Grønland – Den ultimative fjord- og nationalparksekspedition

Grønland – Den ultimative fjord- og nationalparksekspedition

Grønland – Den ultimative fjord- og nationalparksekspedition

Grønland – Den ultimative fjord- og nationalparksekspedition

Rejseinformation 13 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejse
24. august 2022
Pris fra
kr 59.506
Helpension inkluderet

Rejs fra Island til Grønlands fjerntliggende østkyst, og oplev dyrelivet og det episk storslåede ved verdens største nationalpark, den vilde ødemark og de mange fjorde.

Det storslåede Østgrønland

Fra Reykjavik sejler vi tværs over Danmarksstrædet til Grønlands spektakulære østkyst. Vores første destination er Scoresbysund, et kæmpe område med fjorde og gletsjere, der spreder sig ud over 62.000 kvadratkilometer. Du vil bruge de næste 4 dage på at udforske denne store, uberørte region.

Roligt mørkt hav reflekterer de tårnhøje bjerge rundt om os, mens vi søger efter hvaler og andre havdyr, inklusive sæler, som af og til kan ses slappe af på isflagerne. Hold udkig efter fugleliv som polarlomvier, sneugler og grønlandske jagtfalke.

Den største nationalpark i verden

Herefter udforsker vi Grønlands Nationalpark, et internationalt biosfærereservat. Besøgstallet er begrænset i dette 970.000 kvadratkilometer store vildmarksområde, og Hurtigrutens ekspertise og erfaring betyder, at du vil være en af de heldige få til at opleve dette arktiske paradis.

På grund af fraværet af mennesker vrimler det med vilde dyr på dette fredelige fristed, og du kan måske få øje på sneharer, moskusokser og endda isbjørne. Havene er fyldt med funklende, blålige isbjerge, og du vil komme tæt på naturen på guidede gåture og kajakture. Dette ekspeditionskrydstogt til et af de mest fjerntliggende steder på planeten vil blive en uforglemmelig oplevelse.

Grønland – Den ultimative fjord- og nationalparksekspedition Grønland – Den ultimative fjord- og nationalparksekspedition
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Islands hovedstad

  24. august 2022
  Forventet afgangstid er 20:00

  Dit eventyr starter i verdens nordligst beliggende hovedstad. Reykjavik har en traditionel charme sammenkoblet med et kosmopolitisk livssyn. Denne lille, trygge by har den perfekte størrelse til en vandretur og er pakket med kunst, kultur og historie. Vi anbefaler, at du får mest muligt ud af at være her inden, vi går ombord, hvis du har tid til det.

  Gå en tur langs Laugavegur, hovedstrøget, med dens butikker og udendørs boder, eller tag til den arkitektonisk imponerende katedral Hallgrimskirkja. Kunstelskere kan besøge Reykjavik Kunstmuseum, Nationalgalleriet og de mange mindre gallerier og museer, som ligger spredt rundt i hele byen.

  Et stop ved Nationalmuseet, Saga Museum og Det Maritime Museum vil lære dig om Islands historie. Pak dit badetøj, hvis du får lyst til en dukkert i en af byens 18 bassiner, hvoraf mange har saunaer og boblebade.

  Fra Reykjavik er du kun få timer væk fra gejsere, gletsjere, varme kilder og vandfald – navnet betyder faktisk “den rygende bugt” på grund af dampen fra de omkringliggende, geotermiske kilder. Hvorfor ikke booke et program før sejladsen med os, så du kan tilbringe et par ekstra dage med at opdage Islands berømte Gyldne Cirkel, en cirkel med naturlige højdepunkter, herunder vandfald, nationalparker og gejsere.

  Ekspeditionsskibet venter på dig i Reykjaviks havn. Efter check-in, og når du har hentet din gratis ekspeditionsjakke, vil du have tid til at komme på plads i din afslappende og stilfulde kahyt. Der er en obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter du kan gå rundt og udforske dit nye hjem under rejsen og nyde en førsteklasses oplevelse ombord.

  Velkomstmiddagen om aftenen slutter med en skål ledt an af kaptajnen, der ønsker alle et fornøjeligt eventyr. Derefter møder du ekspeditionsteamet og de vigtigste medlemmer fra besætningen, der vil fortælle om, hvad du kan forvente på din spændende rejse til Grønland.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Islands hovedstad

 • Dag 2
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

  25. august 2022

  Når vi forlader Island, sejler vi over Danmarksstrædet mod Grønlands bredder. Det er den samme rute, som vikingerne tog, da de migrerede hertil for nogle 1000 år siden. Faktisk følger vi i kølvandet på Erik den Røde, der siges at have været den første europæer til at bosætte sig i Grønland, efter at have taget dertil sammen med sin far i en alder af 10 år.

  Du vil have tid til at slappe af, lære dit ekspeditionsteam at kende og undersøge faciliteterne ombord. I videnskabscentret vil der være foredrag om en række emner, der gør dig parat til dit eventyr forude. Mens du er der, skal du undersøge biblioteket og det videnskabelige udstyr, som du kan benytte under hele rejsen.

  De forklarer dig også om de vigtige retningslinjer fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære, hvordan du kan hjælpe med at beskytte dyrelivshabitater og de bedste måder til at holde en sikker afstand fra dyrene, så vi ikke forstyrrer dem.

  Hvis du føler dig aktiv, kan du tage ned i fitnessfaciliteterne og få pulsen op. Den panoramiske sauna tilbyder “udsigt mens du sveder”, og der er boblebade og opvarmet pool på dækket.

  Senere kan du nyde en drink i den panoramiske Explorer Lounge & Bar og lære nogle af dine medopdagelsesrejsende at kende eller blot gøre dig det behageligt i en sofa og se bølgerne rulle forbi udenfor.

  Dag 2
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

 • Dag 3-7
  Scoresbysund fjord

  Største fjord på Jorden

  26. august 2022 - 30. august 2022

  Scoresbysund er et kæmpe fjordområde, der spreder sig som grenene på et træ over et areal på omkring 62.000 kvadratkilometer. Landskabet er helt spektakulært med hvide og blå isbjerge, der flyder i spejllignende farvande omgivet af nøgne sorte og brune bjerge, der tårner sig op omkring os. Det er verdens største fjordområde, og du vil have en dyb følelse af sindsro i løbet af de næste 4 dage, når du udforsker denne store, uberørte vildmark.

  Områdets stejle basaltbjerge, hvoraf nogle er 1981 meter høje, skaber ikke kun en betagende baggrund, men giver også ly mod de kølige, arktiske vinde. Derudover har store strækninger af åbent vand ved fjordsystemets munding samt områder, der forbliver isfri selv om vinteren, gjort dette til et fristed for en overflod af Grønlands ikoniske dyreliv. Du kan måske få øje på polarræve og sneharer her.

  Fuglelivet trives her. Søkonger, atlantiske søpapegøjer, mallemukkere, sneugler, den grønlandske jagtfalk og svartbagen er blot nogle af de arter, som vi håber på at se. Derudover kan forskellige sæltyper ses på bredderne eller liggende på isflagerne. Hold udkig efter hvaler, som kan ses i farvandene rundt omkring her.

  Da dette er et ekspeditionskrydstogt, vil kaptajnen og ekspeditionsteamet guide os til de mest gunstige steder hver dag. Vi vil få det bedste ud af forholdene, idet vi sikrer, at vi kan få så mange landgange, naturvandreture, kajakture og fugleobservationer med som muligt. Mens du udforsker og lærer om dette dyrebare økosystem, vil du føle dig i et med Scoresbysunds store fjordregion.

  Dag 3-7
  Scoresbysund fjord

  Største fjord på Jorden

 • Dag 8-11
  Grønlands Nationalpark

  Den største nationalpark i verden

  31. august 2022 - 3. september 2022

  Ord er næppe nok til at beskrive den fantastiske ro og det storslåede, du vil opleve i den største nationalpark i verden. Det er også den mindst besøgte park på Jorden, og kun et lille antal ekspeditioner får lov til at komme på besøg i løbet af den korte sommersæson. Takket være vores ekspertise og erfaring her, er vi en af dem.

  Du vil se magiske fjorde og kæmpe isbjerge, mens dyrelivet inkluderer harer, moskusokser og polarræve, som strejfer omkring langs kyster og på tundraen. Du er måske endda så heldig, at du også får øje på isbjørne. Disse sky skabninger befinder sig normalt spredt ud over denne enorme region, hvilket gør det til et virkeligt højdepunkt, hvis det lykkes os at finde dem.

  Bortset fra gamle fangsthytter, nogle videnskabelige forskningsstationer og en militær forpost er der meget få spor af menneskeliv i denne 970.000 kvadratkilometer store park. De eneste andre mennesker, vi måske støder på, er rangere fra Sirius-patruljen, som overvåger området på hundeslæder. Ellers er dette et af de mest stille steder på Jorden, og du vil have en dyb følelse af fred, mens vi udforsker denne smukke vildmark.

  Grønlands Nationalpark er et internationalt biosfærereservat, og vi vil naturligvis respektere det skrøbelige økosystem og ikke efterlade nogen spor. Kaptajnen og ekspeditionsteamet vil vurdere isforholdene og vælge de bedste placeringer for landgange hver dag. Du kan også nyde spændende, valgfri aktiviteter, såsom kajakroning og lange, guidede vandreture i naturen samt tage en forfriskende dukkert i det iskolde vand – hvis du er modig nok!

  Bortset fra at få øje på dyrelivet, fotografere flora og isbjerge og værdsætte stilheden er der også mulighed for at deltage i vores videnskabsprogrammer for civile, som vil hjælpe med at bevare regionens dyreliv, også for fremtidige generationer.

  Dag 8-11
  Grønlands Nationalpark

  Den største nationalpark i verden

 • Dag 12
  Irmingerhavet

  Tilbage til Island

  4. september 2022

  Efter at have udforsket Grønlands fjerntliggende skønhed sætter vi kursen tilbage mod Island. Tilbring dagene til søs med at opsummere dine oplevelser med nye venner, studere naturen i videnskabscentret, være med til et foredrag eller to eller bare slappe af på dækket. Hold øje med de havfugle, som følger efter vores skib, eller se om du måske kan få øje på nogle hvaler.

  Ruten “hjem” er højst sandsynligt den samme, som de sidste vikinger tog, da de forlod deres eksperiment med at bo i Grønland i det 15. århundrede. Hvorfor forlod de Grønland? Historikerne kan ikke blive enige, men det synes sandsynligt, at de forsøgte at leve som europæiske landmænd i et miljø, der ikke var gunstigt for deres køer, får og svin. Hvis de blot have taget imod råd fra inuit-grønlænderne, kunne deres efterkommere stadig være at finde der i dag.

  Mens du reflekterer over din rejse, kan du nu påskønne, hvilket dyrebart sted Grønland er. Fra fjordområdernes skrøbelige økologi og den flydende is og gletsjernes overjordiske elegance håber vi, at den skønhed, du har oplevet, har sat sit præg på dig, og at dit ekspeditionskrydstogt har været en livsændrende oplevelse.

  Dag 12
  Irmingerhavet

  Tilbage til Island

 • Dag 13
  Reykjavik

  Islands stilfulde hovedstad

  5. september 2022
  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Ekspeditionsskibet vil komme tilbage til den islandske hovedstad i dag. Når du er gået i land, hvorfor så ikke prøve nogle af de ting, du måske gik glip af i denne charmerende og kompakte by, inden vores rejse startede?

  Vi er sikre på, at du vil have haft en fantastisk oplevelse langs Grønlands østkyst med os, og vi håber at se dig igen i fremtiden for flere eventyr.

  Hvis du vil udforske mere af Island, hvorfor så ikke tilføje et af vores programmer efter sejladsen, inden du tager hjem, eller du kan blot forlænge dit ophold for at nyde Reykjavik og de omkringliggende, geotermiske attraktioner.

  Dag 13
  Reykjavik

  Islands stilfulde hovedstad

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
24.

Aktuelle tilbud:

 • Bestil Trygt

  Vores populære Bestil Trygt-ordning giver dig ro i sindet i forhold til din næste eventyrrejse med os.
  Bestil Trygt-ordningens fordele gælder for alle nye bestillinger, der foretages mellem 16. februar 2022 og 30. juni 2022 for ekspeditionskrydstogter med afrejse 31. december 2022 eller tidligere.
  Læs mere og bestil

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Mange forskellige inkluderede udflugter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du opfylder alle visumkrav ved indrejse
 • Der forventes ikke drikkepenge
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om