I vikingenes kølvand over Nord-Atlanteren

Oplev Svalbard, Grønland og Island på en eventyrrejse, der ikke kan sammenlignes med noget andet på denne halvkugle. I verdens mindst besøgte nationalpark sejler vi måske i dagevis uden at møde andre skibe. Chancerne for at se en polarulv eller en isbjørn er meget større end chancerne for at møde et andet menneske.

 • Besøg tre arktiske øer på samme ekspeditionsrejse
 • Oplev verdens største nationalpark i Grønland
 • Det magiske nordlys viser sig måske
 • Chance for at se isbjørne, moskusokser, polarharer, grønlandsfalke og polarulve

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

5. august 2018

Afrejsehavn Oslo/Longyearbyen

Oplev tre arktiske øer og verdens mindst besøgte nationalpark.

Se Norges arktiske krone - Svalbard

Efter et kort stop i Longyearbyen sejler vi nordpå til Nordvest-Spitsbergen Nationalpark. Dette område er domineret af store gletsjere og et typisk alpint landskab med overvældende kontraster lige fra frodige dale til stenede moræner, fra stejle bjergskråninger til gletsjere, der kølver i havet. Her besøger vi de imponerende fjorde Kongsfjorden og Magdalenefjorden, hvor de dramatiske omgivelser beretter endnu flere dramatiske historier.

På 78 º 55 ' Nord besøger vi Ny-Ålesund, en af verdens nordligste permanente bosættelser, der er center for avanceret polarforskning.

Havdage uden spor af mennesker og andre skibe

Når vi begynder at sejle langs Grønlands kyst, starter rejsens pragtfulde isolation. I Nordøst-Grønlands fjorde udfordres fornemmelsen af afstand, størrelse og landskabernes form. Fjordene er verdens største. Det omkransende alpine landskab med hængende gletsjere og dramatiske lodrette granitvægge strækker sig, så langt øjet kan se. På hele ruten går vi i land for at udforske vildmarken. Du kan også deltage i aktiviteter og udflugter såsom kajakroning og vandreture.

Sagalandet

Vi udforsker Islands vestlige region, der ofte kaldes Sagalandet, Snæfellsnes-halvøen kaldes undertiden Island i en nøddeskal. Byer, landsbyer, bjerge, fuglefjelde, sagasteder og vandrestier er spredt i landskabet - det er virkelig en verden af unikke oplevelser.

Dag 1
Day 10_Oslo_shutterstock_Morten Normann Almeland.jpg
Foto: Morten Normann Almeland / Shutterstock Foto

Fra hovedstaden til Norges arktiske krone

Oslo/Longyearbyen

Norges hovedstad, Oslo, bliver ofte omtalt som "det blå, det grønne og byen midt i mellem". Skove, søer, bakker og en fjord omgiver byen. I centrum findes unik arkitektur, en blomstrende café- og bar-kultur, top-restauranter, endeløse indkøbsmuligheder og et stort og synligt indvandrersamfund, der sætter sit eget farverige præg på byen. Vi sejler fra Oslo om aftenen på vej til det højarktiske - Svalbard.

Dag 2
Day 2Longyearbyen_Natalia_Davidovich_shutterstock.jpg
Foto: Natalia Davidovich / shutterstock Foto

Nordpolens nabo

Longyearbyen

Svalbard-øerne ligger i Ishavet halvvejs mellem Norge og Nordpolen. Midt i denne mægtige vildmark findes den norske by Longyearbyen. Efter en overnatning på et af vore hoteller deltager du i en udflugt for at lære mere om dette fjerntliggende område, før du går om bord på M/S Spitsbergen.

Dag 3
Magdalenefjorden_Joe Decker.jpg
Foto: Joe Decker Foto

Fjorde og gletsjere

Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

Den første nationalpark, vi besøger, dækker Svalbards nordvestlige hjørne. Området er præget af enorme gletsjere og et landskab af kontraster - både frodige græsgange og golde moræner. Vi fortsætter ind i Kongsfjord og Magdalenefjord, der har spektakulær natur og interessant historie. På 78 º 55 ' Nord besøger vi Ny-Ålesund, der var udgangspunkt for utallige ekspeditioner mod Nordpolen i gamle dage. Nu er her en avanceret højarktisk forskningsstation.

Dag 4
16.04.28-hurtigruten5.jpg

På udkig efter dyreliv fra dækket

Til søs

På Svalbard er der omkring 3000 isbjørne, formentlig den største koncentration på Jorden. Der er flere isbjørne end mennesker. Men isbjørnene lever i ensomhed uden fast koloni eller område. De flytter sig efter, hvor der er størst chance for at finde føde. Der er ingen garanti for, at vi ser de store, hvide havpattedyr, men jo flere øjne, der søger ved hjælp af kikkerter, jo større er chancen for at observere Kongen af Arktis. Der er størst chance for at se en isbjørn tæt på eller i vandet. Når som helst, vi er tæt på drivis, holder vi udkig efter isbjørnene, for de opholder sig ofte på isflager.

Dag 5-10
Scoresbysund_shutterstock_Steve allen 3.jpg
Foto: Steve Allen / shutterstock Foto

Verdens mindst besøgte nationalpark

Nordøst-Grønland Nationalpark

Når vi ankommer til verdens største nationalpark, kan man begynde at dvæle ved tanken om, at vi er helt alene i et fjernt hjørne af kloden. Bortset fra nogle forladte pelsjæger-stationer, en vejrstation og Sirius-slædepatruljen er der absolut ingen tegn på mennesker her. Inden for Grønlands Nationalparks grænser overvintrer kun omkring 30 sjæle. I den meget korte sommersæson, når vandene omkring ikke er frosne, besøger 500 ekspeditionsrejsende parken. Til sammenligning har Yellowstone National Park i USA otte besøgende i minuttet året rundt. Inde i Nordøst Grønlands fjorde udfordres fornemmelsen af afstand, størrelse og landskabsformer. Det er verdens største fjorde, og det alpine landskab med hængende gletsjere og lodrette granitsider rækker så langt, man kan se. Sammen med landbaseret dyreliv som moskusokser, polarræve, harer og ulve, kan vi se en række havfugle. Og husk, at hvor der er is, kan der være isbjørne! Den meget isolerede vejr- og forskningsstation, Danmarkshavn, er et af de steder, vi besøger undervejs. Sejlads i Kaiser Franz Josef Fjord og Alpefjord er en oplevelse for livet. De fleste af vore landgange er rene vildmarks- ekspeditioner. Måske møder vi Slædepatruljen Sirius, der hører under Danmarks søværn og fører tilsyn med parken ved hjælp af traditionelle metoder - og slædehunde. Før danskerne fik suverænitet over områder, gjorde nordmændene krav på det. Et naturligt sted at forsøge at komme i land er Myggbukta (myggebugten), hvor den legendariske norske sysselmand (administrator og myndighedsperson) for Nordøstgrønlands havde sin base. Hurtigrutens ekspeditionshold guider dig på vandreture og korte bådture, giver instruktion og holder foredrag om de steder, vi oplever.

Dag 11
Ittoqqortoormiit-Scorbysund-Dominic Barrington.jpg
Foto: Dominic Barrington Foto

Grønlands mest isolerede by

Ittoqqortoormiit

I Grønlands mest isolerede by (cirka 450 indbyggere) ved verdens længste fjord, kan man besøge museet, kirken og en fotoudstilling eller gå rundt på egen hånd. Byens fangere er de eneste, der har lov til at jage i Nordøst-Grønlands Nationalpark. Sandsynligvis ser vi, at de tørrer dyreskind og har stillet deres hundeslæder uden for deres huse.

Dag 12
On-Deck-Greenland-Sybille Waldt.jpg
Foto: Sybille Waldt Foto

Foredrag og udkig efter dyreliv

Til søs

Fra Grønland sejler vi til Islands vestkyst - en god dag til at overvære foredrag og forberede, at vi vender tilbage til ”civilisationen”.

Dag 13
shutterstock_alexey stip_Stykkisholmur.jpg
Foto: Alexey Stiop / Shutterstock Foto

Island i en nøddeskal

Stykkíshólmur

I Islands vestligste region forstår man, hvorfor regionen kaldes Sagalandet. Tag dig tid til at opleve Stykkishólmurs mangfoldighed med lava og klippeformationer, gletsjere, vulkansk aktivitet, varme og kolde kilder. Deltag i en række spændende udflugter - fx kajak-, vandre og rideture.

Dag 14
shutterstock_alexey stiop_Reykjavik.jpg
Foto: Alexey Stiop / Shutterstock Foto

Verdens nordligste hovedstad

Reykjavik

Islands hovedstad tilbyder sine besøgende et rigt byliv. Relativt tæt på Reykjavik findes gletsjere, vandfald, gejsere og bjerge. Reykjavik har fine restauranter, museer og butikker. Vi ankommer i morgentimerne, og rejsen slutter her.

18. august 2018

Lokalitet Reykjavik
Oversigt

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension.
 • Flyrejse på økonomiklasse Oslo-Longyearbyen.
 • En hotelovernatning med morgenmad og frokost i Longyearbyen før sejladsen.
 • Vind- og vandtæt jakke.
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land.
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Te og kaffe om bord.

Ikke inkluderet:

 • Rejseforsikring
 • Flyrejse
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge
Om bord Oplevelser Forlæng ferien

Udflugter efter sejladsen

Fuldend ferien med udflugter i Reykjavik inden rejsen

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205