Ekspedition til tre arktiske øer

Spitsbergen - Grønland - Island

Dramatiske landskaber, ekstrem isolation og unikt dyreliv. Tag med på en eventyrrejse til de tre største øer i Arktis - Spitsbergen (Svalbard), Grønland og Island. Vær klar til at møde med elementerne i den arktiske vildmark, når vi kommer tættere på den rå og uberørte natur end på nogen anden med ekspeditionsskibet M/S Fram.

 • Tag med på en eksklusiv ekspedition til Grønland, Spitsbergen og Island
 • Oplev verdens største nationalpark med mulighed for at se isbjørne, moskusokser, polarharer, grønlandsfalke og polarulve
 • Oplev uberørte landskaber, dybe fjorde og høje fjelde
 • Udnyt muligheden for at se nordlys - et magisk vinterfænomen.

Oversigt

Ingen anden oplevelsesrejse på den nordlige halvkugle kan matche denne, der går til de tre største øer i Arktis - Spitsbergen (Svalbard), Grønland og Island.

Isbjørnens rige - Svalbard

Efter et kort stop i Longyearbyen sejler vi nordpå til Nordvest-Spitsbergen Nationalpark. Dette område er domineret af store gletsjere og et typisk alpint landskab med overvældende kontraster lige fra frodige dale til stenede moræner, fra stejle bjergskråninger til gletsjere, der kaster sig i havet. Her besøger vi de imponerende fjorde Kongsfjorden og Magdalenefjordm hvor de dramatiske omgivelser beretter endnu flere dramatiske historier.

På 78 º 55 ' Nord besøger vi Ny-Ålesund, en af ​​verdens nordligste permanente bosættelser, der er center for avanceret polarforskning.

Havdage uden spor af mennesker og andre skibe

Det er sikkert, når vi begynder at sejle langs ​​Grønlands kyst, at du begynder at lægge mærke til, hvordan det føles at være ganske alene i et fjernt hjørne af verden. Oplevelsen af ​​fjordene i Nordøstgrønland udfordrer dine begreber om afstand, størrelse og form, simpelthen fordi disse fjorde er blandt verdens største. Det dramatiske alpine landskab har hængende gletsjere og skyhøje granitvægge, så langt øjet kan se. I denne del af verden er der større chance for at møde polarulve eller isbjørne end mennesker.

Bliv en del af sagaen

I turens sidste dage har vi base i Vestfjordene på Island, hvor vi udforsker uspoleret natur, der er overdrysset med vandfald, rislende bække, bjerge og dale og steder, der kendes fra sagaerne: Grundarfjörður, Flateyri og Ísafjörður. Derefter slutter den arktiske eventyrrejse, og rejsens sidste havn er Reykjavik.

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension.
 • Flyrejse mellem Oslo og Longyearbyen på økonomiklasse.
 • En overnatning på hotel inklusive morgenmad i Longyearbyen før sejladsen.
 • Transfer fra hotel til skib i Longyearbyen
 • Vind- og vandtæt jakke.
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land.
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Te og kaffe om bord.

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser, der ikke er nævnt ovenfor.
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer.
 • Bagagehåndtering.
 • Tilvalgsudflugter.
 • Drikkepenge.

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person i dobbeltkahyt.
 • Alle planlagte landgange er afhængige af vejr- og isforhold.
 • Program og rejserute kan ændres.
 • Helbredsattest kræves.
 • Pris på enekahyt kan oplyses.

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse 24. august 2017

Afrejsehavn Oslo / Longyearbyen
Dag 1
1200x600_Oslo_©Hans_Henrik_Nilsen_day1.png
Foto: Henrik Nilsen Foto

Fra Oslo til Svalbard


Lokalitet: Oslo / Longyearbyen

Norges hovedstad, Oslo, omtaltes ofte som "det blå, det grønne og byen i mellem". Skov, søer, bakker og en fjord omgiver byen. I centrum er der en meget varieret arkitektur, en stærk café- og bar-kultur, top restauranter, uendelige indkøbsmuligheder, og et stort og synligt indvandrersamfund, der sætter et farverigt præg på byen.

Afrejse om aftenen med fly til det højarktiske - Svalbard.

Dag 2
1200x600_Longyearbyen_©Linda_Rayner_day2.png
Foto: Linda Rayner Foto

Halvvejs mellem Norge og Nordpolen


Lokalitet: Longyearbyen

Svalbard-øerne ligger i Det Arktiske Ocean / Ishavet, halvvejs mellem Norge og Nordpolen. Midt i den mægtige og vilde natur ligger den norske by Longyearbyen. Efter overnatning på hotel kan man deltage i en sightseeingtur i Longyearbyen før sørejsen med MS Fram.

Dag 3
1200x600_Kongsfjorden_©Esther_Kokmeijer_day3.png
Foto: Esther Kokmeijer Foto

Spektakulære landskaber og interessant historie


Lokalitet: Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark

Den første nationalpark, vi besøger, dækker Spitsbergens nordvestlige hjørne. Området er præget af store indre gletsjere og et typisk alpint landskab med grønne områder og moræner som kontrast. Vi fortsætter ind i Kongsfjord og Magdalenefjord, der både har spektakulære landskaber og interessant historie. På 78 º 55 ' Nord besøger vi Ny-Ålesund, der var udgangspunkt for mange Nordpols-ekspeditioner i gamle dage og nu er hjemsted for en avanceret højarktiske forskningsstation.

Dag 4
1200x600_Sea_©Hurtigruten_day4.png
Foto: Hurtigruten Foto

Til søs


Lokalitet: Til søs

Tilbring en afslappende, men spændende dag på havet. Ekspeditionsholdets foredragsrække begynder, og man kan nyde dyrelivet fra dækket.

Dag 5-11
1200x600_Greenland_NP_©Chelsea_Claus-day5-11.png
Foto: Chelsea Claus Foto

Et fjernt hjørne af kloden


Lokalitet: Grønlands Nationalpark

Når vi ankommer til verdens største nationalpark, kan man begynde at dvæle ved tanken om, at vi er helt alene i et fjernt hjørne af kloden. Bortset fra nogle forladte pelsjæger-stationer, en vejrstation og Sirius-slædepatruljen er der absolut ingen tegn på mennesker her.

Dag 12
1200x600_Ittoqqortoormiit_©Sandra_Walser_day12.png
Foto: Sandra Walser Foto

Grønlands mest isolerede by


Lokalitet: Ittoqqortoormiit (Scoresbysund)

I Grønlands mest isolerede by (cirka 450 indbyggere) ved verdens længste fjord, kan man besøge museet, kirken og en fotoudstilling eller gå rundt på egen hånd.

Dag 13
vigur-island.jpg

Vestfjordene, Island


Lokalitet: Vigur Island

Vi tager til Vestfjordene Island og Vigur Island, en af de største øer i området. Vigurs smukke landskab giver en følelse af tidløshed, og familien, der bor her baserer deres levebrød primært på turisme sammen med æg og fjer fra fugle på øen. Den eneste overlevende vindmølle i landet er sat op her som den mindste posthus i Europa.

Øen er omkring 2 km lang og 400 m bred og kan kun rumme besøgende i små grupper. En lokal guide vil vise vejen med en afslappet gåtur på øen, hvorefter lette forfriskninger vil blive serveret.
Om eftermiddagen, forlader skibet bugten for at starte den sidste del af rejsen - sejlaset langs den vestlige del af øen på vej til Reykjavik.

Dag 14
1200x600_Reykjavik_©Hotel_Reykjavik_centrum_day14.png

Islands hovedstad


Lokalitet: Reykjavik

Islands hovedstad frister sine besøgendes nysgerrighed. Relativt tæt på Reykjavik findes gletsjere, vandfald, gejsere og bjerge. Reykjavik har også et stort udvalg af restauranter, museer og butikker. Vi ankommer i morgentimerne, og her slutter rejsen.

Ankomst 6. september 2017

Lokalitet Reykjavik, Island
Om bord Oplevelser

Udflugter

Giv din indre eventyrer en udfordring og oplev alt det, denne sejlads tilbyder, på Hurtigrutens mangfoldige udvalg af valgfrie udflugter.

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan oplevee på en rejse til Grønland

Fotos

Oplev Grønlands unikke dyreliv og historie

Forlæng ferien

Forlæng ferien

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205