Diskobugten – Grønlands hjerte

Diskobugten – Grønlands hjerte

Diskobugten – Grønlands hjerte

Diskobugten – Grønlands hjerte

Rejseinformation 16 dage MS Roald Amundsen
Afrejsedatoer
9. juni 2024
24. juni 2024
9. juli 2024
24. juli 2024
Pris fra kr 69.672
kr 55.738
Helpension inkluderet

Vestgrønlands natur og kultur

Vi sejler fra Reykjavík og tager på en eventyrlig rejse til spektakulære og afsidesliggende steder, som kun få mennesker ser. Vi får en kulturel oplevelse i byer som Qaqortoq og Sisimiut og nyder synet af betagende fjorde, isbræer og isbjerge, når vi nærmer os UNESCO-vidunderet Ilulissat Isfjord.

Forførende landskaber, betagende fjorde

Oplev Evighedsfjordens rolige skønhed, inden vi sejler til Nuuk, der er Grønlands kompakte hovedstad. Spejd efter vilde dyr som moskusokser, havørne og hvaler undervejs. Den imponerende, smukke panoramaudsigt over Prins Christians Sund og Sydgrønlands fjorde giver minder for livet.

Diskobugten – Grønlands hjerte Diskobugten – Grønlands hjerte
 • Dag 1
  Reykjavík, Island

  Kosmopolitiske Reykjavík

  Udforsk verdens nordligste hovedstad

  Oplevelsesrejsen begynder med en overnatning i Reykjavík.

  Skønne Reykjavík er en afslappet by, der er fuld af kunst, kultur og historie og er værd at bruge tid på at lære at kende.

  Gå en tur på Laugavegur med dens butikker og udendørs boder, betragt den imponerende Hallgrímskirkja, eller Reykjavíks fascinerende kunstmuseum.

  Hvis der er tid, anbefaler vi at bestille et program inden sejladsen for at opleve nogle af Islands naturlige seværdigheder inden krydstogtet.

  Dag 1
  Reykjavík, Island

  Kosmopolitiske Reykjavík

 • Dag 2-3
  Til søs

  Vi krydser Danmarkstrædet

  I vikingernes kølvand

  Vi sejler til Grønland over Danmarkstrædet. Det er ruten, som Erik den Røde tog. Han regnes for at være den første europæer, der bosatte sig her. Nogle gange får vi øje på hvaler undervejs, så hold godt øje.

  I løbet af den to-dages sejlads er der masser af tid til at lære skibet og alle dets faciliteter at kende. Samtidig fortæller ekspeditionsteamet om, hvordan man respektfuldt besøger de skrøbelige naturområder og de oprindelige arktiske samfund. Der er også tid til at bestille udflugter og måske lære et par grønlandske gloser.

  Men først og fremmest er der tid til at lære skibet at kende og til at nyde det. Vi nyder nogle lækre måltider i skibets restauranter, lytter til fantastiske foredrag og slapper helt af på det komfortable skib. Når vi kommer tættere på Grønland, der også hedder Kalaallit Nunaat, vil man føle, at forventningen og spændingen begynder at vokse … den eventyrlige rejse er ved at begynde!

  Dag 2-3
  Til søs

  Vi krydser Danmarkstrædet

 • Dag 4
  Qaqortoq

  Kultur og historie i Qaqortoq

  Udforsk den maleriske og fredelige by

  Første indtryk af Grønland, der også hedder Kalaallit Nunaat, er byen Qaqortoq. Byens smukt malede huse og de fascinerende udskæringer i sten indbyder til at tage mange billeder. Og der er kun en kort gåtur til en malerisk sø, hvor man kan opleve den fuldstændige stilhed – bortset fra den rolige lyd af klukkende vandløb.

  Slap af og bliv fortrolig med den afslappede livsstil her. Man kan udforske den kompakte by med dens museum, der udstiller sjældne inuit-genstande, eller se på smykker og kunstværker, der er fremstillet af lokale. Man kan også deltage i begivenheder, hvor man møder grønlændere og hører deres historier ved en traditionel kaffemik, der er en social sammenkomst, og hører historier fra tidligere tider i forsamlingshuset.

  • Inkluderet Besøg i Qaqortoq
  Dag 4
  Qaqortoq

  Kultur og historie i Qaqortoq

 • Dag 5
  Kvanefjord

  Udforskning af Kvanefjord

  Oplev naturens æteriske skønhed

  Når vi kommer til Kvanefjord i Sermersooq, der betyder “stedet med megen is”, møder vi Grønlands sublime vestkystfjorde for første gang.

  Oplev de glimtende isbjerge og hvide og krystalblå isblokke, der flyder i det turkisfarvede vand. De skulpturelle isblokke er nogle af den arktiske naturs fineste kreationer og stammer fra isbræen i bunden af fjorden.

  Det er kun få mennesker, der nogensinde har våget sig ud i dette område, hvilket gør det endnu mere specielt at tilbringe dagen her. Ekspeditionsteamet vælger steder, hvor vi går i land og kan opleve den smukke natur på en naturvandring. Vi kan også tage ud i både for at udforske dyrelivet og komme tættere på isbræen, hvis forholdene er gode.

  • Inkluderet Udforskningsdag i Kvanefjord
  Dag 5
  Kvanefjord

  Udforskning af Kvanefjord

 • Dag 6
  Maniitsoq

  Fascinerende Maniitsoq

  Gå en tur rundt på det “ujævne” sted

  Vi når Maniitsoq, der betyder “det ujævne sted”. Men det er faktisk ikke så ujævnt i sammenligning med andre steder i Grønland. Den lille by er omgivet af bjerge og fjorde og har farverige bygninger, og byen har en imponerende udsigt.

  Maniitsoq var engang et regionalt knudepunkt for handel med rensdyrskind, og her har boet mennesker i 4.000 år. Nu er fiskeriet den primære industri, og det kan man se mange beviser på. Besøg det lille museum og se udstillinger af kajakker, der er dækket af skind, og figurer, der er udskåret af stødtænder fra hvalrosser, traditionelle dragter og forskellige inuitiske kunstværker.

  Maniitsoq har adskillige vandreruter med udsigtssteder – for eksempel ved byens radioantenne. Herfra kan man spejde efter pukkelhvaler i bugten.

  • Inkluderet Besøg i bygden Maniitsoq
  Dag 6
  Maniitsoq

  Fascinerende Maniitsoq

 • Dag 7
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

  Nyd en varm velkomst i arktiske Grønland

  Vi er nået til Sisimiut, cirka 40 kilometer nord for den arktiske polarcirkel. Det er Grønlands næststørste byområde, men fornemmelsen af en lille fiskerby er bevaret. Byen ligger spredt ud over adskillige bakker, og man kan komme på interessante og til tider energiske gåture her.

  Gamle traditioner lever også i bedste velgående, og man kan lære mere om de gamle saqqaq-genstande på byens museum. Gå ind i det traditionelle græstørvshus og se, hvordan jægere ville tilbringe en typisk vinter. Næsten ved siden af ligger Grønlands ældste kirke.

  Hvis man leder efter en special souvenir, så køb et tørklæde, en hue eller sweater lavet af qiviut, der er moskusoksens inderste uld. Man finder også minifigurer, der er udskåret af lokale kunstnere, samt inuitiske kunstværker og en skøn butik, der sælger ædelstene.

  • Inkluderet Besøg i Sisimiut
  Dag 7
  Sisimiut

  Spektakulære Sisimiut

 • Dag 8
  Ilulissat

  UNESCO-stedet Ilulissat Isfjord

  Isfjorden: naturens kunstværk og UNESCO-sted

  Vi ankommer til Diskobugten, der er et paradis for hvaler og andre dyr. I havet ligger isbjerge i mange former og størrelser spredt, og de kommer alle fra ét sted – Ilulissat Isfjord. Det spektakulære UNESCO-sted topper jævnligt listen over oplevelser i Grønland, og vi opdager hvorfor. Nyd naturen på en gåtur på trægangbroen til den betagende isfjord.

  Se de gigantiske isbjerge flyde forbi i det dybe blå hav, mens de skifter farve til nuancer af hvid, grå og blå. Alle fotografer uanset færdigheder kommer tilbage til skibet med misundelsesværdige billeder. Tilbage i smukke Ilulissat besøger vi isfjordscentret for at lære noget mere om isen i det fascinerende område og gå en tur til Sermermiut for at få noget at drikke til den fantastiske udsigt.

  • Inkluderet Ilulissat - Vandretur til Isfjorden
  Dag 8
  Ilulissat

  UNESCO-stedet Ilulissat Isfjord

 • Dag 9
  Vaigatsund

  Gå ud i den vilde natur i Vaigatsund

  Afsidesliggende, utæmmede landskaber og isbjerge

  Vaigat, der er et forrevent stræde, er rejsens nordligste punkt, og man føler, at man er den første, der udforsker det afsidesliggende område. Vi er i Moder Jords hænder, og ekspeditionsteamet finder de bedste landgangssteder, som vi kan besøge.

  Hvis det er muligt, tager vi ekspeditionsbådene til landgangstederne eller benytter muligheden for at sætte kajakkerne i vandet. Vi går måske over tundraen, kommer tæt på isbræer og lærer noget om, hvordan de bevæger sig.

  Hav kikkert og kamera klar, da man kan observere pukkelhvaler, spækhuggere, grønlandshvaler og adskillige sælarter i området.

  • Inkluderet Udforskningsdag i Vaigatsund
  Dag 9
  Vaigatsund

  Gå ud i den vilde natur i Vaigatsund

 • Dag 10
  Evighedsfjorden

  Den forførende Evighedsfjord

  Evighedsfjordens utrolige skønhed

  Nyd en dag med udforskning af den magiske Evighedsfjord i nærheden af Kangerlussuaq. På selve dagen beslutter skibets ledelse, hvilke eventyrlige oplevelser vi opsøger.

  I Evighedsfjordens smukke turkise vand kælver store isblokke fra en iskappe ned i det 700 meter dybe vand. Fjorden er omgivet af tågeklædte bjerge, der ligner noget fra Ringenes Herre med smukke, hvide højdedrag og krystalblå ishuler.

  Her regerer naturen. Spejd mod klipperne, hvor tusindvis af højlydte havfugle yngler – blandt andet alke og lomvier. Som altid spejder vi efter dyre – blandt andet hvaler og polarræve.

  • Inkluderet Udforskerdag i Evighedsfjorden
  Dag 10
  Evighedsfjorden

  Den forførende Evighedsfjord

 • Dag 11
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands kompakte hovedstad

  Oplev det moderne og det gamle Grønland – side om side

  Nuuk er Grønlands farverige og kompakte hovedstad. Befolkningen er på under 20.000, og byen har en slående blanding af gamle og nye bygninger. Hvis man er mest til det første, kan man tage ned til den gamle bydel ved havnefronten, hvor man finder Vor Frelser Kirke og statuen af Hans Egede på en bakke. Ved havet nedenfor kan man se den smukke statue Havets Moder.

  Besøg Grønlands Nationalmuseum og Arkiv, der giver indsigt i livet her for 500 år siden, og se de fascinerende qilakitsoq-mumier. Ellers er der masser af shoppingmuligheder – efter grønlandske standarder – og en blanding af caféer og restauranter. Måske er der i kulturcentret forestillinger, der kan være både underholdende og lærerige – og man får måske en chance for at smage grønlandske delikatesser.

  • Inkluderet Nuuk – Storslået oplevelse
  Dag 11
  Nuuk

  Nuuk, Grønlands kompakte hovedstad

 • Dag 12
  Ivittuut

  Spøgelsesby

  Mærk historien blive vækket til live i en uhyggelig og forladt minebosættelse

  Når man går rundt i spøgelsesbyens forladte ruiner, er det svært at tro, at Ivittuut, der er en tidligere mineforpost, engang spillede en central rolle i historien.

  I løbet af Anden Verdenskrig udstationerede amerikanerne i al hemmelighed tropper her for at forhindre, at den sjældne kryolit, der bruges til fremstilling af aluminiumslegeringer, faldt i fjendens hænder. Forsyninger blev sendt til USA, hvor de blev brugt til at fremstille fly til Slaget om England.

  Her kan man spadsere en tur mellem områdets forladte bygninger, og måske er moskusokser de eneste indbyggere, vi får at se.

  • Inkluderet Landgang i Ivittuut
  Dag 12
  Ivittuut

  Spøgelsesby

 • Dag 13
  Prins Christians Sund

  Prins Christians Sund

  Mærk suset, når vi sejler ind i det dyrerige sund

  Vores mål er at krydse det kolde blå vand i det 96 kilometer lange Prins Christians Sund, hvis havisen tillader det. Granitbjerge med skarpe tinder står i skarp kontrast til de lyse, hvide isbræer, der tumbler ned fra iskappens kant. Til tider er sundet smalt – kun omkring 450 meter på tværs visse steder.

  Naturen er overvældende her. Se efter ring- og remmesæler, der slapper af på isen, mens måger og sorte lomvier svæver ovenfor. Vi får måske endda våge- og pukkelhvaler at se. Spejd efter kælvende isbjerge og farverige huse i den lille by Aappilattoq, mens vi passerer den.

  • Inkluderet Udforskerdag i Prins Christians Sund
  Dag 13
  Prins Christians Sund

  Prins Christians Sund

 • Dag 14-15
  Irmingerhavet

  Refleksioner over Grønland

  Tid til at hvile, slappe af og reflektere

  Efter at have udforsket Vestgrønlands utrolige, forrevne skønhed sætter vi kursen mod Island over Danmarkstrædet. I løbet af to dage til søs opsummerer vi rejsens højdepunkter med ekspeditionsteamet. I videnskabscentret kan man finde ud af mere om Grønlands skrøbelige økosystem og forrevne geologi.

  Men mest af alt er der tid til eftertanke og mulighed for at slappe af, inden vi vender tilbage til hverdagen. Brug tid på at nyde nogle flere skønne måltider i restauranterne, slappe af i Explorer Lounge & Bar eller redigere billeder.

  Dag 14-15
  Irmingerhavet

  Refleksioner over Grønland

 • Dag 16
  Reykjavik

  Tilbage til Reykjavík

  Uforglemmelige minder fra tiden i Grønland

  Det grønlandske ekspeditionskrydstogt er slut, og vi kommer tilbage til Islands afslappede hovedstad om morgenen. Det er tid til at sige farvel til besætningen, ekspeditionsteamet og medrejsende, hvoraf nogle uden tvivl bliver nye venner.

  Hvis man endnu ikke er klar til at slutte den eventyrlige rejse, kan man deltage i et tilkøbsprogram efter sejladsen. Man kan også forlænge opholdet i Reykjavík og opleve de omgivende geotermiske seværdigheder.

  Dag 16
  Reykjavik

  Tilbage til Reykjavík

Afrejsedatoer

2024

Juni:
9.
24.
Juli:
9.
24.

Hvad er inkluderet?

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • *Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand
 • Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyr
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og havforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved tilmelding og boarding
 • Drikkepenge forventes ikke
 • Afhængigt af flyrejsetider kan en eller flere ekstra overnatning(er) være nødvendig(e) (ikke inkluderet i rejsens pris)

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Ekstra overnatning(er) hvis nødvendigt på grund af internationale flyrejsetider
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 530 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om