Fra Liverpool til Island – En halv omsejling af landet af is og ild

Fra Liverpool til Island – En halv omsejling af landet af is og ild

Fra Liverpool til Island – En halv omsejling af landet af is og ild

Fra Liverpool til Island – En halv omsejling af landet af is og ild

Rejseinformation 9 dage MS Fridtjof Nansen
Afrejse
24. maj 2022
Pris fra
kr 31.592
Helpension inkluderet
Find priser og ledige pladser

Udforsk Islands vidunderlige natur på en spændende halv omsejling af landet af is og ild via de smukke Ydre Hebrider.

Vikingernes arv

Rejsen begynder i den historiske havneby Liverpool, der er en metropol med flere museer og kunstgallerier end nogen anden britisk by uden for London. Vores hybriddrevne skib sejler derefter til den tidligere vikingebosættelse Stornoway, der er den største by på Skotlands vestlige øer. Udforsk det nyligt renoverede slot og det mystiske Carloway Broch – Skotlands bedst bevarede fort, der er over 2.000 år gammelt.

Søpapegøjerne stjæler al opmærksomheden

Den farverige kystby Seyðisfjörður er vores første stoppested på Island. Baggrunden med bjerge og vandfald får den berømte Regnbuegade og de farvestrålende bygninger til at springe frem og giver bebyggelsen en helt unik identitet. Vær klar til en uovertruffen oplevelse med fuglesafari på lille Grimsey på den arktiske Polarcirkel. Øen er hjemsted for millioner af fugle, inklusive søpapegøjer, der stjæler al opmærksomheden.

De varme kilders hovedstad

Rejsen til Akureyri – Islands næststørste by – er lige så interessant som selve byen. Under sejladsen på Eyjafjörður-fjorden er der udsigt til sneklædte tinder, et panoramisk landskab og mulighed for at se hvaler. Efter at have udforsket den livlige “nordlige hovedstad” kan man sætte tempoet helt ned i den fredelige fiskerby Patreksfjördur. Man kan slutte sin ekspedition med stil i Islands kosmopolitiske hovedstad, Reykjavik, hvor man er kun få timer væk fra gejsere, gletsjere, varme kilder og vandfald.

Fra Liverpool til Island – En halv omsejling af landet af is og ild Fra Liverpool til Island – En halv omsejling af landet af is og ild
 • Dag 1
  Liverpool, Storbritannien

  Ombordstigning

  24. maj 2022
  Forventet afgangstid er 18:00

  Ekspeditionen begynder i Liverpool, der ikke behøver nogen nærmere introduktion, men alligevel er de fleste overraskede, første gang de besøger byen. Der er en sjov blanding af gammelt og moderne, og man mærker følelsen af historie og havets dragen i den meget maritime by.

  Liverpool er også berømt for at være byen, The Beatles kommer fra, og man kan ikke komme her uden at tage på en byrundtur for at besøge de steder, der er forbundet med dem. Penny Lane, Strawberry Fields, drengenes barndomshjem og – selvfølgelig – den ikoniske Cavern Club, er blot nogle af de destinationer, gruppens fans bør krydse af.

  Den livlige by ved den brede flod Mersey har været en vigtig handels- og migrationshavn fra det 18. til det tidlige 20. århundrede, og man fornemmer endnu imperiets storhed i den victorianske og edwardianske arkitektur.

  Udforsk byen og gå en tur langs Merseys havnefront, hvor man kan se de ikoniske handelsbygninger, der er kendt som “The Three Graces”, Royal Liver Building, Cunard Building og Port of Liverpool Building. Husk at kigge efter de berømte Liver Birds, der er byens helt egne mytologiske skabninger.

  I Liverpools havn venter MS Fridtjof Nansen. Tjek ind og modtag den ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, inden der er tid til at komme på plads i kahytten og udforske skibet. Der er en obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang og en efterfølgende velkomstmiddag, der afsluttes medm at kaptajnen udbringer en skål. Derefter kan man møde ekspeditionsteamet og de vigtigste besætningsmedlemmer, der holder en vigtig briefing om sundhed og sikkerhed.

  Dag 1
  Liverpool, Storbritannien

  Ombordstigning

 • Dag 2
  Til søs

  Mod De Ydre Hebrider

  25. maj 2022

  Nyd en dag til søs, når vi sejler mod vores første opholdssted, De Ydre Hebrider. På dage til søs bestemmer man selv, om man vil være aktiv eller slappe af.

  Undervejs kan man bruge lidt tid på at lære besætningen og de medopdagelsesrejsende at kende. Indled en samtale i baren og se, hvad du har til fælles med skibskammeraterne.

  Udforsk skibets faciliteter. Videnskabscentret er et godt sted at begynde. Her er videnskabeligt udstyr og et omfattende bibliotek, så man kan få en mere dybdegående viden om de steder, vi besøger.

  Men gå ikke glip af ekspeditionsteamets fascinerende foredrag om regionen og de kommende eventyrlige oplevelser. Foredragsemnerne varierer fra lokalhistorie og historiefortælling til biologi og geologi.

  Dag 2
  Til søs

  Mod De Ydre Hebrider

 • Dag 3
  Stornoway, Lewis & Harris, Skotland

  Isle of Lewis’ hovedstad i De Ydre Hebrider

  26. maj 2022

  Stornoway er med rette kendt som porten til Hebriderne, der er en fantastisk øgruppe med hundredvis af øer ud for Skotlands nordvestlige kyst. Denne region med sine takkede bjerglandskaber, fantastiske sandstrande og forrevne kystlinjer betragtes som Skotlands kronjuvel.

  Stornoway, der oprindeligt var en vikingeby, er hovedbyen på de vestlige øer og hovedstaden på Isle of Lewis & Harris, der er den største og nordligste af De Ydre Hebrider. Den travle havn er byens liv og sjæl. Den har en smuk havnefront med museer, kunstgallerier, charmerende butikker og endda et par fastboende sæler.

  Havnen krones af det smukke Lews Castle, som man kan udforske sammen med os. Selve slotsområdet er enormt. Området dækker mere end 200 hektar, og på netværket af stier er der masser af muligheder for udforskning, historiske bygninger og en fantastisk udsigt over havnen. Efter det nylige omfattende restaureringsprojekt er Lews Castle et sted, man bare skal se.

  Længere væk findes møller og hytter, hvor den slidstærke Harris Tweed væves. Der er små folkemuseer, de verdensberømte Callanish Standing Stones og det mystiske Carloway Broch – Skotlands bedst bevarede fort, der er mere end 2.000 år gammelt.

  I nyere tid har Hebriderne opnået status som et paradis for dem, der kan lide fisk og skaldyr, og Stornoway er ingen undtagelse. Her kan du smage jomfruhummer, krabber, kammuslinger, muslinger og østers frisk fra bådene. For at få den ægte smag af de vestlige øer kan man prøve Stornoways berømte blodpølse. Til at skylle det hele ned kan man nyde en af de mange single malt-whiskyer, man kan få over det hele. De kommer jo heller ikke langvejs fra.

  Dag 3
  Stornoway, Lewis & Harris, Skotland

  Isle of Lewis’ hovedstad i De Ydre Hebrider

 • Dag 4
  Til søs

  Mod Island

  27. maj 2022

  Dage til søs er en mulighed for at komme ned i gear. Slap af med en drink i den panoramiske Explorer Lounge og nyd udsigten. Kig på havet efter hvaler og delfiner og efter havfugle i luften. For en endnu dybere afslapning kan man sætte sig i et boblebad på dækket og forberede sig på at blive forkælet i wellness- og spaområdet.

  Hvis man gerne vil holde sig aktiv, er der veludstyrede fitnesscentre ombord, både indendørs og udendørs, og begge med fantastisk udsigt. Skibet har en opvarmet infinity-pool, som badeglade rejsende kan nyde.

  Tag med ekspeditionsteamet i Videnskabscentret for at lære mere om islandsk kultur og islændingenes tro på det skjulte folk. Islandske alfer. Der bliver måske endda en chance for at forbedre sine strikkefærdigheder på en af vores workshops.

  Dag 4
  Til søs

  Mod Island

 • Dag 5
  Seyðisfjörður, Island

  Den nordiske arv

  28. maj 2022

  Nogle steder gør bare et specielt indtryk. Vores destination i dag er for enden af en 17 kilometer lang fjord, der er omkranset af maleriske bjerge og vandfald. Seyðisfjörður – der udtales som “say-this-further” – er en progressiv og karakterfuld landsby med omkring 700 mennesker og bestemt en af de mest eklektiske byer, man kan besøge i Island.

  Seyðisfjörður er berømt for de karakteristiske farverige træhuse, der er bygget af norske nybyggere i starten af det 20. århundrede. Baggrunden med bjerge og vandfald får de farvestrålende bygninger til at springe frem og giver bebyggelsen en helt unik identitet.

  Det passende navn Regnbuevejen understreger blot den herligt skæve æstetik. Der er ikke mange gader i verden, der er malet fra top til bund i regnbuens farver og har en iøjnefaldende blå kirke for enden. Man bør helt sikkert få taget et billede af sig selv her.

  Seyðisfjörður er afsidesliggende, rolig og fredfyldt og er perfekt til udendørs eventyr med aktiviteter som fuglesafari, vandreture og måske kajakrining. En kort sti fra byen op ad bakken fører til en usædvanlig lydskulptur, Tvisongur – som er en klynge betonkupler med en utrolig akustik. I bakkerne over byen er der endnu længere vandreture. Vandfaldsstien er en flot vandretur på 6-10 km, der tro mod sit navn snor sig forbi adskillige fantastiske vandfald.

  Skalanes ligger ved kanten af fjorden, og er et privat naturreservat omgivet af klipper og hjemsted for et rigt dyreliv, herunder rensdyr, polarræv og mink. Fugleelskere kan se prøve at få øje på arter, der bruger stedet hver sommer, herunder stor kobbersneppe, hjejler, og hvis man er heldig, jagtfalken, der er Europas største falk.

  Dag 5
  Seyðisfjörður, Island

  Den nordiske arv

 • Dag 6
  Grimsey, Island

  Træd over den arktiske polarcirkel

  29. maj 2022

  Når folk forestiller sig en forblæst, fjerntliggende islandsk ø, tænker de sandsynligvis på Grimsey. Vi vil bruge vores lette fartøjer til at nå denne lille, grønne og græsklædte ø. Med omkring 60 mennesker ligger de eneste bosættelser på den sydlige og vestlige del - de fleste rundt om den lille havn.

  Grimsey er rolig, smuk og gennemsyret af folklore og legender. De lokale fiskeres hårdhed tilskrives Grimseys første bosætter Grímur. Legenden fortæller, at han dræbte kæmperne og troldene, der boede på øen og tog en af ​​deres døtre som sin brud.

  På Grimseys stejle klippesider findes der kæmpe kolonier af havfugle – 17.000 fugle for hvert menneske – og om sommeren firer frygtløse islændinge sig ned med reb for at indsamle æg, der lokalt anses som en delikatesse. Chancen for at se atlantiske søpapegøjer, Grimseys ikoniske havfugleart, er en kæmpe attraktion for fugleelskere.

  Grimsey er højst sandsynligt bedst kendt for sin beliggenhed tæt på den arktiske polarcirkel, som skærer sig gennem øen – den eneste del af Island, der gør det. Du vil få chancen for at krydse denne linje, fra nord mod syd.

  Du kan udforske øen til fods og vandre til “Orbis et Globus”, en ni ton tung cementkugle, der markerer kanten af den arktiske polarcirkel. Gåturen til monumentet vil gøre det muligt at nyde det vindblæste landskab og observere fugle. Den tre meter store globus flyttes en smule hvert år af de lokale, da den arktiske polarcirkel kryber langsomt nordpå med en hastighed på ca. 14 meter om året.

  Inden 2050 vil Grimsey-øen ligge uden for Arktis – endnu en grund til at besøge stedet nu. Om eftermiddagen sejler vi mod Husavik, hvor vi vil ankomme om aftenen og overnatte.

  Dag 6
  Grimsey, Island

  Træd over den arktiske polarcirkel

 • Dag 7
  Akureyri, Island

  Det nordlige centrum

  30. maj 2022

  Akureyri ligger i nærheden af Eyjafjörður, hvor Islands længste fjord udspringer.. Når vi sejler på fjorden, har man en utrolig udsigt over snedækkede bjergtoppe og en frodig kyst. Det frugtbare hav gør området til et af de bedste steder i landet at få øje på hvaler. Her kan ofte ses pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin, men også spækhuggere, blå- og finhvaler.

  Akureyri, der kaldes “Islands nordlige hovedstad”, er en livlig universitetsby. Med en befolkning på næsten 20.000 er Akureyri det største byområde uden for den tættest befolkede, sydvestlige region, hvilket betyder, at der er masser at opleve her - blandt andet førsteklasses spisesteder og museer. Tjek Akureyri Museum og få et indblik i, hvordan islændinge engang levede her. Nordurslod Museum for naturhistorie kombinerer udstillinger om det lokale miljø og bosætternes historie

  Man forbløffes over udvalget af blomster og løv i den arktiske botaniske have. Dens fredfyldte atmosfære er som en oase af frodigt grønt i det mest fantastiske miljø. Mens man udforsker byen, bør man opleve Akureyri-kirkens fantastiske arkitektur, der er tegnet af den berømte arkitekt Gudjon Samuelsson.

  På en tilkøbsudflugt ud af byen kan man opleve naturskatte, der ofte betragtes som nogle af Islands mest populære seværdigheder. Ved Goðafoss-vandfaldet, med kaldenavnet “Gudernes vandfald”, kan man se gennemskinneligt turkis vand, der falder ned og rammer nogle enorme, sorte klipper.

  Mývatn-søen, der ligger i et yderst aktivt vulkanområde, har en unik og smuk geologi, herunder glitrende vand og farver som fra en anden verden. Det er også et fantastisk sted for edderfugle, strømænder og andre fugle. Seere af hit-serien Game of Thrones kan måske genkende det.

  Dag 7
  Akureyri, Island

  Det nordlige centrum

 • Dag 8
  Patreksfjördur, Island

  Patreksfjördur

  31. maj 2022

  Da Orlygur Harppsson så dagens destination første gang i det 9. århundrede, gav han den et simpelt navn - Patreksfjördur, eller “Saint Patrick’s Fjord” efter sin åndelige vejleder. Stedets appel er fortsat lige så ukompliceret – bosættelsen på Islands vestkyst er fuldkommen fantastisk.

  Oplev freden og roen ved en fiskerlandsby. Byen, der har været fiskerihavn siden det 16. århundrede, er formet af en rig søfartshistorie. Patreksfjördur var base for engelske, franske og tyske fiskere, handlende og søfolk i gamle dage.

  Når man udforsker den livlige havn, lærer man noget om byens fiskertradition og de fiskearter, der findes i havet. Man kan også tage et dyp i den udendørs pool, en nyhed i byen med en vidunderlige udsigt over fjorden.

  Det er utrolig skønt at vandre i den storslåede natur i regionen, når forholdene tillader det. I nærheden ligger Latrabjarg, der er Europas største fugleklippe og vestligste punkt. Det er hjemsted for millioner af fugle inklusive søpapegøjer, suler, lomvier og alke. Det er spektakulært at se på fugle her. I sikkerhed for polaræve klamrer fuglene sig til de høje klipper, og der er fremragende muligheder for at tage fotos.

  Drømmestranden Raudsandur ligger også lige i nærheden. I kontrast til Islands andre strande, der er sorte med vulkansand, er Raudsandurs rosa–farvet med gyldne toner.

  Rækken af vandfald, der kaldes Dynjandi, er en af områdets store attraktioner, og det er let at se hvorfor. Seks vandfald udgør til sammen Vestfjordlandets største vandfald med en samlet højde på 100 meter. I et land, der er berømt for sine vandfald, er det et af de mest imponerende.

  Dag 8
  Patreksfjördur, Island

  Patreksfjördur

 • Dag 9
  Reykjavik, Island

  Slutningen på eventyret

  1. juni 2022
  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Vi siger pænt farvel til MS Fridtjof Nansen, når vi ender der, hvor vi startede, i den skønne by Reykjavik. Du har nu mulighed for at se alle de steder, du ikke nåede, da vi ankom. Hvis du vil afslutte din ekspedition på et højt plan, er du på det rette sted til at gøre det. Reykjaviks gallerier, restauranter og boblebade er internationalt anerkendte.

  Hvis du vil genoplade batterierne, kan du gøre det i Islands mest berømte heitur pottur, Den Blå Lagune. Med sin beliggenhed i et stort 800 år gammelt lavafelt har vandets blanding af ​​silica, alger og mineraler hjulpet dette magiske sted med at gøre sig fortjent til et blandt National Geographics 25 vidundere i verden. Som en måde at tjekke ud fra dit islandske eventyr på, er der kun få ting, der overgår at slappe af i roligt vulkansk vand med en drink efter eget valg omgivet af skønhed.

  Vi anbefaler, at du booker et af vores programmer efter sejladsen for at udforske byen m.m. Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en god rejse videre og ser frem til at se dig igen på din næste eventyrrejse!

  Dag 9
  Reykjavik, Island

  Slutningen på eventyret

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
24.

Aktuelle tilbud:

 • Black Friday: Spar op til 60% på gæst nummer 2

  Rejs to personer sammen, bestil inden 30. november og spar op til 60 % på gæst nummer to.
  Tilbuddet gælder, når to personer rejser sammen og deler kahyt. Tilbuddet gælder udvalgte sejladser. Kan ikke kombineres med andre tilbud/kampagner, men kan kombineres med Ambassadør-rabat.
  Læs mere og bestil

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter om bord og på land
 • Mange inkluderede udflugter

Aktiviteter om bord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt Videnskabscentret, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper.
 • Borgervidenskabsprogrammer med mulighed for at hjælpe med videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Dit skib

MS Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter
Ræling 23,6 meter
Fart 15 knob
A large boat in a body of water with a mountain in the background

MS Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Hun udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om MS Fridtjof Nansen

Suite MD on MS Roald Amundsen
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om