Island og længere – fra Reykjavik til Hamborg via Skotlands nordlige øer

Island og længere – fra Reykjavik til Hamborg via Skotlands nordlige øer

Island og længere – fra Reykjavik til Hamborg via Skotlands nordlige øer

Island og længere – fra Reykjavik til Hamborg via Skotlands nordlige øer

Rejseinformation 15 dage M/S Spitsbergen
Afrejse
22. september 2025
Pris fra kr 52.025
kr 44.221
Helpension inkluderet

Islands rå naturskønhed

I stilfulde Reykjavík får vi en smagsprøve på det moderne Island, inden vi tager på en sejlads halvvejs rundt om landet af is og ild. Oplev landets virkeligt smukke landskaber med aktive vulkaner, gejsere, isbræer, bjerge og vandfald – og mød det ikoniske dyreliv.

Fjerntliggende skotske øer

På Shetlandsøerne og Orkney oplever vi vindblæst naturskønhed, rig økultur og historie, der går langt tilbage. Besøg jernalderbyer, vikingeinspirerede byer og øer, hvor fuglelivet trives. Den eventyrlige rejse slutter i Hamborg, der er Tysklands fantastiske havneby.

Island og længere – fra Reykjavik til Hamborg via Skotlands nordlige øer Island og længere – fra Reykjavik til Hamborg via Skotlands nordlige øer
 • Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavík

  Oplev Islands moderne hovedstad

  Ekspeditionskrydstogtet begynder i Reykjavík, der er en afslappet by fuld af kunst, kultur og historie. Den skønne hovedstad er værd at bruge tid på at lære at kende.

  Gå en lang tur ad Laugavegur med dens butikker og udendørs boder eller se med ærefrygt på den imponerende Hallgrimskirkja

  og besøg Reykjavíks fascinerende kunstmuseum.

  Ekspeditionsskibet venter på os i Reykjavíks havn. Efter at være blevet budt velkommen på skibet og have hentet sin ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, er det tid til at komme på plads i kahytten, inden vi nyder den første middag på skibet.

  Hvis der er tid, anbefaler vi at bestille et program inden krydstogtet med os for at opleve nogle af Islands naturseværdigheder.

  Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

  Oplev byen, der trodsede en vulkan

  Heimaey er den eneste beboede ø på Vestmannaøerne, der ligger ud for Islands sydkyst. Den har en fascinerende historie og har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud, der nær ødelagde øen.

  Besøg Eldheimar, et museum, der udstiller et udgravet hjem, der er frosset i tid, og lær noget om udbruddet og dets eftervirkninger. Glem ikke at bestige Eldfell. Fra vulkanens top er der en fantastisk udsigt over byen nedenfor.

  Dag 2
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 3
  Grundarfjörður

  Charmerende Grundarfjörður

  Porten til spektakulære Snæfellsnes

  Det majestætiske bjerg Kirkjufell, der er et af Islands mest kendte vartegn, ligger blot 3,2 kilometer vest for den lille havn i Grundarfjörður, som er en malerisk fiskerby i bugten Breiðafjörður.

  I nærheden ligger Snæfellsjökull Nationalpark med den fantastiske isdækkede vulkan Snæfellsjökull på halvøens vestlige spids. Den kaldes Lille Island på grund af dens varierede landskaber.

  I nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og Saxhóll-krateret eller tage på en underjordisk tur med guide i en stor lavatunnel.

  Dag 3
  Grundarfjörður

  Charmerende Grundarfjörður

 • Dag 4
  Ísafjörður

  Maleriske Ísafjörður

  Udforsk Vestfjordenes smukke havneby

  Ísafjörður er omgivet af høje bjerge på alle sider og er en næsten perfekt naturhavn og en fremragende indgang til Vestfjordene. Gå en tur for at se på arkitekturen, se kunsthåndværk og Islands ældste huse.

  I en af de historiske bygninger fra det 18. århundrede ligger Vestfjords historiske museum, Byggðasafn Vestfjarða, hvor man kan lære noget om den fascinerende havns maritime fortid. Hvis man har energi til det, kan man tage vandrestien op til Naustahvilft – troldenes trone. Man bliver belønnet for sine anstrengelser på toppen med en imponerende panoramaudsigt.

  Dag 4
  Ísafjörður

  Maleriske Ísafjörður

 • Dag 5
  Djúpavík

  Djúpavíks gamle fabrik

  Udforsk en spøgelsesagtig fabrik, og gå en tur i magiske omgivelser

  Den fjerntliggende landsby Djúpavík i udkanten af ​​Vestfjordene har en sælsom charme. En stor, forladt sildefabrik står i kontrast til fantastiske, landlige omgivelser. Gå ikke glip af en guidet tur på den gamle sildefabrik. Indenfor ruster enorme maskiner stille og roligt væk, og arbejdernes værktøj ligger uberørt på arbejdsborde.

  Udforsk de magiske omgivelser til fods eller tag på en kort, oplivende vandretur til vandfaldet lige oven for den gamle fabrik. Ser man ned på kysten, kan man se et gammelt, rustent skib fra en tidligere æra. Det er virkelig et sted med kontraster.

  Dag 5
  Djúpavík

  Djúpavíks gamle fabrik

 • Dag 6
  Eyjafjörður

  Akureyri og Goðafoss

  Se golde landskaber og dramatiske vandfald

  Nyd synet af snedækkede tinder, mens vi sejler i Eyjafjörður, der er Islands længste fjord. Sammen med den nærliggende bugt Skjálfandi er det et af de bedste steder i Europa, hvis man vil spejde efter hvaler.

  Islands såkaldte “nordlige” hovedstad, Akureyri, ligger for enden af en fjord. Her kan man nyde oaserne i en botanisk have og besøge lokale spisesteder og museer.

  Lidt længere væk kan man være vidne til det maleriske vandfald Goðafoss, hvor det turkisblå hav slår mod de sorte klipper. Man er vidne til, at geologien bliver vækket til live omkring søen Mývatn, der er et aktivt vulkanområde og et af de få steder, hvor man kan udforske Den Midtatlantiske Ryg tæt på.

  Dag 6
  Eyjafjörður

  Akureyri og Goðafoss

 • Dag 7
  Húsavík

  Húsavík og den arktiske polarcirkel

  Kryds den arktiske polarcirkel, og tag på hvalsafari

  Húsavík er en hyggelig by, der er kendt for sine hvalsafarimuligheder, og vi lægger til her om morgenen. Fra byen kan man se bugten Skjálfandi, der nyder godt af besøg fra pukkelhvaler og vågehvaler, hvidnæsede delfiner, marsvin og af og til blåhvaler. Hvis heldet er med os, ser vi en eller flere af disse giganter i havet, og man kan lære mere om dem på Húsavíks hvalmuseum.

  Húsavík anses også for at være porten til mange af Nordens seværdigheder som Jökulsárgljúfur nationalpark, vandfaldet Dettifoss og den hesteskoformede kløft Ásbyrgi, der ifølge islandske myter blev formet af en hestesko fra Odins ottebenede hest. Senere sejler vi langs Grímseys kyst uden at gå i land og krydser den arktiske polarcirkel, inden vi fortsætter til næste destination.

  Dag 7
  Húsavík

  Húsavík og den arktiske polarcirkel

 • Dag 8
  Bakkagerði

  Lillebitte Bakkagerði

  Udforsk et sted, der er elsket af søpapegøjer og alfer

  Vores islandske ekspeditionskrydstogt fortsætter til Bakkagerði, der er en lille fjerntliggende bosættelse. Ifølge folkloren er Bakkagerði beboet af alfer, der også kaldes huldufólk, der betyder det “skjulte folk”. Vi går en tur i byen for at udforske det magiske sted.

  Et populært vandreområde, hvor man kan gå gennem frodige, grønne dale og fantastiske landskaber blandt farverige ryolitklipper. Når det er sæson, er kystklipperne hjemsted for stormfugle, rider, edderfugle og søpapegøjer.

  Dag 8
  Bakkagerði

  Lillebitte Bakkagerði

 • Dag 9
  Vatnajökull

  Sejlads ved Vatnajökull

  Se Europas næststørste iskappe

  Vi forlader landet af is og ild og sejler til De Britiske Øer. Hvis forholdene tillader det, håber vi på at kunne sejle forbi Vatnajökull, der er Europas næststørste iskappe.

  Iskappen, der ligger i nationalparken Vatnajökull, er Europas største målt i volumen og areal. På grund af dens unikke naturkarakteristika kom den på UNESCOs verdensarvsliste i 2019.

  Mens vi udforsker, hjælper ekspeditionsteamet os med at forstå, hvordan klimaændringerne påvirker isbræer i Island og videre herfra.

  Dag 9
  Vatnajökull

  Sejlads ved Vatnajökull

 • At sea
  10

  Til søs

  Slap af med en dag til søs

  Slap af og nyd en dag til søs på en sejltur til Lerwick på Shetlandsøerne.

  Snak med de andre rejsende i Explorer Lounge & Bar, og udveksl historier om de eventyrlige oplevelser. Spejd efter havdyr og -fugle fra dækket. Man kan endda slappe af i et boblebad imens.

  Overvær nogle af ekspeditionsteamets foredrag, og lær noget mere om det, der venter på De Britiske Øer.

  At sea
  10

  Til søs

 • Dag 11
  Lerwick

  Lerwicks fortid og nutid

  Oplev Skotlands nordligste ubeboede øer

  I dag lægger vi til ved Lerwick, der er Shetlandsøernes hovedstad. Vi bruger dagen på at udforske den venlige victoriansk-påvirkede fiskerby, der ligger omgivet af imponerende landskaber.

  Gå en tur i de smalle gader for at opleve små butikker, der sælger shetlandsk whisky, uldtrøjer og fudge. Ved den gamle havnefront ligger Shetland Museum, der kortlægger områdets rige historie. I nærheden findes Fort Charlotte og det storslåede rådhus.

  Den brede ø har bemærkelsesværdige jernalderbyer og Shetland Crofthouse Museum, hvor man kan lære noget om de lokale husmænds hårde liv.

  Dag 11
  Lerwick

  Lerwicks fortid og nutid

 • Dag 12
  Fair Isle

  Vidtstrakte Fair Isle

  Et smukt sted for fugleentusiaster

  Krydstogtet fortsætter til fjerntliggende Fair Isle, der er kendt for sine fugle – og strik.

  Øen, der er en magnet for fugle- og dyrefotografer, er hjemsted for 27 fuglearter. Det er et vigtigt opholdssted for trækhavfugle, der tiltrækkes af de røde sandstensklipper, grønne marker og lyng.

  Vi forsøger landgang, så man sammen med ekspeditionsteamet kan deltage i en vandretur på klippetoppene til et spektakulært beliggende fyrtårn. Øen har 65 indbyggere, og på museet kan man få en fascinerende indsigt i livet og historien her på det lokale museum. Man kan støtte Fair Isles beboere ved at købe ægte Fair Isle-strik direkte fra producenterne.

  Hvis landgang ikke er mulig, er den smukke sejlads lige så spektakulær.

  Dag 12
  Fair Isle

  Vidtstrakte Fair Isle

 • Dag 13
  Kirkwall

  Orkneyøernes seværdigeder

  Lær noget om Kirkwalls nordiske arv

  Vi sejler til Orkneyøernes største by. Vi udforsker Kirkwall, Orkneyøernes livlige, vikingepåvirkede hovedstad, der er kompakt nok til at blive udforsket til fods.

  Besøg den storslåede Saint Magnus Cathedral, der blev bygget af de lokale, karakteristiske røde sandsten, og på modsatte side Earl’s Palace, for at se ruinerne af den engang storslåede bygning fra renæssancen. Den neolitiske bosættelse Scara Brae ligger også kun en bustur væk.

  Whiskyelskere vil nyde Kirkwalls Highland Park- og Scapa-destillerier for deres sublime single malt-whiskyer. Hvis man har lyst til noget andet, producerer Orkney-destilleriet gin, der er lavet af planter, der er dyrket på Orkney.

  Dag 13
  Kirkwall

  Orkneyøernes seværdigeder

 • Dag 14
  Til søs

  Sidste dag til søs

  Reflekter på vej til Tyskland

  Nyd en sidste dag til søs, men vi sejler fra Skotland til Tyskland.

  Hvis man ikke allerede har fået mest muligt ud af skibets faciliteter, er det en fantastisk dag til at gøre det. Slap af og nyd den panoramiske sauna eller boblebadene på dækket. Træn i motionsområdet, eller nyd en drink til udsigten fra observationsdækkene. Man kan også nyde de medrejsendes selskab over drinks i Explorer Lounge & Bar og reflektere over den vidunderlige rejse.

  Dag 14
  Til søs

  Sidste dag til søs

 • Dag 15
  Hamborg

  Tysklands rige tid med Hansestæderne

  Krydstogtet slutter i Tysklands næststørste by

  Ekspeditionskrydstogtet slutter, når vi ankommer i Hamborg, Tysklands næststørste by, der har et af Europas grønneste bymiljøer.

  Der er meget at se og lave i Hamborg. Hvis der er tid, er der mange seværdigheder i Altstadt-kvarteret, herunder Sankt Nikolai-kirken (Mahnmal Sankt Nikolai) og den historiske gade Deichstraße.

  Hamborg er hjemsted for steder på UNESCOs verdensarvsliste – blandt andre kontorbygningen Chilehaus og verdens største historiske kompleks af pakhuse i Speicherstadt. Kunstelskere bør besøge Kunsthalle, der er landets førende kunstmuseum.

  Dag 15
  Hamborg

  Tysklands rige tid med Hansestæderne

Afrejsedatoer

2025

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
22.

Hvad er inkluderet?

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • *Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand
 • †Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og havforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Drikkepenge forventes ikke
 • Afhængigt af flyrejsestider kan en ekstra overnatning være nødvendig (ikke inkluderet i rejsens pris)

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Ekstra overnatning(er) hvis nødvendigt på grund af internationale flyafgangstider
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 220
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen er opkaldt efter kronjuvelen i det arktiske Norge – Svalbard-øgruppen og dens største ø, Spitsbergen. Hurtigruten har en lang historie med at rejse til Spitsbergen - siden 1896 med “Sportsruten”.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet

Du synes sikkert også om