Østgrønland og Svalbard – en rigtig polarekspedition

Østgrønland og Svalbard – en rigtig polarekspedition

Østgrønland og Svalbard – en rigtig polarekspedition

Østgrønland og Svalbard – en rigtig polarekspedition

Rejseinformation 17 dage MS Maud
Afrejser
18. august 2023
3. september 2023
16. august 2024
1. september 2024
Pris fra
kr 57.519
Helpension inkluderet

Episk, arktisk natur og uberørt vildmark

Betagende Svalbard

Vi sejler fra Reykjavík til maleriske Ísafjörður, og videre mod vulkanøen Jan Mayen - et af verdens mest fjerntliggende steder. Vi fortsætter til imponerende Svalbard, hvor vi besøger nogle af Spitsbergens mest bemærkelsesværdige fjorde og ser imponerende udsigter til Hornsunds høje bjerge og Isfjordens frodige dale, som isbræer har skåret ud af bjergene.

Grønlands majestætiske fjorde

Vi sejler langs Grønlands uberørte østkyst mod Scoresbysund og tilbringer tre dage med at udforske det 38.849 kvadratkilometer store, uforstyrrede område med fjorde og isbræer. Vi runder vores eventyrlige oplevelse af med et besøg hos det isolerede samfund Ittoqqortoormiit, inden vi vender tilbage til Reykjavík, hvor det hele begyndte.

Østgrønland og Svalbard – en rigtig polarekspedition Østgrønland og Svalbard – en rigtig polarekspedition
 • Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavík

  Oplev Islands moderne hovedstad

  Ekspeditionskrydstogtet til Østgrønland og Svalbard begynder i Reykjavík, der er en levende by fuld af kultur og historie. Gå en tur ned ad Laugavegur til den imponerende Hallgrimskirkja eller besøg et af de mange kunstgallerier og museer.

  M/S Maud venter på os i Reykjavíks havn. Kom på plads i kahytten, mød ekspeditionsteamet, udforsk skibet og nyd en afslappet velkomstmiddag, mens vi sætter kurs mod vores eventyrlige oplevelser.

  Program før sejladsen

  Med så meget at se kan man komme i god tid og inden sejladsen deltage i et af vores tilkøbsprogrammer til Den gyldne Cirkel eller det islandske højland og opleve Islands fantastiske vandfald, varme kilder og gejsere.

  Dag 1
  Reykjavík

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2
  Ísafjörður

  Maleriske Ísafjörður

  Udforsk Vestfjordenes smukke havneby

  Ísafjörður, der er flankeret af høje bjerge på alle sider, er en næsten perfekt naturhavn. Vi ankommer lige efter frokost, så der er masser af tid til at udforske den maleriske havneby. Gå en tur for at se på arkitekturen, se kunsthåndværk og Islands ældste huse.

  I en af de historiske bygninger fra det 18. århundrede ligger Vestfjords historiske museum, Byggðasafn Vestfjarða, hvor man kan lære noget om den fascinerende havns maritime fortid. Hvis man har energi til det, kan man tage vandrestien op til Naustahvilft - troldenes trone. Man bliver belønnet for sine anstrengelser på toppen med en imponerende panoramaudsigt.

  Dag 2
  Ísafjörður

  Maleriske Ísafjörður

 • Dag 3
  Afslapning til søs

  Afslapning til søs

  Appetit eventyrlige oplevelser

  Mens vi sejler til Jan Mayen, er der tid til at slappe af og lære ekspeditionsskibets fantastiske faciliteter at kende.

  Ekspeditionsteamet forklarer protokollen for, hvordan man respektfuldt besøger dyrehabitater og oprindelige, arktiske samfund. I videnskabscentret kan man finde ud af, hvad man kan forvente i Grønlands episke fjorde og Norges betagende, arktiske øgruppe – Svalbard. Deltag i et borgervidenskabsprojekt og bidrag til global forskning.

  Tag i motionslokalet, slap af i boblebadet og få varmen i saunaen eller nyd et lækkert måltid i en af skibets tre restauranter.

  Dag 3
  Afslapning til søs

  Afslapning til søs

 • Dag 4
  Jan Mayen

  Vulkanøen Jan Mayen

  Besøg en aktiv vulkan, der er et fugleparadis

  Jan Mayen er en ø uden permanente indbyggere, og besøg på øen er sjældne. Faktisk er vi nogle af ​​de få, der forsøger landgang her, så hvis forholdene er gunstige, sætter vi fødderne på et af af mest afsides steder på Jorden.

  Jan Mayens mos- og lavdækkede landskab domineres af den vulkanske kegle Beerenberg. Det er verdens nordligste, aktive vulkan, og den var senest i udbrud i 1985.

  Her er ingen landpattedyr, men øen er et vigtigt fugleområde med store bestande af mallemukker, polarlomvier og søkonger. Spejd efter hvaler og sæler i vandet.

  Dag 4
  Jan Mayen

  Vulkanøen Jan Mayen

 • Dag 5
  Sejlads mod Svalbard

  Sejlads mod Svalbard

  Slap af og bliv klar til Svalbard

  Vi sejler en hel dag i arktiske farvande til Svalbard og har fantastiske muligheder for at slappe af på skibet. Nyd panoramaudsigten og tal med de medrejsende i Explorer Lounge eller hop i et af boblebadene ude på dækket og fyld lungerne med frisk luft.

  Man kan bruge tiden på skibet, som man har lyst. Glem den travle hverdag og reflektért over den vilde skønhed, der omgiver os. Gå ikke glip af ekspeditionsteamets fascinerende foredrag - nogle gange ude på dækket - om arktisk historie, geologi og dyr.

  Dag 5
  Sejlads mod Svalbard

  Sejlads mod Svalbard

 • Dag 6-9
  Svalbard

  Imponerende Svalbard

  Ekspedition på Svalbard

  Vores daglige aktiviteter på denne fjerntliggende, arktiske halvø afhænger af de evigt skiftende vejrforhold og ekspeditionsteamets ekspertise. Første planlagte ophold er Hornsund - en af Svalbards smukkeste fjorde. Rig, farverig vegetation giver plads til høje fjelde langs den maleriske vandvej.

  Derefter håber vi at kunne sejle nordpå forbi smukke Bellsund med dets snedækkede klipper på vej mod Isfjorden. I det frodige fjordsystem her med store dale, som isbræer har formet, findes masser af dyreliv, flora og tegn efter menneskers historie i området.

  Vores sidste planlagte opåhold på Svalbard er Ny Ålesund. Den lille by er kendt som verdens nordligste bosættelse og som startsted for mange kendte polarekspeditioner.

  Dag 6-9
  Svalbard

  Imponerende Svalbard

 • Dag 10-11
  Til søs

  Vi krydser Grønlandshavet

  Læring og tid på egen hånd

  Efter de seneste dage på Svalbard er der sikkert mange billeder at gennemse,og man er ivrig efter at lære mere om rejsens destinationer. Mens vi krydser Grønlandshavet, holder ekspeditionsteamet foredrag og besvarer spørgsmål om destinationerne.

  Man kan bruge tiden til at nyde skibets faciliteter og tage den med ro. Gå ud på dækket med en kikkert og spejd efter hvaler og de havfugle, der følger skibet. Eller find et hyggeligt hjørne indenfor til at læse en bog i selskab med noget varmt at drikke.

  Dag 10-11
  Til søs

  Vi krydser Grønlandshavet

 • Dag 12-14
  Østgrønland

  Fjordsystemet ved Scoresbysund

  Nyd roen i verdens største fjordsystem

  Bliv bjergtaget. De lokale forhold fastlægger den nøjagtige rute, men vores plan for de næste tre dage er at udforske Østgrønlands Scoresbysund, der er verdens største fjordsystem.

  Man får en dyb følelse af sindsro i det vilde og forrevne landskab med dets hvide og blå isbjerge, der flyder i spejllignende farvande, der er omgivet af høje bjerge.

  Vi får det bedste ud af forholdene og sikrer at få så mange landgange, naturvandreture, kajakture og fugleobservationer med som muligt. Det er virkelig et af verdens smukkeste steder, og det er op til en selv, om man vil være aktiv eller bare vil nyde følelsen af ​ro.

  Dag 12-14
  Østgrønland

  Fjordsystemet ved Scoresbysund

 • Dag 15
  Ittoqqortoormiit

  Besøg i isoleret samfund

  Få indsigt i autentisk, grønlandsk liv

  Efter ekspeditionen i Scoresbysund vender vi tilbage til –relativ –civilisation. Ittoqqortoormiit er regionens eneste permanente bosættelse. Den ligger på en arktisk halvø, der er omgivet af havis i ni måneder om året. Det gør bosættelsen til det mest isolerede, beboede samfund på den vestlige halvkugle!

  Ittoqqortoormiit blev grundlagt i 1925 som en jagt- og fiskerby, og kulturarven er fortsat meget tydelig. Færre end 500 hårdføre sjæle lever her på den fjerntliggende forpost, og de er stolte af at vise rundt og giver os en varm velkomst.

  Dag 15
  Ittoqqortoormiit

  Besøg i isoleret samfund

 • Dag 16
  Tilbage til Island

  Tilbage til Island

  Slap af, mens vi krydser Irmingerhavet

  Grønlands og Svalbards overnaturlige skønhed har på nuværende tidspunkt gennemtrængt vores sjæle. Når vi sejler tilbage til Island, føler man sig styrket og mere forbundet med naturen. Fra dækket kan man måske se havfugle, der følger skibet, eller hvaler, der bryder overfladen i det omgivende hav.

  Tilbring tiden til søs med at dele oplevelser med de medrejsende, opsummere højdepunkter med ekspeditionsteamet eller i videnskabscentret finde ud af mere om det skrøbelige økosystem i Grønlands fjordsystem.

  Dag 16
  Tilbage til Island

  Tilbage til Island

 • Dag 17
  Reykjavík

  Tilbage til Reykjavík

  Uforglemmelige minder fra tiden i Grønland

  Vi siger pænt farvel til M/S Maud, når vi slutter, hvor vi begyndte - i den skønne by Reykjavík. Der er tid til at besøge steder, man ikke nåede inden sejladsen. Der er så meget at nyde i Reykjavík med dens stilfulde gallerier, restauranter og geotermiske bassiner.

  Program efter sejladsen

  Hvis man ønsker at udforske mere af Island efter sejladsen, kan man tilmelde sig vores tilkøbsprogram for at se den sydlige del af landet inden hjemrejsen. Eller forlæng opholdet for at nyde mere af Reykjavík og områdets geotermiske seværdigheder. Det er et fantastisk sted at afslutte en episk rejse!

  Dag 17
  Reykjavík

  Tilbage til Reykjavík

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
August:
18.
September:
3.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
August:
16.
September:
1.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionsområder
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris.
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og havforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold kravene ved indrejse og boarding
 • Drikkepenge forventes ikke

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

MS Maud

Byggeår 2003
Skibsværft Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Senge 500
Brutto last 16.151 tons
Længde 135,75 meter
Ræling 21,5 m
Fart 15 knob

MS Maud, som tidligere hed MS Midnatsol, er velegnet til ekspeditionssejladser.

Læs mere om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om