Den ultimative fjordekspedition i Arktis

Island - Grønland - Norge

Rå skønhed og episke landskaber - tag med på en ekspedition fra Island til verdens største fjordsystem, før vi udforsker de store norske fjordperler. Udforsk de arktiske have med Hurtigrutens oprindelige ekspeditionsskib, M/S Fram, der er konstrueret til at komme i nærkontakt med naturen og dyrelivet på nogle af Jordens mest isolerede steder.

 • Udforsk verdens største fjordsystem og oplev klimaforandringerne
 • Besøg Island, Grønland og Norge på samme rejse
 • Se dyrelivet i Arktis - inklusive fugle, polarharer, lemminger og ryper.
 • Oplev Grønlands mest isolerede by, der er beboet af jægere med særlig tilladelse til at jage i området

Oversigt

På denne vidunderlige ekspedition udforsker vi Grønlands storslåede natur i Scoresbysund-fjorden. Den strækker sig 350 km ind i landet og har spektakulære landskaber og fredelige omgivelser på samme tid.

Ordet "isoleret" har en helt anden betydning her

Fra Islands hovedstad, Reykjavik, krydser vi havet mod Grønlands mest isolerede og fjerntliggende bygder. Ittoqqortoormiit er næsten lige så langt væk, som man kan være fra andre beboede områder i Grønland. I op til ni måneder af året er bygden isoleret på grund af havisen. Tæt ved ligger verdens største nationalpark, en stor ødemark og en 18.000 kilometer lang, forrevet kystlinje.

Enormt og bjergtagende smukt

Vi sejler otte dage i verdens største fjordsystem med høje bjerge, basaltklipper og en enorm ødemark. Den overvældende skønhed i det kolossale fjordsystem er ikke mindre imponerende på grund af dyrelivet, der findes her. Vi ser fugle, moskusokser, rensdyr, hvalrosser og måske endda isbjørne.

Flere af disse steder har ingen indikationer på, at der har været mennesker før os.

Vi krydser Ishavet og lægger til på Jan Mayen, en vulkansk ø midt i havet.

Til slut oplever du nogle af fjordene og de smukke steder langs Norges forrevne kyst.

Inkluderet i rejsens pris: 

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange med polarcirkelbåde samt aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Te og kaffe om bord

Ikke inkluderet:

 • Andre flyvninger end de ovenfor nævnte
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter

I øvrigt:

 • Priserne er i danske kroner pr. person i dobbeltkahyt
 • Alle planlagte landgange afhænger af vejr- og isforhold
 • Program og rejserute kan ændres
 • Gummistøvler kan lånes om bord

Lignende rejser

Reisen dag for dag

Rejseplanen

Dette er en ekspedition, hvor elementerne hersker, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

1200x600_Reykjavik_©Hotel_Reykjavik_centrum_day1.png

Reykjavik, Island


Lokalitet:

Islands hovedstad Reykjavik har en imponerende samling af interessante attraktioner og steder med historisk betydning. Fra seværdigheder som Hallgrímskirkja og Perlan til naturens vidundere som gletsjere, vandfald, gejsere og bjerge i området omkring byen. Udforsk Reykjavik på egen hånd, før du går ombord på MS Fram om eftermiddagen. 

1200x600_Isafjordur_©Hilde_Foss_day2.png
Foto: Hilde Foss Foto

Ísafjörður


Lokalitet:

Ísafjörður var først sted for en ældgammel kirke og derefter handelsstation i det 16. århundrede. I dag kan den prale af en charmerende samling gamle træhuse, hvoraf mange ser ud som i det 18. århundrede. Dengang var havnen fuld af skibe og norske hvalfangstbesætninger. Udforsk byen på egen hånd eller tag med ekspeditionsteamet ud på forskellige oplevelser som vandreture, ridning og prøvesmagninger.

1200x600_Ittoqqortoormiit_©Sandra_Walser_day3.png
Foto: Sandra Walser Foto

Ittoqqortoormiit (Scoresbysund), Grønland


Lokalitet:

Ittoqqortoormiit eller Scoresbysund er den mest isolerede by i Grønland. Byen har kun 560 indbyggere, og jægerne, der bor her, er de eneste der har tilladelse til at jage i Grønlands Nationalpark. På din tur rundt i byen vil du sandsynligvis se stativer til tørring af dyreskind. Byen ligger lige ved siden af verdens største og dybeste multiforgrenede fjordsystem. En særlig basaltklippeformation med vandrette linjer, der løber gennem klipperne, markerer overgangen til det endnu mere øde nordøstlige Grønland.

1200x600_Scorebysund_©Hurtigruten_day4.png

Udforskning af fjordsystemet i Scoresby Sund


Lokalitet:

Her begynder turen til verdens største fjordsystem og noget af det mest uberørte natur i verden. Du vil mærke ændringen i klimaet, når vi forlader Golfstrømmens varmere farvande og sejler ud i den koldere strøm, der følger kysten i Østgrønland. Nogle af de steder, vi besøger på denne ekspedition, har ikke været besøgt af mennesker de sidste 200 år - hvis overhovedet!

1200x600_Jan_Mayen_©Tom_Lennie_day9.png
Foto: Tom Lennie Foto

Jan Mayen


Lokalitet:

Den norske ø Jan Mayen er en af de mest isolerede øer i verden og hjemsted for den nordligste aktive vulkan på jorden, Beerenberg. Den ligger, hvor den nordamerikanske og den eurasiske kontinentalplade mødes. Hollandske hvalfangere havde deres virke på Jan Mayen i det 16. århundrede, men i dag ligger der en norsk vejrstation, som huser et par modige individer hele året. Besøg på Jan Mayen er yderst sjældne, især af turister. MS Fram og besætningen vil, som kun meget få i dette farvand, forsøge at lægge til ved denne helt isolerede ø i Arktis.

1200x600_Sea_©Hurtigruten_day10.png

På havet


Lokalitet:

En dag til havs er en god måde at slappe af på, få sorteret billeder og fordybe sig i foredrag.

1200x600_Trollfjord_©Trym_Ivar_Bergsmo_day11.png
Foto: Trym Ivar Bergsmo Foto

Raftsundet, Trollfjorden og Lofoten


Lokalitet:

Når vi når til det norske fastland, sejler vi gennem det smalle Raftsundet. Herfra navigerer vi ind i den endnu smallere Trollfjorden, hvor lodrette bjergvægge rejser sig direkte op af havet. Vi tilbringer dagen i Lofoten og udforsker det smukke område, som er kendt for fremragende fiskeri, ekstreme naturlandskaber og idylliske fiskerlandsbyer.

1200x600_Torghatten_©Hans_Föller_day12.png
Foto: Hans Föller Foto

Torghatten


Lokalitet:

Torghatten er en af de berømte seværdigheder langs Helgelandskysten, og fra dækket sidder du på første parket til bjerget med hullet i midten. 

1200x600_Froya_©Tommy_Simonsen_day13.png
Foto: Tommy Simonsen Foto

Sistranda og Frøya


Lokalitet:

Øen Frøya er placeret ud for Trøndelag, omgivet af mere end 5.400 småøer og rev, der tilsammen udgør den fantastiske skærgård. Landskabet er kuperet, men relativt fladt. Sistranda er det administrative midtpunkt og en charmerende lille landsby.

1200x600_Andalsnes_©Dominic_Barrington_day14.png
Foto: Dominic Barrington Foto

Åndalsnes


Lokalitet:

Vi tilbringer en dag i Åndalsnes, et populært rejsemål på grund af beliggenheden ved foden af nogle imponerende fjelde. Fjeldvejen Trollstigen med dens hårnålesving og vandfaldet Vermafossen er begge populære seværdigheder her. 

1200x600_Bergen_©Hurtigruten_day15.png

Bergen


Lokalitet:

Vores ekspedition slutter i Bergen. Brug lidt tid på at slentre gennem gaderne og udforsk for eksempel Bergens farverige Bryggen, som er på UNESCOs verdensarvsliste, før vi flyver hjem.

Om bord Oplevelser

Udflugter

Giv din indre opdagelsesrejsende en udfordring og oplev alt, hvad Grønlandsrejser tilbyder på Hurtigrutens mangfoldige tilvalgsudflugter

Fotos

Oplev Grønlands unikke dyreliv og historie

Videoer

Fordyb dig i de eventyr, du kan oplevee på en rejse til Grønland

Forlæng ferien

Forlæng ferien

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller efter sejladsen. Alle hoteller er specielt udvalgt for at give dig den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00 Ring til kundeservice på telefon 89881205