Ekspedition under midnattssolen til Thule

Kangerlussuaq, Grønlands iskant, Kangerlussuaq

Mærk naturens kræfter i Arktis. Se Grønlands indlandsis, der strækker sig 2.400 kilometer nordpå og dækker 80 % af Grønland. Udforsk den fantastiske vestkyst og bygder som Dundas og Siorapaluk - de nordligste naturlige samfund i verden, og rør ved et isbjerg med dine bare hænder i Ilulissat Isfjord.

  • Sejl så langt nordpå som til Qaanaaq (Thule) længst mod nord i Grønland.
  • Oplev bopladser, der kun kan nås med båd - verdens nordligste samfund.
  • Oplev Illulissat Isfjord - på UNESCOs verdensarvliste
  • Nyd vandre- og kajakture og andre aktiviteter under midnatssolen

Oversigt

Stå på den gigantiske indlandsis og sejl derefter op til kanten af den arktiske havis 

Grønlands arktiske vildmark er noget af verdens mest spektakulære og uspolerede natur. Grønland er verdens største ø, og dens frosne kyst har været vidne til fødslen af nogle af naturens mest betagende skabninger. Kampen for overlevelse har skabt en sund respekt for miljøet hos beboerne, og vi er vidne til det unikke samspil mellem menneske og natur, når vi sejler i et landskab, der er rigt på kultur, historie og dyreliv og ind i de ekstreme nordlige områder under midnatssolen. 

Inuitternes jægerkultur

Mærk naturens kræfter og lær noget om de bemærkelsesværdige mennesker, der bor i området. I Grønland har jagt og fiskeri været en afgørende del af livet i over 4.000 år. Gennem generationer har inuitterne skabt og forfinet unikke produkter - blandt andre kajakker, harpuner, fuglespyd og højkvalitetstøj lavet af dyreskind og pels. Den kendsgerning, at selv sammenpresset sne, i form af en igloo, kan anvendes som midlertidigt læ, viser kulturens ekstraordinære evne til at udnytte naturens materialer. 

Vild og majestætisk natur

Oplev sjældent besøgte bopladser i det høje nord såsom Upernavik og Siorapaluk.

Se Grønlands kolossale isbjerge kælve i havet, udforsk lange fjorde, frodige enge og en bred vifte af dyreliv. Grønlands markante dy - moskusokser, rensdyr, narhvaler og hvalrosser - er blandt dem, du har stor chance for at se - især når vi er tæt på ekspeditionens udgangspunkt, Kangerlussuaq. På daglige landgange og udflugter, herunder kajak- og vandreture og andre aktiviteter oplever du det autentiske Grønland og møder de mennesker, der bor her.

Rejsens pris inkluderer:

• Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension om bord
• Flyrejse på økonomiklasse fra København til Kangerlussuaq og retur
• Transport fra lufthavn til skib og retur i Kangerlussuaq
• Udflugt til indlandsisen inklusive middag efter ekspeditionen
• Vind- og vandafvisende jakke
• Landgange med små både og aktiviteter om bord og i land
• Professionelt engelsktalende ekspeditionsskib, der holder foredrag og deltager i landinger og aktiviteter
• Te og kaffe om bord 

Ikke inkluderet:

• Rejseforsikring
• Håndtering af bagage
• Tilvalgsudflugter
• Drikkepenge

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

30.Juli 2018 og 14.August 2018

Afrejsehavn København / Kangerlussuaq
Dag 1
Kangerlussuaq_Greenland.jpg

Med fly mod nord


Lokalitet: København / Kangerlussuaq

Ekspeditionen starter med en flyvning fra Danmarks charmerende hovedstad, København. Mindre end fem timer senere lander du i Kangerlussuaq i Grønland. Den lille lufthavn er den vigtigste port til Grønland, og ved ankomsten er der transport til M/S Fram.

Dag 2
12776152883_e4f4668fc3_o_Humbert_Entress-Visit_Greenland.jpg

Oplev Diskobugten


Lokalitet: Sisimiut

En fantastisk sejlads i Diskobugten med dyreliv og spektakulær natur. Farverige landsbyer klamrer sig til ru, klippefyldte bakker ved fødderne af bjergene foran indlandsisen. Deltag i kajak- og vandreture og andre aktiviteter. I Sisimiut kan du se kunstnerne lave smykker og kunsthåndværk af knogler, læder og metal. Deltag i en sightseeing-tur eller gå rundt og smag grønlandske specialiteter på en restaurant.

Dag 3
Qeqertarsuaq_decker-IMG_7976.jpg

Dyb fjord, bjerge og varme kilder


Lokalitet: Qeqertarsuaq

Qeqertarsuaq på Disko-øen har mange naturforekomster - blandt andre en dyb fjord, bjerge op til 1919 meter, varme kilder og søjleformede basaltklipper, der vidner om vulkansk historie. Naturen omkring Qeqertarsuaq er mere frugtbar med kvan og andre arter end andre steder i Nordgrønland. Deltag i tilvalgsudflugter - fx en byvandring, kajak- eller bådtur. Hvis du kan lide arkæologi og historie, bør du helt sikkert besøge museet. Alternativt kan du slentre rundt i bygden på egen hånd.

Dag 4
Boy-in-Inuit-kayak_Visit-Greenland-Glenn-Mattsing.jpg

Efterlad et stykke af dit hjerte i byen ved det hjerteformede bjerg


Lokalitet: Uummannaq/ Ukkusissat

Det siges, at når man besøger Uummannaq, bliver et stykke af ens hjerte på øen for evigt. Uanset, om det er det magiske hjerteformede bjerg eller lyden af syngende børn, er der masser af andre charmerende ting at opleve Og du kan lære noget om inuitkultur og opleve det store landskab med alle sanser. I Ukkusissat er de små huse krøbet sammen i den enorme natur. Hurtigrutens tilvalgsudflugter omfatter møder med befolkningen og en bådtur til Qilakitsoq, hvor mumier fra Thule-perioden blev fundet.

Dag 5
Davis_Straights_shutterstock_189212321.jpg

Sejlads mod nord


Lokalitet: Til søs

Når vi sejler mod nordvest langs Davisstrædet mod Lauge Koch-kysten fra 71 ° til 76 ° Nord, passerer vi nogle af Grønlands nordligste bygder. I de barske og afsidesliggende områder er livet en konstant kamp mod elementerne, og du kan lære mere om dette af ekspeditionsholdets informative foredrag.

Dag 6
DSC_4556_Topaz.jpg

Det gamle Thule


Lokalitet: Dundas

Der er bevis for, at der i 900 år har boet mennesker i bygden, der nu er kendt som Dundas. Lige nord for Dundasbjerget er en række arkæologiske udgravninger, herunder Comer's Midden (opkaldt efter hvalfangstkaptajnen George Comer) fra 1916, hvor flere ruiner og affaldsdynger med skaller, dyreknogler og andet affald er blevet fundet. I 1910 etablerede den danske opdagelsesrejsende Knud Rasmussen en handelsstation i det nordvestlige Grønland og opkaldte den efter den mytiske ø Thule. Knud Rasmussen foretog adskillige ekspeditioner fra Thule i Arktis, hvor han undersøgte eskimostammer og forskede i deres myter og legender. USA-flybasen (Dundas) blev oprettet på den gamle handelsstation under Anden Verdenskrig og er fortsat i brug.

Dag 7
Siorapaluk_7318.jpg

Civilisationens sidste udpost


Lokalitet: Siorapaluk

Siorapaluk betyder "et mindre, sandet sted". Bygden ligger bag en lille sandstrand. Højde sandstensbjerge i røde og lilla toner omgiver landsbyen og slutter ved havet i en smal sandstribe, og der er en gletsjer i bunden af den lille Robertson-fjord. Siorapaluk er verdens nordligste beboede bygd. Den ligger så langt mod nord, som man kan komme i Grønland, men der er elektricitet, toiletter og en butik. Siorapaluk er dybest set civilisationens sidste udpost, kun 1362 km fra Nordpolen. Mange af indbyggerne er direkte efterkommere fra den sidste migration af inuitter fra Canada. Den vigtigste indtægtskilde her kommer fra naturen. Der er gode fiskemuligheder i området, og der jages fugle, ræve og harer, sæler og hvalrosser. Tag med i land for at udforske denne unikke arktiske udpost.

Dag 8-9
8400843703_331770cd05_o.jpg

Forsøg på at nå 80 ° Nord


Lokalitet: Til søs

Vi sejler til kanten af isen i kølvandet efter pionerer og opdagelsesrejsende, der sejlede her for at udforske det høje nord og videre op mod Nordpolen. Vi sejler i farvandet, der kaldes Kane-bassinet mellem Grønland og Canadas nordligste ø, Ellesmere Island. Vi forsøger at nå 80 ° Nord. Området er kendt som Nordvandet (Pikialasorsuaq på Grønlandsk), det største isfri havområde mellem Grønland og Canada. Her er det meste af Baffin Bugtens havliv koncentreret.

Dag 10
VG-Fram-2015-59.jpg

På toppen af verden


Lokalitet: Qaanaaq (Thule)

Qaanaaq (Thule) var den første del af Grønland, der blev koloniseret af inuitter fra vest for mere end 4500 år siden. Gamle filosoffer kaldte det Ultima Thule (det yderste Thule) eller kanten af ??kendt territorium. Grønlænderne kaldte området Avanersuaq, det store nord. Og det er virkelig det ekstreme nord, da den nordligste by i Grønland kun er 30 km fra Canada. I 1953 blev den oprindelige bygd flyttet 200 km nord for Murchison-sundet, fordi flystøj fra den amerikanske luftbase i nærheden forstyrrede dyrelivet, som inuitter er afhængige af. Traditionel jagt efter sæler, hvaler og isbjørne er bygdens vigtigste erhverv. De mennesker, der bor her, har stor betydning for inuitternes identitet som kraftfulde og banebrydende mennesker, og de betragtes ofte som stolte af at være de ægte opfindere af kunsthåndværk og jagt fra kajak og hundeslæde. Besøg Ultima Thule-souvenirbutikken for at købe ægte og original kunst og kunsthåndværk fra Qaanaaq-distriktet.

Dag 11
08-Ilulissat-45.jpg

Mod syd


Lokalitet: Til søs

Nyd en dag på havet, mens vi sejler langs Grønlands fjerne nordvestkyst. Hold udkig fra dækket efter vilde dyr eller overvær et af ekspeditionsholdets foredrag.

Dag 12
15266330271_7d2f3cc114_o_Mads-Pihl-visitgreenland.com.jpg

En bugt med øer og is


Lokalitet: Upernavik

Upernavik-øgruppen har øer, så langt øjet kan se, Upernavik Isfjord mod nord og verdens største fuglefjeld, Apparsuit, mod syd. I århundreder er de lokale migreret til Upernavik i løbet af foråret for at drage fordel af de rige jagtmarker. Mange af de lokale går på jagt og fiskeri, og i august er der moskusokse-jagtsæson i baglandet. Den lille bygd ligger ved 72 ° 47 ' Nord og 56 ° 10' Vest, 800 km nord for Polarcirklen, og alt er inden for gåafstand. Byen er også hjemsted for verdens nordligste frilandsmuseum, hvor du kan lære noget om koloni- og vikinghistorier. Når man udforsker farvandet i kajak, kan man blive overrasket over at opdage, at en fjern ø viser sig at være et massivt isbjerg i stedet.

Dag 13
Eqip_Sermia_Glacier_084_CIMG1168.jpg

Oplev naturens ægte kræfter


Lokalitet: Eqip Sermia

I dag er der unik mulighed for at opleve naturens sande magt på besøg på Eqip Sermia-gletsjeren, der kælver isbjerge i det åbne hav. Vi bruges skibets landgangsbåde for at komme i land i det smukke område. Har du lyst til at være mere aktiv, kan du tage en kort vandretur på egen hånd i området. Alle, der går i land, er inviteret til grillmiddag med en fantastisk udsigt over gletsjeren.

Dag 14
Greenland_Fram_06-07-2012_Ilulissat_2537_edit.jpg

Is overalt


Lokalitet: Ilulissat

Ilulissat ligger i den fantastiske natur i Ilulissat Isfjord. Området kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Lige uden for byen, ved fjordens munding, kan man ofte se enorme isbjerge, der er gået på grund. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, der er en af de mest produktive gletsjere på den nordlige halvkugle. Disse mægtige isbjerge er unikke, og ikke to er ens. Det er mirakuløst, hvordan de skifter farve fra hvid og blå til orange og røde nuancer, når isbjergets overflade rammes af midnatssolen. Hør isbjergenes lyde, når de revner og rumler, så det giver ekko fra den ene ende af Ilulissat til den anden. Hurtigruten tilbyder en bred vifte af tilvalgsudflugter såsom vandreture, historiske byrundture og en bådtur til Isfjorden.

Dag 15
Greenland_Fram_30-06-2012_Itilleq_1185_edit.jpg

Polarcirkellandsbyen


Lokalitet: Itilleq

Itilleq betyder "hulen", og som navnet antyder, ligger den lille bygd i et hul, der er majestætisk omgivet af høje bjerge og gletsjere. Polarcirklen passerer kun 200 meter syd for landsbyens centrum, så Itilleq har med rette titlen Polarcirkellandsbyen. De 130 mennesker, der bor her, er primært beskæftiget med jagt og fiskeri. Øen har ikke ferskvand, så beboerne bruger et anlæg, der laver ferskvand af havvand. Byens kirke har en interessant historie: Den blev bygget i Thule (Umanak, Nord-Grønland) i 1930 og blev flyttet til Itilleq i 1963.

Dag 16
26_Kangerlussuaq-6669.jpg

Ekspeditionsrejsen slutter


Lokalitet: Kangerlussuaq

Når vi kommer til Kangerlussuaq, slutter ekspeditionsrejsen med M/S Fram. Benyt muligheden for en sidste udflugt - til Grønlands indlandsis. Det enorme isområde strækker sig 2400 kilometer mod nord og op til 3200 meter over havoverfladen. Vejen til iskanten går gennem smukke landskaber - fra arktisk vildmark og tundra med lavtvoksende buske til bakket terræn med bjergtagende udsigter over landskaberne. Flyet til København letter sent om aftenen.

Dag 17
1200x600_Copenhagen_©Heather_Poon_day1.png
Foto: Heather Poon Foto

En vidunderlig by


Lokalitet: København

Du ankommer til Danmarks hovedstad tidligt om morgenen og har måske tid til at opleve byen, inden du eventuelt skal videre.

15. august 2018 og 30. august 2018

Lokalitet København
Om bord Oplevelser

Udflugter på rejsen

Oplev alt, hvad Grønland tilbyder på Hurtigrutens mangfoldige tilvalgsudflugter.

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan oplevee på en rejse til Grønland

Forlæng ferien

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205