Storslåede Grønland – Diskobugtens isede giganter

Storslåede Grønland – Diskobugtens isede giganter

Storslåede Grønland – Diskobugtens isede giganter

Storslåede Grønland – Diskobugtens isede giganter

Rejseinformation 13 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejsedatoer
11. juni 2025
21. juni 2025
Pris fra
kr 66.844
Helpension inkluderet

Episk og smuk natur

Vi sejler nordpå fra Nuuk gennem Vestgrønlands kolde farvande. Vi ser fænomenale naturlandskaber, mens vi sejler forbi isede bjerge, ind i dybe fjorde og forbi imponerende isbræer. Når vi når Diskobugten, får vi gigantiske isbjerge og tilsyneladende endeløse strækninger af vildmark at se. Turens højdepunkt er Ilulissat Isfjord, der er et ægte naturvidunder.

Aktiv eventyrrejse i Grønland

Oplev en blanding af det moderne og det traditionelle, når vi besøger samfund på kanten af en frossen verden og lærer noget om Kalaallit Nunaats historie og kultur. Tag med ekspeditionsteamet til en række fascinerende foredrag, på bådture og vandreture i naturen. Ekspeditionselementet betyder, at vi kan være fleksible og finde de bedste steder for dyreliv og landgange.

Storslåede Grønland – Diskobugtens isede giganter Storslåede Grønland – Diskobugtens isede giganter
 • Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavík

  Udforsk verdens nordligste hovedstad, Reykjavík

  Oplevelsesrejsen begynder med en overnatning i Reykjavík.

  Skønne Reykjavík er en afslappet by, der er fuld af kunst, kultur og historie og er værd at bruge tid på at lære at kende.

  Gå en lang tur ad Laugavegur med dens butikker og udendørs boder eller se med ærefrygt på den imponerende Hallgrimskirkja

  og besøg Reykjavíks fascinerende kunstmuseum.

  Hvis der er tid, anbefaler vi at bestille et program inden krydstogtet med os for at opleve nogle af Islands naturseværdigheder.

  Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2
  Nuuk

  Ombordstigningsdag i Nuuk

  Velkommen til Grønlands hovedstad

  Vi står tidligt op og tager fra Reykjavík til Nuuk.

  Nuuk er Grønlands farverige og kompakte hovedstad. Befolkningen er på under 20.000, og byen har en slående blanding af gamle og nye bygninger. Hvis man er mest til det første, kan man tage ned til den gamle bydel ved havnefronten, hvor man finder Vor Frelser Kirke og statuen af Hans Egede på en bakke. Ved havet nedenfor kan man se den smukke statue Havets Moder.

  Ekspeditionsskibet venter på os på havnen. Efter at være blevet budt velkommen på skibet og have hentet sin ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, er det tid til at komme på plads i kahytten og nyde den første middag på skibet.

  Dag 2
  Nuuk

  Ombordstigningsdag i Nuuk

 • Dag 3
  Til søs

  Til søs

  Nu begynder oplevelserne

  På vej mod den arktiske polarcirkel er der tid til at gøre sig bekendt med AECOs regler og anbefalinger vedrørende rejsen og landgange i det skrøbelige, arktiske miljø. Husk at deltage i de obligatoriske præsentationer, hvis man vil deltage i planlagte landgange under sejladsen nordpå.

  Der er også tid til at komme på plads på skibet og opdage det topmoderne skibs faciliteter og overvære de første foredrag om emner, der er relateret til Grønland, og melde sig til borgervidenskabsprogrammer.

  I løbet af sejladsen krydser vi den arktiske polarcirkel og kommer ind i midnatssolens rige midt i højsommeren.

  Dag 3
  Til søs

  Til søs

 • Dag 4
  Diskobugten

  UNESCO-stedet Ilulissat Isfjord

  Se naturens kunstneriske skønhed

  Vi kommer til Diskobugten, der er et paradis for sæler og andre dyr. I havet ligger isbjerge i mange former og størrelser spredt, og de kommer alle fra ét sted – Ilulissat Isfjord. Det spektakulære UNESCO-sted topper jævnligt listen over oplevelser i Grønland, og vi opdager hvorfor. Nyd naturen på en gåtur på trægangbroen til den betagende isfjord.

  Se de gigantiske isbjerge flyde forbi i det dybe, blå hav, mens de skifter farve til nuancer af hvid, grå og blå. Alle fotografer uanset færdigheder kommer tilbage til skibet med misundelsesværdige billeder. Tilbage i smukke Ilulissat besøger vi isfjordscentret for at lære noget mere om isen i det fascinerende område og gå en tur til Sermermiut for at få noget at drikke til den fantastiske udsigt.

  Dag 4
  Diskobugten

  UNESCO-stedet Ilulissat Isfjord

 • Dag 5-6
  Uummannaq Fjord

  Udforskning af Uummannaq Fjord

  Dybt dyk ned i Arktis’ liv

  Ved halvøen Nuussuaq begynder afstande at få betydning, for Grønlands “længst mod nord” starter her. På denne breddegrad foregår livet i et langsommere tempo. Vejr- og isforhold bestemmer tempoet, og kaptajnens navigationsevner betyder meget for, at landgangene bliver vellykkede – især i sommerens tåge. Alt i alt er det perfekte omgivelser for ekspeditionen.

  Landets skønhed og det relativt produktive miljø har trukket mennesker hertil, siden de første bosættere kom ned langs kysten for mere end 4.000 år siden. Spændende arkæologiske steder er et tavst vidnesbyrd om, at arktiske folk har kunnet trives i et så barsk miljø. Fra dette område blev de berømte qilakitsoq-mumier fundet.

  Mulige aktiviteter her omfatter, at vi lægger til ved små samfund som Uummannaq – en smuk by på en ø med et hjerteformet bjerg – eller Ukkusissat. Vi besøger måske det arkæologiske sted Qilakitsoq, tager på naturlandgange eller forsøger at tage på issejladser i de indre fjorde med skibets små ekspeditionsbåde.

  Dag 5-6
  Uummannaq Fjord

  Udforskning af Uummannaq Fjord

 • Dag 7-9
  Vaigatsund

  Diskobugtens smukke isskulpturer

  Kom tættere på naturens fantastiske kræfter

  Grandiositet er nøgleordet. Diskobugten er et af de steder, man drømmer om. Og med god grund – spredt i det mørkeblå hav ligger isbjerge i mange former og størrelser. Nogle af dem er virkelig store og vejer op til syv millioner ton, og Isfjorden pumper mere vand ud i form af gletsjeris på en dag, end New York City bruger på et år.

  Traditionelle samfund, massive isbræer og tilsyneladende endeløse strækninger af vildmark venter i løbet af udforskningen af regionen. I løbet af de næste dage har vi som mål at se bugtens vidundere – blandt andet Vaigat-sundet, Diskoøen og de østlige fjorde. Naturligvis bestemmer Moder Jord, så vi er altid klar til at tilpasse planerne til de lokale vejr- og isforhold.

  Gør klar til naturlandgange i ekspeditionsbåde, sejlads mellem isflager og isbjerge, at spejde efter hvaler fra dækket og deltage i flere foredrag med ekspeditionsteamet. På landgangene holder vi øjnene åbne og spotter måske en rensdyrflok, en hurtig polarræv eller en mægtig jagtfalk.

  Dag 7-9
  Vaigatsund

  Diskobugtens smukke isskulpturer

 • Dag 10-11
  Vestgrønland

  Vestgrønlands landskaber og samfund

  Besøg moderne byer på kanten af vildmarken

  Grønlands centrale vestkyst er fyldt med kontraster og har nogle af landets længste fjorde og er overstrøet med bosættelser – blandt andet Grønlands næststørste by. Men landets størrelse gør kyststrækningen til et sparsomt befolket område, hvor store afstande er normen, og følelsen af afsondrethed og isolation er blot en del af hverdagen.

  På rejsen sydpå besøger vi samfund, hvor traditionerne stadig lever – blandt andet i Sisimiut, der ligger 40 kilometer nord for den arktiske polarcirkel. Den moderne by har udviklet sig sammen med meget gamle levn, der er ældre end 4.000 år. Hvis man vil lære noget mere om den gamle saqqaq-kultur, skal man besøge byens spændende museum. Hvis man leder efter en speciel souvenir, så køb et tørklæde, en hue eller vanter, der er lavet af qiviut, der er moskusoksens inderste uld, der siges at være ti gange varmere end fåreuld.

  Dag 10-11
  Vestgrønland

  Vestgrønlands landskaber og samfund

 • Dag 12
  Nuuk

  Ekspeditionen slutter i Nuuk

  En lille hovedstad med store omgivelser

  Når vi ankommer til Nuuk, siger vi farvel til M/S Fridtjof Nansen, hendes besætning, ekspeditionsteamet og de medrejsende. Grønlands livlige hovedstad er en metropol sammenlignet med landets andre byer, vi har besøgt i løbet af de seneste par uger. Hvis man har tid inden flyrejsen hjem, er Nuuk et fascinerende vindue til det moderne Grønland.

  Fra Nuuk flyver vi tilbage til Reykjavík med et væld af fantastiske minder, der uden tvivl vil vare ved.

  Dag 12
  Nuuk

  Ekspeditionen slutter i Nuuk

 • Dag 13
  Reykjavík

  Tilbage til Reykjavík

  Se mere af Reykjavík

  Den eventyrlige rejse slutter i Reykjavík, hvor man får endnu en chance for at udforske Islands stilfulde hovedstad.

  Hvis man ønsker at udforske mere, kan man tilmelde sig vores tilkøbsprogram efter sejladsen inden hjemrejsen. Eller forlæng blot opholdet og nyd Reykjavík og de omgivende, geotermiske seværdigheder.

  Dag 13
  Reykjavík

  Tilbage til Reykjavík

Afrejsedatoer

2025

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juni:
11.
21.

Hvad er inkluderet?

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i Reykjavík inden og efter ekspeditionskrydstogtet

Flyrejser

 • Flyrejser på økonomiklasse mellem Reykjavík og Nuuk

Transport

 • Transport mellem hotellet og lufthavnen i Reykjavík inden og efter flyrejsen til Nuuk
 • Transport mellem lufthavnen og skibet i Nuuk

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • *) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand
 • †Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebånd
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og havforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Drikkepenge forventes ikke
 • Afhængigt af flyrejsestider kan en ekstra overnatning være nødvendig (ikke inkluderet i rejsens pris)

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Ekstra overnatning(er) hvis nødvendigt på grund af internationale flyrejsetider
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Du synes sikkert også om