Islands alfer, vulkaner og sagaer

Reykjavik - Reykjavik (rundt om Island)

Island er den perfekte destination for opdagelsesrejsende, der søger efter det uventede. Landets arv går tilbage til de gamle sagaer, og islandske folkeeventyr er fyldt med mystik, alfer og trolde. Nyd vandreture over lavamarker, se naturlige varme kilder, udforsk rå vildmark, mød sjældent dyreliv og besøg fascinerende historiske bopladser.

  • Oplev mystiske Island - landet, der er skabt af ild og is
  • Fascinerende natur med vandfald, vulkaner og gletsjere side om side
  • Et paradis for fugle- og hvalinteresserede
  • Island rundt: se hele Islands kyst

Oversigt

Svøm i naturlige varme kilder og gå tværs over lavamarker på dit livs ekspeditionsrejse

Mytiske Island er landet af is og ild med klassiske sagaer, lange arktiske vintre og somre, der er oplyst af midnatssolen. Det er et jagende landskab med store områder uberørt natur, der omgiver små, moderne samfund.

Uspoleret og geologisk aktiv

Islands natur har betagende landskaber med vandfald, der er blandt Europas mest kraftfulde og ærefrygtindgydende.
Island ligger på den midtatlantiske ryg - en position, der betyder, at landskabet er meget aktivt geologisk med mange vulkaner i udbrud og gejsere.

Oplev en række øer, byer og bygder, spektakulære udsigter og interessante steder, ledsaget af skibets dygtige ekspeditionshold.

På opdagelse i vildmark, dyreliv, historie og byer

I løbet af denne 12-dages ekspeditionsrejse rundt om Island kan du nyde vandreture gennem lavamarker, indånde den rene islandske luft, svømme i naturlige varme kilder, besøge de mange museer eller blot udforske på egen hånd og snakke med venlige beboere. Fordyb dig i islandske oplevelser på en af Hurtigrutens mange fantastiske udflugter.

Sagalandet

Islands arv går tilbage til de gamle ¬sagaer, og landets folkeeventyr er fyldt med mystik, alfer og trolde, inspireret af øens forskelligartede natur. Midt i den store og inspirerende vildmark findes farverige fiskerbyer, badebyer og levende byrum.
Islændinge holder deres arv i live. Hvis befolkningen ønsker at bygge en ny vej, et hus eller en dæmning, er der én indflydelsesrig gruppe, der skal høres - alferne.

Rejsens pris inkluderer:

• Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension om bord.
• Vind- og vandtæt jakke.
• Landgange med små både og aktiviteter om bord og på land
• Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
• Te og kaffe om bord

Ikke inkluderet:

  • Rejseforsikring
  • Flyrejse
  • Bagagehåndtering
  • Tilvalgsudflugter
  • Drikkepenge

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

23 maj og 3 juni 2018

Afrejsehavn Reykjavik
Dag 1
shutterstock_307918919_CHENG-YUAN.jpg
Foto: Cheng Yuan Foto

Ankomst i Island


Lokalitet: Reykjavik

Mange besøgende finder landingen i Keflavik Lufthavn fortryllende. Navnet synes skåret ud af en arktisk vildmark med lavasten dækket af mos og dragende bjerge i nærheden. Men kun 45 minutter væk ligger Reykjavik, der er en charmerende og levende, moderne by med toprestauranter, interessante museer og hyggelige, smalle gader.

Dag 2
shutterstock_216367618_Stykkisholmur.jpg
Foto: Alexey Stiop Foto

Velkommen til Sagalandet


Lokalitet: Stykkishólmur og Flatey

Det vestlige Island omtales ofte som Sagaland. Oplev Stykkishólmurs mangfoldighed af lava og stenformationer, gletsjere, vulkansk aktivitet og varme og kolde kilder. Deltag i Hurtigrutens spændende aktiviteter såsom kajakture, vandreture og ridning. På den charmerende ø Flatey synes tiden at stå stille. Gå en tur rundt i landsbyen og rejs tilbage i tiden gennem de smukke gyder.

Dag 3
Puffin_Menno_Schaefer_shutterstock_146803676.jpg
Foto: Menno Schaefer Foto

Europas vestligste punkt


Lokalitet: Bjargtangar

Vestfjordene er en af Islands bedst bevarede hemmeligheder. Når vi sejler rundt om spidsen af Látrabjarg-halvøen, kan du se Bjargtangar Fyrtårn, der er Europas vestligste punkt, fra dækket. Tag med i land og gå op ad skråningen til de berømte Látrabjarg-klipper, der er hjemsted for millioner af fugle, herunder søpapegøjer, suler, lomvier og alke.

Dag 4
shutterstock_80177023_Isafjordur_Iceland.jpg
Foto: Anders Peter Photography Foto

Vidunderlige Vestfjord


Lokalitet: Ísafjörður

Flankeret af tårnhøje bjerge på alle sider er Ísafjörður en næsten perfekt naturhavn. Gå en tur rundt for at se arkitekturen, de mange forskellige lokale håndværk og Islands ældste huse, herunder bygningen, der huser det maritime museum. Blandt Hurtigrutens brede vifte af tilvalgsudflugter kan du vælge at følge i troldenes fodspor eller nyde den smukke natur fra hesteryg.

Dag 5
05-26-Hornbjerg-cliff-Reykjafjordur-17.jpg
Foto: Hilde Foss Foto

Fugleelskernes paradis


Lokalitet: Hornbjarg-klinten og Reykjafjörður

Hornbjarg-klinten er et af Islands største havfugleområder, og vi forsøger at komme i land her med vore små både. Reykjafjörður kan kun nås til fods eller med båd, og vi forsøger at få et nærmere kig på det fantastiske område.

Dag 6
shutterstock_229951621_Akureyri.jpg
Foto: Jose Arcos Aguilar Foto

Fjorde, fugle og byliv


Lokalitet: Hrísey og Akureyri

Hrísey er en fredelig ø midt i Eyjafjörður, et velkendt paradis for fugleinteresserede. De hyppigst forekommende er ryper, men cirka 40 fuglearter yngler her. De 200 øboere lever i en moderne fiskerby med brolagte gader og nydelige haver, og alle har udsigt over de spektakulære omkringliggende bjerge. Næste stop er Akureyri, en livlig og energisk by. Faktisk er den det mest folkerige samfund uden for Reykjavík, og byen er centrum for handel, kultur og service i det nordlige Island. Akureyri er tæt på mange af Islands mest berømte naturrigdomme, og selve byen er en populær destination. Nyd en vandretur eller tag med på en udflugt til det imponerende Goðafoss-vandfald.

Dag 7
Grimsey_shutterstock_344636006.jpg
Foto: Oleg Senkov Foto

Kryds Polarcirklen


Lokalitet: Grímsey

Ved Grímsey bruger vi vore små landgangsbåde for at nå den grønne og græsklædte ø, der nok er bedst kendt for, at Polarcirklen går over øen.

Dag 8
husavik-maerudagar-juli-436.jpg

Islands hvalhovedstad


Lokalitet: Húsavík

Húsavík betragtes som et af de bedste steder i verden til hvalsafari på grund af bugtens blomstrende økosytem. Smeltende sne og floder bringer næringsstoffer fra mineralrige bjergsider, som, når de kombineres med den grænseløse sommersol, giver masser af plankton, der er bardehvalernes vigtigste fødekilde. Húsavík er den ældste bosættelse i Island. Byens mest berømte vartegn er Húsavíkurkirkja, en trækirke bygget i 1907. Húsavík er et populært turistområde og hjemsted for Húsavík Hvalfangstmuseum. Efter at have forladt byen sejler vi forbi Langanes- halvøen.

Dag 9
Seydisfjordur_shutterstock_228942841_Jordan-Lye.jpg
Foto: Jordan Lye Foto

Alfernes land


Lokalitet: Bakkargerdi og Seyðisfjörður

Bakkagerdi er den vigtigste boplads i Borgarfjördur. Området er kendt for sin naturlige skønhed og som Alfernes land. Store mængder søpapegøjer vrimler i fjorden, der er et populært sted for fuglekiggere. Bakkagerdi er ikke et typisk turiststed, så her er fred, ro og dejlig udsigt. Hvis du foretrækker mere action, så tag med på en udflugt til skoven ved Hallormsstaður. I landsbyen Seyðisfjörður ses den norske arv tydeligt på de farverige træhuse fra det tidlige 20. århundrede. Den håndlavede arkitektur skaber en helt unik identitet i bygden. Udforsk byen, deltag i en guidet vandretur eller i en udflugt til Skálanes.

Dag 10
shutterstock_372819766_Vatnajokul.jpg
Foto: Zhukova Valentyna Foto

Gletsjere og kunst


Lokalitet: Djúpivogur

Naturen omkring Djupivogur er meget varieret. Búlandsnes-fuglereservat er kendt blandt fugleelskere over hele verden, fordi man her kan observere de fleste islandske fuglearter yngle i deres naturlige habitat. Vatnajökull-gletsjeren er Europas største og et spektakulært syn. Tilmeld dig Hurtigrutens udflugt til Vatnajökull-lagunen eller gå en tur rundt i byen. Langabúð er Djúpivogurs ældste hus, oprindeligt bygget i 1790, og nu renoveret for at fungere som et kulturelt centrum. Det huser nogle værker af billedhuggeren Ríkarður Jónsson, et historisk museum, en kaffebar med lækre hjemmelavede kager og en udstilling af lokalt kunsthåndværk. Gå ikke glip af udendørsskulpturen Eggin í Gleðivík af den verdensberømte islandske kunstner Sigurður Guðmundsson. Den består af 34 æg.

Dag 11

Islands Pompeii


Lokalitet: Heimaey

Heimaey er den største af Vestmannaøerne ved Islands sydkyst. Øerne er domineret af storslåede klipper og er naturligt levested for mange havfuglearter, herunder søpapegøjer og rider. Øerne er også et godt sted at spotte hvaler. I 1973 overraskede et stort vulkanudbrud Heimaeys beboere. Det tvang hele befolkningen til at evakuere og sejle til fastlandet. Et stort antal bygninger blev begravet under lava og aske. Mange blev fuldstændig ødelagt, men andre blev senere gravet fri og restaureret. Et helt museum, Eldheimar, er bygget op omkring resterne af en af boligerne.

Dag 12
shutterstock_198907091_Reykjavik.jpg
Foto: Alexey Stiop Foto

Eventyrrejsen slutter


Lokalitet: Reykjavik

Vores opdagelsesrejse og eventyr slutter i Reykjavik. Hvis du har tid, kan du deltage i en spændende udflugt til Den Gyldne Cirkel og Den Blå Lagune.

3 juni og 15 juni 2018

Lokalitet Reykjavik
Om bord Oplevelser

Udflugter

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Island tilbyder, på Hurtigrutens tilvalgsudflugter

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan opleve på en rejse til Island.

Forlæng ferien

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205