På tværs på Arktis

Tromsø - Jan Mayen - Island - Grønland

Deltag i en ekspedition, der er helt anderledes end nogen andre på den nordlige halvkugle. Se Lofoten, eksotiske Jan Mayen, Island og den sydlige og vestlige del af Grønland - hvor nogle steder kun er tilgængelige med båd. Den spektakulære natur, de fantastiske fjorde og midnatssolen er en fantastisk kulisse på denne forskelligartede rejse.

 • Besøg Lofotøerne, Island og Grønland på en ekspedition.
 • Deltag i ekspeditionsholdets fascinerende foredrag om populære historiske og miljø-emner.
 • Deltag i Hurtigrutens mangfoldige udflugter og aktiviteter om bord for at udforske de vidunderlige arktiske destinationer fuldt ud.
 • Oplev midnatssolen - et surrealistisk sommerfænomen.

Oversigt

På denne ekspedition ser du virkelig en masse af seværdighederne i Arktis. Vi starter i Tromsø og fortsætter med til Vesterålen og Lofoten, der er verdenskendt for sin storslåede og ekstremme natur. Vi krydser havet og besøger den fjerntliggende og eksotiske ø Jan Mayen.

Sagaøen Island gør helt sikkert et stort indtryk med varierede landskaber og et rigt fugleliv.

Som en fantastisk finale bruger vi næsten en uge til at udforske Grønlands hjerte omkring Diskobugten. Besøg i små bygder giver indblik i hverdagen i Grønland, og nogle af de steder, vi kommer til, er kun tilgængelige fra havet. Den spektakulære natur, Iluissatfjorden (på UNESCOs verdensarvliste) og midnatssolen er en smuk kulisse for rejsen.

Inkluderet i rejsens pris: 

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Flyrejse København-Kangerlussuaq og retur på økonomiklasse
 • Transport fra lufthavnen i Kangerlussuaq til skibet
 • Udflugt til indlandsisen med middag efter rejsen
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Te og kaffe om bord

Ikke inkluderet:

 • Andre flyvninger end de ovenfor nævnte
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person i dobbeltkahyt
 • Alle planlagte landgange afhænger af vejr- og isforhold
 • Program og rejserute kan ændres
 • Gummistøvler kan lånes om bord
Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

5. juni 2017

Afrejsehavn Tromsø
Dag 1
1200x600_Tromso_©Hurtigruten_day1.png
Foto: Hurtigruten Foto

Porten til Arktis


Lokalitet: Tromsø, Norge

Når Roald Amundsen skulle rekruttere mandskab (og ja, det var kun mænd dengang) til sine berømte ekspeditioner, rejste han til Tromsø for at finde folk med navigationserfaring i isdækkede farvande; mænd, der vidste, hvordan man overlever i Arktis på smalkost. I dag er Tromsø en raffineret udgave af sig selv for 100 år siden og samtidig porten til Arktis. 

Dag 2
1200x600_Vesteralen_©Hurtigruten_day2.png
Foto: Hurtigruten Foto

Verdens smukkeste øer


Lokalitet: Lofoten-øerne, Norge

Vi når Vesterålen tidligt næste morgen. Når vi sejler langs kysten, er der store chancer for at spotte hvaler fra dæk, da de normalt søger føde i området. Myre er en af de største fiskerbyer i Norge, hvor du kan opleve den lokale kultur og tage på vandreture. Om aftenen sejler vi gennem det smalle Raftsund mellem Lofoten og Vesterålen, med bjerge, som strækker sig 1200 meter op lige fra havet. Og så vil du opleve noget særligt, når vi sejler ind til den uberørte Trollfjord. Midnatssolen og havørnene, som cirkler omkring bjergtoppene, vil gøre det endnu mere mindeværdigt. 

Dag 3
1200x600_Lofoten_©Neuer_Ordner_day3.png
Foto: Neuer Ordner Foto

Fiskerbyen


Lokalitet: Henningsvær, Norge

Den maleriske fiskerby Henningsvær består af en række småøer spredt ud i Vestfjorden. Gå i land, og oplev det mest velbevarede eksempel på den traditionelle norske landsbyarkitektur, med hyggelige caféer, små restauranter og Galleri Lofotens Hus. Om eftermiddagen sejler vi med tidevandet gennem det 18 kilometer lange Gimsøya-stræde. 

Dag 4
1200x600_Sea_©Hurtigruten_day4.png
Foto: Hurtigruten Foto

Sejlads i Norskehavet


Lokalitet: Norskehavet

Inden du ser dig om, vil du opdage, at dagen er gået med forberedelser til det, du skal udforske, gennem en række interessante foredrag.

Dag 5
1200x600_Jan_Mayen_©Tom_Lennie_day5.png
Foto: Tom Lennie Foto

En af verdens mest isolerede øer


Lokalitet: Jan Mayen, Svalbard

Jan Mayen er den mest isolerede ø på den nordlige halvkugle. Det er ekstremt sjældent, at turister besøger Jan Mayen, og endnu mere sjældent, at de får mulighed for at gå i land. Vi vil gøre vores bedste for at gøre det muligt at sætte fod på denne eksotiske forpost. 

Dag 6
1200x600_Jan Mayen_©_Sandra Walser_ Day 6.png

Dag 6: Til søs – Grønlandshavet


Lokalitet: Grønlandshavet

Vi sejler langs den midtatlantiske højderyg, en tektonisk plade, der adskiller det eurasiske og det nordamerikanske kontinent. Denne højderyg er en del af den længste undersøiske bjergkæde i verden.

Dag 7
1200x600_Hofn_©Shutterstock_day10.png
Foto: Shutterstock Foto

Hvor Polarcirklen krydser Island


Lokalitet: Grimsøy, Island

Grímsey ligger der, hvor Polarcirklen rører Island, og vi bruger vores polarcirkelbåde til at nå denne grønne og græsklædte ø. Polarcirklen går på tværs af øen, så du kan krydse den.

Dag 8
1200x600_nunap_isua_©Thomas_Mauch_day8.png
Foto: Thomas Mauch Foto

Sagalandet


Lokalitet: Stykkishólmur, Island

Når vi når frem til det vestlige Island, vil du forstå, hvorfor dette område kaldes "Sagalandet". Giv dig tid til at udforske Stykkishólmurs mangfoldighed, med lava- og klippe­formationer, gletsjere, vulkansk aktivitet, varme og kolde kilder. Tag med på spændende ekskursioner som kajakroning, vandre- og rideture.

Dag 9
1200x600_Reykjavik_©Hotel_Reykjavik_centrum_day10.png

Den rygende bugt


Lokalitet: Reykjavik, Island

Reykjavik er verdens nordligste hovedstad. Norske bosættere navngav stedet Reykjavik (som betyder "den rygende bugt") efter de søjler af damp, der steg fra de varme kilder i området og gjorde et stort indtryk. Omgivelserne byder på fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade.

Dag 10
1200x600_Sea_©Hurtigruten_day5-6-9-11.png

Mod Grønland


Lokalitet: Danmarksstrædet

Når vi krydser Danmarksstrædet, sejler vi i kølvandet på de store nordiske bosættere, der forlod Islands kyst for mere end 900 år siden. 

Dag 11
1200x600_Prins Christian Sund_©Angela Rohde_Shutterstock_ day 11.png

Gennem den smalle kanal


Lokalitet: Nunap Isua (Kap Farvel), Grønland

Vi sejler gennem den smalle kanal Prins Christians Sund og nyder landskabet her. Hvis kanalen er blokeret af is, sejler vi rundt om Nunap Isua (Kap Farvel).

Dag 12
1200x600_Qassiarsuk_©Mads_Pihl_day5.png
Foto: Mads Pihl Foto

En farverig kontrast


Lokalitet: Qassiarsuk, Grønland

I Qassiarsuk findes grønne marker med hvide får, frodige områder med grøntsager og travle gårde. Dette danner en farverig kontrast til isen på havet. Qassiarsuk er også det sted, hvor vikingen Erik den Røde byggede sin gård Brattahlíð i 982 e.Kr. Det er et fantastisk område til valgfrie aktiviteter såsom kajaksejlads, vandring eller udforskning af byen til fods.  

Dag 13
1200x600_kaffemik-in-qaqortoq_visit-greenland-camilla-hylleberg_Day-13.jpg

Kaffemik og farverige huse


Lokalitet: Hvalsey og Qaqortoq, Grønland

I Hvalsey finder man nogle af de bedst bevarede ruiner fra nordbotiden – Hvalsey Kirke blev sandsynligvis bygget i det 14. århundrede. Vi bruger polarcirkelbådene til at komme i land, så du kan udforske området på egen hånd. Mange betragter Qaqortoq som en af de smukkeste byer i Grønland på grund af de farverige huse. De udflugter, vi tilbyder her, omfatter et interessant besøg på det eneste garveri i Grønland, en byvandring med guide og en kaffemik, hvor du kan møde lokalbefolkningen.

Dag 14
1200x600_Nuuk_©_Thomas Haltner_day 14.png

Grønlands ældste by


Lokalitet: Nuuk, Grønland

Nuuk er den ældste by i Grønland. Den ligger ved mundingen til et af de største og mest spektakulære fjordsystemer i verden. By- og vandreture er blandt de valgfrie udflugter.

Dag 15
1200x600_Sisimiut_©Thomas Haltner_day4.png
Foto: Thomas Haltner Foto

Disko-bugten


Lokalitet: Sisimiut, Grønland

Området omkring Diskobugten byder på fantastiske sejladser og interessant dyreliv og natur. Farverige landsbyer klamrer sig til ru, klippefyldte bakker ved foden af bjergene omkring indlandsisen. Tag på udflugter som f.eks. kajaksejlads, vandreture og andre aktiviteter. I Sisimiut kan du se kunstnere fremstille smykker og kunsthåndværk af ben, læder og metal eller tage på sightseeing, vandreture og smage på grønlandske specialiteter på en lokal restaurant. 

Dag 16
1200x600_Ilulissat_©Chelsea_Claus-day3.png
Foto: Chelsea Claus Foto

Ilulissat Isfjord


Lokalitet: Ilulissat, Grønland

Ilulissat ligger smukt omkranset af Ilulissat Isfjord. Området blev tilføjet UNESCOs verdensarvsliste i 2004. Her kan du opleve enorme isbjerge støde på grund ved fjordmundingen lige uden for byen. Vi tilbyder en række forskellige kystekspeditioner som vandreture, en byvandring med historisk tema og en bådtur til Isfjorden.

Dag 17
1200x600_Itilleq_©Thomas_Haltner_day14.png
Foto: Thomas Haltner Foto

Hulen


Lokalitet: Itilleq, Grønland

Den lille bygd Itilleq har ca. 130 indbyggere. De er hovedsageligt beskæftiget med jagt og fiskeri. Besøg en af de familier, der bor her, invester i lokalt kunsthåndværk eller spil fodbold med de lokale.

Dag 18
1200x600_Kangerlussuaq_©Hurtigruten_day15.png
Foto: Hurtigruten Foto

Den mægtige indlandsis


Lokalitet: Kangerlussuaq, Grønland

Kangerlussuaq ligger i bunden af Kangerlussuaq-fjorden, og det er her, ekspeditionen slutter. Efter landgang kan du tage med på en ekspedition til indlandsisen, før du tager natflyet til København.

Dag 19
1200x600_Copenhagen_©Heather_Poon_day1.png
Foto: Heather Poon Foto

Storbyen venter


Lokalitet: København

Flyet lander i København tidligt om morgenen.

22. juni 2017

Lokalitet København
Om bord Oplevelser

Udflugter

Giv din indre eventyrer en udfordring og oplev alt det, denne sejlads tilbyder, på Hurtigrutens mangfoldige udvalg af valgfrie udflugter.

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan oplevee på en rejse til Grønland

Fotos

Oplev Grønlands unikke dyreliv og historie

Forlæng rejsen

Rejsen dertil - Tromsø og København

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205