Ring af ild og is – sommersejlads rundt om Island

Ring af ild og is – sommersejlads rundt om Island

Ring af ild og is – sommersejlads rundt om Island

Ring af ild og is – sommersejlads rundt om Island

Rejseinformation 11 dage MS Maud
Afrejser
10. juli 2023
8. august 2023
8. juli 2024
6. august 2024
Pris fra
kr 39.153
Helpension inkluderet

Elleve-dages ekspeditionssejlads rundt om Island fra og til Reykjavík

Island, før og nu

I Reykjavík får vi en smagsprøve på det moderne Island med stilfulde restauranter, små butikker og gallerier samt museer om Islands historie og kultur gennem tiden. På småøer og i kystnære fiskerbyer hører vi historier om alfer og episke vikingesagaer.

Vulkanlandskaber, hvaler og havfugle

Oplev Islands virkeligt smukke vulkanlandskaber –med aktive vulkaner, gejsere, gletsjere, bjerge og vandfald. I Island kan man opleve hvalsafarier, der ikke overgås mange andre steder i Europa på denne årstid, og se pukkelhvaler og hvidhvaler. Blandt fuglelivet spejder vi blandt andet efter atlantiske søpapegøjer.

Ring af ild og is – sommersejlads rundt om Island Ring af ild og is – sommersejlads rundt om Island
 • Dag 1
  Reykjavík, Island

  Slap af i Reykjavík

  Oplev Islands moderne hovedstad

  Vores islandske ekspeditionskrydstogt begynder i Reykjavík, der er en by fuld af kunst, kultur og historie. Besøg Laugavegur, hovedstrøget, og gå en tur til den imponerende katedral Hallgrímskirkja. Udforsk gallerierne og museerne, der ligger spredt i byen.

  Når vi er kommet ombord på M/S Maud, der er et mindre skib, der er bygget til personlig udforskning, er der tid til at komme på plads, møde ekspeditionsteamet og nyde en afslappet velkomstmiddag.

  Program før sejladsen

  Med så meget at udforske er det en god idé at komme i god tid for at deltage i et af vores programmer inden sejladsen og udforske Den gyldne Cirkel og Islands seværdigheder.

  Dag 1
  Reykjavík, Island

  Slap af i Reykjavík

 • Dag 2
  Snæfellsnes-halvøen

  Snæfellsnes-halvøen

  Porten til spektakulære Snæfellsnes

  Det føles som om, tiden er gået i stå i Stykkishólmur, der er en lille fiskerby i Breiðafjörður-bugten, hvor farverige huse står i kontrast til bjergene i baggrunden.

  I nærheden finder man Snæfellsjökull Nationalpark med den fantastiske, isdækkede Sn’fellsjækull-vulkan på halvøens vestlige spids. Den kaldes “Lille Island” på grund af dens rige vulkanlandskaber.

  Ved nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og basaltklipperne ved Lóndrangar. Eller prøv at køre i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-gletsjeren eller tag på en guidet vandretur på kysten med en tur til en gletsjerhule.

  • Inkluderet Opdagelsestur i Stykkishólmur
  Dag 2
  Snæfellsnes-halvøen

  Snæfellsnes-halvøen

 • Dag 3
  Patreksfjörður

  Smukke Patreksfjörður

  Besøg en betagende strand og vandfald og tag på fuglesafari

  Patreksfjörður er uforglemmelig smuk. Her lærer vi noget om fiskeritraditioner i Europas vestligste by. Man kan nyde et dyp i byens udendørs pool med smuk fjordudsigt.

  Udforsk det omkringliggende område på en vandretur gennem fjordene eller besøg Rauðasandur-stranden for at se sæler. Man kan også deltage i en tur til Dynjandi-vandfaldene – seks vandfald, der tilsammen udgør Vestfjordenes største og mest spektakulære vandfald.

  Fugleentusiaster må ikke gå glip af et besøg til Látrabjarg, hvor søpapegøjer, suler, lomvier og alke lever på Europas største fugleklippe.

  Dag 3
  Patreksfjörður

  Smukke Patreksfjörður

 • Dag 4
  Den nordvestlige region

  Den nordvestlige region

  Udforsk det nordvestlige Island i ekspeditionsstil

  En af de bedste ting ved ekspeditionssejlads er følelsen af frihed. Vi planlægger at tilbringe dagen i Islands nordvestlige region, men da forholdene kan variere, ved vi ikke helt, hvad der venter os, før på selve dagen. Men stol på, at kaptajnen og ekspeditionsteamet finder de bedste muligheder for eventyrlige oplevelser.

  Vi tager måske på land i skibets små ekspeditionsbåde for at vandre, svømme eller rydde op på stranden. Eller måske sætter vi skibets kajakker i vandet for at udforske en smuk bugt. Vær klar til lidt af hvert!

  Man kan også overvære ekspeditionsteamets foredrag, besøge videnskabscentret, få tip fra skibets professionelle fotografer eller synke ned i et boblebad.

  Dag 4
  Den nordvestlige region

  Den nordvestlige region

 • Dag 5
  Djúpavík

  Djúpavíks gamle fabrik

  Udforsk en spøgelsesagtig fabrik og gå en tur med magiske omgivelser

  Den fjerntliggende landsby Djúpavík i udkanten af ​​Vestfjordene har en sælsom charme. En stor, forladt sildefabrik står i kontrast til fantastiske, landlige omgivelser, og en guidet tur i den gamle bygning afslører alt. Indenfor ruster enorme maskiner stille og roligt væk, og arbejdernes værktøj ligger uberørt på arbejdsborde.

  Udforsk de magiske omgivelser til fods eller tag på en kort, oplivende vandretur til vandfaldet lige oven for den gamle fabrik. Ser man ned på kysten, kan man se et gammelt, rustent skib fra en tidligere æra. Det er virkelig et sted med kontraster.

  • Inkluderet Besøg på sildefabrik og afslappet vandretur
  Dag 5
  Djúpavík

  Djúpavíks gamle fabrik

 • Dag 6
  Eyjafjörður

  Fra Eyjafjörður til Akureyri

  Udforsk Akureyri og se månelignende vulkanlandskaber

  Vi sejler i Eyjafjörður, der er Islands længste fjord, til Akureyri, der er Islands næststørste by Det er et fremragende område at se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin.

  Gå en tur rundt i Akureyris spændende gader med charmerende, farverige huse. Man kan lære noget om byens historie på Akureyri Museum og på Arctic – Norðurslóð – et museum, der er dedikeret til Islands bosættelse, kultur og livet i nord.

  Længere væk kan man besøge det maleriske Goðafoss – “Gudernes Vandfald” – hvor det turkisblå hav slår mod de sorte klipper. Spejd efter edderfugle og strømænd (andefugleart) ved Mývatn, der er et af Islands mest aktive vulkanområder.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 6
  Eyjafjörður

  Fra Eyjafjörður til Akureyri

 • Dag 7
  Grímsey

  Grímseys søpapegøjer

  Kryds Den arktiske Polarcirkel og se søpapegøjer

  Grímsey er gennemsyret af folklore, inklusive historier om Islands første bosætter, Gr’mur. Den fjerntliggende og vindblæste ø med 60 indbyggere er associeret med sine søpapegøjekolonier.

  Men Grímsey er højst sandsynligt bedst kendt for sin beliggenhed tæt på Den arktiske Polarcirkel. Resten af Island ligger syd for Polarcirklen. Man kan krydse linjen og hoppe over til Arktis og tilbage!

  Tag på vandretur til “Orbis et Globus”-skulpturen, der er en kæmpe betonskulptur, der flyttes hvert år i takt med Den arktiske Polarcirkels bevægelse mod nord. Inden 2050 vil Grímsey faktisk ligge syd for Arktis!

  • Inkluderet Ceremoni ved krydsningen af Den arktiske Polarcirkel
  Dag 7
  Grímsey

  Grímseys søpapegøjer

 • Dag 8
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

  Islands bedste sted til hvalsafari

  Vi udforsker H’savúk, der er en fascinerende lille by og et af de bedste steder i verden at se hvaler.

  Húsavík har udsigt over Skjálfandi-bugten, der nyder godt af besøg fra pukkelhvaler og vågehvaler samt hvidnæsede delfiner, marsvin og endda den sky blåhval. Lær mere om dem på Húsavíks Hvalmuseum.

  Man kan også nyde det geotermiske vand ved Geosea, der har udsigt over Skjálfandi-bugten, og få en forfriskende øl på det lokale mikrobryggeri.

  Dag 8
  Húsavík

  Hvalsafari i Húsavík

 • Dag 9
  Bakkagerði

  Vandretur i Bakkagerði

  Lokal folklore og smuk natur

  Vores islandske krydstogt fortsætter til Bakkagerði, der er en lille bosættelse lidt uden for alfarvej. Ifølge folkloren er Bakkagerði beboet af landånder eller alfer, der også kaldes huldufólk, der betyder “det skjulte folk”.

  Et populært vandreområde, hvor man kan gå gennem frodige, grønne dale og fantastiske landskaber blandt farverige ryolitklipper. På kystklipperne lever stormfugle, rider, edderfugle og søpapegøjer. Vi besøger måske også søpapegøjekolonien på Hafnarhólmi, der er en sand perle for naturelskere og dyrelivsfotografer.

  • Inkluderet Gåtur i lokalsamfundet i Bakkagerði
  Dag 9
  Bakkagerði

  Vandretur i Bakkagerði

 • Dag 10
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

  Oplev byen, der trodsede en vulkan

  Heimaey er den eneste beboede af Vestmannaøerne, der ligger ud for Islands sydkyst. Den har en fascinerende historie og har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud i 1973, der nær ødelagde øen.

  Besøg Eldheimar, der er et museum, der udstiller en udgravet bolig, der er frosset i tid, og lær noget om udbruddet og dets eftervirkninger. Eller tag på en vandretur for at finde søpapegøjer på Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Glem ikke at bestige Eldfell. Fra vulkanens top er der en fantastisk udsigt over byen nedenfor.

  Dag 10
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 11
  Reykjavík

  Reykjavík og videre derfra

  Udforsk Reykjavík i eget tempo

  Vores ekspeditionskrydstogt i Island slutter i fascinerende Reykjavík. Nu er der en fantastisk chance for at se de steder, man gik glip af, da man ankom.

  Slap af med venner i en “heittur pottur”, geotermisk vand, der er en del af den islandske kultur. Inden hjemrejsen kan man besøge Islands mest berømte geotermiske badested – Den blå Lagune – der er et af verdens sande naturvidundere. Her kan man opleve blandingen af silica (siliciumdioxid), alger og mineraler i det geotermiske vand.

  Program efter sejladsen

  Man kan også deltage i et program efter sejladsen og udforske Islands smukke sydkyst med vandfald, sorte sandstrande, geotermiske kilder og majestætiske bjerge.

  Dag 11
  Reykjavík

  Reykjavík og videre derfra

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
Juli:
10.
August:
8.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juli:
8.
August:
6.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og inden- og udendørs motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejret
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med vores ekspeditionsteam
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

MS Maud

Byggeår 2003
Skibsværft Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Senge 500
Brutto last 16.151 tons
Længde 135,75 meter
Ræling 21,5 m
Fart 15 knob

MS Maud, som tidligere hed MS Midnatsol, er velegnet til ekspeditionssejladser.

Læs mere om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om