Øhop i Nordatlanten

Grønland - Island - Færøerne - Shetlandsøerne

Tag med på en eksklusiv ekspedition til Grønland, Island, Færøerne, Shetlandsøerne og Norge. Nordatlanten friser opdagelsesrejsende med løfter om glinsende gletsjere, spektakulære fjorde og unikke kulturelle oplevelser.

 • Lær noget om øboernes unikke mentalitet
 • Nyd en af de mest mangfoldige ekspeditioner nogensinde
 • Tag med på spændende udflugter gennem hele ekspeditionen
 • Hør ekspeditionsholdets fascinerende foredrag om populære emner

Oversigt

På denne ekspedition besøger vi den største ø i Arktis, Grønland, og derefter sagaøen Island og de mindre Færøerne og Shetlandsøerne. Dette er en eventyrrejse, der ikke kan sammenlignes med noget andet i verden.

Udforsk Grønlands arktiske vildmark

Grønland er verdens største ø, og den tilfrosne kyst har oplevet tilblivelsen af ​​nogle af naturens mest forbløffende skabninger. Kampen for overlevelse gav mennesket en sund respekt for miljøet, og vi kan se det unikke samspil mellem menneske og natur, når vi sejler gennem områder med en rig kultur og historie og spektakulært dyreliv i midnatssolen.

Sagnomspundne og vilde øer

Fra Grønland sejler vi mod øst til Island og den historiske hovedstad, Reykjavik. Derefter krydser vi Nordsøen for at opleve de vilde og smukke Færøerne og Shetlandsøerne. Vi slutter eventyrrejsen i byen, der kaldes porten til fjordene, Bergen. Dette er uden tvivl en af Hurtigrutens mest alsidige ekspeditioner!

Inkluderet i rejsens pris: 

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Flyrejse på økonomiklasse mellem København og Kangerlussuaq
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Kangerlussuaq
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange med polarcirkelbåde samt aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Te og kaffe om bord

Ikke inkluderet

 • Andre flyvninger end de ovenfor nævnte
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person i dobbeltkahyt
 • Alle planlagte landgange afhænger af vejr- og isforhold
 • Program og rejserute kan ændres
 • Gummistøvler kan lånes om bord

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

Dette er en ekspedition, hvor elementerne hersker, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

20. augusst 2017

Afrejsehavn København/Kangerlussuaq
Dag 1
1200x600_Copenhagen_©Heather_Poon_day1.png
Foto: Heather Poon Foto

Eventyret begynder


Lokalitet: Fra København til Kangerlussuaq, Grønland

Du lander i Kangerlussuaq om aftenen. Her ligger MS Spitsbergen og venter på, at du går ombord.

Dag 2-4
1200x600_Ilulissat_©Chelsea_Claus-day3.png
Foto: Chelsea Claus Foto

Udforsk det nordvestlige Grønland


Lokalitet: Qeqertarsuaq, Ilulissat og Sisimut, Grønland

Ilulissat ligger i den fantastiske natur i Ilulissat Isfjord. Området kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Lige uden for byen, ved fjordens munding, kan man ofte se enorme isbjerge, der er gået på grund. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, der er en af de mest produktive gletsjere på den nordlige halvkugle. Disse mægtige isbjerge er unikke, og ikke to er ens. Det er mirakuløst, hvordan de skifter farve fra hvid og blå til orange og røde nuancer, når isbjergets overflade rammes af midnatssolen.

Hør isbjergenes lyde, når de revner og rumler, så det giver ekko fra den ene ende af Ilulissat til den anden. Hurtigruten tilbyder en bred vifte af tilvalgsudflugter såsom vandreture, historiske byrundture og en bådtur til Isfjorden.

Sisimiut ligger 40 km nord for Polarcirklen. Navnet betyder "de mennesker, der bor et sted, hvor der er rævehuler". Sisimiut er Grønlands næststørste by, en moderne by, der fastholder gamle traditioner.

Hurtigrutens tilvalgsudflugter omfatter vandreture, bådture og sightseeing. Du kan også se lokale kunstnere lave smykker og kunsthåndværk af knogler, læder og metal - og smage grønlandske specialiteter på en restaurant.

Itilleq betyder "hulen", og - som navnet antyder - ligger den lille bygd i et hul, der er majestætisk omgivet af høje bjerge og gletsjere.

Polarcirklen passerer kun 200 meter syd for landsbyens centrum, så Itilleq har med rette titlen Polarcirkellandsbyen.

De 130 mennesker, der bor her, er primært beskæftiget med jagt og fiskeri. Øen har ikke ferskvand, så beboerne bruger et anlæg, der laver ferskvand af havvand. 

Dag 5
1200x600_Nuuk_©Thomas_Haltner_day5.png
Foto: Thomas Haltner Foto

Grønlands ældste by


Lokalitet: Nuuk, Grønland

Nuuk er Grønlands ældste by beliggende ved indsejlingen til en af verdens største og mest imponerende fjordsystemer. Her mødes nye og gamle traditioner i dag, fra maleriske gamle bygninger i "Kolonihaven" til Grønlands hjemmestyre. Som Grønlands hovedstad er Nuuk også hjemsted for et universitet, et lærerseminarie, flere kirker og Grønlands Nationalmuseum, som udstiller mumierne fra Qilakilsoq. Vælg mellem byrundture, vandreture og måske en flyvetur. 

Dag 6-7
1200x600_Qassiarsuk_©Mads_Pihl_day4.png
Foto: Mads Phil Foto

Udforsk det sydlige Grønland


Lokalitet: Qassiarsuk, Hvalsey og Paamiut, Grønland

Vi fortsætter og nyder den grønlandske natur på vej mod Paamiut, et område, hvor folk har boet siden omkring 1500 før vor tidsregning. Ordet Paamiut betyder "de mennesker, der bor ved mundingen" og henviser til placeringen ved ​​Kuannersooq-fjordens udmunding.

At gå rundt i Paamiut handler om at værdsætte skønheden i enkle oplevelser og møde den venlige lokalbefolkning. Sørg for at besøge kirken, en af Grønlands fineste, bygget i 1909 af træ i norsk stil. Stop ved den farverige bro i byens centrum. Gå i de gamle kvarterer og se de maleriske bygninger.

Paamiut er kendt for sine fedtstenkunstnere og ekstraordinære nationaldragter af sælskind og tusindvis af perler. Du kan se eksempler på disse kunstformer, når du går rundt i bygden.

Havørne er talrige i Paamiut, og byens borgere føler en stærk forbindelse med dem. Det siges, at held og lykke kommer til alle, der ser denne himlens konge. Tag med ekspeditionsholdet på vandretur til bjergtoppe.

På vej tilbage til skibet kan du stoppe og plukke noget af den kvan, der vokser vildt på bakkeskråningen.

I Qassiarsuk er de grønne marker oversået med hvide får. Her er frodig vegetation og travle gårde som en farverig kontrast til isen i havet.

Qassiarsuk er stedet, hvor vikingen Erik den Røde byggede sin Brattahlid-gård i 982. Han var blevet forvist fra Island og flygtede til landet, han kaldte Grønland. Erik bosatte sig i Qassiarsuk, fordi området blev betragtet som Grønlands mest frugtbare sted, da han ankom.

Tag med på en guidet tur gennem bygden, hvor du lærer noget om regionens historie. Du kan besøge Erik den Rødes genopbyggede langhus og kirken, som Eriks kone Tjodhildur, fik ham til at bygge. Turen omfatter et besøg i byens nuværende kirke. Der er også et stort område til tilvalgsudflugter som kajak- og vandreture og en byrundtur til fods.

Dag 8
1200x600_nunap_isua_©Thomas_Mauch_day8.png
Foto: Thomas Mauch Foto

De sydlige kyster


Lokalitet: Nunap Isua (Kap Farvel) Grønland

Grønlands sydkyst er et af de rigeste områder på kultur og landskab på denne enorme ø. Vi forsøger at sejle gennem det smalle og ofte overisede Prins Christians Sund, som er ca. 110 km langt og krydser Grønlands sydligste punkt – en uforglemmelig oplevelse. Er sundet frosset til, sejler vi rundt om Nunap Isua (Kap Farvel).

Dag 9
1200x600_Danmarkehavn_©Martin Johansen_day9.png
Foto: Martin Johansen Foto

Med kurs mod øst


Lokalitet: Danmarksstrædet

Mens vi krydser Danmarksstrædet, kan du bruge dagen på at slappe af eller lytte til nogle af de mange lærerige foredrag om områdets historie, biologi og geologi.

Dag 10
1200x600_Reykjavik_©Hotel_Reykjavik_centrum_day10.png

Islands hovedstad


Lokalitet: Reykjavik, Island

Reykjavik var det første vikingebosted og er i dag Islands moderne hovedstad. Omgivelserne byder på en helt fantastisk naturrigdom: gejsere, bjerge, gletsjere og varme kilder. 

Dag 11
1200x600_Sea_©Ørjan_Bertelsen_day11.png
Foto: Ørjan Bertelsen Foto

På vej mod Færøerne


Lokalitet: Ishavet

Nyd en dag på havet med ren afslapning og foredrag, mens vi sætter kurs mod Færøerne.

Dag 12
1200x600_Torshavn_©Leslie_A.Kelly_day12.png
Foto: Leslie A. Kelly Foto

Vulkanøen Island


Lokalitet: Tòrshavn, Færøerne

Færøerne er en øgruppe på 18 øer beliggende midt i Nordatlanten, halvvejs mellem Shetlandsøerne og Island. Tórshavn er en af verdens mindste hovedstæder med et indbyggertal på kun 15.000. Byen blev grundlagt i det 10. århundrede og er muligvis Nordeuropas ældste hovedstad. Siden århundredskiftet har Tórshavn oplevet hurtig vækst og er i dag Færøernes økonomiske, kulturelle og administrative centrum. Byen er en charmerende blanding af gammelt og nyt med små huse i næsten alle regnbuens farver:

Dag 13
1200x600_Lerwick_©Barbara Schoog_day13.png
Foto: Barbara Schoog Foto

Udforsk Shetlandsøerne


Lokalitet: Lenwick, Shetlandsøerne

Lerwick er hovedhavnen på Shetlandsøerne og Skotlands nordligste by. Den blev grundlagt i det 17. århundrede som fiskerihavn, og fiskeri er fortsat hovedindustrien, ud over færgefart og olie. Lerwick er en travl havneby med service og faciliteter, som man ellers kun finder i de større byer på det britiske fastland. Den gamle havnefront vrimler med sejlbåde på besøg og aktive fiskefartøjer. I de omkringliggende egne finder vi noget af Shetlands mest indbydende natur og en ekstraordinær høj koncentration af arkæologiske fund, herunder Europas mest velbevarede ringborg og to bemærkelsesværdige jernalderlandsbyer.

Dag 14
1200x600_Bergen_©Hurtigruten_day14.png
Foto: Hurtigruten Foto

Tilbage til civilisationen


Lokalitet: Bergen, Norge

Ved ankomsten til Bergen slutter vores ekspedition. Vi kan anbefale et nærmere kig på denne charmerende by. Tag på byvandring i Bergens maleriske gader, og oplev det berømte havnekvarter "Bryggen", som står på UNESCOs verdensarvsliste, samt det lokale fiskemarked. 

Lokalitet
Om bord

Skibet, der sejler på denne rute

Sejl langs Nordamerikas kyst med M/S Spitsbergen, Hurtigrutens intime, moderne ekspeditionsskib

Oplevelser

Udflugter

Giv din indre eventyrer en udfordring og oplev alt det, som de nordatlantiske øer tilbyder på Hurtigrutens mangfoldige udvalg af tilvalgs-udflugter.

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan oplevee på en rejse til Grønland

Fotos

Oplev Grønlands unikke dyreliv og historie

Forlæng ferien