Storslåede Grønland – Mytiske områder i Norden

Storslåede Grønland – Mytiske områder i Norden

Storslåede Grønland – Mytiske områder i Norden

Storslåede Grønland – Mytiske områder i Norden

Rejseinformation 17 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejsedatoer
1. juli 2025
15. juli 2025
Pris fra
kr 84.890
Helpension inkluderet

Diskobugtens isede farvande

Vi tager af sted nord for Nuuk langs Vestgrønlands forrevne og betagende kyst. Se store isbjerge fra tidevandsisbræer i Diskobugten – blandt andet den enorme isbræ Sermeq Kujalleq for enden af UNESCO-stedet Ilulissat Isfjord. Spejd efter hvaler undervejs.

Den højarktiske Thule-region

Indbyggerne i Thule-området er isolerede selv efter arktiske standarder og har været verdens nordligste samfund i flere hundrede år. Forvent højarktiske forhold, dyr, der har tilpasset sig kulden, iskoldt hav og Jordens koldeste sommer.

Storslåede Grønland – Mytiske områder i Norden Storslåede Grønland – Mytiske områder i Norden
 • Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavík

  Udforsk verdens nordligste hovedstad, Reykjavík

  Oplevelsesrejsen begynder med en overnatning i Reykjavík.

  Skønne Reykjavík er en afslappet by, der er fuld af kunst, kultur og historie og er værd at bruge tid på at lære at kende.

  Gå en lang tur ad Laugavegur med dens butikker og udendørs boder eller se med ærefrygt på den imponerende Hallgrimskirkja

  og besøg Reykjavíks fascinerende kunstmuseum.

  Hvis der er tid, anbefaler vi at bestille et program inden krydstogtet med os for at opleve nogle af Islands naturseværdigheder.

  Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2
  Nuuk

  Ombordstigningsdag i Nuuk

  Velkommen til Grønlands hovedstad

  Vi står tidligt op og tager fra Reykjavík til Nuuk.

  Nuuk er Grønlands farverige og kompakte hovedstad. Befolkningen er på under 20.000, og byen har en slående blanding af gamle og nye bygninger. Hvis man er mest til det første, kan man tage ned til den gamle bydel ved havnefronten, hvor man finder Vor Frelser Kirke og statuen af Hans Egede på en bakke. Ved havet nedenfor kan man se den smukke statue Havets Moder.

  Ekspeditionsskibet venter på os på havnen. Efter at være blevet budt velkommen på skibet og have hentet sin ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, er det tid til at komme på plads i kahytten og nyde den første middag på skibet.

  Dag 2
  Nuuk

  Ombordstigningsdag i Nuuk

 • Dag 3
  Til søs

  Sejlads mod Diskobugten

  Vi sejler til Diskobugten og gør klar til den eventyrlige rejse

  På vej mod den arktiske polarcirkel er der tid til at gøre sig bekendt med AECOs regler og anbefalinger vedrørende rejsen og landgange i det skrøbelige, arktiske miljø. Husk at deltage i de obligatoriske præsentationer, hvis man vil deltage i planlagte landgange under sejladsen nordpå.

  Der er også tid til at komme på plads på skibet og opdage det topmoderne skibs faciliteter og overvære de første foredrag om emner, der er relateret til Grønland som borgervidenskabsprogrammer.

  I løbet af sejladsen krydser vi den arktiske polarcirkel og kommer ind i midnatssolens rige midt i højsommeren.

  Dag 3
  Til søs

  Sejlads mod Diskobugten

 • Dag 4
  UNESCO-stedet Ilulissat Isfjord

  UNESCO-stedet Ilulissat Isfjord

  Se naturens kunstneriske skønhed

  Vi kommer til Diskobugten, der er et paradis for sæler og andre dyr. I havet ligger isbjerge i mange former og størrelser spredt, og de kommer alle fra ét sted – Ilulissat Isfjord. Det spektakulære UNESCO-sted topper jævnligt listen over oplevelser i Grønland, og vi opdager hvorfor. Nyd naturen på en gåtur på trægangbroen til den betagende isfjord.

  Se de gigantiske isbjerge flyde forbi i det dybe, blå hav, mens de skifter farve til nuancer af hvid, grå og blå. Alle fotografer uanset færdigheder kommer tilbage til skibet med misundelsesværdige billeder. Tilbage i smukke Ilulissat besøger vi isfjordscentret for at lære noget mere om isen i det fascinerende område og gå en tur til Sermermiut for at få noget at drikke til den fantastiske udsigt.

  Dag 4
  UNESCO-stedet Ilulissat Isfjord

  UNESCO-stedet Ilulissat Isfjord

 • Dag 5
  Uummannaq Fjord

  Udforskning af Uummannaq Fjord

  Vi sejler gennem porten til norden

  Ved halvøen Nuussuaq begynder afstande at få betydning, for Grønlands “længst mod nord” starter her. På denne breddegrad foregår livet i et langsommere tempo. Vejr- og isforhold bestemmer tempoet, og kaptajnens navigationsevner betyder meget for, at landgangene bliver vellykkede – især i sommerens tåge. Alt i alt er det perfekte omgivelser for ekspeditionen.

  Landets skønhed og det relativt produktive miljø har trukket mennesker hertil, siden de første bosættere kom ned langs kysten for mere end 4.000 år siden. Spændende arkæologiske steder er et tavst vidnesbyrd om, at arktiske folk har kunnet trives i et så barsk miljø. Fra dette område blev de berømte qilakitsoq-mumier fundet.

  Mulige aktiviteter her omfatter, at vi lægger til ved små samfund som Uummannaq – en smuk by på en ø med et hjerteformet bjerg – eller Ukkusissat. Vi besøger måske det arkæologiske sted Qilakitsoq, tager på naturlandgange eller forsøger at tage på issejladser i de indre fjorde med skibets små ekspeditionsbåde.

  Dag 5
  Uummannaq Fjord

  Udforskning af Uummannaq Fjord

 • Dag 6
  Til søs

  Til søs

  Slap af og lær noget til søs

  Vi tilbringer dagen på det åbne hav og krydser Melville Bugt. Det er en stor bugt, der grænser op til den isede Lauge Koch Kyst, hvor iskapperne møder havet. Bugten er kendt af de lokale som Qimusseriarsuaq, der betyder “det store hundeslædested”. Bugten fik nyt navn af britiske opdagelsesrejsende efter adelsmanden Robert Dundas, der var anden vicomte af Melville i midten af det 19. århundrede.

  Nyd dagen, mens vi sejler nord for 70 grader Nord. Slap af på skibet, vær med til dyreobservationer fra dækket sammen med ekspeditionsteamet og lær mere om Arktis med foredrag om natur, geologi og mytologi.

  Dag 6
  Til søs

  Til søs

 • Dag 7-11
  Thule

  Udforskning af Thule-området

  Udforsk livet ved kanten af verden

  “Ultima Thule” var det udtryk, der blev brugt i det 4. århundrede før vor tidsregning af den græske opdagelsesrejsende Pytheas til at beskrive et mytisk land i det fjerne nord. Der er ingen, der med sikkerhed ved, hvilket land Pytheas havde i tankerne, da han fandt på dette navn, men for nogle henviser det til Nordgrønland.

  Udforsk den vilde skønhed ved kanten af den beboede verden. De ekstreme klimatiske forhold året rundt betyder, at indbyggerne lever isoleret og under hårde levevilkår, og selv efter arktiske standarder er Thule-regionen barsk og afsidesliggende. Alligevel var det den første region i Grønland, der blev koloniseret af inuitternes forløbere for omkring 4.500 år siden. Hvordan de formåede at overleve og trives i dette miljø, undrer stadig arkæologerne.

  Det rige fugle- og dyreliv er en fødekilde, og den traditionelle jagtkultur har haft lettere ved at gå videre til nyere generationer end noget andet sted i Grønland. De lokales viden om polarrejser har været meget eftertragtet på europæiske og amerikanske ekspeditioner, enten som guider eller som redningsfolk. På grund af sin beliggenhed har regionen derfor været det naturlige udgangspunkt for mange rejsende på vej mod Nordpolen.

  Vi bruger de næste dage på at udforske regionen og tilpasser altid vores program til de skiftende vejr- og isforhold. Vi har et mål om at besøge lokalsamfund, tage på landgange med ekspeditionsbådene, beundre naturkræfterne og sejle gennem isede kanaler. Med lidt held får vi Arktis’ giganter at se – for eksempel hvalrosser, spækhuggere, narhvaler, hvidhvaler og måske endda isbjørne.

  Dag 7-11
  Thule

  Udforskning af Thule-området

 • Dag 12-13
  Til søs

  Til søs

  Krydsning af Baffinbugten

  Vi sejler retur sydpå, og de eventyrlige oplevelser mod nord er slut. Dagene til søs er perfekte til at slappe af på skibet, snakke med medrejsende i Expedition Lounge & Bar, overvære foredrag og nyde en afslappet frokost. Hvis man endnu ikke har prøvet boblebadene, er muligheden der nu. Der er noget magisk ved at bade i varmt vand, mens vi sejler forbi isbjergene.

  På dækket spejder ekspeditionsteamet efter dyr, og foredragsholdere fortsætter med at afsløre nye og spændende oplysninger om Grønland, Arktis og andre emner, der er relateret til rejsen. Man kan deltage i alle borgervidenskabsprojekterne ombord. De er engagerende og sjove, og man bidrager med noget nyttigt til global forskning.

  Dag 12-13
  Til søs

  Til søs

 • Dag 14-15
  Vestgrønland

  Vestgrønlands landskaber og samfund

  Besøg moderne byer på kanten af vildmarken

  Grønlands centrale vestkyst er et område med kontraster og hjemsted for nogle af landets længste fjorde og overstrøet med bosættelser – blandt andet Grønlands næststørste by. Men landets størrelse gør kyststrækningen til et sparsomt befolket område, hvor store afstande er normen, og følelsen af afsondrethed og isolation er blot en del af hverdagen.

  På rejsen sydpå besøger vi samfund, hvor traditionerne stadig lever – blandt andet i Sisimiut, der ligger 40 kilometer nord for den arktiske polarcirkel. Den moderne by har udviklet sig sammen med meget gamle levn, der er ældre end 4.000 år. Hvis man vil lære noget mere om den gamle saqqaq-kultur, skal man besøge byens spændende museum. Hvis man leder efter en speciel souvenir, så køb et tørklæde, en hue eller vanter, der er lavet af qiviut, der er moskusoksens inderste uld, der siges at være ti gange varmere end fåreuld.

  På rejsen sydpå besøger vi samfund, hvor traditionerne stadig lever. Mulige anløbshavne omfatter Qeqertarsuaq, der er den største bosættelse på Diskoøen, og Itilleq, der er en lille fisker- og jagtby på en lille ø, der ligger lidt over 1,6 kilometer nord for den arktiske polarcirkel. Uanset om vi vandrer på land, møder de venlige grønlændere eller spejder efter dyreliv i vandet, er de sidste dage på skibet den perfekte afslutning på rejsen.

  Dag 14-15
  Vestgrønland

  Vestgrønlands landskaber og samfund

 • Dag 16
  Nuuk

  Ekspeditionen slutter i Nuuk

  En lille hovedstad med store omgivelser

  Når vi ankommer til Nuuk, siger vi farvel til M/S Fridtjof Nansen, hendes besætning, ekspeditionsteamet og de medrejsende. Grønlands livlige hovedstad er en metropol sammenlignet med landets andre byer, vi har besøgt i løbet af de seneste par uger. Hvis man har tid inden flyrejsen hjem, er Nuuk et fascinerende vindue til det moderne Grønland.

  Fra Nuuk flyver vi tilbage til Reykjavík med et væld af fantastiske minder, der uden tvivl vil vare ved.

  Dag 16
  Nuuk

  Ekspeditionen slutter i Nuuk

 • Dag 17
  Reykjavík

  Tilbage til Reykjavík

  Se mere af Islands hovedstad

  Den eventyrlige rejse slutter i Reykjavík, hvor man får endnu en chance for at udforske Islands stilfulde hovedstad.

  Hvis man ønsker at udforske mere, kan man tilmelde sig vores tilkøbsprogram efter sejladsen inden hjemrejsen. Eller forlæng blot opholdet og nyd Reykjavík og de omgivende, geotermiske seværdigheder.

  Dag 17
  Reykjavík

  Tilbage til Reykjavík

Afrejsedatoer

2025

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
Juli:
1.
15.

Hvad er inkluderet?

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i Reykjavík inden og efter ekspeditionskrydstogtet

Flyrejser

 • Flyrejser på økonomiklasse mellem Reykjavík og Nuuk

Transport

 • Transport mellem hotellet og lufthavnen i Reykjavík inden og efter flyrejsen til Nuuk
 • Transport mellem lufthavnen og skibet i Nuuk

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • *) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand
 • †Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og havforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Drikkepenge forventes ikke
 • Afhængigt af flyrejsestider kan en ekstra overnatning være nødvendig (ikke inkluderet i rejsens pris)

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Ekstra overnatning(er) hvis nødvendigt på grund af internationale flyafgangstider
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Lignende rejser

Du synes sikkert også om