kan man opleve blandingen af silica (siliciumdioxid), alger og mineraler i det geotermiske vand.

  Man kan også deltage i et program efter sejladsen og udforske Islands smukke sydkyst med vandfald, sorte sandstrande, geotermiske kilder og majestætiske bjerge.

  Dag 11
  Reykjavik

  Udforsk Reykjavík i eget tempo

Afrejser

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
8.
18.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
9.
19.
August:
1.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er begrænset i de fjerntliggende områder, vi sejler i, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og omfattende biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområder.
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger.

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du opfylder alle visumkrav ved indrejse
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om