Grønland – Den ultimative fjordekspedition

Grønland – Den ultimative fjordekspedition

Grønland – Den ultimative fjordekspedition

Grønland – Den ultimative fjordekspedition

Rejseinformation 13 dage MS Fram
Afrejse
2. august 2023
Pris fra
kr 46.666
Helpension inkluderet

Sejl fra Island til Grønlands fjerntliggende østkyst, og oplev det episk storslåede ved verdens største vildmark med fjordsystemer.

Grønlands majestætiske fjorde

Fra Reykjavik sejler vi tværs over Danmarksstrædet til Grønlands spektakulære østkyst. Vores destination er Scoresbysund, et kæmpe område med fjorde og gletsjere, der spreder sig ud over 62.000 kvadratkilometer. Du vil bruge de næste ni dage på at udforske denne store, uberørte region.

Roligt mørkt hav reflekterer de tårnhøje bjerge rundt om os, mens vi søger efter hvaler og andre havdyr, inklusive sæler, som af og til kan ses slappe af på isflagerne. Hold udkig efter fugleliv som polarlomvier, sneugler og grønlandske jagtfalke.

Fjerntliggende bosættelser

Scoresbysund er ubeboet, bortset fra bosættelsen Ittoqqortoormiit. Med en befolkning på færre end 500, er det en af de mest fjerntliggende bosættelser i verden. Få indblik i, hvordan de hårdføre indbyggere lever i Ittoqqortoormiit, og hør mere om denne lillebitte bosættelses historie.

Vildmark, der er perfekt for eventyr

Med ekspeditionskrydstogtet følger et væld af inkluderede og tilkøbsudflugter, så du kan fordybe dig i omgivelserne. Vi vil få det bedste ud af forholdene, idet vi sikrer at få så mange landgange, naturvandreture, kajakture og fugleobservationer med som muligt. Foredrag ombord fra vores kyndige ekspeditionsteam vil forbedre din oplevelse yderligere.

Grønland – Den ultimative fjordekspedition Grønland – Den ultimative fjordekspedition
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Islands hovedstad

  2. august 2023

  Dit eventyr starter i verdens nordligst beliggende hovedstad. Reykjavik har en traditionel charme sammenkoblet med et kosmopolitisk livssyn. Denne lille, trygge by har den perfekte størrelse til en vandretur og er pakket med kunst, kultur og historie. Vi anbefaler, at du får mest muligt ud af at være her inden, vi går ombord, hvis du har tid til det.

  Gå en tur langs Laugavegur, hovedstrøget, med dens butikker og udendørs boder, eller tag til den arkitektonisk imponerende katedral Hallgrimskirkja. Kunstelskere kan besøge Reykjavik Kunstmuseum, Nationalgalleriet og de mange mindre gallerier og museer, som ligger spredt rundt i hele byen. Et stop ved Nationalmuseet, Saga Museum og Det Maritime Museum vil lære dig om Islands historie. Pak dit badetøj, hvis du får lyst til en dukkert i en af byens 18 bassiner, hvoraf mange har saunaer og boblebade.

  MS Fram venter på dig i Reykjavik havn. Efter check-in, og når du har hentet din gratis ekspeditionsjakke, vil du have tid til at komme på plads i din afslappende og stilfulde kahyt. Der er en obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter du kan gå rundt og udforske dit nye hjem under rejsen og nyde en førsteklasses oplevelse ombord.

  Velkomstmiddagen om aftenen slutter med en skål ledt an af kaptajnen, der ønsker alle et fornøjeligt eventyr. Derefter møder du ekspeditionsteamet og de vigtigste medlemmer fra besætningen, der vil fortælle om, hvad du kan forvente på din spændende rejse til Grønland.

  Program før sejladsen

  Fra Reykjavik er du kun få timer væk fra gejsere, gletsjere, varme kilder og vandfald – navnet betyder faktisk “den rygende bugt” på grund af dampen fra de omkringliggende, geotermiske kilder. Hvorfor ikke booke et program før sejladsen med os, så du kan tilbringe et par ekstra dage med at opdage Islands berømte Gyldne Cirkel, en cirkel med naturlige højdepunkter, herunder vandfald, nationalparker og gejsere.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Islands hovedstad

 • Dag 2
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

  3. august 2023

  Når vi forlader Island, sejler vi over Danmarksstrædet mod Grønlands bredder. Det er den samme rute, som vikingerne tog, da de migrerede hertil for nogle 1000 år siden. Faktisk følger vi i kølvandet på Erik den Røde, der siges at have været den første europæer til at bosætte sig i Grønland, efter at have taget dertil sammen med sin far i en alder af 10 år.

  Der vil være tid til at slappe af, lære ekspeditionsteamet at kende og undersøge faciliteterne ombord på MS Fram, din komfortable “ekspeditions-basecamp”. I videnskabscentret vil der være foredrag om en række emner, der gør dig parat til dit eventyr forude. Mens du er der, skal du undersøge biblioteket og det videnskabelige udstyr, som du kan benytte under hele krydstogtet.

  De forklarer dig også om de vigtige retningslinjer fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære, hvordan du kan hjælpe med at beskytte dyrelivshabitater og de bedste måder til at holde en sikker afstand fra dyrene, så vi ikke forstyrrer dem.

  Hvis du føler dig aktiv, kan du tage ned i fitnessfaciliteterne og få pulsen op. Den panoramiske sauna tilbyder “udsigt mens du sveder”, og der er boblebade på dækket.

  Senere kan du nyde en drink i den panoramiske Explorer Lounge & Bar og lære nogle af dine medeventyrer at kende eller blot gøre dig det behageligt i en sofa og se bølgerne rulle forbi udenfor.

  Dag 2
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

 • Dag 3-11
  Scoresbysund fjordsystemet

  Største fjordsystem på Jorden

  4. august 2023 - 12. august 2023

  Scoresbysund er et kæmpe fjordområde, der spreder sig som grenene på et træ over et areal på omkring 62.000 kvadratkilometer. Landskabet er helt spektakulært med hvide og blå isbjerge, der flyder i spejllignende farvande omgivet af nøgne sorte og brune bjerge, der tårner sig op omkring os. Det er verdens største fjordområde, og du vil have en dyb følelse af sindsro i løbet af de næste ni dage, når du udforsker denne store, uberørte vildmark.

  Områdets stejle basaltbjerge, hvoraf nogle er 1981 meter høje, skaber ikke kun en betagende baggrund, men giver også ly mod de kølige, arktiske vinde. Derudover har store strækninger af åbent vand ved fjordsystemets munding samt områder, der forbliver isfri selv om vinteren, gjort dette til et fristed for en overflod af Grønlands ikoniske dyreliv. Du kan måske få øje på polarræve og sneharer.

  Fuglelivet trives her. Søkonger, atlantiske søpapegøjer, mallemukkere, sneugler, den grønlandske jagtfalk og svartbagen er blot nogle af de arter, som vi håber på at se. Derudover kan forskellige sæltyper ses på bredderne eller liggende på isflagerne. Hold udkig efter hvaler, som kan ses i farvandene rundt omkring her.

  Kaptajnen og ekspeditionsteamet vil guide os til de mest gunstige steder hver dag, da det er et ekspeditionskrydstogt. Vi vil få det bedste ud af forholdene, idet vi sikrer, at vi kan få så mange landgange, naturvandreture, kajakture og fugleobservationer med som muligt. Mens du udforsker og lærer om dette dyrebare økosystem, vil du føle dig i et med Scoresbysunds store fjordregion.

  Når vi lydløst sejler på vandet, vil du spejde efter dyreliv, fotografere floraen og isbjergene og værdsætte stilheden i denne enorme vildmark. Der er også mulighed for at deltage i vores borgervidenskabsprogrammer, der vil hjælpe med at bevare regionen for dyrelivet og fremtidige generationer.

  På ekspeditionen besøger vi Ittoqqortoormiit – porten til Scoresbysund-fjordsystemet og den eneste permanente bosættelse i regionen. Ittoqqortoormiit, der er beliggende på en imponerende halvø omgivet af havis i ni måneder om året, er det mest fjerntliggende, beboede samfund på den vestlige halvkugle.

  Ittoqqortoormiit blev grundlagt i 1925 som en jagt- og fiskeriby. Fangstkulturen er stadig meget aktiv. Færre end 500 hårdføre sjæle kalder denne fjerntliggende forpost for hjem, og de vil være stolte af at vise dig rundt.

  Hvis vejrforholdene tillader det, forsøger vi at sejle nord om Scoresbysund, mod den evigt skiftende østgrønlandske havis for at spejde efter dyrelivet, inden vi sætter kursen tilbage mod Island.

  • Inkluderet Besøg i bosættelsen Ittoqqortoormiit
  Dag 3-11
  Scoresbysund fjordsystemet

  Største fjordsystem på Jorden

 • Dag 12
  Danmarksstrædet

  Tilbage til Island

  13. august 2023

  Efter at have udforsket Grønlands fjerntliggende skønhed sætter vi kursen tilbage mod Island. Tilbring dagene til søs med at opsummere dine oplevelser med nye venner, studere naturen i videnskabscentret, være med til et foredrag eller to eller bare slappe af på dækket. Hold øje med de havfugle, som følger efter vores skib, eller se om du måske kan få øje på nogle hvaler.

  Ruten “hjem” er højst sandsynligt den samme, som de sidste vikinger tog, da de forlod deres eksperiment med at bo i Grønland i det 15. århundrede. Hvorfor forlod de Grønland? Historikerne kan ikke blive enige, men det synes sandsynligt, at de forsøgte at leve som europæiske landmænd i et miljø, der ikke var gunstigt for deres køer, får og svin. Hvis de blot have taget imod råd fra grønlænderne, kunne deres efterkommere stadig være at finde der i dag.

  Mens du reflekterer over dit krydstogt, kan du nu påskønne, hvilket dyrebart sted Grønland er. Fra fjordsystemernes skrøbelige økologi og den flydende is og gletsjernes overjordiske elegance håber vi, at den skønhed, du har oplevet, har sat sit præg på dig.

  Dag 12
  Danmarksstrædet

  Tilbage til Island

 • Dag 13
  Reykjavik

  Ekspeditionsrejsen slutter

  14. august 2023

  Vi siger pænt farvel til MS Fram, når vi ender der, hvor vi startede, i den skønne by Reykjavik. Du har nu mulighed for at se alle de steder, du ikke nåede, da vi ankom. Hvis du vil afslutte dit eventyr på et højt plan, er du på det rette sted til at gøre det. Reykjaviks gallerier, restauranter og spaer er nogle af de bedste.

  Hvis du vil udforske mere af Island, hvorfor så ikke bruge et par ekstra dage i Reykjavik og opleve de omkringliggende, geotermiske seværdigheder? Som en måde at tjekke ud fra dit eventyr på, er der kun få ting, der overgår at slappe af i vulkansk vand omgivet af skønhed.

  Vi er sikre på, at du vil havde haft en fantastisk oplevelse med at sejle langs Grønlands østkyst med os. Vi håber at se dig igen i fremtiden til flere eventyr.

  Program efter sejladsen

  Hvorfor ikke tilføje et af vores programmer efter sejladsen, inden du tager hjem? Du kan nyde de fantastiske landskaber på Islands sydkyst og besøge de spektakulære vandfald Seljalandsfoss og Skógafoss. Du vil også få den berømte strand Reynisfjara at se, med dens blæksorte sand og besynderlige formationer af basaltsøjler – en virkelig fantastisk afslutning på en episk rejse.

  Dag 13
  Reykjavik

  Ekspeditionsrejsen slutter

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
2.

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Mange inkluderede udflugter

Aktiviteter om bord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om