Diskobugten – Grønlands hjerte

Diskobugten – Grønlands hjerte

Diskobugten – Grønlands hjerte

Diskobugten – Grønlands hjerte

Rejseinformation 16 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejser
8 afgange mellem jun 2022 og jul 2023
Pris fra
kr 64.198
Helpension inkluderet

Begiv dig ud fra Reykjavik i Island, og udforsk den uberørte vestkyst i Grønland med dens episke landskaber med dramatiske gletsjere, dybe blå fjorde og overdådige, arktiske dyreliv.

Spektakulære Vestgrønland

Vi krydser Danmarksstrædet ad den samme rute, som vikingerne tog, da de gik i land ved farverige Qaqortoq. Her vil vi møde den venlige lokalbefolkning for at høre deres historier ved en traditionel kaffemik, en social sammenkomst. Vi besøger vores første fjord, Kvanefjorden, og søger efter de vilde dyr på en dag med udforskning. Maniitsoq kaldes også “Grønlands Venedig”, og vi besøger også Sisimiut, et sted med gamle traditioner.

Du vil blive forbavset over Ilulissat Isfjord, et sted, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, og beliggende midt blandt i den imponerende natur. Den virkelige ekspedition venter i den store Diskobugt, mens vi udforsker den uberørte vildmark i Vaigatsundet, hvor landgange og vandreture i naturen bringer os tættere på den majestætiske, arktiske natur.

Diskobugten og tilbage igen

Den fortryllende Evighed Fjord vil fortrylle dig med dens skønhed, inden vi sejler til Nuuk, Grønlands kønne hovedstad. Den stemningsfulde spøgelsesby Ivittut vil fascinere, ligesom den betagende panoramaudsigt over Prins Christians Sund.

På hele vores rejse vil vi holde øje med dyrelivet i Vestgrønland, fra moskusokser og polarræve til hvaler og hvalrosser samt fugleliv som havørne og alke. Din spektakulære ekspeditionsrejse slutter, hvor den startede, i Reykjavik.

Diskobugten – Grønlands hjerte Diskobugten – Grønlands hjerte
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Islands hovedstad

  Forventet afgangstid er 20:00

  Dit eventyr starter i verdens nordligst beliggende hovedstad. Reykjavik har både en traditionel charme og en kosmopolitisk atmosfære. Denne lille, trygge by har den perfekte størrelse til en gåtur og er pakket med kunst, kultur og historie. Vi anbefaler, at du bruger tid på at opleve byen før eller efter din rejse, hvis du har mulighed for det.

  Gå en tur langs Laugavegur, hovedstrøget, med dets butikker og udendørs boder, eller tag til den arkitektonisk imponerende kirke Hallgrimskirkja. Kunstelskere kan besøge Reykjavik Kunstmuseum, Nationalgalleriet og de mange mindre gallerier og museer, som ligger spredt rundt i hele byen.

  Et stop ved Nationalmuseet, Saga Museum og Det Maritime Museum vil lære dig om Islands historie. Pak dit badetøj, hvis du får lyst til en dukkert i en af byens 18 svømmebassiner, hvoraf mange har saunaer og boblebade.

  Fra Reykjavik er du kun få timer væk fra gejsere, gletsjere, varme kilder og vandfald – navnet betyder faktisk “den rygende bugt” på grund af dampen fra de omkringliggende, geotermiske kilder. Hvorfor ikke booke et program før sejladsen med os, så du kan tilbringe et par ekstra dage med at opdage Islands berømte Gyldne Cirkel, en cirkel med naturhøjdepunkter, herunder vandfald, nationalparker og gejsere.

  MS Fridtjof Nansen venter på dig i Reykjaviks havn. Efter check-in, og når du har hentet din gratis ekspeditionsjakke, vil du have tid til at komme på plads i din afslappende og stilfulde kahyt. Der er en obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter du kan gå rundt og udforske dit nye hjem på rejsen og nyde en førsteklasses oplevelse ombord.

  Velkomstmiddagen om aftenen slutter med en skål ledt an af kaptajnen, der ønsker alle et fornøjeligt eventyr. Derefter møder du ekspeditionsteamet og de vigtigste medlemmer fra besætningen, der vil fortælle om, hvad du kan forvente på din spændende rejse til Grønland.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Islands hovedstad

 • Dag 2-3
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

  Når vi forlader Island, sejler vi over Danmarksstrædet mod kysten af Grønland. Det er den samme rute, som vikingerne tog, da de udvandrede dertil for nogle 1.000 år siden. Faktisk følger vi i kølvandet på Erik den Røde, der siges at have været den første europæer til at bosætte sig i Grønland, efter at have taget dertil sammen med sin far i en alder af 10 år.

  Du vil have tid til at slappe af, lære dit ekspeditionsteam at kende og undersøge faciliteterne ombord på MS Fridtjof Nansen – vores banebrydende, hybriddrevne krydstogtskib. I videnskabscentret vil der være foredrag om en række emner, der gør dig parat til dit eventyr forude. Mens du er der, skal du kigge på biblioteket og det videnskabelige udstyr, som du kan benytte under hele rejsen.

  De forklarer dig også om de vigtige retningslinjer fra AECO, Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Du vil lære, hvordan du kan hjælpe med at beskytte dyrelivshabitater og de bedste måder til at holde en sikker afstand fra dyr og fugle, så vi ikke forstyrrer dem. De vil endvidere fortælle dig om protokollen for at besøge oprindelige, arktiske samfund på en værdig og respektfuld måde.

  Hvis du har lyst til lidt motion, kan du benytte fitnessfaciliteterne og få pulsen op. Der er både et indendørs og et udendørs motionscenter, samt en udendørs løbebane på 150 m på dæk 11. Du kan også tage en afslappende tur i vores spa eller booke en behandling i wellness-centret. I den panoramiske sauna kan du nyde udsigten, mens du sidder og sveder, og der er boblebade og opvarmet pool på dækket.

  Senere kan du nyde en drink i den panoramiske Explorer Lounge & Bar og lære nogle af dine medopdagelsesrejsende at kende eller blot gøre dig det behageligt i en sofa og se bølgerne rulle forbi udenfor.

  Dag 2-3
  Til søs

  Vi krydser Danmarksstrædet

 • Dag 4
  Qaqortoq

  Billedskøn, grønlandsk by

  På grund af sine farverige huse og billedskønne omgivelser betragtes vores første anløbshavn som en af ​​Grønlands smukkeste byer. Bosættelsen spreder sig omkring de omkringliggende bakker, hvoraf nogle er ret stejle, men det er turen værd for at få den fantastiske udsigt.

  I Qaqortoq handler det hele om kunst og håndværk, og så snart du går i land, vil du se udskårne ansigter og fisk i klipperne, der byder dig velkommen til Grønland. Meget lokalt fremstillet kunsthåndværk kan fås her, lige fra stilfulde duge og stoffer med inuit-motiver til smukt glasarbejde og grønlandske hudplejeprodukter med urter.

  Området omkring Qaqortoq har været beboet siden forhistorisk tid, først af saqquaq-folket for omkring 4300 år siden. Disse første pionerer efterlod sig ikke mange spor til arkæologerne, bortset fra nogle få udskårne knive og stenbor. Det senere folk fra Dorset-kulturen var den næste gruppe af bosættere, og de efterlod sig mere, såsom deres karakteristiske, rektangulære tørvehuse.

  Nyd de smukke, frodigt grønne naturscenerier på en gåtur til en nærtliggende sø. Du vil opleve varmen fra lokalbefolkningen på første hånd, når vi inviteres hjem til traditionel kaffemik, en social sammenkomst. Kaffemik er en grønlandsk tradition, hvor du vil høre historier om de lokales liv her, og blive tilbudt masser af kager, lokale retter og kander med kaffe. Det kan være svært at komme afsted igen!

  Tag et smut ind på byens museum for at få et indblik i Qaqortoqs historie. Indenfor finder du lokale artefakter fra inuitterne såvel som naturlige kuriositeter som sælskind og udstoppede isbjørne samt kunstværker. Inden du tager af sted, skal du gå op til en af skrænterne med udsigt over byen, hvor du vil blive belønnet med en fantastisk udsigt over bugten.

  • Inkluderet Besøg i Qaqortoq
  Dag 4
  Qaqortoq

  Billedskøn, grønlandsk by

 • Dag 5
  Kvanefjord

  Udforskningsdag ved Kvanefjord

  Kvanefjord er en 48 km lang fjord i Sermersooq-området, som betyder “stedet med meget is”. Farvandet strækker sig omkring 10 km ind i landet, inden det deler sig i tre mindre kanaler, hver med en gletsjer i enden. Kvanefjord er typisk for de mange maleriske fjorde, der kan findes op langs Grønlands vestkyst, og alligevel bliver dette uberørte og fredelige indløb ved med at forbløffe.

  Når vi sejler ind i fjorden, vil du se de fascinerende bjerge og halvt nedsænkede stykker af gletsjeris - rent, hvidt med undertoner af køligt krystalblåt. Disse flydende kunstværker er nogle af den arktiske naturs fineste kreationer, og alligevel virker de så flygtige og sarte, når de yndefuldt glider forbi. Find kameraet frem, og tag nogle billeder af denne udsøgte skønhed – dette er kun vores første møde med Grønlands sublime fjorde på vestkysten.

  Vi vil tilbringe dagen med at udforske denne fantastiske vandvej, og kaptajnen sammen med ekspeditionsteamet vil finde steder, hvor vi muligvis kan gå i land eller tage ud i ekspeditionsbådene for at se nærmere på den skulpturerede gletsjeris og landskaberne. Der vil være mulighed for at udforske dyrelivet, enten fra bådene eller på land, eller måske vil vi være i stand til at strække benene og nyde det smukke landskab på en vandretur i naturen afhængigt af vejret og isforholdene.

  Kun få mennesker vover sig ind i denne fjerntliggende fjord, og vi skal være forberedt på lidt af hvert denne ekspeditionsdag, når vi tager ind i hjertet af det, der stadig er en relativt uudforsket region. Stol på, at ekspeditionsteamet finder de bedste steder, og lad dem guide dig på et sandt eventyr!

  • Inkluderet Udforskningsdag i Kvanefjord
  Dag 5
  Kvanefjord

  Udforskningsdag ved Kvanefjord

 • Dag 6
  Maniitsoq

  Grønlands Venedig

  Byen Maniitsoq, hvis navn kan oversættes til “det ujævne sted“, har også i en halv spøg fået kaldenavnet “Grønlands Venedig” på grund af dens placering på en øgruppe med naturlige kanaler imellem. Til forskel fra Venedig i Italien vil du ikke se nogen gondoler her, men du kan måske få øje på flokke af pukkelhvaler fra bredden.

  Byen, der er beliggende ved siden af en bugt, ligger ved en fjordmunding og tiltrækker lystfiskere, skiløbere og eventyrere langvejs fra. Derudover er der en imponerende udsigt over de omkringliggende bjerge fra ethvert udsigtspunkt, du har lyst til at se ud fra.

  Maniitsoq, der blev grundlagt i 1755, har en befolkning på omkring 2.500, og den blev oprindeligt kaldt Nye Sukkertoppen af de danske kolonister, som byggede et handelssted her. I det 19. århundrede var Maniitsoq blevet det vigtigste, regionale knudepunkt for rensdyrskind, men besættelsen af ​​området går meget længere tilbage i tiden.

  Folk har boet her i over 4.000 år, og de efterlod forskellige genstande, hvoraf nogle kan ses på det lokale museum, der ligger i en gammel dansk bygning fra kolonitiden. Indenfor kan du finde figurer udskåret af stødtænder fra hvalrosser, traditionelle, grønlandske dragter og mange kunstværker. Der er andre gamle bygninger, der støder op til museet, som tidligere bestod af en spækstation, et bryggeri, et bageri og et hus, hvor man kogte hvalolie m.m.

  I dag er Maniitsoq den sjette største by i Grønland og byder rejsende fra hele verden velkommen. Det er et venligt sted, og de lokale vil være mere end glade for at tale med dig og byde dig velkommen til deres fredfyldte by. Der er også et par restauranter her, hvis du får lyst til at smage lidt af den lokale mad.

  • Inkluderet Besøg i bygden Maniitsoq
  Dag 6
  Maniitsoq

  Grønlands Venedig

 • Dag 7
  Sisimiut

  “Rævehulernes sted”

  Sisimiut er spektakulært beliggende 40 km nord for den arktiske polarcirkel i Davisstrædets centrale kystområde. Det er en moderne bosættelse, men dens rødder går langt tilbage i tiden med estimater om, at området har været bosat af det grønlandske folk i over 4.500 år. De lokale er stolte over deres rødder, og de gamle traditioner lever stadig i bedste velgående.

  Dets navn kan oversættes til “de der bor ved rævehulerne”, en reference til de mange polarrævegrave, du kan finde lige uden for byen. Et andet dyr, der er lokal for området, er moskusoksen, hvis pels bruges til at lave et lokalt stofmateriale kaldet qiviut – det skulle være 10 gange varmere end fåreuld. Du vil måske have lyst til at købe et qiviut-tørklæde, -hat eller -luffer, mens du er her.

  Med en befolkning på omkring 5.500 – hvilket gør det til Grønlands anden største byområde – er Sisimiut et vigtigt, regionalt knudepunkt og det er et sted, hvor både ofte gør holdt, når de er på vej mellem Nuuk og Diskobugten. Folk kommer her for at tage ind på iskappen og løbe på ski, køre i hundeslæde eller andet.

  Det lille museum her huser kunstgenstande fra udgravninger af gamle saqqaq-bosættelser i nærheden af byen, hvoraf nogle af dem er 4.000 år gamle. Der er også kulturcentret Taseralik, stedet, hvor du kan tage hen for at lære mere om områdets kulturarv.

  Hvis du føler dig sulten, kan du finde et par restauranter og caféer i Sisimiut. Retterne er for det meste inspireret af Skandinavien og har indeholder ofte frisk fisk og skaldyr, men du kan også bare kigge ind for at få en kop kaffe og få en lille snak med ejerne, mens du er her. Den populære Restaurant Nasaasaaq på Hotel Sisimiut laver takeaway – det er højst sandsynligt det eneste sted, du nogensinde vil kunne finde en pizza med moskusokse- og rensdyrkød!

  • Inkluderet Besøg i Sisimiut
  Dag 7
  Sisimiut

  “Rævehulernes sted”

 • Dag 8
  Ilulissat

  Isfjorden – UNESCO's verdensarvsliste

  Vi er nu nået til Diskobugten på vores rejse, et af Grønlands største trækplastre. Området dækker en stor kyststrækning med næringsrigt vand fyldt med små øer og skær. Det blev længe betragtet som vigtig for dets hvalros-, hval- og sælbestande, der blev jaget for henholdsvis deres stødtænder, spæk og pels. Erik den Røde anses for at være den første europæer, der vovede sig mod bugten og bosatte sig i området i år 985.

  Den lille by Ilulissat er et livligt knudepunkt for eventyrsøgende, som tager ud på polariskappen, og der bor næsten lige så mange slædehunde her, som der er mennesker. Ilulissat – som helt enkelt betyder “isbjerge” – er beliggende i Ilulissat Isfjords fantastiske landskab, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Denne smukke perle af en by er kendetegnet ved dens farverige huse, der er beliggende ved vandet.

  En kort, men smuk vandretur vil føre dig til den gamle inuit-bosættelse Sermermiut på den nordlige kyst. Folk boede her for omkring 4000 år siden, og landsbyen blev udgravet så sent som i 1983. Gå dertil ad en rute, der løber dels langs en vej og dels på en træpromenade. Udsigten over isfjorden fra Sermermiut er fantastisk, hvilket gør denne korte vandretur til et virkeligt must.

  Sæt dig ned og se på de enorme isbjerge, der flyder i det dybblå hav og glimter i sollyset – de er virkelig en fotografs drøm. Hvis du kigger på dem længe nok, vil du måske bemærke, at de skifter farve til forskellige nuancer af hvid, grå og blå. Tag dig tid til bare at slappe af og observere naturens kunstværker i disse smukke omgivelser, det er virkelig et smukt sted!

  • Inkluderet Ilulissat - Vandretur til Isfjorden
  Dag 8
  Ilulissat

  Isfjorden – UNESCO's verdensarvsliste

 • Dag 9
  Vaigatsund

  Udforskningsdag til Vaigatsund

  Vi ankommer nu til det nordligste punkt på vores rejse. Der er flere fremragende landgangssteder i Vaigatsund, som alle tilbyder adgang til utæmmede landskaber og chancen for at komme ned på knæene og inspicere den arktiske flora tæt på. Vores erfarne kaptajn og ekspeditionsteam vil drage fordel af de aktuelle vejr- og isforhold for at identificere de bedste landgangssteder og planlægge vores daglige aktivitet.

  Vaigatsund er et fjerntliggende, smukt, og af og til, tåget sund, der forbinder Diskobugten og Baffin-bugten. Når du går i land på kysten, vil det føles som om, du er en af ​​de første mennesker, der nogensinde har sat fod i denne del af verden. Og måske er du det. Ved Camp Freida kan du for eksempel gå over tundraen og se nærmere på, hvordan en gletsjer bevæger sig ned ad ryggen mellem to bjerge.

  Ligesom andre steder omkring Diskobugten er der også en chance for at se dyr her. Flere arter af hvaler lever i farvandene her, herunder spækhuggere og grønlandshvaler samt fire typer af sæler: harpesælen, klapmyds, remmesælen og ringsælen.

  Måske tager vi vores ekspeditionsbåde og udforsker nogle af de mere utilgængelige dele af kysten, eller måske - hvis farvandet tillader det - kan vi vove os ud i kajakker mellem skosser og isbjerge. Ellers går vi i land på et af vores andre steder for at fotografere landskabet, indsamle prøver til videnskabscentret eller noget helt andet.

  Det vil være de lokale forhold, der bestemmer det endelige program og rækken af ​​aktiviteter, der tilbydes af ekspeditionsteamet, men du kan være sikker på, at hvad du end gør, vil det være sjovt, interessant og eventyrligt. Når dagen er ved at være slut, vil kaptajnen vende MS Fridtjof Nansen rundt, og vi starter vores rejse sydpå.

  • Inkluderet Udforskningsdag i Vaigatsund
  Dag 9
  Vaigatsund

  Udforskningsdag til Vaigatsund

 • Dag 10
  Evighed Fjord

  Udforskerdag

  Evighed Fjorden og dens rene skønhed vil inspirere til en følelse af, at du er rejst ind i et drømmeagtigt rige, der kunne fortsætte for evigt. En iskappe kælver ned i denne storslåede fjord og sender kolossale, hvide stykker is i det kolde vand, som derefter dukker op som bjerge. Omkring os findes nogle af de højeste bjerge i det vestlige Grønland med bjergtoppe i en højde på omkring 2.000 meter.

  Nogle gange er bjergene tilslørede af tåge, så man kun kan se deres sorte partier, hvilket kun føjer en endnu mere æterisk stemning til dette magiske sted. Gletsjeren møder vandet som en række takkede, hvide kamme, der afbrydes af fortryllende, krystalblå ishuler. Set ovenfra skjuler dybe revner tonede blå søer, der ligner farvede glasperler. Her er en helt unik atmosfære med gletsjeren, fjorden og stilheden - som næsten kunne kalde på lidt diskret klassisk musik i baggrunden.

  Sublim og alligevel forbydende trænger Evighed Fjord omkring 74 km ind i landet, og dens vand er op til 700 meter dyb. Dens kilde er Maniitsoq-iskappen, en kæmpe blok, der er afskåret fra resten af ​Grønlands indlandsis. På grund af terrænets barske natur er de eneste bosættelser i dette område små fiskerlandsbyer, der ligger og klynger sig til bredderne.

  Da dette er et ekspeditionskrydstogt vil vi søge efter de bedste steder i fjorden baseret på den lokale vejr- og issituation. Du skal naturligvis være på udkig efter dyreliv, hvad enten det er i form af hvaler, havfugle eller landpattedyr, og sigte mod at tage på en vandretur i området. Forholdene på dagen vil bestemme det endelige program og omfanget af ​​aktiviteter, der tilbydes af ekspeditionsteamet.

  • Inkluderet Udforskerdag i Evighedsfjorden
  Dag 10
  Evighed Fjord

  Udforskerdag

 • Dag 11
  Nuuk

  Grønlands livlige hovedstad

  Nuuk ligger ved mundingen af et fjordsystem, og det første du vil bemærke om Grønlands hovedstad er, hvor farverige bygningerne er, med røde, grønne, blå og gule huse, der skiller sig ud fra bjergenes sorte og hvide baggrund. Nuuk blev grundlagt i 1728, hvilket gør den til den ældste bosættelse i landet, og selvom den er klassificeret som en by, bor her færre end 18.000 mennesker.

  I dag er Nuuk et sted, hvor gamle og nye traditioner mødes, fra de maleriske, gamle bygninger, der ligger spredt på kanten af fjorden, til den ultramoderne bygning med Grønlands Landsting og det bølgeformede kulturcenter Katuaq, der er inspireret af nordlyset. Du kan besøge den ældste bygning i Grønland, Hans Egedes Hus, som blev opført i 1721 af den norske missionær, som har fået æren for at have grundlagt byen.

  Den rødmalede Vor Frelser Kirke, som har det typiske, lutherske klokketårn og spir, er også et besøg værd. Tag forbi Grønlands Nationalmuseum for at se de velbevarede – og en smule ubehagelige – qilakitsoq-mumier, eller se de lokale malerier på Nuuk Kunstmuseum, det eneste private museum for kunst og kunsthånd i landet.

  Vi vil også tilbyde en lang vandretur gennem Paradisdalen og rundt om bjerget Lille Malene som en del af en valgfri udflugt. Mens vi følger en sti, der er dannet af de gamle rensdyrspor, vil du nyde den fantastiske udsigt over den grønlandske kyst og gå forbi en lille sø og nogle naturlige kilder.
  Der er også et udvalg af spisesteder i Nuuk til at tilfredsstille alles smag, nogle af dem har lokale delikatesser såsom moskusoksekød, sælsuppe og arktisk krabbe. Hvis du hellere bare vil have en kop kaffe, findes der flere forskellige fremragende caféer, der serverer varme drikke og lette retter såsom burgere og wienerbrød.

  • Inkluderet Nuuk – Storslået oplevelse
  Dag 11
  Nuuk

  Grønlands livlige hovedstad

 • Dag 12
  Ivittuut

  Moskusokser og nordisk bosættelse

  Kunne du godt tænke dig at besøge nogle spøgelsesbyer? Ivittuut er lige præcis en sådan – en gammel mineby med for længst glemte spøgelser. Stedet var engang en travl kryolit-minestation, men i dag er de eneste indbyggere, du måske får at se, nogle omvandrende moskusokser, der græsser på det tilgroede græs omkring de forladte bygninger.

  Det lyder måske utroligt, men Ivittuut spillede engang en vigtig rolle i historien, hvilket muligvis hjalp de allierede med at vinde 2. Verdenskrig. Dengang var det den største kryolitmine i verden – hvor kryolit var et naturligt forekommende sjældent mineral, der blev brugt til produktion af aluminiumlegeringer – og da Danmark blev invaderet, udstationerede USA 500 tropper her i hemmelighed for at forhindre, at forsyningerne havnede i tyske hænder.

  Denne strategi forhindrede de tyske styrker i at bruge den sjældne kryolit til at fremstille deres kampfly, hvilket gav de allierede overtaget på et afgørende punkt i krigen. I stedet sendte man kryolit til Storbritannien og brugte det til at fremstille fly, der kæmpede i slaget om Storbritannien. Hvis det ikke var for dette tiltag, kunne resultatet af krigen have været meget anderledes.

  Hvis vi spoler endnu længere tilbage i historien til en tid længe før minearbejderne kom, bosatte nordboere sig i dette område for mere end tusind år siden. Selvom der ikke er nogen spor af dem tilbage. Man mener, at Ivittuut har været den sidste vikingeby i Grønland, men det var også den første, der blev forladt af grunde, man kun kan gisne om.

  Det er en uforglemmelig oplevelse at besøge Ivittuut, og de forladte bygninger og den ensomme kirkegård står i kontrast med den omgivende, naturlige skønhed. Gå en tur rundt i disse uhyggelige, men alligevel fotogene ruiner i dag, og du vil se forfaldne bygninger og rustne maskiner rundt omkring. Det er svært at forestille sig, hvor vigtig denne yderpost var på et så afgørende tidspunkt i vores historie.

  • Inkluderet Landgang i Ivittuut
  Dag 12
  Ivittuut

  Moskusokser og nordisk bosættelse

 • Dag 13
  Prins Christians Sund

  Prins Christians Sund

  Vær parat til at være vidne til noget af den mest utrolige panoramaudsigt på planeten, når vi sejler ind i Prins Christians Sund. Den 96 km lange vandvej er omgivet af granitbjerge med skarpe toppe, hvoraf nogle er næsten 2220 meter høje. Se labyrinterne af geologiske mønstre i klippefladerne, lige fra de dybe revner og sprækker til linjerne af sort lav, der ser ud til at sive ud af klippen som maling.

  De dæmpede gråtoner og det rustgrønne i bjergene står i skarp kontrast til det lyse hvide fra de mange gletsjere. Disse langsomt bevægende ismasser gnaver sig vej fra Grønlands enorme indlandsis og flyder lige ud i sundet og kælver hvidblå isbjerge fra sig i alle størrelser, nuancer og former. Du vil forstå, hvorfor den italienske opdagelsesrejsende fra det 15. århundrede, John Cabot, på så berømt vis beskrev Prins Christians Sund som “en flod af smeltet is”.

  Der er kun to tegn på menneskeliv her: En vejrstation, der blev bygget af USA under 2. Verdenskrig, og som nu bruges til civil luftfart, og de 100 farverige huse i fiske- og jagtbyen Aappilattoq, hvis navn kan betyder “havanemone”. Du vil muligvis se ringsæler og skæggede sæler på isen, mens diverse måger og sorte lomvier er at finde i rederne på de stejle klipper. Man kan også se vågehvaler og pukkelhvaler, selvom de ikke plejer at svømme ind i sundets smalle strækninger og foretrækker de bredere områder ved indløbet.

  Det er kun muligt at sejle i Prins Christians Sund om sommeren, når der er mindre havis. Dog kan forholdene på dagen betyde, at vores rute stadig er spærret. Hvis det sker, skal du ikke fortvivle – sådanne ting er, hvad man kan forvente på en ekspedition til et ægte vildmarksområde som dette. Vi kan i stedet sejle mod Nunap Isua, der også er kendt som Kap Farvel, Grønlands fantastiske, sydligste punkt.

  • Inkluderet Udforskerdag i Prins Christians Sund
  Dag 13
  Prins Christians Sund

  Prins Christians Sund

 • Dag 14-15
  Irmingerhavet

  Tilbage til Island

  Efter at have udforsket Grønlands fantastiske skønhed sætter vi kursen tilbage mod Island. Tilbring dagene til søs med at opsummere dine oplevelser med nye venner, studere naturen i videnskabscentret, være med til et foredrag eller to eller bare slappe af på dækket. Hold øje med de havfugle, som ofte følger efter vores skib, eller se om du måske kan få øje på nogle hvaler.

  Ruten “hjem” er højst sandsynligt den samme, som de sidste vikinger tog, da de forlod deres eksperiment med at bo i Grønland i det 15. århundrede. Hvorfor forlod de Grønland? Historikerne kan ikke blive enige, men det synes sandsynligt, at de forsøgte at leve som europæiske landmænd i et miljø, der ikke var gunstigt for deres køer, får og svin. Hvis de blot havde taget imod råd fra inuit-grønlænderne, kunne deres efterkommere stadig være at finde der i dag.

  Inden vi ankommer til Reykjavik, hvorfor så ikke forkæle dig selv med et besøg i wellness-centret og spaen eller tilbringe noget tid i den panoramiske sauna med udsigt til havet? Og der er altid boblebadene ude på dækket og den opvarmede swimmingpool, hvis du har lyst til en dukkert. Glem ikke, med tre restauranter ombord, er der uden tvivl noget, du ikke har prøvet endnu, så kig ind og forkæl dine smagsløg en sidste gang denne aften.

  Mens du reflekterer over din rejse, kan du nu påskønne, hvilket dyrebart sted Grønland er. Fra fjordsystemernes skrøbelige økologi og den flydende is og gletsjernes overjordiske elegance håber vi, at den skønhed, du har oplevet, har sat sit præg på dig, og at dit ekspeditionskrydstogt har været en livsændrende oplevelse.

  Dag 14-15
  Irmingerhavet

  Tilbage til Island

 • Dag 16
  Reykjavik

  Islands stilfulde hovedstad

  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  MS Fridtjof Nansen vil ankomme til den islandske hovedstad igen tidligt om morgenen. Når du er gået i land, hvorfor så ikke prøve nogle af de ting, du måske gik glip af i denne charmerende og kompakte by, inden vores rejse startede?

  Vi er sikre på, at du vil have haft en fantastisk oplevelse med at udforske Grønlands vestkyst med os, og vi håber at se dig igen i fremtiden for flere eventyr.

  Hvis du vil udforske mere af Island, hvorfor så ikke tilføje et af vores programmer efter sejladsen, inden du tager hjem, eller du kan blot forlænge dit ophold for at nyde Reykjavik og de omkringliggende, geotermiske attraktioner.

  Dag 16
  Reykjavik

  Islands stilfulde hovedstad

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
Juni:
25.
Juli:
10.
25.
August:
9.

2023

Juni:
14.
29.
Juli:
14.
29.

Aktuelle tilbud:

 • Bestil Trygt

  Vores populære Bestil Trygt-ordning giver dig ro i sindet i forhold til din næste eventyrrejse med os.
  Bestil Trygt-ordningens fordele gælder for alle nye bestillinger, der foretages mellem 16. februar 2022 og 30. juni 2022 for ekspeditionskrydstogter med afrejse 31. december 2022 eller tidligere.
  Læs mere og bestil
 • Ny sæson

  Skelsættende oplevelser begynder her. Se vores nye ekspeditionsrejser i 2023 og 2024.
  Læs mere og bestil

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Mange forskellige inkluderede udflugter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om