Uden for fantasiens grænser

Sorte vulkanklipper, hvide sandstrande, safirblåt hav og flerfarvede horisonter. Få øjnene op for dyr fra barndommens drømme, og svøm med regnbuefarvede fisk. Et krydstogt til Galápagosøerne med Hurtigruten Expeditions ligger uden for fantasiens grænser.

Bedre end en drøm

Det er utallige grunde til, hvorfor Galápagosøerne er en storslået destination. Denne samling af fjerntliggende øer er hjemsted for nogle af de mest unikke, vilde dyrearter på planeten. Når du besøger Galápagos med Hurtigruten, vil du blive fordybet i betagende skønhed med mulighed for at møde et forskelligartet udvalg af flora og fauna. Når vi bevæger os gennem det vulkanske terræn, vil du blive mødt af ikonisk skønhed og en overvældende udsigt.

Er du klar til at dykke ned i en oplevelse, der ligger uden for fantasiens grænser? 

Læs mere om Galápagosøerne Læs mere om Galápagosøerne
Galápagos with Hurtigruten Expeditions.
Foto: iStock

Oplev mere

Når du rejser til Galápagos med Hurtigruten Expeditions, får du chancen for at udforske både land og hav på daglige udflugter, der inkluderer:

 • Guidede ekspeditioner gennem nationalparker på flere af Galápagosøerne
 • Eventyr med kajak og paddleboard gennem tropisk hav
 • Hval- og delfinsafari på udflugter i små både
 • Snorkling rundt blandt det uforstyrrede havliv
 • Udsøgte middage og shopping-oplevelser i hyggelige, men alligevel kulturelle butikker ogrestauranter
Læs mere om vores aktiviteter Læs mere om vores aktiviteter
Galápagos with Hurtigruten Expeditions.
Foto: iStock

Dyrelivet

Noget af det mest fascinerende ved Galapagosøerne er de mange forskellige dyrearter, der er endemiske for øerne. “Big 15”-dyrene er de mest ikoniske arter for hele øgruppen og inkluderer følgende: Elefantskildpadder, galápagosalbatrosser, galápagospingviner, rødfodede suler, blåfodede suler, galápagosflamingoer m.m. I løbet af din rejse til Galapagos vil du højst sandsynligt møde mange af disse dyr!

Dyrelivet

Noget af det mest fascinerende ved Galapagosøerne er de mange forskellige dyrearter, der er endemiske for øerne. “Big 15”-dyrene er de mest ikoniske arter for hele øgruppen og inkluderer følgende: Elefantskildpadder, galápagosalbatrosser, galápagospingviner, rødfodede suler, blåfodede suler, galápagosflamingoer m.m. I løbet af din rejse til Galapagos vil du højst sandsynligt møde mange af disse dyr!

Elefantskildpadder

Galapagosflamingoer

Galapagospingviner

Blåfodede suler

Download vores Big 15 (PDF)

Oplevelser på et lille skib

Efter en lang dag med udforskning tilbyder Santa Cruz II en fantastisk atmosfære, der giver rejsende en mulighed for at slappe af.

Om aftenerne kan man finde gæster siddende og nippe til cocktails på Sky-dækket, slappe af i boblebadet eller med en bog i et hjørne af biblioteket. Med fem-stjernede middagsmuligheder og engagerende oplevelser bliver gæsterne konstant overrasket over den servicekvalitet, der tilbydes på skibet. Hver enkelt rum er designet og specialbygget for
at give førsteklasses komfort til alle rejsende.

Læs mere om Santa Cruz II Læs mere om Santa Cruz II
young hiker walking along the shore
Foto: Shutterstock

Opdag Galápagos med vores eksperter

Vores sæsoneksperter vil tjene som dine uvurderlige værter i løbet af din Galápagos-ekspedition. De vil guide dig gennem et bredt udvalg af aktiviteter, både i land og ombord, og dele deres omfattende viden om alt fra marinebiologi og vilde dyr til lokalhistorie, geologi og hvordan man beskytter det uberørte miljø. Deres viden og erfaring er uden sidestykke, og deres passion og energi smitter.

young hiker walking along the shore
Foto: Shutterstock

Sjove fakta

Galapagosøerne er en øgruppe og nationalpark. Det er også et sted, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Galapagosøerne er dannet af lavaklumper og fyldt med skjoldvulkaner, hvoraf mange regelmæssigt er aktive. Galapagosøerne består af 13 større øer, 6 mindre øer,
og snesevis af holme og klipper beliggende tæt på ækvator.

Galapagosøerne er en del af Ecuador.

Du finder Galapagosøerne 965 km vest for Ecuador og 885 km vest for Sydamerika i Stillehavet.

Galapagospingviner lever og yngler på Galapagosøerne hele året rundt. Besøgende kan finde dem på øerne Isabela og Fernandina. De kan også ses på øerne Floreana, Santiago og Bartolome.

 • De kæmpemæssige elefantskildpadder er verdens største skildpaddeart. De kan blive mere end 1,5 meter lange og veje over 226 kg. Af alle kendte hvirveldyr er det dem, der lever længst. De bliver ofte over 100 år gamle. De er truede.
 • De fleste mennesker tænker på kæmpeskildpadden, når de tænker på elefantskildpadden, eller galapagosskildpadden, som den også kaldes. Faktisk er det en kategori af skildpadder, der har 12 arter, der findes på øgruppens forskellige øer.
 • Elefantskildpadder kan ikke svømme og lever deres liv på øerne i Galapagos-øgruppen.

For virkelig at opleve de mest isolerede og smukke øer i Galapagos-øgruppen samt at sikre dig, at du har mulighed for at se det unikke dyreliv, der kan findes tæt ved, mener vi, at du har brug for mindst 5 dage.

Der er 56 hjemmehørende fuglearter på Galapagosøerne. Du kan finde dem der hele året rundt. Derudover er der 29 arter af trækfugle.

Der lever 56 dyrearter i øgruppen Galapagos. 27 af disse arter er hjemmehørende og kan kun findes på disse øer. 6 af de hjemmehørende arter er alvorligt truede.

Galapagosøerne er en destination, der kan besøges hele året rundt. Klimaet ved ækvator gør Galapagos’ vejr stabilt hver eneste måned. Der er kun meget små forskelle på årstiderne. Den “varme” sæson er fra december til maj og er den bedste tid på året til snorkling. Den “kølige” sæson er fra juni til november. Det er den bedste sæson til at se delfiner, hvaler og andre store havdyr. Hvis du kommer i løbet af overgangen mellem de varme og kølige sæsoner i maj og november får du måske det bedste fra begge verdener.

 • Januar: Perfekt til snorkling og fuglesafari. Grønne havskildpadder kommer op på stranden for at lægge æg.
 • Februar: Perfekt til kajakroning og snorkling. Flamingoer og havleguaner begynder at yngle
 • Marts: Perfekt tidspunkt til at snorkle med pingviner og tropiske fisk. Galapagosalbatrosserne kommer til øerne.
 • April: Et af de mest populære tidspunkter på året til at besøge øerne. Perfekt til snorkling. Afslutningen af den sæson, hvor kæmpeskildpaddernes unger kommer ud af æggene. De grønne havskildpadders æg begynder at klække og babyerne dukker frem. Landleguanernes æg klækker.
 • Maj: Omskifteligt vejr og meget aktive dyr. Blåfodede suler begynder på deres parringsritualer, havskildpadder klækker, madeirastormsvaler yngler og galapagospingviner er meget aktive ved overfladen.
 • Juni: En køligere årstid. Kæmpeskildpadder begynder at migrere for at yngle, sydlige trækfugle gør holdt på deres vej mod nord. Pukkelhvaler migrerer ud for øgruppens kyst.
 • Juli: Havfuglegrupper yngler aktivt, galapagosskarven udfører smukt deres parringsritualer, lavafirben begynder på deres parringsritualer, hvaler og delfiner kan let observeres, og det er et af ​​de bedste tidspunkter at se de blåfodede sulers 4 faser: æg, kyllinger, unge og voksne.
 • August: Køligere vejr, perfekt til vandreture. De migrerende kystfugle ankommer, kæmpeskildpadderne vender tilbage til højlandet i Santa Cruz, og den primære fødesæson for søløverne begynder.
 • September: Det køligste tidspunkt på året. Søløver, pingviner og havfugle er mest aktive
 • Oktober: Galapagoshejrer yngler, pelssæler begynder at parre sig, de blåfodede suler opfostrer deres unger, kæmpeskildpadder lægger stadig æg, og der er søløveunger over det hele.
 • November: Det varme vejr kommer, mange arter af gopler kan ses omkring hele øgruppen, madeirastormsvaler starter på deres anden yngleperiode, søløveungerne ser legesygt efter os, der snorkler i vandet.
 • December: Kæmpeskildpadderne klækker, grønne havskildpadder parrer sig, hav- og landleguaner begynder deres parringssæson, og galapagosalbatrosserne bliver flyvefærdige.

Hurtigruten sigter mod at beskytte det skrøbelige og smukke økosystem, som vi udforsker. Moderne motorteknologi sparer på brændstofforbruget og vores vandafsaltnings- og rensningsanlæg ombord beskytter farvandene omkring Galapagos. Gæsternes miljømæssige fodaftryk minimeres, og dit besøg bliver en del af bevarelsesindsatsen takket være vores forpligtelse som virksomhed til bæredygtighed. Det fodaftryk, du sætter ved at besøge Galapagos, reduceres ikke bare, det modregnes faktisk og ophæves via vores eksemplariske kulstofneutrale program. Ydermere er alle vores skibe fri for engangsplastik, og vi arbejder på at sikre, at vi tager alle forholdsregler for at beskytte de steder, vi besøger.

Tilbud