Fra Hamborg til Island - en sejlads halvvejs rundt om landet af is og ild

Fra Hamborg til Island - en sejlads halvvejs rundt om landet af is og ild

Fra Hamborg til Island - en sejlads halvvejs rundt om landet af is og ild

Fra Hamborg til Island - en sejlads halvvejs rundt om landet af is og ild

Rejseinformation 13 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejser
1. maj 2023
4. maj 2024
Pris fra
kr 43.425
Helpension inkluderet

13-dages ekspeditionskrydstogt fra Tyskland til Island - sejlads halvvejs rundt

Nordeuropas fjerntliggende natur

Nyd Norges, Shetlands- og Færøernes seværdigheder undervejs på dette krydstogt, der begynder i Hamborg, for at udforske Islands naturvidundere på en spændende sejlads halvvejs rundt om landet af is og ild.

Omfanget af nordisk indflydelse

Vi ser en af Norges mest imponerende fjorde og besøger en af Europas ældste hovedstæder på Færøerne. Oplev en smagsprøve på livet på De Skotske Øer. Udforsk Islands vulkanlandskaber og fjerntliggende fiskerbyer, og spejd efter hvaler, søpapegøjer og andre havfugle.

Fra Hamborg til Island - en sejlads halvvejs rundt om landet af is og ild Fra Hamborg til Island - en sejlads halvvejs rundt om landet af is og ild
 • Dag 1
  Hamborg, Tyskland

  Nu begynder vores eventyrlige oplevelse i Island

  Ekspeditionskrydstogtet sætter kurs fra Hamborg - en by fuld af historie, kunst og kultur. Der er masser at se og lave her, så tag dig tid til at udforske, inden du går ombord på dit ekspeditionsskib.

  Du vil opdage mange af byens seværdigheder i Altstadt-kvarteret som Sankt Nikolai-kirken og den historiske Deichstraße. Hvorfor ikke opleve den spændende historie ved to steder, der er på UNESCOs verdensarvsliste - Chilehaus og verdens største kompleks af lagerbygninger.

  Ombord på skibet kan du hente din ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, møde ekspeditionsteamet, udforske skibets komfort og komme på plads i kahytten, når vi drager af sted.

  Dag 1
  Hamborg, Tyskland

  Nu begynder vores eventyrlige oplevelse i Island

 • Dag 2
  Dag til søs

  Nyd en afslappende dag til søs ombord på M/S Fridtjof  Nansen

  Når ekspeditionskrydstogtet sejler fra Hamborg mod Norges Lysefjord, er der mulighed for at lære noget mere om de steder, vi besøger med ekspeditionsteamets eksperter. Tag med dem til foredrag i videnskabscentret og lær noget om rejsen forude

  En dag på havet giver masser af tid til at slappe af, og vores moderne ekspeditionsskib lader os gøre det med stil. Hvorfor ikke tage et smut i wellness-området, saunaen eller infinity-poolen. Du vil helt sikkert nyde vores lækre, lokalt fremstillede, nordiske og internationale retter, der serveres på de tre restauranter.

  Dag 2
  Dag til søs

  Nyd en afslappende dag til søs ombord på M/S Fridtjof  Nansen

 • Dag 3
  Lysefjord, Norge

  Lysefjords imponerende landskaber

  I dag sejler vi ned ad den 40 kilometer lange Lysefjord. Nyd en dag på observationsdækkene med udsigt til bemærkelsesværdige landskaber med den lange og snævre fjord blandt fantastiske, lodrette klipper.

  Fra fjorden kan du nedefra se den verdensberømte Preikestolen og spejde efter den ligeså berømte  Kjæragbolten, en kæmpe stenblok, der virker usikkert klemt inde i en klippespalte. 

  Hvis du er eventyrlysten, kan du som tilkøb tage med ekspeditionsteamet på en fem timer lang guidet vandretur til Preikestolens udsigtspunkt, der ligger svimlende 604 meter over Lysefjord.

  Dag 3
  Lysefjord, Norge

  Lysefjords imponerende landskaber

 • Dag 4
  Lerwick

  Oplev de skotske Shetlandsøers dybe, nordiske rødder

  Vi sejler nordvest til Shetlandsøerne. Lerwick, hovedstaden, er en venlig, victoriansk-påvirket fiskerby beliggende i skønne omgivelser.

  Gå igennem de smalle gader for at opleve små butikker, der sælger Shetlands whisky, uldtrøjer og fudge. Ved den gamle havnefront finder du Shetland Museum, der udstiller piktiske udskæringer og shetlandske blondesjaler. I nærheden findes Fort Charlotte og det storslåede rådhus.

  Hav kikkert ved hånden for at spejde efter spættede og gråsæler på Lerwicks strande samt stedets fugleliv som rødbenede lom, rødben og spover.

  Dag 4
  Lerwick

  Oplev de skotske Shetlandsøers dybe, nordiske rødder

 • Dag 5
  Torshavn, Færøerne

  Et besøg til Streymoy på Færøerne

  Tórshavn ligger på Streymoy, den største af Færøerne. Tórshavn, der blev grundlagt af nordboer i det 10.  århundrede, er en af Nordeuropas ældste hovedstæder.

  Gå gennem de brostensbelagte gyder og nyd de farverige, græstørvsbelagte huse. På museerne kan du lære noget mere om byens oprindelse og Færøernes flora, fauna og geologi.

  Cirka 800 meter uden for byen bruser Svartafoss-vandfaldet over mosklædte sten. På en gåtur langs havet kan du spejde efter edderfugle og den karakteristiske, færøske stær med dens beige-prikkede vinger.

  • Inkluderet Udforsk Torshavn (gåtur)
  Dag 5
  Torshavn, Færøerne

  Et besøg til Streymoy på Færøerne

 • Dag 6
  Seyðisfjörður

  Vandfald og dyreliv i særprægede Seyðisfjörður

  For enden af en dyb fjord med maleriske bjerge og vandfald ligger den særprægede by Seyðisfjörður. Farverige træhuse pryder gaderne, mens Regnbuevejen, med det passende navn, byder på livlige fotomuligheder.

  Gå hen til en usædvanlig lydskulptur, Tvisongur, eller tag på en længere vandretur i bjergene over byen. Du kan også besøge Skalanes, et privat naturreservat, der er hjemsted for rensdyr, polarræve og mink. Her kan du spejde på himlen efter store kobbersnepper, hjejler og jagtfalken, Europas største falk.

  • Inkluderet Opdagelsestur i Seyðisfjörður
  Dag 6
  Seyðisfjörður

  Vandfald og dyreliv i særprægede Seyðisfjörður

 • Dag 7
  Grimsey

  Kryds Den arktiske Polarcirkel og se søpapegøjer

  Hvis du altid har drømt om at besøge Grímseys søpapegøjekoloni, så er chancen her nu. En fjerntliggende, vindomsust og utrolig smuk ø, der er hjemsted for et væld af dyreliv og fuld af myter og legender.

  Grímsey er højst sandsynligt bedst kendt for sin beliggenhed tæt på Den arktiske Polarcirkel. Resten af Island ligger syd for Polarcirklen. Man kan krydse linjen og hoppe over til Arktis og tilbage!

  Inden 2050 vil Grímsey ligge uden for det arktiske område, da Den arktiske Polarcirkel kryber nordpå med en hastighed på cirka 14 meter om året.

  • Inkluderet Ceremoni ved krydsningen af Den arktiske Polarcirkel
  Dag 7
  Grimsey

  Kryds Den arktiske Polarcirkel og se søpapegøjer

 • Dag 8
  Akureyri

  Se dramatiske, golde landskaber og vandfald

  Nyd synet af snedækkede tinder, mens vi sejler på Eyjafjörður, Islands længste fjord. Det er et af de bedste steder i Europa til at se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin. Spejd også efter spækhuggere, blå- og finhvaler.

  Islands næststørste by, Akureyri, ligger for enden af en fjord. Nyd de rolige oaser i en botanisk have, og nyd et udvalg af førsteklasses spisesteder og museer.

  Længere væk kan du besøge det ikoniske Goðafoss-vandfald, hvor det turkisblå hav slår mod de sorte klipper. Man kan også spejde efter edderfugle og strømænd (andefugleart) ved Mývatn, der er et af Islands mest aktive vulkanområder.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Se dramatiske, golde landskaber og vandfald

 • Dag 9
  Det nordvestlige Island

  Udforsk det nordvestlige Island i ekspeditionsstil

  En af de bedste ting ved ekspeditionssejlads er følelsen af frihed. Vi planlægger at tilbringe dagen i Islands nordvestlige region, men da forholdene kan variere, er intet givet på forhånd. Men stol på, at kaptajnen og ekspeditionsteamet finder de bedste muligheder for eventyrlige oplevelser på dagen.

  Vi sejler måske i skibets små ekspeditionsbåde eller tager dig med på land for at vandre, svømme eller rydde op på stranden. Eller måske sætter vi skibets kajakker i vandet. Hvis vi spotter en hvalflok, mens vi sejler, bliver vi måske hængende og nyder synet. Vær klar til lidt af hvert!

  Du kan også høre foredrag ombord, besøge videnskabscentret, få tip fra skibets professionelle fotografer eller nyde saunaen.

  Dag 9
  Det nordvestlige Island

  Udforsk det nordvestlige Island i ekspeditionsstil

 • Dag 10
  Patreksfjördur

  En betagende strand, vandfald og uovertruffen fuglesafari

  Patreksfjörður er uforglemmelig smuk. Her lærer vi om fiskeritraditioner i Europas vestligste by.

  Udforsk det omkringliggende område på en vandretur gennem fjordene eller besøg Rauðasandur-stranden for at se sæler. Man kan også deltage i en tur til Dynjandi-vandfaldene – seks vandfald, der tilsammen udgør Vestfjordenes største og mest spektakulære vandfald. Fugleentusiaster må ikke gå glip af et besøg til L’trabjarg, hvor søpapegøjer, suler, lomvier og alke klamrer sig til Europas største fuglefjeld.

  • Inkluderet Patreksfjörður - oplev den vestligste landsby i Europa
  Dag 10
  Patreksfjördur

  En betagende strand, vandfald og uovertruffen fuglesafari

 • Dag 11
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøen

  Det føles som om, tiden er gået i stå i Stykkishólmur, der er en lille fiskerby i Breiðafjörður-bugten, hvor farverige huse står i kontrast til bjergene i baggrunden.

  I nærheden findes Snæfellsnes-halvøens nationalpark (Þjóðgarðurinn Snæfellsjökull) med den fantastiske, isdækkede Snæfellsjökull-vulkan på halvøens vestlige spids. Den kaldes lille Island på grund af dens rige vulkanlandskaber.

  Ved nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og basaltklipperne ved Lóndrangar. Eller prøv at køre i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-gletsjeren eller tag på en guidet vandretur på kysten med en tur til en gletsjerhule.

  • Inkluderet Opdagelsestur i Stykkishólmur
  Dag 11
  Stykkishólmur

  Snæfellsnes-halvøen

 • Dag 12
  Heimaey

  Oplev byen, der trodsede en vulkan

  Heimaey er den eneste beboede ø på Vestmannaøerne, der ligger ud for Islands sydkyst. Den har en fascinerende historie og har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud, der nær ødelagde øen.

  Besøg Eldheimar, der er et museum, der udstiller en udgravet bolig, der er frosset i tid, og lær noget om udbruddet og dets eftervirkninger. Eller tag på en vandretur for at se søpapegøjer på Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Glem ikke at bestige Eldfell. Fra vulkanens top er der en fantastisk udsigt over byen nedenfor.

  • Inkluderet Heimaey - Lava- og historisk tur til fods
  Dag 12
  Heimaey

  Oplev byen, der trodsede en vulkan

 • Dag 13
  Reykjavik

  Nyd Reykjavík i dit eget tempo

  Når vores ekspeditionskrydstogt i Island slutter, er der stadig en sidste fantastisk destination at udforske: Islands hovedstad Reykjavík, der er tætpakket med kunst, kultur og historie.

  Gå en tur langs Laugavegur med dens små butikker og gallerier, se den fantastiske Hallgrímskirkja og gransk Reykjavík Kunstmuseum. Overvej et besøg til Den Blå Lagune - et af verdens sande naturvidundere - og oplev blandingen af silica (siliciumdioxid), alger og mineraler i det geotermiske vand.

  Du kan også deltage i et program efter sejladsen og udforske Islands smukke sydkyst med vandfald, sorte sandstrande, geotermiske bassiner og majestætiske bjerge.

  Dag 13
  Reykjavik

  Nyd Reykjavík i dit eget tempo

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
1.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
4.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord*
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

*Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om