Diskobugten – Grønlands hjerte

Diskobugten – Grønlands hjerte

Diskobugten – Grønlands hjerte

Diskobugten – Grønlands hjerte

Rejseinformation 16 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejser
8 afgange mellem jun 2023 og jul 2024
Pris fra
kr 64.198
Helpension inkluderet

16-dages ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønland med besøg ved Diskobugten

Spektakulære Vestgrønland

Når vi sejler fra Reykjavík, bringer vores banebrydende skib os til fjerntliggende steder, som kun få får at se. Deltag i en traditionel kaffemik med qaqortoq-folket, oplev ældgamle traditioner ved Sisimiut og nyd betagende fjorde, gletsjere og dyreliv, når vi kommer til et UNESCO-vidunder.

Den forførende Diskobugt

Oplev Evighedsfjordens rolige skønhed, inden vi sejler til Nuuk, Grønlands fotogene hovedstad. Den imponerende panoramaudsigt over Prins Christians Sund er et minde for livet. Hold udkig efter moskusokser, havørne og alke.

Diskobugten – Grønlands hjerte Diskobugten – Grønlands hjerte
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Kosmopolitiske Reykjavík

  Forventet afgangstid er 20:00

  Dejlige Reykjavík, der er spækket med kunst, kultur og historie, er værd at bruge tid på at opleve enten før eller efter krydstogtet til Grønland.

  Gå en lang tur på Laugavegur med dens butikker og udendørs boder, eller tag til den imponerende katedral Hallgrimskirkja

  eller det fascinerende Reykjavík Art Museum Ásmundarsafn. Bestil gerne et program inden sejladsen med os for at opleve fantastiske vandfald, varme kilder, gejsere og nationalparker i nærheden.

  M/S Fridtjof Nansen venter på os i Reykjavíks havn. Når man har hentet sin ekspeditionsjakke, der er inkluderet i krydstogtets pris, er det tid til at komme på plads i kahytten. Den eventyrlige rejse er begyndt.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2-3
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

  Vi sejler til Grønland over Danmarksstrædet ad samme rute som Erik den Røde tog. Han var angiveligt den første europæer, der bosætte sig her. Tid til afslapning og udforskning af det hybrid-elektriske skibs stilfulde faciliteter.

  Ekspeditionsteamet forklarer protokollen for, hvordan man respektfuldt besøger dyrelivshabitater og oprindelige, arktiske samfund. I videnskabscentret kan man lære mere om Grønlands geologi og deltage i et af vores borgervidenskabsprogrammer. Tag derefter i motionsrummet, svøm i infinity-poolen, bestil en behandling i wellness-området eller nyd et lækkert måltid i en af skibets tre restauranter.

  Dag 2-3
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

 • Dag 4
  Qaqortoq

  Kultur og historie i Qaqortoq

  Vores grønlandske ekspeditionskrydstogt begynder rigtigt i en by, der har været bosat siden forhistoriske tider. Qaqortoqs farverige huse og frodige landskab er smukke rammer til at opleve dens rige kultur.

  Udforsk det lokale museum med sjældne inuit-genstande eller nyd det smukke, grønne landskab på en gåtur til en nærliggende sø. Deltag i en tilkøbsudflugt for at møde den venlige lokalbefolkning og høre deres historier ved en traditionel kaffemik, der er en social sammenkomst.

  • Inkluderet Besøg i Qaqortoq
  Dag 4
  Qaqortoq

  Kultur og historie i Qaqortoq

 • Dag 5
  Kvanefjord

  Udforskning af Kvanefjord

  Nyd første indtryk af Grønlands sublime vestkystfjorde, når vi kommer til Kvanefjorden i Sermersooq, der betyder “stedet med megen is”.

  Hav kamera klar til de glimtende isbjerge og halvt nedsænket gletsjeris – rent, hvidt med undertoner af køligt krystalblåt. De skulpturelle isblokke er nogle af den arktiske naturs fineste.

  Kun få mennesker vover sig ud på den fjerntliggende fjord. Det gør det endnu mere specielt at tilbringe dagen med at udforske her. Ekspeditionsteamet vælger steder, hvor vi går i land og nyder den smukke natur på en naturvandring, eller vi tager ud i bådene for at spejde efter dyrelivet.

  • Inkluderet Udforskningsdag i Kvanefjord
  Dag 5
  Kvanefjord

  Udforskning af Kvanefjord

 • Dag 6
  Maniitsoq

  Fascinerende Maniitsoq

  Ekspeditionskrydstogtet når Maniitsoq. Nogle kalder den lille by “Grønlands Venedig” på grund af dens naturlige kanaler. Fra de omgivende bjerge kan man opleve en imponerende udsigt. Vi ser måske endda flokke af pukkelhvaler fra bredden.

  Byen var engang et regionalt knudepunkt for handel med rensdyrskind, og her har boet mennesker i 4.000 år. På museet kan man se figurer, der er udskåret af stødtænder fra hvalrosser, traditionelle, grønlandske dragter og mange kunstværker.

  Fra Maniitsoq er der mange vandremuligheder til udsigtssteder. Og gå ikke glip af muligheden for at snakke med byens imødekommende beboere.

  • Inkluderet Besøg i bygden Maniitsoq
  Dag 6
  Maniitsoq

  Fascinerende Maniitsoq

 • Dag 7
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

  Vi når Sisimiut, der ligger spektakulært 40 kilometer nord for Den arktiske Polarcirkel. Her oplever vi midnatssolen i højsommeren.

  Her lever gamle traditioner i bedste velgående, og man kan lære mere om de gamle saqqaq-genstande på museet. Hvis man leder efter en speciel souvenir, så køb et tørklæde, en hue eller vanter lavet af qiviut, der er moskusoksens inderste uld, der siges at være ti gange varmere end fåreuld.

  En af de bedste ting, man oplever på sit ekspeditionskrydstogt til Grønland med os, er at møde lokalsamfundene, hvor vi udforsker– autentiske interaktioner, der skaber fantastiske minder.

  • Inkluderet Besøg i Sisimiut
  Dag 7
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

 • Dag 8
  Ilulissat

  UNESCO-stedet Ilulissat-isfjord

  Ekspeditionskrydstogtet når Diskobugten – et paradis for hvaler og sæler. Ilulissat-isfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste, topper jævnligt listen over ting, man bør se og lave i Grønland, og nu ser vi hvorfor. Nyd den betagende natur på en gåtur til isfjorden og den gamle inuit-bosættelse Sermermiut.

  Se de gigantiske isbjerge flyde forbi i det dybe, blå hav, mens de diskret skifter farve til forskellige nuancer af hvid, grå og blå. Selv amatørfotografer kommer tilbage til skibet med misundelsesværdige billeder. Tilbage i smukke Ilulissat kan man nyde en varm drik blandt de farverige huse ved havet.

  • Inkluderet Ilulissat - Vandretur til Isfjorden
  Dag 8
  Ilulissat

  UNESCO-stedet Ilulissat-isfjord

 • Dag 9
  Vaigatsund

  Gå ud i den vilde natur i Vaigatsund

  Forrevne Vaigatsund er rejsens nordligste punkt, og man føler, at man er den første, der har gået her. Vi er i Moder naturs hænder, og ekspeditionsteamet finder de bedste landgangssteder til udforskning.

  Hvis det er muligt, benytter vi ekspeditionsbådene til landgange, eller kajakker til tilkøbsture mellem isbjergene. Vi besøger muligvis Camp Frieda, går over tundraen og kommer tæt på en gletsjer og lærer om, hvordan den bevæger sig.

  Hav kikkert og kamera klar, da dyrelivsobservationer i Diskobugten kan inkludere spækhuggere, grønlandshvaler, grønlandssæler, klapmydser, remmesæler og ringsæler.

  • Inkluderet Udforskningsdag i Vaigatsund
  Dag 9
  Vaigatsund

  Gå ud i den vilde natur i Vaigatsund

 • Dag 10
  Evighedsfjorden

  Den forførende Evighedsfjord

  Ekspeditionskrydstogtet har nu kurs sydpå. Vi nyder en dag med udforskning i den magiske og imponerende Evighedsfjord i nærheden af Kangerlussuaq. Vi beslutter på dagen, hvilke spændende, eventyrlige oplevelser, man har i vente.

  Evighedsfjorden fodres af en iskappe, der kælver store isbjerge i det 700 meter dybe vand. Fjorden er omgivet af tågeklædte bjerge med smukke, hvide højdedrag, der er præget af krystalblå ishuler.

  Her regerer naturen. De eneste bosættelser i dette område er de små fiskerlandsbyer, der klynger sig til bredderne. Som altid holder vi udkig efter arktisk flora og dyreliv – blandt andet hvaler og havfugle.

  • Inkluderet Udforskerdag i Evighedsfjorden
  Dag 10
  Evighedsfjorden

  Den forførende Evighedsfjord

 • Dag 11
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

  Efter flere dage med udforskning af fjerntliggende, idylliske islandskaber sejler vi ind til Nuuk, der er Grønlands farverige hovedstad. Med en befolkning på 18.000 har den en slående blanding af gamle og nye bygninger.

  Sammenlign de gamle bygninger – såsom Hans Egedes hus og Vor Frelser Kirke – med den grønlandske parlamentsbygnings yderst moderne arkitektur.

  Besøg nationalmuseet, der giver et fascinerende indblik i livet her for 500 år siden, og se de seks qilakitsoq-mumier eller tag på en lang vandretur gennem Paradisdalen og rundt om Lille Malene som en del af en tilkøbsudflugt.

  • Inkluderet Nuuk – Storslået oplevelse
  Dag 11
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands hovedstad

 • Dag 12
  Ivittuut

  Den glemte by

  Når man går rundt i denne spøgelsesbys forladte ruiner, er det svært at tro, at Ivittuut, der er en tidligere mineforpost, engang spillede en central rolle i historien.

  I løbet af Anden Verdenskrig udstationerede amerikanerne i al hemmelighed tropper her for at forhindre, at den sjældne kryolit, der bruges til fremstilling af aluminiumslegeringer, faldt i fjendens hænder. I stedet blev forsyninger sendt til Storbritannien, hvor det blev brugt til at fremstille fly til Slaget om England.

  Her kan man gå rundt blandt områdets forladte bygninger. Engang var byen Grønlands sidste vikingebosættelse. Nu er de eneste indbyggere, man sandsynligvis ser, moskusokser.

  • Inkluderet Landgang i Ivittuut
  Dag 12
  Ivittuut

  Den glemte by

 • Dag 13
  Prins Christians Sund

  Prins Christians Sund

  Vi sigter efter at udforske Prins Christians Sunds utrolige, 96 kilometer lange farvand. Granitbjerge med skarpe tinder står i skarp kontrast til de lyse, hvide gletsjere. Kig efter kælvende isbjerge og farverige huse i Aappilattoq.

  Naturen er overvældende her. Se efter ring- og remmesæler, der slapper af på isen, og diverse måger og sorte lomvier, der svæver ovenfor. Vi får måske endda våge- og pukkelhvaler at se.

  Hvis havisen forhindrer os i at komme ind i sundet, sejler vi mod forrevne Kap Farvel, der er Grønlands sydligste punkt.

  • Inkluderet Udforskerdag i Prins Christians Sund
  Dag 13
  Prins Christians Sund

  Prins Christians Sund

 • Dag 14-15
  Irmingerhavet

  Refleksioner over Grønland

  Efter at have udforsket Vestgrønlands overnaturlige, forrevne skønhed sætter vi kursen tilbage mod Island. Vi nyder to dage til søs med at opsummere højdepunkter med ekspeditionsteamet, lærer noget om Grønlands delikate økologi i videnskabscentret og slapper af.

  Ude på dækket ser vi måske havfugle eller hvaler, der ynder at følge efter skibet. Skibets fotograf deler gode råd, så man kan fange dyrene i aktion. Man kan endda tælle alle de hvaler, man ser, til vores borgervidenskabsprogram Happywhale.

  Bagefter kan man nyde panorama-saunaen, boblebadene på dækket eller den opvarmede pool. Eller man kan bestille tid til en behandling i skibets wellness-område. Man kan også nyde de medrejsendes selskab over drinks i Explorer Lounge & Bar.

  Dag 14-15
  Irmingerhavet

  Refleksioner over Grønland

 • Dag 16
  Reykjavik

  Tilbage til Reykjavík

  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Det grønlandske ekspeditionskrydstogt er slut, og vi kommer tilbage til Islands stilfulde hovedstad tidligt om morgenen.

  Hvis man ønsker at udforske mere, kan man tilmelde sig vores tilkøbsprogram efter sejladsen for at se det sydlige af Island inden hjemrejsen. Eller forlæng blot opholdet og nyd Reykjavík og de omgivende, geotermiske seværdigheder.

  Dag 16
  Reykjavik

  Tilbage til Reykjavík

Afrejser

2023

Juni:
14.
29.
Juli:
14.
29.

2024

Juni:
9.
24.
Juli:
9.
24.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suite
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og omfattende biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefings

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering af skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle indrejse- og boardingkrav
 • Der forventes ikke drikkepenge

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om